Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Merhaba arkadaşlar, Diziler ve reklamlar arasındaki aşırı ses seviyesi farkı, iki tv kanalı arasındaki ses seviyesi farkı gibi sesin bir inip bir çıkması beni ciddi derecede rahatsız ediyor. Bunu otomatik olarak ayarlayan bir tv marka modeli var mı ? Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Mehmet Bey,ufak bi araştırma yaptım ama böyle bir ürüne rastlayamadım.Yani henüz üretilmemiş galiba Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Böyle özaellikli tv ler çok öncelerden beri vardı. Sanırım şuan çoğunda var ama özelliği menüden açmak gerekiyor. Bizim 1998 te aldığımız düplü Grundig te dahi vardı. Yorum bağlantısı
Erkan Uygur 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Merhaba arkadaşlar, Diziler ve reklamlar arasındaki aşırı ses seviyesi farkı, iki tv kanalı arasındaki ses seviyesi farkı gibi sesin bir inip bir çıkması beni ciddi derecede rahatsız ediyor. Bunu otomatik olarak ayarlayan bir tv marka modeli var mı ? Bende lg model lcd var her kanal'ın ses seviyesini ayrı ayrı verebiliyorsunuz ama dediğiniz gibi aynı kanal içindeki diziden reklama geçerken oluşan ses farkını önlemiyor.Sadece her kalana ayrı ses seviyesi atayabiliyorsunuz. Özellşkle star'ı izlerken diziden sonra acun medyanın programlarından biri yayına girdiğinde ses patlaması oluyor Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Mehmet abi; mutfakta kullandığımız eski tip tüplü Vestel'de bu özellik mevcut.Yeni LCD Tv de ise yine menüden ayarlama yapılabiliyor.Tv nin menüsünü bir incele istersen. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2013 Yazar Paylaş 12 Aralık 2013 Özellşkle star'ı izlerken diziden sonra acun medyanın programlarından biri yayına girdiğinde ses patlaması oluyor Aynen.. Ve bir çok reklamda.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Bizdeki samsung'larda da mevcut. Mutlaka menü ayarlarında olmalı. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Arkadaşlar, kanalların ses ayarlarını ayrı ayrı atayabiliyorsunuz ama farklı kanal geçişlerinde otomatik ses ayarını yapamıyorsunuz... 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Benim tv de de var. 3 farklı mod koymuşlar duruma göre ona getiriyorsun o ayarlıyor.Tv samsung bu arada. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Benim kullandığm lg 42la860 smart tv'de var bu özellik, smart sound olarak geçiyordu samırım. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Samsung Bir süre bekletmişler sanırım Mehmet Bey Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Samsung .. Çokta canlı bir destek olmamış Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Özellşkle star'ı izlerken diziden sonra acun medyanın programlarından biri yayına girdiğinde ses patlaması oluyor Bu konunun özellikle yapıldığın kanısındayım. Reklama girdiğinde başka işle uğraşma, beni izle... Veya yüksek sesle ilgi çekme olabilir mi? 1 Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Güya bizim televizyonda da var ama işe yaramıyor bence. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Bu konunun özellikle yapıldığın kanısındayım. Reklama girdiğinde başka işle uğraşma, beni izle... Veya yüksek sesle ilgi çekme olabilir mi? Star HD değilken böyle bir sorun yoktu. Nezaman Star HD oldu, reklamlarda ses %20 üzerinde artmaya başladı. İlkin Digitürk vardı. Acaba onda mı sorun var derken D-Smart a geçtim oda aynı.. Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Rtük ün izin verdiği bir sınır var, Kanallar reklam gönderdiğiniz zaman spotu izler teknik özelliklerine görsel ve işitsel olarak bakar ve yayına uygun değilse sizin reklamınızı yayınlamaz, Muhtemelen sınırların izin verdiği max düzeyde olan seslerden rahatsız oluyorsunuz. Evet reklamlardaki bu dalgalanmalar rahatsız edici olabiliyor, Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Kanallar arası bile bu durum beni rahatsız ediyor... Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 (düzenlendi) Üstad; bildiğim kadarı ile tv üzerindeki ayarlar, sadece tv'nin uydu alıcısı ya da karasal yayınından gelen kaynağın sesini düzenler. Kaldı ki bu da kanallar arası olabilir. Örneğin, Star'dan Kanal D'ye geçildiğinde. Ancak tv'ye bağlanan uydu alıcısına müdahale etmez. bunun için ayar uydu alıcısı cihaz içinde olmalıdır. Daha kötü durumlarda avr; uydu alıcılarına DD veya DTS kodekli sesler yayınlar aracılığı ile sadece ulaştığında tv'den ya da amfi receiverdan müdahele şansı olabilir. Bir ara TRT HD ve Discovery'de D-Smart üzerinden Dolby Digital 5.1 ses alınıyordu. O kanallara geçtiğinde sesin şiddeti inanılmaz artıyordu. Bu sesler dijital ve kayıpsız olarak tv'lere aktarıldığından cihazı pas geçip, son kaynağa gidiyor. Ancak tv ya da amfi receiver cihazlardan sese müdahele edilebiliyor. Kanal geçişleri arasında sesi düşürecek hiçbir önlemi de yok üstelik: Kısaca bu sorunu sese özel çözüm üremiş bir model varsa ve bunu model özelliklerinde vurgularsa anlayabiliriz. Digiturk ve standart uydu alıcısı ile kullandığım evdeki, Philips, Samsung ve Toshiba'da ben bu tip bir ayarlama yapamadım. Saygılarımla. 12 Aralık 2013 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 http://pdf.crse.com/manuals/ADPF100131.pdf • Dinamik Aralık: Farklı kanallar arasındaki ses seviyesi farkını dengeler (sadece Dolby Dijital ses için). 59. sayfada bundan bahsediyor sanırım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2013 Yazar Paylaş 12 Aralık 2013 Ya bunu yapmak çok kolay.. bir mikrofon ve gerekli yazılım... Neden kimse düşünmemiş anlamıyorum... Sesi alacak desibel olarak ölçecek, belirlenen seviyeden yüksek ise kısacak.. düşük ise açacak... Çok ayıp.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Ya bunu yapmak çok kolay.. bir mikrofon ve gerekli yazılım... Neden kimse düşünmemiş anlamıyorum... Sesi alacak desibel olarak ölçecek, belirlenen seviyeden yüksek ise kısacak.. düşük ise açacak... Çok ayıp.. Bu vardı Mehmet abi. Hatta benim tv de de olması lazım. Telefunken. Fakat işe yaramıyor çünkü sinema seti kullanılıyor evlerin yüzde doksanında. Sinema seti tv çıkışından beslenirse işe yarar ama 5+1 özelliği kaybolur vs.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts