İçeriğe Yönlendir

Focus III - Titanium X Paket 2012 Upgrade Icin Ne Yapabilirim?

Bora Akbaş

Recommended Posts

Bora Akbaş
Bora bey bilgiler için çok teşekkürler

yeni göstergeler hayırlı olsun

ekranı en kısa sürede almanyadan getirtmeye çalışıcam

Ortadaki ekran için bende araştırıyorum konu hakkında önemli gelişmeler olursa sizide haberdar ederim

Yalnız Almanyada şimdi sipariş verirseniz 3-4 haftada getirebiliyorlarmış...Bence elinizi çabuk tutmakta da fayda var...Bu arada aracınız kaç km de? Çünkü 1000 km sonrası bu ekranın monte edilmesi halinde ekranda hata kodu belirme ihtimali var haberinizde olsun..Yani 1000 km ye kadar değişrirdiniz değiştirdiniz,1000 km den sonra sürekli hata kodu görürsünüz,o kdu ekrandan kaldırtmak içinde IDS ayarı yaptırtmanız lazım ki şu anda Türkiyede Focus 3 lere IDS ayarı yapamadıklarını duymuştum....

Yorum bağlantısı
Bora Akbaş

Sabah ankarada 3 derece sıcaklıkta ekranda sarı renkli kar tanesi ve yol işareti çıktı...Ekran renkli olunca uyarı işaretleri de renkli çıkıyor...:good1:)

thumb-123666.jpg

thumb-123669.jpg

thumb-123668.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hakan Boyacı

arkadaşlar bir sorum olacaktı orta konsol değişiyor mu değişiyorsa kaç para ve nası değiştirtebilirim??

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mustafa Yenigün

Elektronik modifikasyonlara bayılıyorum :) Güle güle kullanın.

Benim de sürekli aklımda düz vitesli Focus 2'deki yol bilgisayarı üzerindeki kapalı bölgeye daha detaylı bir yol bilgisayarı gibi kullanmak için küçük bir LCD takmak var. Keşke yurtdışında opsiyon olarak olsaydı da, getirip takabilseydik.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Özkan Yenigün

Focus 3 e takılan bu geniş ekranlar bizim F 2 lere de uyarmı??

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Bora bey hayırlı olsun çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yılmaz Ertek

Yalnız Almanyada şimdi sipariş verirseniz 3-4 haftada getirebiliyorlarmış...Bence elinizi çabuk tutmakta da fayda var...Bu arada aracınız kaç km de? Çünkü 1000 km sonrası bu ekranın monte edilmesi halinde ekranda hata kodu belirme ihtimali var haberinizde olsun..Yani 1000 km ye kadar değişrirdiniz değiştirdiniz,1000 km den sonra sürekli hata kodu görürsünüz,o kdu ekrandan kaldırtmak içinde IDS ayarı yaptırtmanız lazım ki şu anda Türkiyede Focus 3 lere IDS ayarı yapamadıklarını duymuştum....

merhaba,

öncelikle hayırlı olsun, çok güzel olmuş ve çok yakışmış.

bu donanımdaki araca navigasyonsuz ve no-name bir teyp takmanın mantığını çözebilmiş değilim ya, neyse.

ben de 15 martta teslim aldım arabamı. şu an 400km de.

imzanızdan anladığım kadarıyla araçlarımız aynı, tek fark benim araç hb.

göstergeleri değiştirmek isterim. hatta mümkün olsa navigasyonlu ekran ve sony teybi de taktırabilsem keşke.

aklıma takılanlar :

1 - bu göstergeleri istanbulda bulma şansımız var mı ?

2 - garantiyi etkiler mi ?

bir de şu 1000km olayı takıldı kafama. mümkünse bir an önce yaptırmak lazım sanırım.

sakıncası yoksa nerden temin ettiğinizi söyler misiniz.

teşekkürler, iyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Bora Akbaş

merhaba,

öncelikle hayırlı olsun, çok güzel olmuş ve çok yakışmış.

bu donanımdaki araca navigasyonsuz ve no-name bir teyp takmanın mantığını çözebilmiş değilim ya, neyse.

ben de 15 martta teslim aldım arabamı. şu an 400km de.

imzanızdan anladığım kadarıyla araçlarımız aynı, tek fark benim araç hb.

göstergeleri değiştirmek isterim. hatta mümkün olsa navigasyonlu ekran ve sony teybi de taktırabilsem keşke.

aklıma takılanlar :

1 - bu göstergeleri istanbulda bulma şansımız var mı ?

2 - garantiyi etkiler mi ?

bir de şu 1000km olayı takıldı kafama. mümkünse bir an önce yaptırmak lazım sanırım.

sakıncası yoksa nerden temin ettiğinizi söyler misiniz.

teşekkürler, iyi akşamlar.

1-Ben göstergeyi İstanbul Kartal'da bir Hurdacıdan buldum..Hurdacı ama parçalar sıfır...Sanırım Avrupadan bir tırcı getirmişti..1 tanesini bir arkadaş almış,bende ondan öğrendim...Tanesini 500 TL.ye satıyordu..Arkadaş 500 e almış,ben 400 tl ye aldım..Başkada yok elinde sanırım...Türkiyede servislerde orjinali 2.100 TL civarında....Avrupada 700 Euro dolaylarında....Türkiyede yetkili servislerde dahi bulmak zor,zira Türkiyeye gelen focuslara takılmayan bir parça olduğu için parçayı getirtmiyorlar pek...

2-Garantiyi etkilemiyor...Taktığınız parça bozulursa ama o parça garanti dışında kalıyor..Benim orjinal gösterge duruyor,sonuçta bu göstergelere pek bişey olmuyor ama saklamakta fayda var...

3-İstediğiniz km de takabilirsiniz anca eğer sıfır km alıyorsanız aracınızın yaptığı km ile mevcut gösterge km si arasında çok fark oluşmamalı çünkü 2.elde satarken sorun yaşayabilirsiniz...Göstergeyi sıfır almazssanızda göstergenin km si düşürülemiyor,o yüzden örneğin 4500 km yapmış bir arabadan bulduğunuz bu göstergeyi sizin 400 km yapan arabanıza takarsanız bu seferde arabanız 4000 km fazla yapmış gözükür..Önemli değil diyorsanız avrupadan çıkma bulabilirsiniz.Ancak parça kodunu bilmeniz lazım....Parça kodu da bende var isterseniz veririm...

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

1-Ben göstergeyi İstanbul Kartal'da bir Hurdacıdan buldum..Hurdacı ama parçalar sıfır...Sanırım Avrupadan bir tırcı getirmişti..1 tanesini bir arkadaş almış,bende ondan öğrendim...Tanesini 500 TL.ye satıyordu..Arkadaş 500 e almış,ben 400 tl ye aldım..Başkada yok elinde sanırım...Türkiyede servislerde orjinali 2.100 TL civarında....Avrupada 700 Euro dolaylarında....Türkiyede yetkili servislerde dahi bulmak zor,zira Türkiyeye gelen focuslara takılmayan bir parça olduğu için parçayı getirtmiyorlar pek...

2-Garantiyi etkilemiyor...Taktığınız parça bozulursa ama o parça garanti dışında kalıyor..Benim orjinal gösterge duruyor,sonuçta bu göstergelere pek bişey olmuyor ama saklamakta fayda var...

3-İstediğiniz km de takabilirsiniz anca eğer sıfır km alıyorsanız aracınızın yaptığı km ile mevcut gösterge km si arasında çok fark oluşmamalı çünkü 2.elde satarken sorun yaşayabilirsiniz...Göstergeyi sıfır almazssanızda göstergenin km si düşürülemiyor,o yüzden örneğin 4500 km yapmış bir arabadan bulduğunuz bu göstergeyi sizin 400 km yapan arabanıza takarsanız bu seferde arabanız 4000 km fazla yapmış gözükür..Önemli değil diyorsanız avrupadan çıkma bulabilirsiniz.Ancak parça kodunu bilmeniz lazım....Parça kodu da bende var isterseniz veririm...

400-500TL'ye bulsam ben de yaptırmak isterim, 2000TL vermem ama...

1000km'den kastım yine sizin daha önceki mesajlarınızda yazdığınız 1000km sonrası hata kodu verir demenizdi. şu an 900km'de aracım :)

ama yukardaki mesajınız kafamı iyice karıştırdı. ben bu göstergeyi aracım 4000km'de iken alsam (sıfır) sayaç sıfırdan mı başlayacak ?

parça kodunu yollarsanız sevinirim, belki almanyaya giden birileri olur şirkette. gerçi 700 eur da çok. en azından elimde olsun.

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Bora Akbaş
(düzenlendi)

400-500TL'ye bulsam ben de yaptırmak isterim, 2000TL vermem ama...

1000km'den kastım yine sizin daha önceki mesajlarınızda yazdığınız 1000km sonrası hata kodu verir demenizdi. şu an 900km'de aracım :)

ama yukardaki mesajınız kafamı iyice karıştırdı. ben bu göstergeyi aracım 4000km'de iken alsam (sıfır) sayaç sıfırdan mı başlayacak ?

parça kodunu yollarsanız sevinirim, belki almanyaya giden birileri olur şirkette. gerçi 700 eur da çok. en azından elimde olsun.

teşekkürler.

1000 km sonrası hata kodu verir bilgisi yanlış bilgiymiş,sorun olmuyor..Aracınız kaç km de olursa olsun sıfır gösterge taktığınızda göstergede 0 dan başlıyor sayaç..Yani bir nevi rektefiye yapıyosunuz ama asıl km aracın beyninde saklı kalıyor....Bu durumun tek sıkıntısı 2.elde satarken alıcının durumu öğrenip kıllanması veya sonradan öğrenip size arıza çıkartması..O yüzden mümkün olduğunca çabuk takmanızda fayda var....

Gösterge parça kodu bu konunun 1.sayfasındaki 4.mesajda var....Bence bu arabada 2 şeye verdiğiniz para boşuna değil,1. si bu gösterge,diğeri de orta konsoldaki gösterge...Ayrıca imkanınız varsa hoparlörleri de değiştirmenizi tavsiye ederim..Orta konsoldaki ekranda değiştirilebiliyor mesela ...Onun fiyatı da çerçeve dahil 1.500 TL. civarında.E-Bay de var ..Hatta çakma da olsa Sony görünümlü Navigasyonlu Ses sistemi bile var...E-Bayde bir bakın isterseniz...

tarihinde Bora Akbaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

1000 km sonrası hata kodu verir bilgisi yanlış bilgiymiş,sorun olmuyor..Aracınız kaç km de olursa olsun sıfır gösterge taktığınızda göstergede 0 dan başlıyor sayaç..Yani bir nevi rektefiye yapıyosunuz ama asıl km aracın beyninde saklı kalıyor....Bu durumun tek sıkıntısı 2.elde satarken alıcının durumu öğrenip kıllanması veya sonradan öğrenip size arıza çıkartması..O yüzden mümkün olduğunca çabuk takmanızda fayda var....

Gösterge parça kodu bu konunun 1.sayfasındaki 4.mesajda var....Bence bu arabada 2 şeye verdiğiniz para boşuna değil,1. si bu gösterge,diğeri de orta konsoldaki gösterge...Ayrıca imkanınız varsa hoparlörleri de değiştirmenizi tavsiye ederim..Orta konsoldaki ekranda değiştirilebiliyor mesela ...Onun fiyatı da çerçeve dahil 1.500 TL. civarında.E-Bay de var ..Hatta çakma da olsa Sony görünümlü Navigasyonlu Ses sistemi bile var...E-Bayde bir bakın isterseniz...

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Arda Akbay

yeni focuslarda bu ekran standard olmalı diğerinin eski focuslardan farkı yok, güle güle kullanın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Turhan

öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın 2012 deki modeller böyle büyük ekranlı gelecekmiş diye biliyorum fuarda bana öyle söylemişlerdi en azından...

fuardaki aracın içi

img1002qu.jpg

img1001ci.jpg

Bence en kısa sürede bu konsoldaki ekrana ve teybe de geçin...

2012 Titanyu X focus aldım Sony sistem yok. Bunun yerine standart sistem var. Ses müzik çok kötü

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Bora Akbaş

2012 Titanyu X focus aldım Sony sistem yok. Bunun yerine standart sistem var. Ses müzik çok kötü

Temmuz ayı itibarıyla Focuslara Sony müzik sistemi opsiyon olarak eklendi ve 4 hoparlör,önde ve arkada 2 şerden 4 tweeter ve orta konsolda subcenter olmak üzere 9 hoparlör konuldu..Fiyatı da 900 TL. gibi 0oldukça makul ...Ancak Titanyum donanımdan itibaren alabiliyorsunuz....Bende de standart DAB sistem var,ve evet ses kalitesi çok iyi değil ama ortalama bir kullanıcıya yeter,ses sistemini Sony ye çevirtmek de mümkün ayrıca,tek sıkıntı ön konsoldaki subcenterin ve arka kapı tweeterlarının yerlerinin açılması...Oradaki plastikleri düzgün kesip çıkartırsanız alt yapısı zaten kapılarda ve konsolda altta hazır....

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Berk Karatan

fuardaki aracın içi

İnsanımıza yazık günah ben bu mesajı 2011 yılında atmışım fuarda aracı bu şekilde tanıtıyorlar ve 2012 yılı için böyle gelecek diyorlar lakin yıl 2013 olmasına ramen her iki gösterge panelide titanyumlarda bile küçük geliyor...

oysaki avrupada insanlar bu araçları resimdeki gibi kullanıyor,

bizde sonradan bu hale nasıl getiririz diye uğraşıp duruyoruz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu

Ekran değişince araca 2 ad DTC kodu düşüyor ve silinemiyor bunu otosan bile çözemiyor bunu daha öncede yazmıştım bu kod için yapılabilcek birşey varmı

1) DTC #1 9A84_41

2) DTC #2 9A84_51

Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül

http://parcakapida.c...rd.aspx?Page=38

250 liralık şeyi 450 lira dedi ya Şaşmazdaki Çakır oto. Peh..

250+kdv süper.. Hemen taktırırım ben bunu.

1- Benim 1.6 benzinli araç için hangi ekranı almalı? LK ... JF... CL... Bu kodlar nedir?

2- Satışlar toptandır diyoe.. Perakende alamaz mıyız yani?

3- Takmak/taktırmak kolay mı?

Cevap alabilirsem sevinirim.

Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül

parcakapida.com sitesini aradım. Web sitesinde de yazdığı üzere perakende satış yapmıyorlarmış. Ankara'dan güven ford'a yönlendirdi. Orada da renkli ekranlı gösterge tablosu yokmuş. Fabrika çıkışı tarzı olan gösterge tablosuna da 225TL + KDV dediler.. Bizim 250tl'ye alma işi yattı gibi.

Sanayi esnafıyla anlaşmak da ayrı bir dert. Otomobil sektöründe satışından tamirine, galerisinden parçacısına kadar o kadar sahtekar, yalancı adam dolmuş ki düzgün esnaf görünce yemin ediyorum boynuna sarılasım geliyor :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ömer Saldıran

2013 modellerde standart olarak gelmiyor mu geniş renkli yol bilgisayarları? Hala mı piksel piksel ekran geliyor yazıklar olsun. Aynı soruyu bodykit konusunda sormuştum, burda konusu olduğunu görmedim.

Servet bey aydınlatmalı vites topuzu almışsınız. Acaba fiyatını öğrenebilirmiyim? ve kalitelimi takmaya değer mi? Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Ömer Saldıran

Anladım teşekkürler :) Demek ki bende sonradan takmak durumunda kalıcam

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Sefa Dereli

Merhaba arkadaşlar bugün döşemeci oğlundan döşeme satın aldım ALLAH Razı olsun verdikleri saygı hizmet için araç'm sıfır olup ayrıca Eskişehir'iyim döşemeler Ankara dan evime kadar gelmiş olacak bir aksilik çıkmazsa tabi benim sıkıntım gönül rahatlığıyla güvenerek satın aldığım döşemelerin montajını Eskişehir de nerede yaptıra bilirim Eskişehir'li arkadaşlarımdan yardımlarını bekliyorum tabi diğer arkadaşlarımdan da yorumlarını saygılar.?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...