Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Konusu yokmuş, başlayalım dedim.. Bu soğuk kış günlerinde (neredeyse o günler?) içinizi ısıtacak, vitamin ve enerji deposu çorba tarifleri burada... Usül ve tarif %80 bana aittir.. Hafif İngiliz esintileri (%20) mevcuttur.. Çorba Adı: Kerem Usülü Domates Çorbası (çok egoist ve narsistim) Süre; 30 dakika Malzemeler; 5 ortaboy domates 2 ortaboy soğan 1 baş sarımsak 1/2 demet maydanoz 1 çorba kaşığı tereyağ 1/2 çay bardağı zeytinyağ Biraz tuz, karabiber, kekik, nane, pulbiber A) Kıvamı koyu sevenler için ufak 1 paket krema, 1 çay bardağı su B) Kıvamı sıvık sevenler için 1,5 su bardağı süt C) Ağır gelir diyenler için 1 su bardağı su Yapılışı; Tüm malzemeler temizlenip yıkanır. Fırın tepsisine, domates ve soğanlar 4 e bölünür, sarımsak ve maydanoz bütünce atılır. Tereyağ, zeytinyağ ve baharatlar konarak malzemeler iyice harmanlanır. Önceden 200 C ısıtılmış fırında malzemelerin üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Daha sonra tüm karışım, sığacak bir tencereye aktarılır. Blendırdan geçirilir. İsteğe göre A, B yada C ler ilave edilir ve karıştırılır. 5 dakika ateşte kaynatılır ve afiyet olsun.. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Olsada içsek Buyrun gelin. Kazanla yaparım FCTR olarak içeriz... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Domates çorbası beni öldürür yav Başka birşey yok mu.. bende reflü var hiç iyi gelmez bu çorba bana... Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Domates çorbası beni öldürür yav Başka birşey yok mu.. bende reflü var hiç iyi gelmez bu çorba bana... Ne verelim Abime? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Domates çorbası beni öldürür yav Başka birşey yok mu.. bende reflü var hiç iyi gelmez bu çorba bana... http://www.yemektarifleri-sitesi.com/kelle-paca-corbasi-tarifi/ Kelle paça verelim 2 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 http://www.yemektarifleri-sitesi.com/kelle-paca-corbasi-tarifi/ Kelle paça verelim Damardan yada Şırdan da verebiliriz. Bol sirke, bol sarımsaklı Yorum bağlantısı
Tahir İlter 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Damardan yada Şırdan da verebiliriz. Bol sirke, bol sarımsaklı Sirke sarımsak onun tadını kokusunu öldürüyor. Maharet onu sade hali ile içebilmekte Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 (düzenlendi) Sirke sarımsak onun tadını kokusunu öldürüyor. Maharet onu sade hali ile içebilmekte İçmesi kolay. Maharet, onu o hali ile pişirebilmekte. Ben çiğ kabuklu karides haşlamış adamım mutfakta (Bile bilir kokusunu ) 23 Ocak 2014 tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 İçmesi kolay. Maharet, onu o hali ile pişirebilmekte. Ben çiğ kabuklu karides haşlamış adamım mutfakta : (Bile bilir kokusunu ) Offfff offf fena :D Kalamarda aynı ya Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Buyrun gelin. Kazanla yaparım FCTR olarak içeriz... Tarhana yok mu ? Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Tarhana yok mu ? Yanında turşu alırmıyız? Ben başlattım, maharetli eller, profesyonel mideler, usta gurmeler devam eder diye Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Soğuk ve karlı olması gereken bu kış günlerinde doğal ve sağlıklı domatesler olsa da yapsak o çorbayı. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Yanında turşu alırmıyız? Ben başlattım, maharetli eller, profesyonel mideler, usta gurmeler devam eder diye Esas adam yazmaya başlar birazdan mehmet kaya Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Antep usulü yoğutlu döğme (yarma) çorba : Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Soğuk ve karlı olması gereken bu kış günlerinde doğal ve sağlıklı domatesler olsa da yapsak o çorbayı. Haklısınız ama birde bunlar var. Burada bir tekstil fabrikası bahçesinde yetiştiriyor. Prof.lar filan sağlıklı diye açıklama yaptı. Azda olsa alıyoruz arada sırada.. http://www.trthaber.com/haber/bilim-teknik/topraksiz-domates-nasil-yetisir-93687.html Esas adam yazmaya başlar birazdan mehmet kaya 3 defa söyleyince adını gelirmiş galiba mehmet kaya Antep usulü yoğutlu döğme (yarma) çorba : Öyle bırakıp kaçmak olmaz. Tarif alalım Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 (düzenlendi) Konunun sonu belli nasıl olsa, siftah benden. ve yorumsuz :) :) 23 Ocak 2014 tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 süzük mercimek varmı Az önce giden abiye son kaseyi verdik.. Başka bir arzunuz? Konunun sonu belli nasıl olsa, siftah benden. ve yorumsuz :) :) Yok abi, burası çorbalar için. Etlerin yeri BURADA Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 (düzenlendi) bizim forumun egzos mevzusunu mangala bağlamışlığı var. çorba neki, yeme içme=Cızbız:)): 23 Ocak 2014 tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 3 defa söyleyince adını gelirmiş galiba mehmet kaya Gelmedimi daha Yorum bağlantısı
Recommended Posts