İçeriğe Yönlendir

Xiaomi 10400 Power Bank

Zafer Ayvacı

Recommended Posts

Guest Mert Boran

Yüksek amperle sarjin tahmin edildiği gibi aşırı bir zararı yok fakat. Uzun vadede batarya omrunden yiyor ki sarj olurkenki ısınmadan anlaşılır zaten. Bununla ilgili dokumanlarim grafiklerim vardı atarım bulursam. Bu arada su heryerde ki acil sarj istasyonları daha zararlı. Korkarsaniz onlardan korkun. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Elöver
(düzenlendi)

Neme lazım, 1 amp a devam, zaten m7 1 saatte %80 oluyor, gerek yok :D

Evet 1 amper varken ne gerek var.

Bu arada Xiaomi nin aksine Codagen ayni anda iki cep telefonunu sarj edebiliyor cift usb den, veya bir tablet 1 telefon. O arada isik da yakip aydinlik da veriyor elektrikler yoksa.

651b9736aa27745b036f0797d914a7fa.jpg

tarihinde Ali Elöver tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Gerekse hemen alırdım, ama ihtiyaç yok, her yer priz dolu, sahada da 14 kv lık jenaratör emrime amade  :D full şarj dieseeel power

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Diğer markaları bilmem ama xiaomi 10400 tam bir can kurtaran.. Üründen haberdar olmamıza vesile olan Zafer abime saygılar :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Codagen 7800 mah kutusundan ciktigi fabrika sarji ile 2 tam bir de %10 htc.one sarji yapip bitti. Simdi sarja taktim, full sarj olsun kac kere dolduracak htc one ı.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

38e860431595e4eaf11682a7cc259d70.jpg

Ürün geldi daha kullanmadım ama.kutudan pek birşey çıkmadı :) Fatura mi garanti belgesi oluyor bunun birde şarj olması için cihaz yok sadece ara kablo var mantıksız bir durum değil mi bu

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

38e860431595e4eaf11682a7cc259d70.jpg

Ürün geldi daha kullanmadım ama.kutudan pek birşey çıkmadı :) Fatura mi garanti belgesi oluyor bunun birde şarj olması için cihaz yok sadece ara kablo var mantıksız bir durum değil mi bu

Benim bildigim bu tarz harici guc kaynaklarinin hic bir urunde sarj aleti yok. Ben samsung s4 2 amp ile 4 saatte sarj ettim.

Bu cihaz 2 tam bir de %25 sarj yapiyor htc one m7 ye 7800 mah ile.

Ama telefon ile oynuyorum belki %50 yapar oynamayip kendi haline biraksam. Kisaca 2.5 sarj max diyelim htc one icin.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yeterli bir durum bence zaten en azından benim için.2 amperle şarj etmenin bir sıkıntısı olmaz sanırım cihazı

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Yeterli bir durum bence zaten en azından benim için.2 amperle şarj etmenin bir sıkıntısı olmaz sanırım cihazı

Cok acele dolum gerekirse acil durumlarda yapilabilir, ama ben kullanmiyorum htc icin, 1 amp iyidir samsung s4 veya ipad icin kullanirim 2,1 amperi. Ariza yapmaz telefon ama pilin omru illa kisalir, isiniyor zaten asiri. Samsung olsa bataryasi 1 sn de degisen problem degil ama htc van da batarya degisimi demek telefon cilk olacak demek [emoji16]

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lgg2 2A orjinal şarjı. zaten bank te gerekmiyor almak için de kullanmak için de

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

3220 mah pilli nexus 6 mı alsakta bu harici şarjı taşımaktan kurtulsak :)

Google-Nexus-6-1.jpg

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Bu ürünğ ben tavsiye etmiyorum. Telefonumun pilini hasarladı, 100 şarj ile sabah çıkardım akşam 23 gibi %10 düşerdi. Şimdi 18 gibi düşmeye başladı. Bunu kullanmayı buraktım kendi adaptörü ile kullanıp cihazın kendisini toplamasını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Elektroniğin tekniğinde pil en temiz enerjidir hiç bir adaptör buna ulaşamaz. Fakat şarj devresinde sıkıntılı bir durum mevcut olsa gerek.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Pzt ölçümler yapacağım, yüksek voltaj veriyor olabilir

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Birincisi maliyeti dusurmem icin olabilir, ikincisi cihaz hizli sarji desteklemiyor olabilir. Zaten 1800 mah batarya icin 2 A gereksiz olur. 3000 mah bataryalarda 2 A sarj cihazi kullanilir, buyuk batarya oldugu icin 1 A ile sarj olmasi cok uzun surer. Amperden cok Volt onemlidir, xiaomi de output 3.6 V yaziyor ki zarari olmasi bence imkansiz.

Bütün şarj cihazları 5v output'tur. 3.6 olduğuna emin misin?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Yüksek amper olduğu için bataryada olumsuz etkisi var.

Fazla amper sıkıntı vermez. İstersen 60 amperlik akü ya bağla :). Cihaz ihtiyacı olan kadarını çeker

Birincisi maliyeti dusurmem icin olabilir, ikincisi cihaz hizli sarji desteklemiyor olabilir. Zaten 1800 mah batarya icin 2 A gereksiz olur. 3000 mah bataryalarda 2 A sarj cihazi kullanilir, buyuk batarya oldugu icin 1 A ile sarj olmasi cok uzun surer. Amperden cok Volt onemlidir, xiaomi de output 3.6 V yaziyor ki zarari olmasi bence imkansiz.

Hepsi ortal bir denklemin parçası. W= V x A

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

O zaman ben orjinal 1 amperlik şarj aleti yerine 2 amperlik xiaomi yi kullanırken neden batyaryam daha kısa sürede doluyor abi ?

Bence biz ürünü şarj ederken içindeki piller 3.6 volt ile doluyor ancak dışarı güç verirken 5 volt diye anlıyorum yazılanlara bakınca ama yineden emin değilim :)

Çünkü cihazın daha faZla akım çekebiliyor demektir. Buda cihaZın akım sınırlaması yok demek malesef. Aküler anlık ve sürekli olmak üzere iki şekilde güç verirler eğer akım sınırlaman yok ise pilin çekebildiği kadar akımı alır malesef

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Fazla amper sıkıntı vermez. İstersen 60 amperlik akü ya bağla :). Cihaz ihtiyacı olan kadarını çeker

Hepsi ortal bir denklemin parçası. W= V x A

Abi araba akusunde dediğin doğru. Fakat sarj aletinde değil. Bir sürü dokuman var bunun hakkında.
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Ancak şöyle olur, üretici telefonlara akım sınırlayıcı koymayayıp bu durumu adaptör ile sınırlama yaptı ise sorun büyük. Pil ömrü için mutlaka orjin adaptördeki akımı vermemiz şart

Şimdi ayfona baktım onun adaptörde 1a. Yarın test edip ölçeceğim eğer bu power bank şarj ederken telefon daha faZla akım çekiyor ise satılık bir tane bende var demektir

249358878f4e2cff05259e81152b7975.jpg

Cince bilen beri gelsin :D

Erdem içindeki piller 3.6 volt dan oluşuyor hepsi birbirine paralel bağlıdır bu şekilde olunca ortak gücüde 10.4 amper ediyor. Usb çıkışı regüle edilip 5v a yükseltiliyordur

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Cince bilen beri gelsin :D

Pillerin 3.6v değerinde olduğunu gösteriyor anladığım kadarıyla. Çıkışı yazmış zaten yukarıda, 5.0 ve 5.1v demiş.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Tüm telefonlarda sabit akım şarj kaynağı vardır diyemeyiz. Eğer öyle olsa 2 amper veya 1 amper gönderdiğimizde şarj süreleri aynı olurdu. Bataryaların hepsi düşük akımı sever. İdeal olanı 1 amper çıkışı kullanmak. Zaten 2 amper çıkışı daha çok tabletler için

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...