İçeriğe Yönlendir

Motor Yağı (Marka Önerileri/deneyimler)

Önder Başböyük

Recommended Posts

Gürçay Hüseyin

Bizim burada Ford bayisinin sattigi yag Ford Formula. Fena degil. Bildigim kadari ile Castrol uretimi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Menemen
(düzenlendi)

Arkadaşlar affınıza sığınarak sizden naçizane fikirlerinizi almak istiyorum. Yaklaşık bir ay sonra uzun bir yola çıkacağım yağ değişimine de az kaldı. Yağı değiştirip çıkmak istiyorum fakat bulunduğum yerde pek de kaliteli ustalar ve yağlar yok internetten almak istiyorum. Peki linkteki yağ benim 2006 1.6 TDCI aracıma olur mu veya siz ne önerirsiniz?

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otm85c057&categoryId=26005

tarihinde Ali Menemen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Linkteki motor yağı aracınıza Gayet güzel olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yağ uygun. Ddeğişim için ustalığa çok gerek yok. Uygun ekipman ile kendiniz dahi yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu

Aracınızda kullanılması gereken yağ 5-30.

Castrol edge marka ve pahalı yağ olması şart değil. Neticede aracınız üstün performans aracı değil.

Daha uygun fiyatlı ve aracınız için üretilmiş yağlar mevcut.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Yağlar aşağı yukarı aynı, ama yağ filtresi, hava filtresi , polen filtre gibi parçalarda çok kalite farkı var. Orijinal yedek parça almaya çalışın. Misal 10 liraya da fitre var 80 liraya da. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Menemen

Sagolun arkadaşlar teşekkür ediyorum biraz kalite takıntım var sanırım magnatec kullanıyordum hep bu sefer bunu deneyeyim dedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kalite iyidir... Ben sürekli mobil esp kullanırım... 

Ancak, RX intercity de Castrolün çok faydasını gördük... Castrole kayabilirim... :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Ekci
(düzenlendi)

Sagolun arkadaşlar teşekkür ediyorum biraz kalite takıntım var sanırım magnatec kullanıyordum hep bu sefer bunu deneyeyim dedim.

Size hem daha kaliteli hem daha uygun yağ tavsiyesi, forumun çoğu mobilcidir;kargo ücretide yok;

http://www.n11.com/mobil-1-esp-formula-5w30-4-lt-motor-yagi-P19205913

tarihinde Hasan Ekci tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Menemen

Castrolün sitesine girdiğimde en uygun magnetec 5 30 uygun diyor fakat edgenin daha koruyucu olduğu söyleniyor. Mobil hakkında ben de çok iyi şeyler duydum onu mu alsam diye düşündüm fakat castrol daha bi aklıma yattı gibi oldu. Sadece edge acaba benzinli için mi diye düşündüm. Dizele olup olmayacağını merak ettim.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Castrolün sitesine girdiğimde en uygun magnetec 5 30 uygun diyor fakat edgenin daha koruyucu olduğu söyleniyor. Mobil hakkında ben de çok iyi şeyler duydum onu mu alsam diye düşündüm fakat castrol daha bi aklıma yattı gibi oldu. Sadece edge acaba benzinli için mi diye düşündüm. Dizele olup olmayacağını merak ettim.

Ford motorlari Nasa'nin uzay roketleri gibi degildir. Sahte olmayan ve WMS 913-C , A5 standartini karsilayan tum yaglar hemen hemen ayni isi gorur.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Eşimin aracı benzinli Getz yılda 3000-3500 km yapıyor. Ben de bir yıl olunca yağını değiştiriyorum.

Bu süreyi 1,5-2 yıla çıkarsam sorun olur mu? Maksimum km 5000 olur.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

az kullanınca yağ içinde nem/ su birikmesi misli ile fazla olur. hele ki Ankara gibi sıcaklık farkının oldukça yıpratıcı olduğu bir yerde. aynısı fren yağı için de geçerli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bazı arkadaşlar 3 binde yağ mı değişir yazık diyorlardı.

Demek ki değişirmiş. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Rahmi Nural

Herkese iyi geceler.Kucuk bir sorum olacak.0-30 motor yagi hakkinda bilgisi olan arkadaslar bu cesit yag hangi araclarda kullanilir.

2012  50 bin km de dizel fiesta da kullanabilirmiyim?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Konunuz doğru bölüme taşınmıştır.

Ford 1.4tdci'da Türkiye şartlarında 5-30'u öneriyor. Bence şaşmayın derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Bu soru cok meshurdur bizim ulkede.

Ornegin bizim ulkedeki Ford araclarinda 5w30'u oneriyor. Ayni motoru kullanan (c30) Volvo ise 0w30. Sebebini kimse bilmiyor.

Yorum bağlantısı
Rahmi Nural
(düzenlendi)

Bu soru cok meshurdur bizim ulkede.

Ornegin bizim ulkedeki Ford araclarinda 5w30'u oneriyor. Ayni motoru kullanan (c30) Volvo ise 0w30. Sebebini kimse bilmiyor.

Supermis :)

Castrol magnetec  5-30 yagi piyasada en ucuz carefoursa 114 tl ye  da buldum.Ayni yag internette 90 tl ye gordum.Ama satan sari cizmeli mehmet aga.Burasi turkiye motoru kucagima alirim diye korktugumdan internete elim gitmiyor...

tarihinde Rahmi Nural tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Uzun lafin kisasi bence bizim araclarda 0w30 ( ford standartlarini karsilayan) yag kullanilmasinda herhangi bir problem yoktur.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Ben 0-30W kullanıyorum, genelde motor soğuk kullandığım için iyi oluyor ısınma vs için ayrıca çok sessiz oluyor araç.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...