İçeriğe Yönlendir

Kalorifer Musluğu Nerede? (Resimli)

Onur Doğan

Recommended Posts

Onur Doğan

5Hz7sDH.jpg?1

Aracımın kalorifer musluğunu bulamıyorum.. Acaba önceki sahibi iptal mi ettirdi ? Bilgi sahibi olanların yardımlarını rica ediyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

evet iptal edilmis musluk ic tarafa giden iki hortum varya onun uclarinda olmasi gerekirdi

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

xJXL4q.jpg

o uçlara takılı olması lazım senin aracında yok o yüzden sürekli sıcak hava alırsın.

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

o uçlara takılı olması lazım senin aracında yok o yüzden sürekli sıcak hava alırsın.

Yok kardeşim sürekli soğuk hava alıyorum sıcak kısmı çalışmıyor..

Yorum bağlantısı
Misafir

sizin aracınızda kalorifer musluğu bozulmuş. yenisinide alıp takmak yerine söküp atmışlar. Direk bağlamışlar. Anlayacağınız 50 TL sıkışmış. ;)

Soğuk gelmesini anlayamadım yalnız. Bu durumda 7/24 sıcak gelmesi gerekir. İçeride kapaklarda sorun olmasın yada petek tıkalı olabilir...

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Musluk, petek girişinde olur genelde. 

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

sizin aracınızda kalorifer musluğu bozulmuş. yenisinide alıp takmak yerine söküp atmışlar. Direk bağlamışlar. Anlayacağınız 50 TL sıkışmış. ;)

Soğuk gelmesini anlayamadım yalnız. Bu durumda 7/24 sıcak gelmesi gerekir. İçeride kapaklarda sorun olmasın yada petek tıkalı olabilir...

Soruna kademe kademe ilerliyorum önce düğmelerdeki elektronik aksam, musluk vs .. Tek seçenek petek tıkanıklığı gibi duruyor  :(

Musluk yoksa sıcak gelmesi gerekirdi..

Peteğin oraya giden borulara bakıyorum hepsi ateş gibi, sıcak soğuk düğmesinin arkasındaki karta baktım herhangi bi sorunda görünmüyor.. Ayrıca muslukta yokmuş geriye kalan peteğin tıkanıklığı sanırım

Yorum bağlantısı
Misafir

Petek tikali olabilir babamin arabadada ayni sorun vardi petekten cikti sorunu. Karta da bakmak lazim ama elekteonik aksam bu bakmakla anlasilmaz olcmek lazim

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

o musluk olmadığı sürece karta bakmana gerek yok çünkü  o karttan çıkan bilgilerin gideceği yer yok zaten sende o yüzden hiç uğraşma peteğine baktır.

Yorum bağlantısı
Misafir

Gökhana katılıyorum. Kart zaten musluğa komut gönderiyor. Muslukta arazi olduğuna göre tek bir yer kalıyor oda petek. :)

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Şu göğüs sökülme olayı korkutuyor .. Balıkesir gibi yerde usta yok adam akıllı işinin ehli gözümde büyüyor biraz daha montla sürüşe devam o halde :D 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bu peteklerin yapısı nasıl ?

pr_01_348_max.jpg

buna benzer bir şey mi ? Buna benzer bir şey ise bu lavabo işleri ile uğraşanların böyle sağa sola dönebilen telleri var onların inceleri varsa denene bilir mi ? ya da kir çözücü solisyonlar vs ? bir ucundan uygun basınç uygulanarak açılamaz mı ? bilgisi olan var mı ?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gökay Deniz

bu musluğu değiştirmek için komple göğüsü sökmek mi gerekiyor ? (2004 Fusion)  

bende hep sıcak hava geliyor, ayrıca kumandada sorun olabilir bende, çünkü hava hep aynı yerlerden geliyor. ayağa,cama,yüze vs. diye değiştiremiyorum. heryerden geliyor sadece benim ayağımın olduğu yerden gelmiyor en gerekli yerlerden biri, ayağım donuyo :) Allahtan ön cama üflüyo işte.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

bu musluğu değiştirmek için komple göğüsü sökmek mi gerekiyor ? (2004 Fusion)  

bende hep sıcak hava geliyor, ayrıca kumandada sorun olabilir bende, çünkü hava hep aynı yerlerden geliyor. ayağa,cama,yüze vs. diye değiştiremiyorum. heryerden geliyor sadece benim ayağımın olduğu yerden gelmiyor en gerekli yerlerden biri, ayağım donuyo :) Allahtan ön cama üflüyo işte.

öncelikle aracınız fusion farklı olabilir.Ama aracınızın ön camın altında genelde orada olması lazım bir parça var o parçaya bakın.sizinki muhtemelen kontrol panelinden arızalı.

Yorum bağlantısı
Gökay Deniz

üfleme seviyesini kontrol eden yer çalışıyor mesela.(1,2,3,4) belki diğerleri bozuşmuş olabilir o zaman. sıcak-soğuk ayarı ile dağıtıcı yani..

Fakat hepsi kapalı olsa dahi havalandırmalardan az da olsa sıcaklık geliyor. 

hep musluk üzerine yoğunlaşmıştım. Da göğüsü söktürmeye zamanım yoktu. kontrol düğmeleri içinde sökülmesi gerekecek sanırım.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

öncelikle kolay olanı yapın musluk var mı yok mu arızalı mı değil mi emin olun sonrasında içeriye geçilebilir.

Yorum bağlantısı
Gökay Deniz

Bir motor ustam vardı,ona bıraktım göstersin tanıdığına diye, musluğa bakmak için göğüsü sökecez demişler ustama. Ustam benden onay almak için bekletmiş iş meşakatli olunca. Bende bilenlere sorayım önce dedim. Pire için yorgan yakmayım dedim gerek yoksa.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

yok bu parçalar arıza oranı yüksek parçalardır. sanmıyorum göğüs içerisinde olsun motorunuzun birkaç tane fotoğrafını çekip koyarsanız işaretleyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Fatih Kasa

Petek tıkalı olabilir .  Yada sistemde hava olabilir. 

Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş
(düzenlendi)

arac 99 fiesta ancak mk5 lerle aynı olması gerekir sanırım.. zamanında benimde başıma gelmişti böyle bi durum baya bi araştırdıydım ama sorun muslukta çıkınca peteğe ulaşmak için çabalamamıştık..

http://www.youtube.com/watch?v=FFr3lsSCaA0 videoyu izleyin hocam belki faydası olabilir kolay gelsin.. 

tarihinde Berat Erdem Aktaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...