Misafir 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Arkadaşlar nerede yanlış yapıyorum 3 led yanıyor.4.yanmıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Hallettim tamam. O led bozuktur. Seni seviyorum abi. Yorum bağlantısı
Murat Dere 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Hallettim tamam. Seni seviyorum abi. Öyle deme len, utanıyom. (Yalandan kim ölmüş?) 2 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Öyle deme len, utanıyom. (Yalandan kim ölmüş?) Seni sevmeyen.. Yorum bağlantısı
Murat Dere 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Seni sevmeyen.. işte ondan. Allah razı olsun. Seviyoz ki seviliyoz. 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 O ledler o şekilde mi geldi ? yoksa o smd leri siz mi lehimlediniz plakanın üstüne ? Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 O ledler o şekilde mi geldi ? yoksa o smd leri siz mi lehimlediniz plakanın üstüne ? ben lehimledim. ama hallettim tamam, sadece kısık yanıyor, ayak aydınlatmasına normal sof ampul takacağım yada aynı yere 5w sof. ampul takacağım, 5 w. herhalde çok ısınmaz. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Ben de internetten led aldım.ama sizinki gibi arkasında koyulacak yer almadım.Sizinki o şekilde hazır mı geldi yoksa o kabloların dışında bir işlem yaptınız mı ? Ayrıca bütün ledlerin dizilimini siz yaptıysanız o ledlerdeki 6 tane ayağı lehimlemek bir amatör için en iyi nasıl yapılır ? hangi yol izlenmeli ? Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Arkadaşlar nerede yanlış yapıyorum 3 led yanıyor.4.yanmıyor. Hatayı kablo seçiminde yapmışsın, ne kadar iyi foto da olsa, iyi görülemiyor. Farklı renkli iki kablo ile yeniden yap bakalım. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Ben de internetten led aldım.ama sizinki gibi arkasında koyulacak yer almadım.Sizinki o şekilde hazır mı geldi yoksa o kabloların dışında bir işlem yaptınız mı ? Ayrıca bütün ledlerin dizilimini siz yaptıysanız o ledlerdeki 6 tane ayağı lehimlemek bir amatör için en iyi nasıl yapılır ? hangi yol izlenmeli ?Şerit led . ben kırmızı kablo bağlantılarını yaptım sadece. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Lamba söndümü kısık yanan ışık son resimde. Bunu dirençle yada ampuller söndürmesem ne kadar akım çeker sürekli yanarak hiç sönmeyerek. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 (düzenlendi) İlk resimdeki gibi bağlantılar hala öyle ise hepsi hatalı görünüyor.düzelttiysen tamamdır. Kısık yanmaması için bu ledlerin ama sadece bu ledlerin + - uçlarına paralel en az 470 ohm 2 watt direnç bağla düzelir. Bunlar hazır smd5050 3chip şerit led.3 erli şekildedir. 29 Ocak 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 İlk resimdeki gibi bağlantılar hala öyle ise hepsi hatalı görünüyor.düzelttiysen tamamdır. Kısık yanmaması için bu ledlerin ama sadece bu ledlerin + - uçlarına paralel en az 470 ohm 2 watt direnç bağla düzelir. Bunlar hazır smd5050 3chip şerit led.3 erli şekildedir. Abi alttan 3.resim son hali.10luk sof ampul taktım düzeldi malumun çok ısındığından led kere zarar verir diye çıkardım aynı ampul yerine o direnci lehimleyeceğim doğrumudur.Son olarak bahsetdiğin direncin bir fotoğrafı olsa süper olur.Depoyu kurcalarım.O direnç ısınıp ledlere zarar vermez değilmi. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 oktay abi sanırım direnci buldum direnç bu doğrumu? direnci bu şekildemi bağlayacağım + sı - si doğrumu? ayak aydınlatması için ekstra led çeksem sorun olurmu tavanın + - ucundan bu direnç kurtarırmı toplamda 15 cm aynı led den? İlk resimdeki gibi bağlantılar hala öyle ise hepsi hatalı görünüyor.düzelttiysen tamamdır. Kısık yanmaması için bu ledlerin ama sadece bu ledlerin + - uçlarına paralel en az 470 ohm 2 watt direnç bağla düzelir. Bunlar hazır smd5050 3chip şerit led.3 erli şekildedir. Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 oktay abi sanırım direnci buldum direnç bu doğrumu? direnci bu şekildemi bağlayacağım + sı - si doğrumu? ayak aydınlatması için ekstra led çeksem sorun olurmu tavanın + - ucundan bu direnç kurtarırmı toplamda 15 cm aynı led den? Oktay abinin toplantısı uzadı beni gönderdi - Direnç değeri doğru ama, bu çeyrek watt. Mümkünse 1w metal film direnç daha iyi olur. - Doğru. Direnç için + - farketmez. - Sorun olmaz. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 Oktay abinin toplantısı uzadı beni gönderdi - Direnç değeri doğru ama, bu çeyrek watt. Mümkünse 1w metal film direnç daha iyi olur. - Doğru. Direnç için + - farketmez. - Sorun olmaz. bunu bağlasam herhangi bir sıkıntı olurmu abi ısınma vs... Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 bunu bağlasam herhangi bir sıkıntı olurmu abi ısınma vs... Isınma her türlü olacak, bu fazla dayanmaz, onun için 1W-2W olması iyi olur. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 Isınma her türlü olacak, bu fazla dayanmaz, onun için 1W-2W olması iyi olur.Abi bugün bir kaç yere sordum 2W direnç bulamadım.şekli şemali nasıldır. Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 Abi bugün bir kaç yere sordum 2W direnç bulamadım.şekli şemali nasıldır. Biraz daha kalın başka bir farkı yok. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 Biraz daha kalın başka bir farkı yok.Üzerindeki renkler nasıl olacak elimde birsürü digital takograf var ondan sökerdim.Cahillik kötü şey. Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 1W daha kolay bulursun. Bulamazsan bunun gibi küçüklerden 5 tane 2.2k direnci paralel bağlayıp tek dirençmiş gibi takabilirsin. 470 ohm sarı-mor-kahve. 2.2k kırmızı-kırmızı-kırmızı Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 17. İletim deki dirençten paralel yapsam bir kaçtane olurmu.? 1W daha kolay bulursun. Bulamazsan bunun gibi küçüklerden 5 tane 2.2k direnci paralel bağlayıp tek dirençmiş gibi takabilirsin. 470 ohm sarı-mor-kahve. 2.2k kırmızı-kırmızı-kırmızı ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts