İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Park Sensörü Montajı Anlatımı

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar park sensörü takacak arkadaşlar için tüm detayları anlatmaya çalıştım.

Gerekli malzemeler: ince tornavida bant çakmak matkap.balon tutucu plastik(susta niyetine)

Ürün bu en sevdiğim yönü sensor tırnakları silikon ve çok sıkı geçiyor arkadan tırnağı ince tornavidayla çektiğimiz zaman tam olarak sensörle zemini öpüştürüyor. Ürünü 35 TL ye HB dadan Aldım

Gönderilen Resim

Önce ince tornavida yardımı ile çitaları söküyoruz.kırılır diye korkmayın iki elle tutup çekin çıkıyor.

Gönderilen Resim

Sensor yerlerinden işaretleyip çıtayı da aynı şekilde ölçüp işaretliyoruz.

Gönderilen Resim

Önce ince uçla deliyoruz

Gönderilen Resim

Daha sonra kutu dan çıkan pançla.

Gönderilen Resim

Çapakları temizleyip sensörü sıkıca oturtuyoruz kablo kısmı alta gelecek.

Ve ince tornavidayla silikon tırnakları çektirip arkadan çıtaya tam basmasını sağlıyoruz.

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Kavisli köşeler falan tam oturmaz dedim ama sıfıra sıfır oturdu.

Sonra çitaları tanıyoruz önce köşeleri daha sonra ortayı kabloları sensor deliklerinden geçirip susta yardımıyla aşağdan topluyoruz.

Gönderilen Resim

Sıkıca izola bant sarıyoruz bagaj da stop kapağını çıkarıp halıyı katlıyoruz.ve sustayı bagaj havalandırma tozluğundan yolluyoruz.

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Altta görünüyor tek parça yaptığımız kablo demetini sustaya bantlayip yukardan çekiyoruz.

Gönderilen Resim

Daha sonra stop kapağını çıkarıp aracı geri vitese takıp ceyran kontrol kalemiyle bağlantı yapacağımız kabloyu tesbit ediyoruz.(siyah şase resimde görünen yeşil:geri vites)

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Çakmakla yakıp cihaza giden kırmızı ucu yeşile siyahı siyaha bağlayıp izolabantla sarıyoruz.kablolarilı toparlayıp bantlayıp ses yapmayacak bir yere sabitliyoruz.daha sonra düdüğü yerleştirip bağaja kabloyu salıyoruz.tüm dişler sensor beynine takılıyor ve müsayit bir yere yapıştırıyoruz.

Gönderilen ResimGönderilen Resim

Gönderilen Resim

Testimizi yapıp bagajı topluyoruz ve sonuç

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Saygılarımla...

tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Erol Bey,ellerine,emeğine sağlık,güzel çalışma olmuş.Detaylı anlatım mükemmel.. :bravo:  :bravo:  :bravo:

Yorum bağlantısı

Eline sağlık güzel olmuş :bravo: El becerin süper :nazar::nazar: Erol abi , Güle güle kullan ..... :nazar::nazar::nazar:

Abi eline koluna saglik.Detayli anlatim icin tesekkurler.. :)

Erol Bey,ellerine,emeğine sağlık,güzel çalışma olmuş.Detaylı anlatım mükemmel.. :bravo::bravo::bravo:

Eline sağlık çok güzel olmuş.

Teşekkür ederim sağolun.

Yorum bağlantısı

Kitapçık gibi olmuş resmen. Bravo.

10 numara olmuş Erol abi. Eline emeğine sağlık..

Teşekkürler
Yorum bağlantısı

İşçilik çok iyi. Ancak asıl önemlisi bu işçiliği zaman kaybetmek pahasına tek tek fotoğraflayıp foruma armağan etmeniz. Teşekkürler.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

İşçilik çok iyi. Ancak asıl önemlisi bu işçiliği zaman kaybetmek pahasına tek tek fotoğraflayıp foruma armağan etmeniz. Teşekkürler.

Saygılarımla.

Evren bey nette araştırdım takmadan önce Focus var mk2 var çoğu model var.mk3 yoktu.Maksat faydalı olmak...bir diğer operasyonum klima kontrol panelini söküp o soyulmaları bir şekilde halletmek olacak.yaptıklarımı fırsat buldukça paylaşacağım.

Teşekkürler.

Çok güzel bi anlatım fotolama ve montaj .

Temiz iş bir de videosu olsaydı . ;)

Video için ikinci bi eleman lazım.ben çalışırken hiçbir kafadan ses çıkmamasını isterim.biri şöyle olsaydı böyle daha iyi olur vs... Dedimi heyheylerim gelir hep.foto daha kolay bence...

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı

eline saglık erol çok güzel olmuş. :good1::bravo:

Ellerinize sağlık güzel bir anlatım olmuş.. :good1:

teşekkürler.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ellerinize sağlık, orjinal gibi olmuş :nazar:

Tek kötü yanı, hoparlör airbag kapağının orada. Allah korusun, kaza anında illa ki airbag'in gücü onu fırlatır atar ama, imkan varsa biraz daha farklı bir yere konulmalıydı bence.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Güle güle kullan Erol abi, detaylı anlatım ve fotoğraflar için ayrıca ellerine sağlık.

Yorum bağlantısı

Eline sağlık kardeşim.

Sağol abi.

Ellerinize sağlık, orjinal gibi olmuş :nazar:

Tek kötü yanı, hoparlör airbag kapağının orada. Allah korusun, kaza anında illa ki airbag'in gücü onu fırlatır atar ama, imkan varsa biraz daha farklı bir yere konulmalıydı bence.

Ora olmazsa bagaj içinde kalacaktı.ses müzik açıkken duyulmayacaktı.yarın alternatif bir yer bakayım.Teşekkürler.

Güle güle kullan Erol abi, detaylı anlatım ve fotoğraflar için ayrıca ellerine sağlık.

Teşekkürler .Ali tarih belli olaydı iyiydi.
Yorum bağlantısı

Mondeoyu aldigimdan beri yapacagim uygulama ama hala yapacagim, en son kamera+ayna olayi yapayim dedim o da beklemede :) ellerine saglik abi super olmus hem anlatim hem iscilik.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...