Olgaç Öcek 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Merhaba arkadaşlar , Aldığımız c-max a günden güne alışıyoruz ve en sevindiğim nokta yakıt tüketimi ortalama ş.içi 5.6Lt yi yakaladım. Süper birşey. Arada sırada hırçında kullanmama rağmen. Bir kaç sorum olacaktı cevaplayabilirseniz sevinirim. Bu sorulardan birisini daha önce açtığım konulardan sormuştum ancak cevap alamadım. 1-) Yol bilgisayarının bilinmeyen ayarları , gizli ayar bölümü mevcutmuş. Bunu başka forumlarda okudum. 1-2 kombinasyonlu tuşla açabiliyormuşuz. Bilen varmı acaba? 2-) Orta konsoldaki , SYNC uygulaması ( radyo , ayarların yapıldığı yer ) bana biraz yavaş geliyor. Son sürümemi sahibiz acaba? Bunun daha güncel hızlı bir versyonu varmı yokmu nasıl öğrenebiliriz ? Gerçi Aralıkta aldım aracımı sanırım bendeki son versyondur 3- ) Sync Uygulamalası yüklenmesi oluyormuş. Zaten menülerde ve kitapçıkta SYNC uygulaması yükleyin gibi bir bölüm vardı. Fikri olan ? 4-) Hareket ettikten sonra kapıların otomatik kilitlenmesi olayını bir türlü bulamadım. Yoksa bizde yokmu bu özellik. Titanium X paket aracım. 5-) camlar açık kalıp , kumandadan uzun süre bastığımızda kapılarda kilitleniyor camlarda otomatik kapanıyor. Peki yukardaki panaromik cam ın perdesini de otomatik kapattıramıyormuyuz? 6-) Yağmur sensörü yol bilgisayarından açık durumda. Kitapçığıda okudum ancak kafam karıştı. Hassaslık ayarı mevcut tamam. Peki ekstra birşey yapmadan , yağmur yağdığında otomatik kendisi silecekmi camları. Yoksa sensörü açmak için ekstra birşeymi yapmam gerekiyor? 7-) Lastik basıncını önler 34 arkadaşlar 32 yaptım. Sizler nasıl yaptınız ? 8-) Samsung S2 ile eko yapma , sesimi arkadan duyma sorunum vardı. Başka telefonlarla denedim. Sorunsuz çalıştı. Çok net konuşması. Telefonumun versyon değiştireceğim artık. Yapacak birşey yok. tşkler arkadaşlar Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Özellikler açılıyor ama öyle 1-2 tuşla değil.Ford'a uyumlu soket ve PC'de özel bi programı var.Bizim araca yapmışdık arkadaşla.Mesela;İstediğiniz hızda kapılar otomatik kitleniyorİç ışıklar istediğiniz sürede kapanıyorFollow me home süresi ile oynayabiliyorsunuzRadyo frekansı gösterge ekranına geliyorFord Eco Mode açılabiliyor... 1 Yorum bağlantısı
Olgaç Öcek 30 Aralık 2013 Yazar Paylaş 30 Aralık 2013 Özellikler açılıyor ama öyle 1-2 tuşla değil.Ford'a uyumlu soket ve PC'de özel bi programı var.Bizim araca yapmışdık arkadaşla.Mesela; İstediğiniz hızda kapılar otomatik kitleniyor İç ışıklar istediğiniz sürede kapanıyor Follow me home süresi ile oynayabiliyorsunuz Radyo frekansı gösterge ekranına geliyor Ford Eco Mode açılabiliyor... Kapıların otomatik kapanması , eco mode un açılması o bahsettiğiniz şekildemi yapılıyor? Nasıl bulabilirim bu uyumlu soket ve pc deki uygulamayı? Bu arada Follow me yi ayarlardan zaten istediğimiz süreye çekebiliyoruz diye hatırlıyorum. Şuan ki menülerde bu zaten var diye biliyorum.. Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 2- Hatırladığım kadarıyla cihazın sürümüne bakabiliyorsunuz. Yeni güncel sürüm gelip gelmediğini servisi ve otosanı arayıp öğrenebilirsiniz. Zaten yeni sürüm gelse duyurulacağı kanısındayım. 3- Sync aracınızda yüklü olması lazım. Voice tuşuna basılı tutun ve bayanın ses verip vermediğini kontrol edin. Fakat usb, veya tlf takılı olmadan aygıt yok uyarısı veriyor, en azından benim aracımda. Sizde artı olarak radyo ve klima varsa aygıtın takılı olmasına gerek yok. 6- Silecek kolunuzu Tek diş yukarı kaldıracaksınız. Silecek üzerindeki yuvarlak kısımdan da hassaslk ayarı yaplıyor. Çalışıp çalışmadığı kontrolu için ya yağmur bekleceksiniz yada cama su sıçratacaksınız. 7- Lastik basıncınız kitapçıkta yazması lazım. Hayırlı olsun. Keyifli sürüşler. Yorum bağlantısı
Murat Kavuk 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 6-) Yağmur sensörü yol bilgisayarından açık durumda. Kitapçığıda okudum ancak kafam karıştı. Hassaslık ayarı mevcut tamam. Peki ekstra birşey yapmadan , yağmur yağdığında otomatik kendisi silecekmi camları. Yoksa sensörü açmak için ekstra birşeymi yapmam gerekiyor? Yağmur sensörünü silecek kolunu bir kademe yukarı kaldırarak aktif ediyorsunuz. Yol bilgisayarında, "yağmur sensörü silecekleri sürekli çalıştırırsa farları da aç" şeklinde bir opsiyon var. Yol bilgisayarından yaptığınız seçim bu olmalı. 1 Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Kapıların otomatik kapanması , eco mode un açılması o bahsettiğiniz şekildemi yapılıyor? Nasıl bulabilirim bu uyumlu soket ve pc deki uygulamayı? Bu arada Follow me yi ayarlardan zaten istediğimiz süreye çekebiliyoruz diye hatırlıyorum. Şuan ki menülerde bu zaten var diye biliyorum.. Bu yazdıklarım hep pc'den yapılıyor.Bizdeki araç Focus Titanium.Araçdan inerken selektör koluna basıyorsunuz farlar 30 saniye yanıyor normalde.Follow me home bizde bu şekilde Menüden ayar vs yok bizde... Sahibinden'de bulabilirsiniz belki Yorum bağlantısı
Olgaç Öcek 30 Aralık 2013 Yazar Paylaş 30 Aralık 2013 4 numaralı maddeyi bilen yok değil mi arkadaşlar? Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 4 numaralı maddeyi bilen yok değil mi arkadaşlar? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/224573-2011-fiestanin-gzel-bir-246zelligi/ http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/197246-hareket-halinde-kapilarin-otomatik-kilitlenmesi/ Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 1 Ocak 2014 Paylaş 1 Ocak 2014 4 numara için ben kendı aracımın alarm sistemini kullanıyorum extra olarak aldığım alarm da böyle bir özellik var 10 sny sonra frene basınca kapılarım kilitleniyor. Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 1 Ocak 2014 Paylaş 1 Ocak 2014 4 numaralı maddeyi bilen yok değil mi arkadaşlar? C-max lerde böyle bir özellik yok, olması da riskli zaten. Onun için iptal etmişlerdir. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 C-max lerde böyle bir özellik yok, olması da riskli zaten. Onun için iptal etmişlerdir. Neden riskli olsun Fikret Bey? Birçok araç bu özelliği bünyesinde kullanıyor. Bence çok iyi bir özellik. İstediğinizde kapıları açabiliyorsunuz içeriden. Bu özellik sadece dışarıdan müdahalelere engel oluyor. Kapkaç gibi.. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Neden riskli olsun Fikret Bey? Birçok araç bu özelliği bünyesinde kullanıyor. Bence çok iyi bir özellik. İstediğinizde kapıları açabiliyorsunuz içeriden. Bu özellik sadece dışarıdan müdahalelere engel oluyor. Kapkaç gibi.. Kaza durumunda dışarıdan müdahale edilememesi açısından riskli diye düşünüyorum. Sıfır risk sözkonusu olsa zaten tüm araçlarda açık vaziyette aktif olarak gelir. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Kaza durumunda dışarıdan müdahale edilememesi açısından riskli diye düşünüyorum. Sıfır risk sözkonusu olsa zaten tüm araçlarda açık vaziyette aktif olarak gelir. Bu teknolojiye sahip araçlarda, kaza anında otomatik açılan kapılar, yakıt kesme sistemi, dörtlü flaşör, katlanan pedallar, kızaklı kayan motor sistemi vs bulunuyor. YAni sorun olmaz.. Benim tırt Pejo Bipper de bilem vardı. 20 km üzeri otomatik kilitleniyordu kapılar. Kaza anında açılıyor.. (katalogda yazan) Yorum bağlantısı
İnan Çınar 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Focus ghia da bu özellik şöyle aktif ediliyormuş, diğer araçlarda denenebilir... Araca binilip kapılar kapatılır Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz! Kapı kilit düğmesinden üç defa üstüste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç Kontak anahtarı çevrilerek kapatma konumuna getirilir. Kilitden aynı işlem tekrarlanır: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir düdük sesi duyulur (bunu duymazsanız olmayacak demektir) Kilitten aynı işlem tekrar edilir: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir düdük sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır. Başarılı olmuşsa yaklaşık 10 km/saat hızda kapılar otomatik kilitlenecektir, içeriden manüel olarak açılırsa, söz gelimi yolcu indirme-bindirme, yeniden hareketinizde otomatik kilitleme olmayacaktır. Not: ALINTIDIR.... Yorum bağlantısı
Olgaç Öcek 2 Ocak 2014 Yazar Paylaş 2 Ocak 2014 teşekkürler.. Deneyeceğim ve bildireceğim ... Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 İnan Abi ben bizim 2004'e denedim keşke denemeseydim çok pişman oldum mandal bozuldu Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 (düzenlendi) İnan Abi ben bizim 2004'e denedim keşke denemeseydim çok pişman oldum mandal bozuldu :hemgulenhemaglayansmile: Satamayacaksın bu gidişle arabayı Ahmetcan.. 2 Ocak 2014 tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 :hemgulenhemaglayansmile: Satamayacaksın bu gidişle arabayı Mert.. Mert calısıyor ama mandala kuvvetle basıyorum Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Mert calısıyor ama mandala kuvvetle basıyorum ?? Anlayamadım Sürekli karıştırıyorum sizi. Hadi hayırlısı bakalım Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 ?? Anlayamadım Sürekli karıştırıyorum sizi. Hadi hayırlısı bakalım :hunharcagulensmile: Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Neden riskli olsun Fikret Bey? Birçok araç bu özelliği bünyesinde kullanıyor. Bence çok iyi bir özellik. İstediğinizde kapıları açabiliyorsunuz içeriden. Bu özellik sadece dışarıdan müdahalelere engel oluyor. Kapkaç gibi.. Şöyle söyleyeyim, birinci neden Allah korusun, bir kaza anında içeridekileri kurtarmak gerekirse riskli. Örneğin araç dereye veya denize yuvarlansa belki düşük ihtimal ama dışarıdan kapıların açılması gerekebilir. Zaten içeride tek düğmeyle tüm kapıları kilitleyebilirsiniz. Örneğin kırmızı ışıkta beklerken. İkincisi ise otomobil üreticileri yukarıdaki sebepleri göz önüne alarak kaza sonrası kendilerine tazminat davası açılmasını istemezler. Yani kapıyı sürücü kendi isteğiyle kilitlemelidir ki sorumluluk kendilerinde olmasın. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 :hemgulenhemaglayansmile: Satamayacaksın bu gidişle arabayı Mert Ya Abi neden bu kadar çok satmamızı istiyorsun bizim C-Max'i ? 1 Yorum bağlantısı
Olgaç Öcek 2 Ocak 2014 Yazar Paylaş 2 Ocak 2014 İnan Abi ben bizim 2004'e denedim keşke denemeseydim çok pişman oldum mandal bozuldu Nasıl yani? Anlamadım... Denemeyeyim mi? Yorum bağlantısı
Murat Kavuk 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Bu bizim arabalarda çalışmaz, eskiden çalışıyordu sonra iptal ettiler. Güvenlik nedeniyle diyorlar. Bu bir yerde garip. Çoğu araçta var bu özellik. Ayrıca kaza anında 112'yi arayacak kadar gelişmiş bir araba, aynı zamanda kilitleri de açabilir. Ama yine de kaza bu, doğrudan beyin darbe alırsa her şey olduğu gibi kalır belki. Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Nasıl yani? Anlamadım... Denemeyeyim mi? Tavsiye etmiyorum Abi Yorum bağlantısı
Recommended Posts