İçeriğe Yönlendir

Dolandırıcılara Dikkat!

Recep Güney

Recommended Posts

Sadık Taşyürek

2 gün önce beni de,  "piyango.com dan arıyorum, geçen sene üye olmuşsunuz" falan filan dedi. (hiç işim olmaz) işitme cihazımı unutmuşum anlayamadım, :music2:  nereden niye arıyorsunuz, alooo diye bağrıdım.  :tele:  o da bağırarak hamhumşaralop falan bi şeyler zırvaladı. sonrası malum.  :fiuw:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
(düzenlendi)

Geçen hafta tam ofise gireceğim bir SMS geldi 1949 liralık harcamanız için yapıkrediyi arayın 12 taksit yapalım falan tabi olayı hemen anladım, ofise gidip internet şubesini bir açtım ki maşallah ne buldularsa almışlar benim kartımdan, morhipo, boyner, telesipariş, samsung.. hemen yapıkrediyi aradım kartı iptal ettirdim, klasik tabi dediler dilekçe yazın Şekerpınardaki genel merkeze faxlayın dedim kontrol için ne zaman arayayım diye sordum 3 gün sonra arayın dediler fax anca sisteme girermiş..dedim sen kapat kapat ben hallederim, hemen başladım kartımdan alışveriş yapılan firmaları aramaya teker teker durumu anlattım hepsi hemen ilgilendiler ve siparişleri durdurdular, hatta bi tanesi Mersin'e kargolanmıştı onuda kargo firmasını arayıp geri çektiler, sonuçta 3 gün içinde kartımdan çekilen toplam 2500 liraya yakın paramın hepsini kurtardım ve kartıma iade ettirdim, ben işlerimin hepsini hallettikten 2 gün sonra yapıkrediden mesaj geldi " talebiniz üzere incelemelerimiz sonucu kartınızdan çekilen tutar iade edilmiştir"   :)

tarihinde Doğuş Bağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Şekerpınardaki genel merkeze faxlayın    :)

İlk faks makinesini bakım maksatlı söktüğümde sene 1991 di. Bunun üstüne icat çıkmaz derdim 25 sene olmuş, internet, mesaj iletişim bu kadar ilerlemiş halde hala faks istiyorlar değil mi ? Birde sisteme 3 gün içinde mi giriyormuş ? Bir Amerikalılar bir de biz vazgeçemedik fakstan... :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

İlk faks makinesini bakım maksatlı söktüğümde sene 1991 di. Bunun üstüne icat çıkmaz derdim 25 sene olmuş, internet, mesaj iletişim bu kadar ilerlemiş halde hala faks istiyorlar değil mi ? Birde sisteme 3 gün içinde mi giriyormuş ? Bir Amerikalılar bir de biz vazgeçemedik fakstan... :D

sorma abi ya sinir ettiler beni de, dedim imzalayayım sonra taratıp size mail atayım..yok ille fax diye tutturdular höh be kardeşim ya sene 2016  :kafa2: neyse onlara gerek kalmadı zaten  :)

tarihinde Doğuş Bağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yasal olarak fax zorunlu tutulamıyor.. ama zorunlu.. digiturk bu yüzden ceza bile ödedi ama hala alenen devam ediyor..

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

İşbankası mail eki olarak fotografı kabul ediyor.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Dün müdürün facebook fotolarını kopyalayıp yeni bir profil açmış, listesine arkadaslik istekleri göndermişler. Bana da ulaştı. Telekom kampanya kodu göndereceğim , telefon numaranı yaz dedi. Hemen anladım fake olduğunu. Yazdım . Kod geldi, başka bir numara söyledim. Epey bi uğraştı. Sonrasında facebook a şikayet yazdım ekran görüntüsüyle , profili hemen sildiler.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Acar

Geçen hafta tam ofise gireceğim bir SMS geldi 1949 liralık harcamanız için yapıkrediyi arayın 12 taksit yapalım falan tabi olayı hemen anladım, ofise gidip internet şubesini bir açtım ki maşallah ne buldularsa almışlar benim kartımdan, morhipo, boyner, telesipariş, samsung.. hemen yapıkrediyi aradım kartı iptal ettirdim, klasik tabi dediler dilekçe yazın Şekerpınardaki genel merkeze faxlayın dedim kontrol için ne zaman arayayım diye sordum 3 gün sonra arayın dediler fax anca sisteme girermiş..dedim sen kapat kapat ben hallederim, hemen başladım kartımdan alışveriş yapılan firmaları aramaya teker teker durumu anlattım hepsi hemen ilgilendiler ve siparişleri durdurdular, hatta bi tanesi Mersin'e kargolanmıştı onuda kargo firmasını arayıp geri çektiler, sonuçta 3 gün içinde kartımdan çekilen toplam 2500 liraya yakın paramın hepsini kurtardım ve kartıma iade ettirdim, ben işlerimin hepsini hallettikten 2 gün sonra yapıkrediden mesaj geldi " talebiniz üzere incelemelerimiz sonucu kartınızdan çekilen tutar iade edilmiştir"   :)

Bu morhipoda var bir sorun ama.

Benim ykb kartı ile de morhipo ve appledan alışveriş yapıldı.

Hepsiburada ve gittigidiyor direk reddetmiş alışverişi.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

3d siz çekenleri ne yapacağız. Ben sanalkart kullanıyorum artık.

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Ben sanal kart kullanıyorum. Ona rağmen iki kez yurt dışı kaynaklı, hesapta kalan 40-50 lirayı almaya çalıştılar. Ben de artık sanal kartla alışverişi yapıp hemen limitini tekrar sıfır lira yapıyorum. Kart bilgilerini bir şekilde elde edebilseler bile limit olmadığı için kullanamıyorlar diye düşünüyorum. Tabi zahmetli oluyor biraz, her seferinde limit yükselt  alışveriş bitince tekrar sıfırla işlemi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Bir de bu çıktı... Üye ismine de Fırat pen yazmış aklı sıra kurumsal firma ya... b9404ea450b27cf75773db90ffc87c11.jpg

Numarayı bilerek gizlemedim.Geçen aynı mesajla vatandaşın birini az kalsın dolandıracaklardı.

Yorum bağlantısı

Nasıl bi araçki 100.tl lik çek veriyor sana cnm

Geçen komşumun amcasına aynı mesajı yollamışlar araç 40000 20 si çek 20 si nakit diye. Çeki firmayı sorduruyor sağlam. Ama firmayı aramayı akıl etmiyor. Adam noterde para ve çeki teslim ederiz diyor. Sonra satış tan önce çeki gönderelim satış zamanı parayı veririz vaktimiz yok falan filan güven sağlayıp akılları sıra dolandıracaklar. Arabada haciz çıktmazsa kesin verecekmiş... Ve adam öyle güvenmiş ki satamadığı na hala üzgün[emoji23] [emoji23] [emoji23]
Yorum bağlantısı

Gelseydim konuyu görürdün

Ogün iki ayağım bir papuçta olmayaydı 1saat 16 dakikada maraştaydım da....

Neyyse.

Ama borçlandın ağa.... Bilesin.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hocam ile daha kahvaltı yeni başlamıştı ki adana aradı. Biraz vakit olaydı zaten gelecektim her halükarda.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

3d siz onay verilmemeli artik siparişlere.

geçen benim esas kartı kopyalamışlar, nasıl oldu anlamadım, sanal kart kullanırım arada ana kartıda ama 3d ile, yinede kopyalanmış, yurtdışından ufak ufak 9 -10 dolares şeklinde emiyorlarmış :) daha doğrusu çalışmışlar çünki kartımı işim yoksa internet-mail order ve yurt dışı kullanıma kapıyorum, zırnık alamadılar, banka arayıp haber verdi, kartı kapatmışlar yenisini yollamışlar, zaten dedim çekemezler,evet dedi temsilci, denemişler onay alamamış garipler  :D

bu arada 3d ninde dezavatantajı vardı sanırım, 3d kullanırsan provizyon onayı yok, yani sim kartla ilgili yada hattınla ilgili bir numara varda şifreni alırlarsa duman oldun, 3d kullandığın içinde paran gider, banane der banka diye biliyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Aynısı iki ay önce geldi başıma. Benim kredi kartımla ttnet'den iki işlem yapılmış 20 sn aralıkla. 303 tl çekmişler.

Tahminim internet üzerinden indirimli fatura ödemek isteyenleri kandırıyorlar. İndirimli fatura ödemek isteyen arkadaş parayı gönderiyor yada sahte fatura ödeme noktasından elden veriyor. Adamlar çaldıkları kartlarla ödeme yapıyor. Fatura sahibi bakıyor fatura ödenmiş. Kart sahibi farketmezse para gidiyor. Kart sahibi farkederse ben akşam farkettim. İlk iş günü şubeye gittim harcama itiraz formu doldurdum. Paramı iki ay sonra kartıma iade ettiler.

Banka parayı fatura hesabından geri çekiyor. Şirkette hangi faturada sıkıntı olduysa ödenmemiş olarak tekrar işliyor ve gecikme zammı ile birlikte müşteriden tekrar istiyor.

Bütün bunlar olana kadar iki yada üç ay geçiyor ne fatura ödeme noktası kalıyor ne internet sitesi.

Bedava peynir sadece fare kasanında olur. Uyanık olmak lazım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...