İçeriğe Yönlendir

Hangi Silecek Suyu? (Liste İlk Mesajda)

Misafir

Recommended Posts

Ayhan Onaran

bana sallayınca köpürmemesi lazım dedi birisi.

Hafif köpürebilir. Ama çok fazla değil. Netice de bu suyun mantığı camı temizlemesi. Temizlik maddesi olupta köpürmeyen ne var ki..

Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker

A101 de -30 a dayandığı iddia edilen cam suyunun 5 litresi 5 TL den satılıyor. 19.11.2015 tarihinden itibaren. Ben 3 bidon aldım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hafif köpürebilir. Ama çok fazla değil. Netice de bu suyun mantığı camı temizlemesi. Temizlik maddesi olupta köpürmeyen ne var ki..

alkol

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

alkol

İyi de hocam saf alkolu koyamazsın hazneye..Koyarsın da sonrasında bir çok sorun olur. Zamanla vernik matlaşır mesela. Silecekler kazık gibi olur..

Yorum bağlantısı

A101 de -30 a dayandığı iddia edilen cam suyunun 5 litresi 5 TL den satılıyor. 19.11.2015 tarihinden itibaren. Ben 3 bidon aldım.

Donma testini yapın ve markasını da belirterek sonucu burada yazın, listeye ekleyelim. :yes:

5L. damacana suyu 2,5-3 TL.ye satılırken donmama özellikli bir sıvının 5 TL.ye satılması biraz manidar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Valla bende çoğunlukla mavi su alıp koyduğumuzu düşünüyorum. Çünkü -5 den sonra birçoğu donuyor. 

Kalwax alsana... Donmaz.. Beğendiklerde var.. 

Donmaz derken... üstünde yazan neyse o dur... 40 ve 20 dereceliği var..  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Geçen kış 10 TL'ye -30 derece 5lt Kalwax almıştım. Ürün gayet iyiydi. Bu yıl 4-5 benzinliğe uğradım bulamadım.

Son çare Beğendik mağazalarına bakmak. Bahsettiğim ürünün fiyatı bu yıl kaç lira olmuştur bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Ümit Yapıcı

Ben geçen yılda BİM den almıştım, -25 olduğu gün kaputu açıp bakmıştım, hafif buzlu su kıvamındaydı, susuz sadece cam suyu koyuyorum bu arada. Hatta o gün Batıkent te mazotu donanlar vardı. Acaba hangi yıl kötü mal geldi BİM e? bu yılkine güvenebilir miyiz? Arabaya gidince markasını da yazayım.

Pet şişeye biraz koyup buzluğa attım, iki gündür derin dondurucuda ve sulu kar şeklinde. Bence bu fiyata tatminkar. Markası da Auto Style :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Pet şişeye biraz koyup buzluğa attım, iki gündür derin dondurucuda ve sulu kar şeklinde. Bence bu fiyata tatminkar. Markası da Auto Style :D

Bim den mi almıştınız.. A101 de de var şuan üstünde -30 diyor..

Yorum bağlantısı
Ümit Yapıcı

Bim den mi almıştınız.. A101 de de var şuan üstünde -30 diyor..

Evet BİM den aldım geçen Cumartesi, -21 yazıyor. 4,95 TL

Yorum bağlantısı
Murat Kansu

Mükremin abi güzel bir konu açmış tebrik ederim[emoji122]

Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker

Derin dondurucunun sıcaklığı bellimi?

Yorum bağlantısı
Ümit Yapıcı
(düzenlendi)

Derin dondurucunun sıcaklığı bellimi?

Yarım saattir termometre içerde, -22 gösteriyor. Ve evet bu saatte uyumadım bunu ölçtüm :p

tarihinde Ümit Yapıcı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu

Bimdeki suları bir kaç senedir kullanıyorum sulandırılmaz ise sorun yaratmıyor.

Yorum bağlantısı

Yarım saattir termometre içerde, -22 gösteriyor. Ve evet bu saatte uyumadım bunu ölçtüm :p

Ürün ismini ilk mesaja taşıdım. :good1:

Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker

Donma testini yapın ve markasını da belirterek sonucu burada yazın, listeye ekleyelim. :yes:

5L. damacana suyu 2,5-3 TL.ye satılırken donmama özellikli bir sıvının 5 TL.ye satılması biraz manidar.

48 saatten fazla bir süredir, yarım litrelik pet şişe içerisinde derin dondurucuda sakladım. Şuan itibariyle baktım tam anlamıyla sıvı halde. Yarı buzlu yada plazma şeklinde değil. Ancak derin dondurucunun sıcaklığını bilmiyorum. Ürün plenty marka, A 101 de 5 lt si 5 TL. -30 a dayandığı iddia ediliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mesut Nalbant

48 saatten fazla bir süredir, yarım litrelik pet şişe içerisinde derin dondurucuda sakladım. Şuan itibariyle baktım tam anlamıyla sıvı halde. Yarı buzlu yada plazma şeklinde değil. Ancak derin dondurucunun sıcaklığını bilmiyorum. Ürün plenty marka, A 101 de 5 lt si 5 TL. -30 a dayandığı iddia ediliyor.

Büyükçekmece'de bir a101 e sordum, kamyondan indirirken hepsi satıldı dediler :)

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Gencay Bengli

Kış geldi ya, soğuklar bastırdı ya, her markette, bakkalda, tamircide antifrizli silecek suyu satılmaya başlandı. Ancak görüyoruz ki sıcaklık -5 lere düştüğünde bile fıskiyelerimiz çalışmıyor. Yani antifrizli silecek sularımız donuyor.

Bize antifrizli su diye boyalı su satanları deşifre edelim ve o ürünleri almayarak cezalandıralım istiyorum.

Hepimizin evinde derin dondurucu var ve bu aletler genelde -18 derecede çalışırlar. Ben kullandığım antifrizli suyu hiç seyreltmeden plastik bir bardağın çeyreğini doldurarak derin dondurucuya koydum ve sonuç hüsran :angry: . Oysa ki ambalaj üzerinde -21 derece yazıyor.

Yarın markasını buraya yazacağım.

Sizler de bu testi yaparak başarılı ve başarısız olan markaları yazarsanız, boşuna para vermekten ve araçlarımızdaki cam yıkama sistemlerini donmaktan kurtarırız.

7 Sayfa sonunda sizlerden gelen mesajlar doğrultusunda donma test sonuçlarını aşağıda belirttim, Siz de derin dondurucu test sonuçlarını konuya eklerseniz ben de bu listeyi güncellerim.

TEST SONUÇLARINA GÖRE

DONMAYAN ÜRÜNLER

BREES - ŞOK MARKET

KALVAX- BEĞENDİK VS.

SCREENWASH- SHELL

ÇBS-Belco-....

AUTO LINE - ÖĞÜTLER MARKET

Auto Style - (BİM) Seyreltmeden kullanıldığında..

PLENTY - A 101

DONAN ÜRÜNLER

FALCON (üretici firma) - BİM

GUEX - HEPSİBURADA

AUTOKİT - /-?

LOCAL - ?

LEMONEN - ?

MODACAR - ?

Shell Winter Screenwash isimli ürünü 1.Lt olarak Shell istasyondan 6tlye aldım.

Yaptığım deney ne kadar doğru bilemem; ama küçük pet şişenin yarısına kadar ürünü doldurup buzdolabında -22ye bıraktım. 11. saat sonra aynı şekilde geri çıktı. Kalanına su koyup tekrar dolaba koydum. Akşam detayları bildireceğim.

Ürün -30a kadar ( su karıştırılmadan )

-11 dereceye kadar da 1e1 oaranında su konulursa dayanabileceği bilgisi var.

ikinci denememde ( su eklediğim) -22de donacaktır diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Gencay Bengli

Plenty aldım 101 den.. 4.95 tl 5 lt..

Ayhan Bey selamlar ,

Ürünü daha önce kullandınız mı ?

artısı eksisi var mı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ayhan Bey selamlar ,

Ürünü daha önce kullandınız mı ?

artısı eksisi var mı ?

Geçen sene de kullandım ben. Sorun yaşamadım. Bunların tek kötü yanı Ford fiskiyeleri sızıntı yapıyor kaput boyanıyor maviye.. Onu da kışın sineye çekiyorum. Yazın kullanmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Bu cam sularının renksiz olanı var mı? Renklilerin kaputta iz yapması iyi olmuyor

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bu cam sularının renksiz olanı var mı? Renklilerin kaputta iz yapması iyi olmuyor

fordlar için renksizini üretmek lazım :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...