Celalettin Süğürtin 21 Ocak 2014 Paylaş 21 Ocak 2014 Stop etmiş bir motorda enjektörler ve yakıt pompası da çalışmayacağı için enjektörlerden sızıntı da olmayacak veya minimum düzeyde olacaktır. Bu miktarın da duman yapmayacağını düşünüyorum. Mükremin bey, araç çalışmıyor bile olsa içinde ve rekorlarda bulunan yakıt azımsanamaz. Enjektörün içindeki ve rekorun dikey kısmında bulunan yakıt nerden baksanız 2 cm3 kadardır. Yani silindir başına 2 cm3 birikmiş olan yakıtı yakacak kadar yeterli ısı oluşmamış olduğundan duman oluşacaktır. Bunu, evlerimizde yaktığımız sobaya da benzetebiliriz. Soba harlı yanarken yaş odun bile atsak anında tutuşup kor oluyor, alev çıkıyor. Ama içindeki yakıt tutuşmamış, soba da yeterince ısınmamışken kuru odun dahi atmış olsak soba tütmekte, boğulmakta, hatta sönmektedir. 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 21 Ocak 2014 Paylaş 21 Ocak 2014 Akan geçmiş olsun. bundan sonra keyif yapma sırası sende. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 21 Ocak 2014 Yazar Paylaş 21 Ocak 2014 Akan geçmiş olsun. bundan sonra keyif yapma sırası sende. İnşallah öyle olacak abi artık 1 Yorum bağlantısı
Emre Yaşar 21 Ocak 2014 Paylaş 21 Ocak 2014 geçmiş olsun akan bey... güle güle kullanın.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ocak 2014 Paylaş 21 Ocak 2014 Öncelikle güle güle kullanın.Bu pompanın üzerindeki soket gibi birşey dediğiniz basınç müşirimidir ki acaba? Oysa fiyatı nekadar dır? Yorum bağlantısı
Akan Belen 22 Ocak 2014 Yazar Paylaş 22 Ocak 2014 Öncelikle güle güle kullanın.Bu pompanın üzerindeki soket gibi birşey dediğiniz basınç müşirimidir ki acaba? Oysa fiyatı nekadar dır?Evet o parça.Sanırım 287 lira olması lazım.Ben ilk mesajda 187 yazdım ama Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ocak 2014 Paylaş 22 Ocak 2014 Evet o parça.Sanırım 287 lira olması lazım.Ben ilk mesajda 187 yazdım ama Çok teşşekkürler sanırım o parça mazot pompası basınç müşiri dimi? Benimde bu gaz takılması sorunuma bi çağre bu parça olabilir? Değişimi zormudur kolaymıdır? Yorum bağlantısı
Akan Belen 22 Ocak 2014 Yazar Paylaş 22 Ocak 2014 Çok teşşekkürler sanırım o parça mazot pompası basınç müşiri dimi? Benimde bu gaz takılması sorunuma bi çağre bu parça olabilir? Değişimi zormudur kolaymıdır? Açıkçası sizin sorununuza çözüm olurmu bilemiyorum bu durumun ustalara sormak lazım. Değişim konusunda benim pompanın ön kısmı söküldü zaten.Bu arada da değişim yapıldı muhtemelen sizinde o şekilde olacaktır.Sonuçta usta yapacağı için çokda meşaketli değil gibi.Ama tabi sizin aracın pompa nasıl bir yerde bilemiyorum Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ocak 2014 Paylaş 22 Ocak 2014 Açıkçası sizin sorununuza çözüm olurmu bilemiyorum bu durumun ustalara sormak lazım. Değişim konusunda benim pompanın ön kısmı söküldü zaten.Bu arada da değişim yapıldı muhtemelen sizinde o şekilde olacaktır.Sonuçta usta yapacağı için çokda meşaketli değil gibi.Ama tabi sizin aracın pompa nasıl bir yerde bilemiyorum Çok teşşekür ediyorum ilginiz için saolun. Yorum bağlantısı
Akan Belen 29 Ocak 2014 Yazar Paylaş 29 Ocak 2014 Son durum nedir Akan? Unuttun burayı? Yok abi unutmadım Şimdilik bir sıkıntı yok.Malum bu ara kısa şehir içi kullanım mevcut.Havalarda çok soğumadığı için sabah ilk marşda ne olacak onu bilmeiyorum daha.7-9 derece sabahları bu aralar sorunsuz durumda. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Yok abi unutmadım Şimdilik bir sıkıntı yok.Malum bu ara kısa şehir içi kullanım mevcut.Havalarda çok soğumadığı için sabah ilk marşda ne olacak onu bilmeiyorum daha.7-9 derece sabahları bu aralar sorunsuz durumda. Şehir içi ölçümlerin ne oldu, 8-9 L.lere inebildin mi? Yorum bağlantısı
Akan Belen 29 Ocak 2014 Yazar Paylaş 29 Ocak 2014 Şehir içi ölçümlerin ne oldu, 8-9 L.lere inebildin mi? Yok abi mümkün değil burada o değere inmem anlaşılan benim.Dün akşam yakıt alıp sıfırladım yeniden.Şu an 11 litre görünüyor ama toplam 5 km yol yaptım. İşe gelirken 9 a düşüyor son 300 metre falan rampa olduğu için direk 11 lere çıkıyor.Şu an çok oynuyor değerler.Biraz uzun kullanmam lazım ki sabitlensin az çok.Muhtelen 10 gibi olur sanıyorum.Daha önce 12,5 altına düşmüyordum hiç. Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah bir daha sıkıntı cıkarmaz size 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Kanatlı 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 Hakan bey haberim olsaydi bende yedek pompa basinc musuru vardi,size getirebilirdim bende su anda ikinci el yerine koydum satilsin diye, orjinal delphi. birde araciniz 10/11 yakit tuketiyorsa bence normal degil cok, burda havalar daha souk sehir ici 8.5 yakiyor benim aracim uzun yolda ortalama surat 140.150 arasi 0.6 /0.6.5 yakiyor, yinede gecmis olsun sorununuzun bittigine sevindim. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 31 Ocak 2014 Yazar Paylaş 31 Ocak 2014 Hakan bey haberim olsaydi bende yedek pompa basinc musuru vardi,size getirebilirdim bende su anda ikinci el yerine koydum satilsin diye, orjinal delphi. birde araciniz 10/11 yakit tuketiyorsa bence normal degil cok, burda havalar daha souk sehir ici 8.5 yakiyor benim aracim uzun yolda ortalama surat 140.150 arasi 0.6 /0.6.5 yakiyor, yinede gecmis olsun sorununuzun bittigine sevindim. Teşekkür ederim.Bende öyle bir değişim olacağını bilmiyordum.Orada çıktı ortaya mecburen değiştirdik artık. Bu yakıt konusunu anlamış değilim gerçekten.4 gün önce sıfırladım herşeyi.Şu an yine 11 küsürlerde.4km işe gidiş 4 km dönüş şeklinde kullanıyorum genel olarak.Bakalım biraz daha kullanmak lazım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 Akan şehir içi kıyas olmaz. Ben Ankara'da 12 litre yaktırırken Maraş'ta 16 litre yaktırıyorum. Ereğli çok rampa mesafen kısa yakıtın fazla olması normal bence. Otobanda sakin kullanımla test edebilirsen daha iyi sonuç alabilirsin. Yorum bağlantısı
Akan Belen 31 Ocak 2014 Yazar Paylaş 31 Ocak 2014 Akan şehir içi kıyas olmaz. Ben Ankara'da 12 litre yaktırırken Maraş'ta 16 litre yaktırıyorum. Ereğli çok rampa mesafen kısa yakıtın fazla olması normal bence. Otobanda sakin kullanımla test edebilirsen daha iyi sonuç alabilirsin. Evet şehir içi ciddi sıkıntı.Tam düşmeye başlıyor rampaya geliyorum biranda fırlıyor Şehir dışı en mantıklısı.Ankara'dan gelirken denedim ben memnun kalmıştım kullanıma göre 7 litre yakmıştı net olarak. 1 Yorum bağlantısı
onurdursun 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 çok yakıyor benim eski aracım 2.0dti vectra uzun yolda 120km sabit hızda 5-5.5lt yakıyordu şehir içi de 8lt yi geçtiğini görmedim aracımın km side 400.000 deydi orjinal motoruydu Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 Araçda sorun yok yok, kısa mesafe şehir içi 10 lt yakması normal, eğer düz vites olsaydı 8 lt ye düşebilirdi fakat şanzıman farkı 2 lt etkiliyor. Yorum bağlantısı
Akan Belen 2 Şubat 2014 Yazar Paylaş 2 Şubat 2014 Ereğlide bu araca 10 litre yaktıracak kimseyi görmüyorum ben.Bende focus varken ortalamam 9 altına hiç düşmedi ortalama 9-10 arasında oynuyordu 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Ereğlide bu araca 10 litre yaktıracak kimseyi görmüyorum ben.Bende focus varken ortalamam 9 altına hiç düşmedi ortalama 9-10 arasında oynuyordu Düşürür şehir içine girmez o rampalar çıkmaz ise sahil yolunda seyrederse Yorum bağlantısı
Akan Belen 2 Şubat 2014 Yazar Paylaş 2 Şubat 2014 Sadece sahil yolunu kullanmak lazım.Kaldiki ben işe giderken o yolu kullanıyorum 4 km lik yolda 6 ışık geçiyorum.Küçük yer olarak algılamayın şehir içinde akıcı kullanmak neredeyse imkansız maalesef. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Sadece sahil yolunu kullanmak lazım.Kaldiki ben işe giderken o yolu kullanıyorum 4 km lik yolda 6 ışık geçiyorum.Küçük yer olarak algılamayın şehir içinde akıcı kullanmak neredeyse imkansız maalesef. Güle güle kullan enjektörleri de arabanı da, ancak neden benim haberim olmadı diye sormak istiyorum müsaadenle...Zonguldak ziyaretimde ben de seni arayıp haberdar etmeyeceğim... 2 Yorum bağlantısı
Akan Belen 2 Şubat 2014 Yazar Paylaş 2 Şubat 2014 Güle güle kullan enjektörleri de arabanı da, ancak neden benim haberim olmadı diye sormak istiyorum müsaadenle...Zonguldak ziyaretimde ben de seni arayıp haberdar etmeyeceğim... Açıkçası kimseye rahatsızlık vermek istemedim.Evren ile daha önce konuşmuştuk zaten.Birazda belirsizlik vardı gidiş olarak o yüzden kimseye haber veremedim. Burası küçük yer mecbur arayacaksın Yorum bağlantısı
Recommended Posts