Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2013 Yazar Paylaş 12 Aralık 2013 Ya sinema izlemeye pek vaktimiz yok. .bu sebeple sinema seti kullanmıyorum... Tv de olsa benim işimi görür. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Mehmet abi bu denildiği gibi yapılan yayın akışıyla ilgili bir durum..Aynı sıcak ve soğuk renk yayın yapmak gibi bir şey.. Yani kanalın elinde olan bir durum..İsterlerse merkezden bunu kökten çözebilirler.Gözden kaçırdıkları bir nokta vardır. Ben mesela yabancı kanalları izlerken hiç böyle abuk subuk ses artış yada azalışlarına denk gelmiyorum.. Yani kısaca Ülkemize özgü bir durum bu Yayıncılığı da öğrenmemiz gerekiyor. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Her tv deki ses özelliği kanallar için değil tv sesi için geçerli.Emmi yapabileceğin hiç bir şey yok.Öyle bir şeyde mantık olarak şu an pek mümkün değil ama yapılırsa uydu cihazı ses kodlamasına yapabilirler tv ile alakası olmayan bir durum.Analog yayında olsa mümkün değil diyebilirim. Harici hoparlörde kullansanız durum değişmez boşuna masraf bizzat kendim vakti zamanında bu işe epey zaman ayırdım.Evdeki tv surraun sese sahip her kanalda farklı birinde kısık olan ya reklam geçişlerinde yada diğer kanalda yüzde 50 artışta anfiler çok daha fena rahtasız ediyor. Ududan gelen sinyallerde ses şiddet seviyesi ne ise tv sesinde onu yükselterek duyarsınız.Tv ne alırsa ne veren bir yapıdır.Bu işlemde sadece uydu cihazında ayarlanabilirse yapılır tv ler ile uğraşmayın özellik aramayın. Yapıldıysada daha rastlamadım. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 1990 model filipis televizyonumuzda kanallar arası geçişte ses ayarı televizyona ayarlanmış olan standart ses seviyesine gelirdi. Ancan Emmi'nin dediği şeyi yapan bir televizyon var mı bilmiyorum. Ancak bu olayın olduğu kanallara durumu bildirmek uygun olabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Mehmet abi benim ev sony lcd var onda bu tarz bir özellik var. Kanal geçişlerinde seste yükselme olmuyor. Yanlış hatırlamıyorsam menülerde AVL diye bir ayar olması gerek. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Mehmet abi benim ev sony lcd var onda bu tarz bir özellik var. Kanal geçişlerinde seste yükselme olmuyor. Yanlış hatırlamıyorsam menülerde AVL diye bir ayar olması gerek. Kanal geçişlerini kastetmiyor Emmi..Aynı kanal içinde dizi- reklam yada başka geçişler arasında oluşan ses farklılıklarını önlemek adına sormuş.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Kanal geçişlerini kastetmiyor Emmi..Aynı kanal içinde dizi- reklam yada başka geçişler arasında oluşan ses farklılıklarını önlemek adına sormuş.. Ben yanlış anlamışım pardon abi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 (düzenlendi) Mehmet abi benim ev sony lcd var onda bu tarz bir özellik var. Kanal geçişlerinde seste yükselme olmuyor. Yanlış hatırlamıyorsam menülerde AVL diye bir ayar olması gerek. +1 Şu anda üretilen nerdeyse bütün tv'lerde bu özellik vardır.. Kanallar arasındaki ses farklarını optimize eder. Türkçe menü kullanan Tv lerde ses seviyesi modu altındadır. Benim lg 660 aynı kanal yayını sırasındada hep sesi aynı seviyede tutuyor. 12 Aralık 2013 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Emmicim bıyıklı abicim ben de senin gibi düşünüyordum seneler önce. Lakin ! mikrofon ve db destekli yazılım ile otomatik ayar yapıldığı zaman; ne filmlerde ne de başka sesli yayınlarda tonaj farkı kalmaz. Zevksiz bir ortam oluşur. Onun için yapmıyorlar bu teknolojiyi abi. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Bu sisteme AVL denir her televizyonda var, ancak reciver kullanıyorsanız aktif olamıyor. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Samsung Dandik Samsung işte. Gitsin kamyon falan üretsin 2 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Dandik Samsung işte. Gitsin kamyon falan üretsin İtici delici yükleyici makineleri de var, isteen mi 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Bizim pejo 407'de bilem vardı bu özellik, araç içindeki gürültü arttıkça sesi arttırıyordu, örneğin asfalttan stabilize bir yere girdiniz, ses artıyordu. Ya da çok süratlenmeye başladığınızda sesi arttırıyordu. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Avl antenli kullanımdada işe yaramıyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 İtici delici yükleyici makineleri de var, isteen mi Yok abi, kendimiz hallediyoruz o işleri Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Bizim pejo 407'de bilem vardı bu özellik, araç içindeki gürültü arttıkça sesi arttırıyordu, örneğin asfalttan stabilize bir yere girdiniz, ses artıyordu. Ya da çok süratlenmeye başladığınızda sesi arttırıyordu. Ben araç içi gürültü artınca değilde aracın hızı artınca sesin arttığını biliyorum amma Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Ben araç içi gürültü artınca değilde aracın hızı artınca sesin arttığını biliyorum amma Belkide stabilize yolda hızlı gidiyorduk Tam ahatırlayamadım şimdi ama sesi ayarlıyordu, menüden açıp kapatabiliyorduk Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Avl, ses kaynağının genlik seviyesine göre çalışır. Evdeki tv lerimde avl açık, bahsi geçen sorun yok haliyle. Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Biraz önce Beko marka tv'ye baktım özelliğinde şu yazıyor; Kanal Geçişlerinde Otomatik Ses Seviyesi Ayarlama (AVL) Var Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Servet ustam emin misin? Kanal geçişleri ile alakalı bir durum değil ki?Uydu cihazı ile alakalı durum siz tv den kanal değişimi yapmıyorsunuz ki?Avl tünerdeki ses sistemini kontrol ediyor.Audio girişine müdehale olmaz direk tv anfi bölümüne girişi oluyor. Karasal yayın tam hizmete girerse sanırım bu sorun düzelebilir ama bilmiyorum onuda küçük cihaz sunuyor yinede tv ile alakalı değil. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Bizim pejo 407'de bilem vardı bu özellik, araç içindeki gürültü arttıkça sesi arttırıyordu, örneğin asfalttan stabilize bir yere girdiniz, ses artıyordu. Ya da çok süratlenmeye başladığınızda sesi arttırıyordu. RDS 5000 de de var bu özellik AVC Biraz önce Beko marka tv'ye baktım özelliğinde şu yazıyor; Kanal Geçişlerinde Otomatik Ses Seviyesi Ayarlama (AVL) Var Sorun kanal geçişlerinde değilmiş ki ben de öyle anlamıştım ama sorum filmin sesi azken reklamlara girince yükselmesi. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Oktay, avl son ses katındaki çıkış amfisinde, veya bir önceki preamfide olur 2 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 (düzenlendi) Anfiye müdehale edemez.Preamfi de olur.Audio girişide preamfisiz kısıma bağlı.Avl sayısal tüner yazılımında oluyor.Bu hali ile preamfi bölümüne sonradan ilave oluyor.Scart grişindeki bağlantıve buna benzer bağlantı seçenekleri bu kısımlardan bağımsız ve direkt anfiye bağlantılı çalışır. 12 Aralık 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Scart girişte ses seviyesi sabitleyiciler var yurtdışında. Scart kullanılıyorsa alınabilir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Biraz önce Beko marka tv'ye baktım özelliğinde şu yazıyor; Kanal Geçişlerinde Otomatik Ses Seviyesi Ayarlama (AVL) Var Kanal geçişlerinde bu özellik var ama istenilen bu değil..İstenilen aynı kanal içinde film izlerken araya reklam girdiğinde sesin artmasının önüne geçmek.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts