İçeriğe Yönlendir

1998 Ford Ka Mk1 Ralli Aracı Restorasyon Projesi

Erhan Torun

Recommended Posts

Erhan Torun
Merhaba,

forum yöneticisinin tavsiyesi ile "Arabam" bölümü altında. Aralık ayında satın aldığım 1998 model Ford KA MK1 ralli aracının restorasyon çalışmasını (ileride böyle bir çalışma yapmak isteyenlere referans olur düşüncesi ile--ben net'de çok gezindim ama pek fazla birşey bulamadım :) )aşamalarını burada paylaşmak ve bilgi alış verişinde bulunmak istiyorum. Yapmaya başladığım bu proje tam 21 yıllık  hayalim, bakalım başarabilecekmiyim. Arabaların motorundan, kaportasından, her türlü aksamından zerre kadar anlamam fakat araştırma ve uygulama konusunda ustayım diyebilirim :fiuw: Sizlerinde bu konu hakkındaki bilgilerinizi benden esirgemiyeceğinizi umut ederek hepinize teşekkür ederim.

19 Aralık 2013'de aldığım aracı şuanda parçalara ayırmakla(umarım sonra birleştirebilirim) ve çıkan parçaları etiketlemekle meşgulüm. Ayrıca çalışmalarımı, http://fordkaproject.blogspot.com/ 'dan da takip edebilirsiniz.

Saygılarımla.

30.jpg

17.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Fotoğraftaki sizin aracınız ise zaten rally aracı olmuş  :unsure2: Farklı bir işlem mi yapacaksınız? Pardon mevcut aracı retrore edecekmişsiniz. Kolay gelsin. Oktay abime katılıyorum..

tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Kolay gelsin.

İlk restorasyonun Bayragımız üzerindeki reklamı almakla başalayarak yapın derim.

• Beğen 18
Yorum bağlantısı
Erhan Torun

Kolay gelsin.

İlk restorasyonun Bayragımız üzerindeki reklamı almakla başalayarak yapın derim.

İlk iş olarak onu yaptım.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Erhan bey öncelikle hoşgeldiniz.

Aşama aşama foto'ları ilgi ve merakla bekliyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Şahsım adıma takıldığınız bir nokta olursa yardımcı olmaktan zevk duyarım. Yeter ki sorular forum üstünden gelsin, herkes faydalanabilsin ;)

Fotoğraftaki sizin aracınız ise zaten rally aracı olmuş  :unsure2: Farklı bir işlem mi yapacaksınız? Pardon mevcut aracı retrore edecekmişsiniz. Kolay gelsin. Oktay abime katılıyorum..

Ralli aracı toplanıyor Kerem bey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

...

Ralli aracı toplanıyor Kerem bey.

:good1: Linkte detayı okuyunca daha iyi anladım. Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hayırlı olsun takipteyim. Araç da istanbul kartala kayıtlı galiba, önceki aracım da ut plaka idi :)

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

hayırlısı olsun merakla takipteyim hayalinizi gerçekleştiriyor olmanız güzel umarım beklediğiniz sonuçları da alırsınız kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Misafir

Çok heyecanlandım okurken.

Keşke İstanbul'da olsaydınız da arada bir aracı ziyarete gelebilseydik.

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Merak ile bekliyorum sonucu

benimde imkanım olsa pert bir street ka yı alıp motorunu bizim kaya takmak gibi bir hayalım var hayal işte :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Merak ile bekliyorum sonucu

benimde imkanım olsa pert bir street ka yı alıp motorunu bizim kaya takmak gibi bir hayalım var hayal işte :)

tam hatırlamıyorum ama bu street ka'dan toplam 40 adet gelmiş sanırım TR'ye. biraz zor yani işin :)

yok olur da bulursan cd changer olan teybi bana ayır ama :)

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Kolay gelsin.

IMG_4358.JPG :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Kırtay

Ford Ka.. İlk göz ağrım :) motor kaputunun altını sayesinde öğrendiğim araç :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Erhan bey,

Bu aracın içini de görmemiz gerekiyor detaylı. Kalorifer çıkışlarından birinde orjinal devir göstergesi vardı diye hatırlıyorum :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sani Gerşon

Agzimin suyu aktı. Orjinal devir göstergesi mevcut ama digerlerini de aciklasaniz iyi olurdu valla :wub:

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

Orta konsol üst solda ki gösterge devir, sağda ki sıcaklık(hararet) göstergesi. Hız göstergesi çalıştırılmıyor  yarış esnasında konsantrasyonu bozar diye. Göstergelerin altındaki sol tarafta altında led olan switch fanı çalıştırıyor, ortadaki düğme aracı çalıştırıyor, sağdaki switch ise aracın elektiriğini kesmek için kullanılıyor. Göğsün en altında üstünde kırmızı buton olan panel ise otomatik yangın sitemi kontrol paneli, kırmızı buton test butonu. 

Saygılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu arada bu araç standart TR'ye getirilen KA'lardan çevrilmemiş. Beyaz ve camlar manuel. Motor Endura-e gördüğüm kadarıyla ancak yine de 1.3 60hp mi? Teknik verileri nedir?

Yorum bağlantısı
Erhan Torun

Benim de bildiğim o kadar... extra olarak 1998 model onu biliyorum. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

3 ay kadar bende kaldı, 3 ay kadar uğraştık ama muhasebeci hatası yüzünden geri almışlardı satın aldığım KA yı :D

orjinal KA lar burada çevrilmiştir, Serdar Bostancı da, ekipmalar sonradan aşırılmadı ise, koni amortisör+puma şanzıman+dereceli eksantrik+superchips mavi chip olmalı beynin slotunda. onun dışında orjianldir, ama yeterlidir bu değişim :f1:

kolay gelsin. komple soyulacaksa, amortisör kule ve alt suspansiyon bağlantı noktalarına iyice bakmalı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...