İçeriğe Yönlendir

Frene Basınca Oluşan Direksiyon Titremesi

Ömer Faruk Ergel

Recommended Posts

Ömer Faruk Ergel
(düzenlendi)

Öncelikle herkese iyi akşamlar. Aracın sorunu tam olarak başlıkta belirttiğim gibi. 80 ve üzeri hızlarda frene basınca direksiyon titreme yapıyor, şunu belirtmeliyim ki bu konu daha önce açılmış ve konuşulmuş fakat benim durum biraz farklı, Pendik tarafındayken belediye sağolsun kasisleri ne boyamış ne çizgi atmış, akşam vakti görebilen yoktur olsa olsa ezberlemişlerdir herhalde. Lafı uzatmim son 1-2 saniye farkedip kasise girene kadar frene yüklendim. Tam göremedim ama 40-50 civarı bir hızda geçmişimdir. Gelen mekanik sesten alt tarafı vurdum sandım ama sonra bakınca biraz abs'den olduğunu anladım. Kısa bir süre yola devam ettim, 3-4 saat sonra araca tekrar bindiğimde bahsettiğim 80 ve üzeri hızlarda frene basınca direksiyonun titrediğini farkettim. Birkaç kez tekrarlayınca devam eden bir sorun olduğunu gördüm. Biraz araştırdım genelde disklerde yamulmadan ya da kanal yapmasından bahsediliyor ama kasisten o şekilde geçtikten sonra oluşan bir sorun olduğu için farklı bir durum olabileceğini düşünüyorum. Sizce geçici bir durum olabilir mi? ya da ne sorun oluşmuş olabilir?

tarihinde Ömer Faruk Ergel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan

diskinizi tornalattırın,kendiliğinden geçmez.zaten her ön yada arka farketmez balata değişiminde mutlaka tornalattırılması gerekiyor,tornasız balata değişimlerinde bir süre sonra 80 km ve üstü hızda firene basıldığında direksiyonda titreme yapıyo.ş an benimde aynı bende boş bir zamanımda tornalatıcam.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

muhtemelen frenleriniz diskleri yamulmuş öncelikle onları kontrol ettirin.Sonrasında sıra ile fren sistemi ve ön düzene baktırın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Ergel

diskinizi tornalattırın,kendiliğinden geçmez.zaten her ön yada arka farketmez balata değişiminde mutlaka tornalattırılması gerekiyor,tornasız balata değişimlerinde bir süre sonra 80 km ve üstü hızda firene basıldığında direksiyonda titreme yapıyo.ş an benimde aynı bende boş bir zamanımda tornalatıcam.

muhtemelen frenleriniz diskleri yamulmuş öncelikle onları kontrol ettirin.Sonrasında sıra ile fren sistemi ve ön düzene baktırın.

diskleri değiştireli daha 5-6 bin oldu ama.. çok eski değiller yani..

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

önemli değil hiç gitmeyin diskleriniz sıcak olsun üzerine soğuk su atın yamulurlar.Öncelikle disklerinize bakın.orada sorun yoksa muhtemelen direksiyon lastik balansı ve fren sisteminde problem olabilir.sırası ile ucuzdan pahalıya gidebilirsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Ergel

önemli değil hiç gitmeyin diskleriniz sıcak olsun üzerine soğuk su atın yamulurlar.Öncelikle disklerinize bakın.orada sorun yoksa muhtemelen direksiyon lastik balansı ve fren sisteminde problem olabilir.sırası ile ucuzdan pahalıya gidebilirsiniz.

bu arabayı aldık alalı epey para harcattı, mekaniğe yatırım yaptık resmen, ne yapalım biraz daha harcarız artık. 

pek bu titremenin benim kasisten hızlı geçişimle bir alakası olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

tümsekler başa bela.Bu arabanın üstündeki balatalarım 3. defadır yamuluyorlar.Antalya sürekli yağmurlu frenler ısınıyor suya bi giriyorsun hoop frenlerde gün geçtikce yamulmalar başlıyor.Her seferinde gidip yeni disk ve balata alıyorum.Aldığınız parçalar kalitesizdir.Ya da araba sürüş şekliniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Ergel

tümsekler başa bela.Bu arabanın üstündeki balatalarım 3. defadır yamuluyorlar.Antalya sürekli yağmurlu frenler ısınıyor suya bi giriyorsun hoop frenlerde gün geçtikce yamulmalar başlıyor.Her seferinde gidip yeni disk ve balata alıyorum.Aldığınız parçalar kalitesizdir.Ya da araba sürüş şekliniz.

anladım, Allah size de kolaylık versin, teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

bu arabayı aldık alalı epey para harcattı, mekaniğe yatırım yaptık resmen, ne yapalım biraz daha harcarız artık. 

pek bu titremenin benim kasisten hızlı geçişimle bir alakası olabilir mi?

olabilir şöyleki normalde kasislerden geçerken frene basmayın denir siz basmış iseniz zarar görmüstür.Arabanız kasisten zıplayarak geçtiyse amortisörlere ve bağlanti yerlerine zarar vermiş olabilir.O yüzden dedim.Öncelikle frenlere baktırın ısıdan yamulmuş olabilirler.Bu sallantı düşük hızlarda da yapar.Frene hafif basarak arabayı uzun mesafede durdurmaya çalışın hız düştükçe fren sürttükçe araba sallanır.Bu şekilde ise fren disklerinizdir. Değilse arabayı düz bir yolda sürün direksiyonu bırakın araba çekme yapıyor mu bakın sonra hızınızı değiştirerek kontrol edin.

Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge

PORYA kontrolude yaptirin porya yamuksa isterseniz 100 tane yeni disk takin yine ayni olur!!

Yorum bağlantısı
Bülent Yılmaz

frene basınca dreksiyon titriyorsa bilyalar değişecek şayet değişirse iki tarafıda değiştirin normal giderkende ses yapıyor dikkatli kulak verin duyacaksınız...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

diskleri değiştireli daha 5-6 bin oldu ama.. çok eski değiller yani..

Taktırıp bir hafta sonra eğilen gördüm :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Ergel

frene basınca dreksiyon titriyorsa bilyalar değişecek şayet değişirse iki tarafıda değiştirin normal giderkende ses yapıyor dikkatli kulak verin duyacaksınız...

arabadan en son anormal bir ses duyduğumda kayış kopmuştu, Allah'a şükür o zamandan beri bir şey duymadım. :)

olabilir şöyleki normalde kasislerden geçerken frene basmayın denir siz basmış iseniz zarar görmüstür.Arabanız kasisten zıplayarak geçtiyse amortisörlere ve bağlanti yerlerine zarar vermiş olabilir.O yüzden dedim.Öncelikle frenlere baktırın ısıdan yamulmuş olabilirler.Bu sallantı düşük hızlarda da yapar.Frene hafif basarak arabayı uzun mesafede durdurmaya çalışın hız düştükçe fren sürttükçe araba sallanır.Bu şekilde ise fren disklerinizdir. Değilse arabayı düz bir yolda sürün direksiyonu bırakın araba çekme yapıyor mu bakın sonra hızınızı değiştirerek kontrol edin.

denedim, araba normal akışında herhangi bir çekme yok fakat frene basınca titreme olduğu gibi direksionu bıraktığımda da sağa sola yalpalıyor.

Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz

Rot ayarna baktırın.. Rotçu buyuk ihtimalle halledecektir.

Yorum bağlantısı
Bülent Yılmaz

rotla alakalı olması için giderken titremesi lazım frene basınca değil...

Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz
(düzenlendi)

Balans demedim.. Rot demiştim..

Benzer olay benim başıma geldi.. Rotcu diye gittik kasap çıktı.. Frene basınca titreme yaptı..

Başka rotçuya gittik, rot ayarı yapıldı, herşey tamamen düzeldi..

Kendi yapamasa bile ön takımda arızalı olan parçaları söyler.. İlk fırsatta düzgün bir rotcuya gitmenizi öneririrm.

tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Ergel

Balans demedim.. Rot demiştim..

Benzer olay benim başıma geldi.. Rotcu diye gittik kasap çıktı.. Frene basınca titreme yaptı..

Başka rotçuya gittik, rot ayarı yapıldı, herşey tamamen düzeldi..

Kendi yapamasa bile ön takımda arızalı olan parçaları söyler.. İlk fırsatta düzgün bir rotcuya gitmenizi öneririrm.

rotta sıkıntı yok sadece ufak bir balans ayarı yapıldı giderken çok az bir titreme olduğu için usta baktı, diskler tornalanacak, acelesi yok zaten hem eğlenceli olmaya bile başladı. :) 

Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz

Tehlike ve ileride oluşacak fazla masraf = Eğlence olarak bakıyorsanız, problem yok.

Tornaya vereceğiniz paraya, sıfır disk alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Mustafa Unsal

Ben defalarca bu problemi yaşadım titremeyi...

Ve her defasında focuslarda bu problemin kronnik olduğunu, en iyi diski dahi taksak bu sorunun yine yaşananacağını söylediler.

Hiç bir parçacı sattığı diske garanti vermedi, bu problemin arabadan kaynaklanıdığı söyledi.

Çözüm şu:

Her yıl torna yaptırmak yaklaşık 35 tl.. 2 yada 3 kez tornadan sonra diski değiştirmek, ve bu sürecin işlemlerinin periyodik devamı....

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben defalarca bu problemi yaşadım titremeyi...

Ve her defasında focuslarda bu problemin kronnik olduğunu, en iyi diski dahi taksak bu sorunun yine yaşananacağını söylediler.

Hiç bir parçacı sattığı diske garanti vermedi, bu problemin arabadan kaynaklanıdığı söyledi.

Çözüm şu:

Her yıl torna yaptırmak yaklaşık 35 tl.. 2 yada 3 kez tornadan sonra diski değiştirmek, ve bu sürecin işlemlerinin periyodik devamı....

Fordda yan sanayi disklerde bu sorun çok. Trw kullanın çoğunluk memnun. Ancak en son parçacım bana bir disk verdi elinde 4 adet kalmıştı. 2 si kendi aracı 2 sini benim Aracın önlere taktırdık. Çok memnunum. Platin dedi. Arkalar için de istedim. Bir daha elime önler için bile Geçmedi bulsam stok yapacağım diyordu.

Kaliteli bulmak zor.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Fordda yan sanayi disklerde bu sorun çok. Trw kullanın çoğunluk memnun. Ancak en son parçacım bana bir disk verdi elinde 4 adet kalmıştı. 2 si kendi aracı 2 sini benim Aracın önlere taktırdık. Çok memnunum. Platin dedi. Arkalar için de istedim. Bir daha elime önler için bile Geçmedi bulsam stok yapacağım diyordu.

Kaliteli bulmak zor.

Trw bosch valeo made in china bana kalırsa da aynı üretim bandından çıkıyor ve aynı ürünler gibi burda bi aldatmaca var sanki. Focus 1 için en uygun ve sorunsuz disk ate uretimi made in eu olan fomoco marka disklerdir.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...