İçeriğe Yönlendir

Focus Kaput Amortisörü Yapımı

İ.Göksel Yaman

Recommended Posts

İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Malzeme Listesi ve Uygulama Resimleri

upaqemar.jpg

tave5ygy.jpg

senusaqa.jpg

ma8ygure.jpg

jyvyhupe.jpg

umu2yry3.jpg

a6e8yhaz.jpg

eqaqapyp.jpg

7e5uve5y.jpg

nu2eru5a.jpg

Arge çalışmalarını yapan, Ankara Tan Oto Başteknisyeni Akın Aktaş ve Elektrik Tesnisyeni Ustaların, Ustası Erkan Dikici ile olan videomuz. Emekleri gerçekten çok büyük, daha iyisi kesinlikle yapılamazdı..

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 38
Yorum bağlantısı
Recep Güney

çok başarılı tebrikler. maliyet nedir acaba ve parçaların bulunabilirliği?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

İyi günlerde kullan Göksel çok güzel olmuş... :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak ilgin

çok çok iyi.. 

bizim ne zaman amortisörlü kaputumuz olacaksa :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Ellerinize emeğinize sağlık güzel çalışma olmuş. Amortisör olarak ne kullandınız? Bi de genleşme kabında benim bildiğim 2 adet ince hortum olur(en azından benimkinde öyle) seninkinde biri körkeştirilmiş gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Kardeşim hayırlı olsun. Ustaların ellerine sağlık :)

Şuna kızıyorum: 2011 model arabaya biniyoruz ama bu tür kolaylıklar hala yok. Tirt arabalarda bile var. Aksesuar özürlü resmen Ford. Kızıyorum iste kendi kendime :)

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Harika olmuş. Tekrardan güle güle kullan İlteber.  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Şahane güzel günlerde kullan ymn.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

Ellerinize emeklerinize sağlık ...

Çok güzel bir çalışma olmuş güle güle kullan göksel abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Ellerinize sağlık da,çok gereksiz bir işlem. çok özür dilerim, herkesin ak dediği şeye ben kara dediğim için şimdi sevimsiz kişi olarak görüleceğim, fakat dost acı söyler. Geçenlerde tamirci arkadaşın dükkanında araç yarıya kadar lifte kaldırılmış vaziyette çalışılırken öyle bir ses geldi ki, sanki yakında bir yerde bomba patladı sandık. Derken ilk panik anı geçtikten sonra kaputun düştüğünü anladık. Allah'a şükür ettik, iyi ki motor bölmesinde çalışılmıyordu.  Klasik olanı daha muteberdir bence. Bu amortisörlerin zamanla patlama, çaptan düşme ihtimali vardır. Siz altta  çalışıp dururken kaputun kafanıza düşme olasılığı çok yüksektir. Aracımda kaput kalkık iken orada çalışmaya korkuyorum. Amortisörlere ilave olarak ben de bir tane demir çubuk takmayı düşünüyorum. 

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul

Proje on numara olmuş  :good1: 

Bize lazım değil ama,silecek suyu için açıyoruz sadece kaputu  :fiuw:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Samet Daş

çuff ettiii. Resimler hiç birşey anlatmıyor amma güzel sonuç hayırlı mübarek olsun  :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

çok başarılı tebrikler. maliyet nedir acaba ve parçaların bulunabilirliği?

Amortisörün bağlı bulunduğu,yerler, Ford Cargo, kaput amortisörü parçasıdır. Servislerde bulunabilir. Ayrıca diğer bağlantı ekipmanları, tamamen el yapımıdır. 48mm 2 adet amortisör işcilik dahil 150TL 'dir.  Tek amortisör olarak isterseniz maliyet dahada düşer. Bu şekilde olması hem teknik, hem görsel açıdan daha güzel oldu.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Ellerinize emeğinize sağlık güzel çalışma olmuş. Amortisör olarak ne kullandınız? Bi de genleşme kabında benim bildiğim 2 adet ince hortum olur(en azından benimkinde öyle) seninkinde biri körkeştirilmiş gibi.

Abi, Nam Amortisörden aldık..

2011 öncesi, bu şekilde abi. 2011'den sonraki modellerde bu şekilde :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

seri üretime geçeceklermi, parçaları nasıl alıcaz :)

Seri Üretime geçilebilecek durumdayız. Denemeler yapıldı %100 sonuç aldık..

İsteyenler için daha detaylı bilgi için, Özel'den Akın Aktaş veya Erkan Dikici arkadaşın İrtibat Telefonunu yazarım

Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2

masallah abı cok basarılı olmuss 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Herkese Teşekkür Ederim. İnanın bu kadar kaliteli birşey çıkacağını bende düşünmüyordum

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bence çok başarılı olmuş, 407 için düşünmüştüm ama parça bulamamıştım. Tebrikler  :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Ilteber cok basarili bir calisma bence de. Toplantida siz incelerken biz icerde imisiz. Canli gormedigime uzuldum. Cok yakinimdaydi oysa YMN....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Tebrikler şampiyon :bravo:  O ayakları siz mi yaptınız ?

Evet Murat, biz yaptık

Ilteber cok basarili bir calisma bence de. Toplantida siz incelerken biz icerde imisiz. Canli gormedigime uzuldum. Cok yakinimdaydi oysa YMN....

Abi söyleseydin, senin içinde Aç-Kapa yapardık :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...