İçeriğe Yönlendir

Dolandırıcılara Dikkat!

Recep Güney

Recommended Posts

Haşmet Güngör

Geçmiş olsun.

Yasir bey ,Babanız nereye girmiş acaba ? gib taklit bile olsa, araç bilgileri sahte sitenin Database 'sin de olmaz. Gib  tckimlik,plaka ve tescil tarihini ister.Bunlar doğru ise araç bilgileri gelir.Sahte site de bunların olması imkansıza yakın. Nereye girdiğini bulup paylaşırsanız  faydalı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

3D Secure kullanılarak yapılan alışverişlerde itiraz maalesef sözkonusu değil..

Sanal Pos kullanılarak yapılan alışverişkerde iade olabilir..

Ancak babanız bir hata yapmış gib gov tr sitesinde araç plakası tescil tarihi ve tc kimlik no sorgulamalarından sonra tahsilat ekranına geçiliyor..Bence babanız oldukça büyük bir hata yapmış..Sanırım kendisini gib.gov.tr sitesi görünümü veren bir sitenin linkinden işlemi yapmış..

geçmiş olsun..Ancak bir bankacı olarak anlattıklarınızdan maalesef bankanın yapacak bişey yok..Adli işem yapmanızı öneririm..Başka türlü maalesef geri dönüşü olmayacaktır..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

öncelikle geçmış olsun aklıma bırşey takıldı bankanın gönderdiği şifrede alışverş mı yazıyor sadece sıfre mı mesela benım ınternet alışverısım bellı meblağın uzerındeyse cep telefonuma şöyle bır mesaj gelıyor kartınızla şu kadar alışverış yapılacaktır sms şıfrenız şu dıye teknık bışlgım yok ama sadece sms de sıfre yazıyorsa belkı bır ıtırazınız olabılır bankacı ve avukat arkadaşlar net bılgıyı verır...

Ancak babanız bir hata yapmış gib gov tr sitesinde araç plakası tescil tarihi ve tc kimlik no sorgulamalarından sonra tahsilat ekranına geçiliyor..Bence babanız oldukça büyük bir hata yapmış..Sanırım kendisini gib.gov.tr sitesi görünümü veren bir sitenin linkinden işlemi yapmış..

geçmiş olsun..Ancak bir bankacı olarak anlattıklarınızdan maalesef bankanın yapacak bişey yok..Adli işem yapmanızı öneririm..Başka türlü maalesef geri dönüşü olmayacaktır..

öncelikle geçmış olsun aklıma bırşey takıldı bankanın gönderdiği şifrede alışverş mı yazıyor sadece sıfre mı mesela benım ınternet alışverısım bellı meblağın uzerındeyse cep telefonuma şöyle bır mesaj gelıyor kartınızla şu kadar alışverış yapılacaktır sms şıfrenız şu dıye teknık bışlgım yok ama sadece sms de sıfre yazıyorsa belkı bır ıtırazınız olabılır bankacı ve avukat arkadaşlar net bılgıyı verır...

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

3D Secure sisteminde itiraz hakkınız yok maalesef..Çünkü kredi kartını kullandığınız Bankanın sisteminde kayıtlı olan cep telefonunuza şifreniz gelir ve şifreyi girdiğiniz anda işlemi kabul etmiş olursunuz..Dolayısıyla dediğiniz gibi bir itiraz hakkınız maalesef ki olamaz..

Yorum bağlantısı
Emre Usta

Adli mercilerdede harcamayi yapan kisi eger vpn gibi yazilimlarla alisveris yaptiysa zaten harcamayi yapan kisiyi tespit edemezsiniz.Banka 3D islemi zaten guvenilir diye kullaniyor..3.kisilerle sifre paylasmamakta yarar var.sanal kart kullaniminin artmasi sart

Yorum bağlantısı

Yanlış bilmiyor isem telefona gelen mesajda paranın nereye aktarılacağına dair bilgi gelmesi lazım kod ile birlikte...

Yorum bağlantısı

3d secure sisteminde banka server üzerinden kredi kartı bilgisi veriliyor. Burda işlem yaptıran site belli ki aslında taklit yöntemi ile ceza ödemesi altında başka bir alım yapmış, babanız da bu işleme 3d ile onay vermiş. Bu şartlar altında alışverişi babanız yapmış gözüküyor, itiraz şansı varsa bile çözümlenme ihtimali çok zayıftır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kılıfına uydurulan dolandırıcılık dolandırıcılık olmuyor gibi yorumlar sezdim :) banka ile çözemiyorsanız bile polise gidin.

Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

Hangi banka olursa olsun cep telefonuna gelen sms deki sifreyi 3. Kisilerle paylasan kisi malesef kullanici hatasi nedeniyle banka parayi geri iade etmez.kart kopyalama olaylarinda banka parayi iade eder.Gecmis olsun.

+1

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bu tip durumlarda yapılacak iş basit. Alışveriş yapılan yer ile iletişime geçin. İlgili yeri saptamışsınız ya oradan yetkiliye mail atın. Bu yapılan alışverişin kendiniz tarafından yapılmadığını alışverişin iptal edilmesi gerektiğini anlatın. Arkadaşın başına buna benzer bir olay gelmişti. 3-4 farklı siteden alışveriş yapılmıştı. Oralara mail yazdık ve hepside para iadesini yaptılar.. Tabii kimlik fotokopisi k.kartı fotokopilerini falan gönderdik.. Bilginiz olsun bu da bir çözüm yolu..

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Geçmiş olsun, bankaya yazılı bir ihtarname gönderin öncelikle , iadeli taahhütlü posta (yada noter)yoluyla. HArcamanın bilginiz dışında olduğunu ve iptalini talep edin.

Akabinde savcılığa suç duyurusunda bulunun.

Benzer bir olay annemin başına geldi, kullanmadığı bir kartına 675 USD tutarlı borç dekontu geldi .Amerika menşeili İnternet alışveriş sitesi sharperimage.com adlı siteden elektrik süpürgesi vs birşeyer alınıp Malatya'da bir adrese kargo istenmiş.

Banka ile görüşüp ödemeyi iptal ettirdik önce, ardından ilgili siteden kart sahibi olduğumuzu ve durumu anlatıp fatura ve kargo bilgilerini istedik. Savcılığa bildirdik hemen adresi ve kişi ismini. Malatya da bir internet cafe işletmecisi çıktı yapan.

geçen sene sanırım 3 sene 8 ay hapis cezası almıştı, hala yatıyor içerde.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Geçmiş olsun, bankaya yazılı bir ihtarname gönderin öncelikle , iadeli taahhütlü posta (yada noter)yoluyla. HArcamanın bilginiz dışında olduğunu ve iptalini talep edin.

Akabinde savcılığa suç duyurusunda bulunun.

Benzer bir olay annemin başına geldi, kullanmadığı bir kartına 675 USD tutarlı borç dekontu geldi .Amerika menşeili İnternet alışveriş sitesi sharperimage.com adlı siteden elektrik süpürgesi vs birşeyer alınıp Malatya'da bir adrese kargo istenmiş.

Banka ile görüşüp ödemeyi iptal ettirdik önce, ardından ilgili siteden kart sahibi olduğumuzu ve durumu anlatıp fatura ve kargo bilgilerini istedik. Savcılığa bildirdik hemen adresi ve kişi ismini. Malatya da bir internet cafe işletmecisi çıktı yapan.

geçen sene sanırım 3 sene 8 ay hapis cezası almıştı, hala yatıyor içerde.

Banka direk savcılık kanalına yönlendiriyor. Bugün bir avukat ile görüşecek babam dilekçe hazırlayıp suç duyurusunda bulunacak..Bankaya ihtarname de gönderelim, biz mail ve fax ile başvurduk ama..

Bu tip durumlarda yapılacak iş basit. Alışveriş yapılan yer ile iletişime geçin. İlgili yeri saptamışsınız ya oradan yetkiliye mail atın. Bu yapılan alışverişin kendiniz tarafından yapılmadığını alışverişin iptal edilmesi gerektiğini anlatın. Arkadaşın başına buna benzer bir olay gelmişti. 3-4 farklı siteden alışveriş yapılmıştı. Oralara mail yazdık ve hepside para iadesini yaptılar.. Tabii kimlik fotokopisi k.kartı fotokopilerini falan gönderdik.. Bilginiz olsun bu da bir çözüm yolu..

Site yabancı görünüyor ve benzer 3-4 site var tam siteyi anlayamadım. Biz şuan resmi kanalla çözmeye çalışacağız.

Aslında ortada şifrenin 3. kişillerle paylaşılması yok nasıl olduysa işlemi onaylamak için şifre geliyor babama ancak babam şifreyi yazdığında yanlış şifre diyor ve babam yenin şifre istiyor aynı olay yine yanlış şifre diyor. Yani nasıl olduysa dolandırıcılar babamdan önce şifreye ulaşıyor yada şifreye ulaşıyor babamdan önce ekrana giriyor.

3d secure sisteminde banka server üzerinden kredi kartı bilgisi veriliyor. Burda işlem yaptıran site belli ki aslında taklit yöntemi ile ceza ödemesi altında başka bir alım yapmış, babanız da bu işleme 3d ile onay vermiş. Bu şartlar altında alışverişi babanız yapmış gözüküyor, itiraz şansı varsa bile çözümlenme ihtimali çok zayıftır.

Saygılarımla.

Evren Bey durum o kadar kötü ki ben de anlamadım. Trafik cezası ödeyecek ama firma yurt dışı menşei olan bir firma cep telefonuna gelen şifreyi babam ekrana girdiğinde hatalı şifre diyor ve şimdi yazarken anladım adamların sistemine o şifre gidiyor ve adamlar o şifre ile alışverişi yapıyor. Böylece 3. kişilerle de paylaşmış oluyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Site yabancı görünüyor ve benzer 3-4 site var tam siteyi anlayamadım. Biz şuan resmi kanalla çözmeye çalışacağız.

Benim size söylediğim öneri gayri resmi bir şey değil. Şuanda yapılacak en mantıklı iş. Tabii karar sizin. Büyük olasılıkla para bu şirket bünyesinde bir faaliyet alınına gitti. Bitcoin tarzı birşey alınmış olabilir. İletişim kısmı var sayfanın alt kısmında ingilizce bilen birisi olayı kısaca özetlesin. Zaten yasal olarak yapılan alışverişleri koşulsuz iptal etme hakkınız var. Eğer doğru yeri bulursanız iptal ederler. Bu işi gerçekleştirenlerin de üyeliğini silerler. Maalesef bizim bankalarımıza laf anlatmak çok zor.

http://www.entropy-factory.com/index.php?lang=en

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Benim size söylediğim öneri gayri resmi bir şey değil. Şuanda yapılacak en mantıklı iş. Tabii karar sizin. Büyük olasılıkla para bu şirket bünyesinde bir faaliyet alınına gitti. Bitcoin tarzı birşey alınmış olabilir. İletişim kısmı var sayfanın alt kısmında ingilizce bilen birisi olayı kısaca özetlesin. Zaten yasal olarak yapılan alışverişleri koşulsuz iptal etme hakkınız var. Eğer doğru yeri bulursanız iptal ederler. Bu işi gerçekleştirenlerin de üyeliğini silerler. Maalesef bizim bankalarımıza laf anlatmak çok zor.

http://www.entropy-factory.com/index.php?lang=en

Şimdi mail gönderdim siteye. Cevaba göre bir yönelme yapacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Bende fiestamı satarken birisi benim ilan metnimi kopyalaşmıştı. Çok ayar olmuştum. Adamı direk aradım. Lütfen içeriğini değiştir dedim..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bende fiestamı satarken birisi benim ilan metnimi kopyalaşmıştı. Çok ayar olmuştum. Adamı direk aradım. Lütfen içeriğini değiştir dedim..

Değiştirdi mi?
Yorum bağlantısı
Burak İşci

İlana koyduğunuz resimlerin ortasına küçük ve saydam şekilde adınızı ve numaranızı yazarsanız sorun olmaz sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Her türlü yolu deniyorlar insanları kandırmak için. Herkes de kanabilir, çok dikkatli olmak lazım.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Misafir

Tam dolandırıcı mı emin olamadığım için buraya açmamıştım. :) Teşekkür ederim. . 

Şuan için en uygun yer burası. :)

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Ağustosun sonunda 57 bin km de sattığım fiestam malum sitede satılığa çıkmış. Sahte ilanı olduğu için alan adama özellikle plakayı değiştir demiştim ve değiştirdi. İşin ilginci adama ben ağustos sonunda sattım. Şu an ruhsat tescil tarihi 17/09. demek ki adam da 20 gün sonra satmış. Satın alan adam da şu anda satıyor.Ayrıca benim sattığım adamın adı ender idi, şu an satan volkan. Bana ilginç geldi. Kaza boya yok idi ben satarken. şimdi de öyle yazıyor. Kaput koruma vardı ben satarken adam ilana onu da not düşmüş. 41,600 e satmıştım ben ilk. 

Nereden tanıdınız derseniz ben de jazzımı alırken sattığım adamla trafik şube de karşılaştık o da plakayı değiştiryordu ben de. Onunda 35 kc oldu benim de. ayrıca sol ayak dayama ve ege Üniversitesi sticker ı hala duruyor.

Yani gerçekten sattığım gibi hala orjinal olabilir ama kısa sürede bu kadar el değiştirmesi normal mi bilemedim. Düşünen varsa dikkat etsin. . . 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...