İçeriğe Yönlendir

Furkan'ın Garajı

Furkan Avcı

Recommended Posts

Ulen ne gıcık adamlarmış bu Eşkişehir'deki merso ustaları. Furkan'ıma neler yaptırmışlar.  :)

Kötü komşu adamı ev sahibi yaparmış ya hani, galiba kötü usta da adamı özel tamirhane sahibi yapıyor. 

Güle güle kullan Furkan kardeşim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Ulen ne gıcık adamlarmış bu Eşkişehir'deki merso ustaları. Furkan'ıma neler yaptırmışlar.  :)

Kötü komşu adamı ev sahibi yaparmış ya hani, galiba kötü usta da adamı özel tamirhane sahibi yapıyor. 

Güle güle kullan Furkan kardeşim. 

Daha bu ne ki sen birazdan göndereceğim mesajı gör :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

:bravo: Başarılı bir rampa bence. Neticede araç Merso.. Olsa olsa o rampaya senede 1-2 defa, oda "altını vurduk mu" diye bakmak için ihtiyaç olur  :D Biz benzerini 1,5 ton transpalet altında 5 yıldır kullanıyoruz..

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

herkes söylemiş,sehpalar metal olmalı,ama ondan da önemlisi yere sabitlenmiş olmalı.

hakkını yemeyelim görüntü çok hoş,artistik puan:10 :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Furkan Avcı

Sehpa işi süs eşyasına dönüştü :D

Yerine şunlardan aldım:

ucayak.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Furkan Avcı

Rampalardan birini parçalayıp şu şekilde destek haline getirdim, 3 ayaklarla destekledikten sonra artık altında uyuyabilirim herhalde 

rampa_iptal1.jpg

rampa_iptal2.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Burak Kuşçu

abi gece gece aklıma bir şey geldi konuyu tekrar incelemeye başladım ilk yapılan rampalara araba sorunsuz inip çıkabiliyor muydu patinaja düşme yada alttan kayma yapmıyor mu duruma göre az daha kısasını ve ikisi birleşik olanını bursa ya gidince kendim profilden yapacağım birde sonradan aldığın ayaklar üstünde araba çok sallantı da durmuyor mu daha riskli geldi gözüme fiesta da denk gelecek bitiş noktaları ince kalıyor çok kendi aracım açısından düşündüm ama

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

abi gece gece aklıma bir şey geldi konuyu tekrar incelemeye başladım ilk yapılan rampalara araba sorunsuz inip çıkabiliyor muydu patinaja düşme yada alttan kayma yapmıyor mu duruma göre az daha kısasını ve ikisi birleşik olanını bursa ya gidince kendim profilden yapacağım birde sonradan aldığın ayaklar üstünde araba çok sallantı da durmuyor mu daha riskli geldi gözüme fiesta da denk gelecek bitiş noktaları ince kalıyor çok kendi aracım açısından düşündüm ama

Burak'cığım aynen çıkarken rampalar kayma yapıyordu ama dik olduğu için, iki kişinin önden tutması gerekiyordu.

Eğer yaparsan 20cm'den yüksek yapmana gerek yok, ben abartıp 30 cm istemişim.

3 ayaklarda herhangi bir sıkıntı yaşamadım, ama kesinlikle arabanın altını bir şeylerle beslemeden altına girmem. Tekerlerin sökülmesi gerekmiyorsa kriko ile kaldırıp tekerlerin altına yeni yaptığım tahtaları yerleştiriyorum, ayrıca 3 ayakları da destek olsun diye yerine yerleştiriyorum. Yani ecelim gelmemişse arabanın üstüme düşmesi gibi bir sorun olmaz evvelallah.

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Burak'cığım aynen çıkarken rampalar kayma yapıyordu ama dik olduğu için, iki kişinin önden tutması gerekiyordu.

Eğer yaparsan 20cm'den yüksek yapmana gerek yok, ben abartıp 30 cm istemişim.

3 ayaklarda herhangi bir sıkıntı yaşamadım, ama kesinlikle arabanın altını bir şeylerle beslemeden altına girmem. Tekerlerin sökülmesi gerekmiyorsa kriko ile kaldırıp tekerlerin altına yeni yaptığım tahtaları yerleştiriyorum, ayrıca 3 ayakları da destek olsun diye yerine yerleştiriyorum. Yani ecelim gelmemişse arabanın üstüme düşmesi gibi bir sorun olmaz evvelallah.

anladım abi teşekkür ederim :) araştırma sürecindeyim sıkı bir araştırma sonrası kullanışlı birşey bir şey çıkartacak gibiyim işi hem güvenle hem keyifle yapabilmek için 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

Konuyu inceledim de abi ön tekerler rampanya çıktıktan sonra arka tampon yere değiyormuydu kafamda deli sorular yine :)

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Konuyu inceledim de abi ön tekerler rampanya çıktıktan sonra arka tampon yere değiyormuydu kafamda deli sorular yine :)

Yok Bayram'cığım test ettiğimde değmemişti. Ama 30 cm gerçekten çok yüksek. Aynısının metal olanını yaptıracak olsam 15-20 cm yüksek olması yeterli ;)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Furkan Avcı

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/226966-babam%C4%B1n-mondeo-nam-i-di%C4%9Fer-hamdi/page-3#entry2758720

Boya ile ilgili işlemlere giriştiktikten sonra artık garajdaki malzemeleri düzenleyip toplayacak bir şeyler yapmak istiyordum.

Bende şu şekilde bir raf alarak her şeyi derli toplu hale getirdim.

furkan_garaj_malzemeler1.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...