İçeriğe Yönlendir

Bu Sefer Audi

Murat Ersel Çevik

Recommended Posts

Mehmet Kaya

4-5 nere 10,1 nere  :D

Akan'ın dediği yerde senin araç 8-9 yakar otomatik olsa 10 rahat görürsün.

Yorum bağlantısı

100 km hızda manuelle o değerleri yakalarsı HK.

Diyarbakıra giderken Kiriş araçta 5 kişi vardı 130km sabit hızda 5.6 ile gittik.C-Max 1.6 dizel oda aynı değerlerle gitti.

O zaman gerçek bu öylemi ? 4-5 olayı yani.

Akan'ın dediği yerde senin araç 8-9 yakar otomatik olsa 10 rahat görürsün.

Sen benim yaşadığım yeri gördün ama...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

HE der ki f2 f2,5'dan az yakar ;)

Onu bilmiyorum.

ama yakıt tasarufu için uzun yolda kullanım için focus 2.5 almak mantıklı gelmiyor bana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yok artık  :shok:  :biggrin:

Yok zaten Adı üstünde rivayet :p

Dediğin gibi rivayet :D

Burda şehir merkezine girip mesela kayınpederlere yada abimlere gidersem o dönem 12-13 lere çıkıyor.3 gün önce sıfırladım sadece genel de düz yoldan iş ev yaparsam şu an olduğu gibi 10.1 :D şaka gibi yahu

Ama adı dizel olması yanlış olmuş :D

Bak adam çekinmeden söylüyor,12   13yakıyorum diyor.

Hako 4-5 diyor ama ?

Ben demiyorum,Diyenler var :p

Yorum bağlantısı

Onu bilmiyorum.

ama yakıt tasarufu için uzun yolda kullanım için focus 2.5 almak mantıklı gelmiyor bana.

Neden alınmasın ? hem şehiriçi hem şehirdışı,oldukça ekonomik bir araç..

Yok zaten Adı üstünde rivayet :p

Ama adı dizel olması yanlış olmuş :D

Bak adam çekinmeden söylüyor,12   13yakıyorum diyor.

Ben demiyorum,Diyenler var :p

Pardon hako o zaman... :biggrin: Kim demiş niye demiş o zaman  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

O zaman gerçek bu öylemi ? 4-5 olayı yani.

Sen benim yaşadığım yeri gördün ama...

HE senin yaşadığın yer oraya göre çok iyi. Senin sadece evin önü rampa. Ereğlinin geneli öyle ve çok karışık. 2.0 ve otomatik (Önemli nokta orası)

Manuel için sakin kullanımda ve 100-110 km hızlarda 5 rahat görür.

Yorum bağlantısı

HE senin yaşadığın yer oraya göre çok iyi. Senin sadece evin önü rampa. Ereğlinin geneli öyle ve çok karışık. 2.0 ve otomatik (Önemli nokta orası)

Manuel için sakin kullanımda ve 100-110 km hızlarda 5 rahat görür.

Hocam seni ben fazla gezdirmedim bizim oralarda.. :) ama ereğliyi görüpte yorum yapıyorsan birşey diyemem... :yes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Neden alınmasın ? hem şehiriçi hem şehirdışı,oldukça ekonomik bir araç..

Uzun yolda f2.5 ekonomik değil hacı. Mondeo ile aynı yakıyor. Hatta mondoe kadar süratlara çıksa daha fazla yakar.

Lokman abi uzun yolda 120 km sabit hızla 5.2-5.5 tahminim değerlerle Nevşehir'e gelmişti. Otomatik hatta.

Hocam seni ben fazla gezdirmedim bizim oralarda.. :) ama ereğliyi görüpte yorum yapıyorsan birşey diyemem... :yes:

Hacı senin oradan çok farklı. Seninle gezdiğimiz yerlerde hiç bir sıkıntı yok. Sen Maraş'a gel de gör :D Ereğli daha fazla.

İstanbulda ben 12-13 lit lpg yaktırdım. Sen kullandığın halde. Maraş'ta ben 15 lt altına inemiyorum. Ereğlide 20 lt görür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Uzun yolda f2.5 ekonomik değil hacı. Mondeo ile aynı yakıyor. Hatta mondoe kadar süratlara çıksa daha fazla yakar.

Lokman abi uzun yolda 120 km sabit hızla 5.2-5.5 tahminim değerlerle Nevşehir'e gelmişti. Otomatik hatta.

Bence bu birazda kullanımla alakalı...iltebere bir depo ile 1200 km'yi nasıl yaptığımı anlattım,kendiside yaptı ondan sonra...

Lokman abimin maşallahı var ya  :nazar:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

3.8 mi :D

Kaçla gidiyorsun :D

Ali Erenin 2.5 focusta 5.2 gördük 120-130 km hızlarda.

Kamyona bagliyormus

Şaka bir yana S-Max manuel uzun yol 90 120 arasi 5.2 gibi yakiyordu. Sehir içi 8- 8.5 lt yakiyordu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Hacı senin oradan çok farklı. Seninle gezdiğimiz yerlerde hiç bir sıkıntı yok. Sen Maraş'a gel de gör :D Ereğli daha fazla.

İstanbulda ben 12-13 lit lpg yaktırdım. Sen kullandığın halde. Maraş'ta ben 15 lt altına inemiyorum. Ereğlide 20 lt görür.

Geliceğim hocam hiç merak etme...

Kamyona bagliyormus

Şaka bir yana S-Max manuel uzun yol 90 120 arasi 5.2 gibi yakiyordu. Sehir içi 8- 8.5 lt yakiyordu. 

Yok abi direk kamyona yüklüyoruz  :biggrin: Kamyonun yakıtını ikiye bölüyoruz  :D

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Uzun yol deneyimimiz şu şekilde:

2508km, İzmir-Hatay-Malatya-İzmir güzergahı:

Benim Mondeo Mk2 Manuel 5 yetişkin 1 çocuk bagajlar full, 540TL yaktım,

Amcamın Focus 1 Manuel 4 yetişkin 1 çocuk, 555TL yaktı.

Ben 12 saatte gittim Hataya amcam 15 saatte,

Ben 15 saatte geldim Malatyadan, amcam 19 saatte,

Vel hasıl kelam, Mondeo Focustan daha az yaktı, ortalama hızım yüksek ve ağırlığım fazla olmasına rağmen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

La video çekeceğim sizin için çıktığım rampalarda.Sert kullanmıyorum genelde de 1 vites 2000 devir de çıkıyorum zaten üst vitese geçmek için 3000-3500 deviri görmem lazım en az..Ben en son ankaradan gelirken neredeyse tapagaz 7 litre yaktım ortalamada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Uzun yol deneyimimiz şu şekilde:

2508km, İzmir-Hatay-Malatya-İzmir güzergahı:

Benim Mondeo Mk2 Manuel 5 yetişkin 1 çocuk bagajlar full, 540TL yaktım,

Amcamın Focus 1 Manuel 4 yetişkin 1 çocuk, 555TL yaktı.

Ben 12 saatte gittim Hataya amcam 15 saatte,

Ben 15 saatte geldim Malatyadan, amcam 19 saatte,

Vel hasıl kelam, Mondeo Focustan daha az yaktı, ortalama hızım yüksek ve ağırlığım fazla olmasına rağmen.

Ali kullanıcı faktörü çok önemli,bunu sakın unutma...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

La video çekeceğim sizin için çıktığım rampalarda.Sert kullanmıyorum genelde de 1 vites 2000 devir de çıkıyorum zaten üst vitese geçmek için 3000-3500 deviri görmem lazım en az..Ben en son ankaradan gelirken neredeyse tapagaz 7 litre yaktım ortalamada.

Araç 2. vitesi göremiyor ve genelde soğuk motorla çıkıyorsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Araç 2. vitesi göremiyor ve genelde soğuk motorla çıkıyorsun.

Aynen.Merkezde bile akıcı kullanmak çok zor burada küçük yer trafik sürekli sıkışık.Zaten çoğu rampada 2.vitesi gördüğüm yok maalesef.Dediğim gibi 3 gündür hiç merkezin içine girmiyorum sayılır ve rampa çıkmıyorum pek şu an ortalamam 10 litre.Bu şekidle devam edersem 9 a rahat düşer

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aynen.Merkezde bile akıcı kullanmak çok zor burada küçük yer trafik sürekli sıkışık.Zaten çoğu rampada 2.vitesi gördüğüm yok maalesef.Dediğim gibi 3 gündür hiç merkezin içine girmiyorum sayılır ve rampa çıkmıyorum pek şu an ortalamam 10 litre.Bu şekidle devam edersem 9 a rahat düşer

Senin oradaki yakıt değerli mk3 için gerçek değer olamaz. Ben Maraş'ta yaktığımı değer olarak kabul etmiyorum. Burada da rampa çok ama sıkışıklık fazla değil. Sizin orada dayım şehir içine girdi araçla biryerden ekmek alacaktık. Aracı bıraktı el frenini çekti. Ben inip takoz koyasım geldi :D :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Senin oradaki yakıt değerli mk3 için gerçek değer olamaz. Ben Maraş'ta yaktığımı değer olarak kabul etmiyorum. Burada da rampa çok ama sıkışıklık fazla değil. Sizin orada dayım şehir içine girdi araçla biryerden ekmek alacaktık. Aracı bıraktı el frenini çekti. Ben inip takoz koyasım geldi :D :D

El freni sağlam değilse zaten çalışır vaziyette araç bırakılmaz burada :D Sadece merkez de düzlük var o kadar kaldı ki sahil kesiminin büyük bölümü sonradan doldurma o yüzden düz :D

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Elbet bir gün benimde az yakan bir arabam olacak :D

Sağol Samicigim. Daha iyisi sizlerin olsun.

abi hayırlı olsun güle güle kullan.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Sağol Samicigim. Daha iyisi sizlerin olsun.

E hadi artık yeter sat bunu, çok bindin eskidi. Yahu bir arabaya bu kadar uzun süre binmez benim tanıdığım fenerli kardeşim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

E hadi artık yeter sat bunu, çok bindin eskidi. Yahu bir arabaya bu kadar uzun süre binmez benim tanıdığım fenerli kardeşim :)

Doğru söylüyorsun.  Fatih atak yapmadan hemen halledeyim. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Depoyu Ankara'da fulledim. 

Ilgaz'a vardığımda çeyrek depodan az benzin yakmışım.

Dün aynı benzinle yola çıktım eve vardığımda toplam  745 km yol yapmışım hala çeyrek depo benzinim var.

564 km yol sonu ortalama 5,3 lt kalan yarım depo benzin

phA5mhb.jpg?1

Kalan benzinle yapabileceği 460 km yol

xhZq7xq.jpg?1

Bu arada arabada dijital takografta varmış onu da keşfettim.

XJdZukr.jpg?1

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ortalama hız nedir.Tamamı şehirdışı verisi mi bu.Bence oldukça tatminkar bir tüketim.Ancak birde sıkıştırdığın zaman ki veriler lazım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...