Mahmut Sayar 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Bilgisayarım Acer 5741G. Evet laptopa 2 hafta evvel şekersiz yarım bardak çay döküldü , 5 saniye içinde bataryayı ve fişi çıkarmayı başardım. Akabinde bilgisayarı ters çevirerek görünürdeki tüm ıslak kısımları silip kuru bezlerin üzerine yine ters vaziyette petek yanında kurumaya bıraktım. 24 saat sonra açtım ve görünürde hiç bir sıkıntı yoktu. Bir hafta problemsiz kullandım ardından metin belgesinde sürekli f ve 7 tuşlarına basılı kaldığını fark ettim, bugün onu yapmadı fakat klavyede yaklaşık 15 tuş an itibariyle çalışmıyor. Klavye ile kasa arasında biraz esneme var, bilgisayarcı fan temizlemek için açtığında biraz oluşmuştu şimdi daha fazla boşluk var num pad tarafı ise biraz yukarda kalıyor. 3,5 senelik bir bilgisayar fakat özelikleri benim için fena değil, şu an sömestir sonuna kadar Ankara'dayım bu modellerin içini açmak çok meşakkatli, fanı ses yaptığı vakit bilgisayarcı dahi uğraşmak istememişti. Bu durumda ne yapmak gerekir klavye değişirse düzelir mi, başka ne yapılabilir Ankara'da önerebileceğiniz bir yer var mı? Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Bende, Soda dökmüştüm 2 yıl önce, klavyede 12 Tuş çalışmıyor benimde USB'den bağlantılı Masaüstü, klavye ile idare ediyorum 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 19 Ocak 2014 Yazar Paylaş 19 Ocak 2014 Klavye fiyatına baktım 45 liraymış bunla kurtaracaksak iyi diyorum. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 19 Ocak 2014 Yazar Paylaş 19 Ocak 2014 Anladım abi yarın deneyelim böyle çözülür inşallah. Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Geçmiş olsun.. Muhammet hocam, bu vesile ile bir şey sormak istiyorum. Bende gıcır gıcır hp dv2000 serisi bir dizüstü var. kronik sorununu bilirsin. Ne yapaabiliriz buna? Acıyorum makinaya yahu.. Gıcır gıcır.. Usb model bir klavye bulup, tak ve onu dene. Yazmada sorun yoksa, klavye değişimiyle sorununu çözersin İnşaallah. Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 (düzenlendi) Klavye Lazım olursa görüşelim. Elimde bir tane acar klavyesi var gri olanından. 19 Ocak 2014 tarihinde Mehmet Emin Taşdelen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 laptopunuza uygun klavyenin internette yan ürünü vardır.Onu alıp kendiniz bile takabilirsiniz geçmiş olsun. Geçmiş olsun.. Muhammet hocam, bu vesile ile bir şey sormak istiyorum. Bende gıcır gıcır hp dv2000 serisi bir dizüstü var. kronik sorununu bilirsin. Ne yapaabiliriz buna? Acıyorum makinaya yahu.. Gıcır gıcır.. ne gibi bir kronik problemi var ? Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Ekran çipi gidik.. dv2000 ve dv6000 serilerinde kronikmiş. Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Ankarada notebook tamiri yapıyorum ulaşmak isteyenler mesaj atabilir arkadaşlar Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 1 kere tamir oldu, 1 ay sürdü. 2. kere tamir oldu, aynı gün eve geldiğinde tekrar arızalandı. geçen açtım 2 sene sonra.. çalışıyordu ama çip çok ısınıyor.. bakır bir levha ile soğutamaz mıyım diye düşünüyorum. adamlar onca ısınan çipe soğutucu bağlamamış.. Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 (düzenlendi) 1 kere tamir oldu, 1 ay sürdü. 2. kere tamir oldu, aynı gün eve geldiğinde tekrar arızalandı. geçen açtım 2 sene sonra.. çalışıyordu ama çip çok ısınıyor.. bakır bir levha ile soğutamaz mıyım diye düşünüyorum. adamlar onca ısınan çipe soğutucu bağlamamış.. abi çoğu tamirci chipleri sökmüyor ısıtıp geçiyor o yüzdende çabuk bozuluyor chip sökülüp tekrardan yapılması lazım yoksa çabuk bozulur bu arada soğutucu bakır vardır üzerinde o olmadan dakikada kapanır 19 Ocak 2014 tarihinde Bahri Tepegöz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 (düzenlendi) Aynı model kayınvalidelerde var, klavyesine meyve suyu dökülmüştü.Sizinki gibiydi.Klavyeyi 40 tl'ye alıp değiştirmiştim.Zor bir tarafı yok.Muhammed Beyin dediği gibi önce usb klavyede deneyin. 19 Ocak 2014 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 abi çoğu tamirci chipleri sökmüyor ısıtıp geçiyor o yüzdende çabuk bozuluyor chip sökülüp tekrardan yapılması lazım yoksa çabuk bozulur bu arada soğutucu bakır vardır üzerinde o olmadan dakikada kapanır Kandırıldık mı? En son ben kendim de söktüm, çip bacakları çok minik olmasına rağmen üzerinde oynandığı belli oluyordu, sökülüp tekrar yapıldığı izlenimi kaldı bende nedense.. Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Kandırıldık mı? En son ben kendim de söktüm, çip bacakları çok minik olmasına rağmen üzerinde oynandığı belli oluyordu, sökülüp tekrar yapıldığı izlenimi kaldı bende nedense.. abi ekran kartının ayakları chipin altında olur yanlarında olmaz ayakları tazelememiş olabilirler(görmek lazım günahlarını almayalım) sadece ısıtınca geçici çözüm olur lehimler çünkü özelliğini yitirdiği için kendini çabuk bırakır Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 (düzenlendi) abi ekran kartının ayakları chipin altında olur yanlarında olmaz ayakları tazelememiş olabilirler(görmek lazım günahlarını almayalım) sadece ısıtınca geçici çözüm olur lehimler çünkü özelliğini yitirdiği için kendini çabuk bırakır Sana göndereyim mi Bahri? 19 Ocak 2014 tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 Sana göndereyim mi Bahri? gönder abi notebook tamir işi bizim işimiz Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 (düzenlendi) ciddi misin.. değer mi, 128mb ekran kartı vardı. dv 2224 , taiwan kökenli, taiwana gittiğimde almıştım, 2008 di sanırım. sonuç alabilir miyiz? şöyle sürekli kullanımda 6 ay falan sorun çıkarmasın bana yeter.. 20 Ocak 2014 tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 (düzenlendi) ciddi misin.. değer mi, 128mb ekran kartı vardı. dv 2224 , taiwan kökenli, taiwana gittiğimde almıştım, 2008 di sanırım. sonuç alabilir miyiz? şöyle sürekli kullanımda 6 ay falan sorun çıkarmasın bana yeter.. abi senin işini görüyorsa değer deyim ama benim işimi bu özellikler görmez iş yapamam diyorsan uğraşma arızalı şekilde sat yada parçala, parça parça sat parça parça satarsan daha karlı olur ama uğraşırsın ben yaptığım ürünlere 3 ay garanti veriyorum 3 ay içeriside arızanırsa ücret almadan tamir ediyorum.tamir ettiğim her ürünü ısı testlerini yapmadan vermem ayrıca dv serisi tamir gören notebooklarda oyun oynanıyorsa tekrar bozulur. sonuçta elektronik ürün ne kadar süre sonra bozulur bilemeyiz ama tamir olayında en iyisini yapıyorum-yapmaya çalışıyorum diyebilirim ciddi misin.. değer mi, 128mb ekran kartı vardı. dv 2224 , taiwan kökenli, taiwana gittiğimde almıştım, 2008 di sanırım. sonuç alabilir miyiz? şöyle sürekli kullanımda 6 ay falan sorun çıkarmasın bana yeter.. bu arada intel işlemcili ise iyi amd biraz fazla ısınma problemi oluyor ama verdiğin modele göre intel olarak görünüyor 20 Ocak 2014 tarihinde Bahri Tepegöz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 teşekkür ederim ilgin için.. abi senin işini görüyorsa değer deyim ama benim işimi bu özellikler görmez iş yapamam diyorsan uğraşma arızalı şekilde sat yada parçala, parça parça sat parça parça satarsan daha karlı olur ama uğraşırsın ben yaptığım ürünlere 3 ay garanti veriyorum 3 ay içeriside arızanırsa ücret almadan tamir ediyorum.tamir ettiğim her ürünü ısı testlerini yapmadan vermem ayrıca dv serisi tamir gören notebooklarda oyun oynanıyorsa tekrar bozulur. sonuçta elektronik ürün ne kadar süre sonra bozulur bilemeyiz ama tamir olayında en iyisini yapıyorum-yapmaya çalışıyorum diyebilirim bu arada intel işlemcili ise iyi amd biraz fazla ısınma problemi oluyor ama verdiğin modele göre intel olarak görünüyor intel. Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 teşekkür ederim ilgin için.. intel. rica ederim abi intellerde düzgün tamir olursa kolay kolay bozulmaz. dv pavilion serisinde en çok amd işlemcili cihazlar bozulur intel işlemcili cihazı tamirden sonra gönül rahatlığı ile kullanırsın Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 (düzenlendi) Eğer klavyeyi sökebiliyorsan ılıktan biraz sıcak suya bir kaç damla deterjan döküp 10-15 dakika içinde beklet daha sonra yine ılık suyun içinde biraz beklet iyice kurut. Bende de aynı durum olmuştu bu şekilde kurtardım. Genelde dökülen sıvı tuşların temas ettiği yerlerde ince bir yalıtım oluşturuyor sanırım. Geçmiş olsun... 20 Ocak 2014 tarihinde Fikret Özsoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts