İçeriğe Yönlendir

1998 Ford Ka Mk1 Ralli Aracı Restorasyon Projesi

Erhan Torun

Recommended Posts

Sani Gerşon

3 ay kadar bende kaldı, 3 ay kadar uğraştık ama muhasebeci hatası yüzünden geri almışlardı satın aldığım KA yı :D

orjinal KA lar burada çevrilmiştir, Serdar Bostancı da, ekipmalar sonradan aşırılmadı ise, koni amortisör+puma şanzıman+dereceli eksantrik+superchips mavi chip olmalı beynin slotunda. onun dışında orjianldir, ama yeterlidir bu değişim :f1:

kolay gelsin. komple soyulacaksa, amortisör kule ve alt suspansiyon bağlantı noktalarına iyice bakmalı

Abi Türkiye'ye hiç beyaz gelmedi? Ayıp olacak sormak ama, emin misin :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

otosan eliyle teslim etti maslağa bunları, parçalar ingilterden geldi, burada monte edildi

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

Çağlar ve Sani beyler tavsiyelerinize, yönlendirmelerinize gerçekten çok ihtiyacım var. Tamamı ile hayal gücü ve internetde yaptığım araştırma ile bişeyler yapmaya çalışıyorum.

Mesela motoru indirmeden araç üzerindeyken değişmesi gereken parçaları var ise değiştirmek istiyorum, indirirsem topluyamam diye çekiniyorum. Sizce doğru bir kararmı?

Üzerindeki amartisörler proflex, malesef maviyi sökmüşler, şanzıman hakkında bilgim yok.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

Çağlar bey UT 3687'nin geçmişi hakkındaki bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

otosan eliyle teslim etti maslağa bunları, parçalar ingilterden geldi, burada monte edildi

Anladım abi. Sanıyorum Otosan sadece bu iş için ithal etmiş beyazları.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çağlar ve Sani beyler tavsiyelerinize, yönlendirmelerinize gerçekten çok ihtiyacım var. Tamamı ile hayal gücü ve internetde yaptığım araştırma ile bişeyler yapmaya çalışıyorum.

Mesela motoru indirmeden araç üzerindeyken değişmesi gereken parçaları var ise değiştirmek istiyorum, indirirsem topluyamam diye çekiniyorum. Sizce doğru bir kararmı?

Üzerindeki amartisörler proflex, malesef maviyi sökmüşler, şanzıman hakkında bilgim yok.

Saygılar.

Yardımcı olabileceğim her konuda seve seve. Ancak tecrübelerim genelde standart KA'lar üstüne.

Motoru sanıyorum ki her "işinin ehli" Ford ustası halledecektir. Ancak KA ustası bulmanız çok önemlidir. Buna dikkat etmenizi öneririm.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Erhan Torun
(düzenlendi)
n45hdlj.jpg tarihinde Erhan Torun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Torun

Fotoları bir türlü ekliyemedim. Cevap ekle ekranında foto URL ekleme kısmı pasif geliyor.

Yorum bağlantısı
Erhan Torun
(düzenlendi)

vhr2t8f.jpg

tarihinde Erhan Torun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Vay vay vay. Ne canavarmis :) on kaputtaki ikinci delik ne için?

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

vvp3840.jpg

Herhangi bir aksilik çıkmaz ise yarın yeni amortisör ve helezonları takılacak ve sanayiden yuvaya getireceğiz. Ondan sonra muayene için makyaj çalışmalarına başlıycaz.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Maşallah bir de çalışma videosu izlesek ne güzel olurdu :) 

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

Maşallah bir de çalışma videosu izlesek ne güzel olurdu :)

Haftaya yükleriz heralde:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Sani Gerşon

Maşallah maşallah :nazar:

Plakaları yenilemiyor muyuz?

Bir de arka camda silecek yok, yağmurda zorlanmıyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

Maşallah maşallah :nazar:

Plakaları yenilemiyor muyuz?

Bir de arka camda silecek yok, yağmurda zorlanmıyor musunuz?

Bu ayın 15'in de muayeneye sokucaz, ruhsat yenilenicek, plaka 07 olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...