İçeriğe Yönlendir

İstanbul'dan Ayrılık Vakti Yaklaşıyor...

M.Fatih Yüce

Recommended Posts

M.Fatih Yüce

Merhabalar,

Bildiğiniz gibi emekli bir insanım ve doğal olarak eskisine nazaran biraz daha özgürüm sayılır. Çoçukların ikiside Üniversiteyi bu yıl bitiriyor. Ben artık çok sevdiğim hayatımın tamamını geçirdiğim ama son senelerde oldukça sıkmaya başlamış olan bu şehir 'den ayrılmak istiyorum. Biraz gezip tozduktan sonra kafamda küçük yerlerde yaşamak daha zevkli olacak gibi bir düşünce oluşmaya başladı. Gelgeleim kaloriferdi internetti gibi dünya rahatlıklarındanda çok fazla bu yaştan sonra fedakarlık yapabileceğimi sanmıyorum. Şöyle bulunduğu yer itibarıyla İstanbula 250-300 km mesafede (trakya hariç) çok fazla dışa açılmamış yada dışarıdan gelenler ile karışıp bozulmamış ahalisi olan, 5-10,000 nüfüslu kendi halinde sevgi ve saygılı bir ortamda yaşamamı devam ettirmek istiyorum. İstanbul'a mesafesi maalesef önemli çünkü hanım yada benim tarafımdaki bütün aile efradı burda yaşıyor vede çocukların istikbalide büyük bir ihtimal ile yine bu şehirde olacaktır. Ve benim yeri geldiği zaman 3-4 saatte İstanbul'a inmem gerekebilir.

Kiralık olabilir çok hoşuma gider ise satında alabilirim. Daire yada bahçeli müstakil bir evde olabilir yörenin durumuna göre  uygun olan her şeyi yapabilirim yeterki kafama yatsın. Önemli olan oradaki İNSAN' lar temiz ve kaliteli olsun gerisi çok önemli değil.

Değerli yorumlarınız için şimdiden Teşekkürler...

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Fatih abi geldin gördün, gel seni Safranbolu'nun güzel bir köyüne yerleştirelim :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Sarımsaklı, Ayvalık, Kaz Dağları civarı. Karar vermeden önce buraları bir gezin. Üstelik Yalova dan hızlı feribotla çok yakın

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Fatih abi geldin gördün, gel seni Safranbolu'nun güzel bir köyüne yerleştirelim :)

Dur len oraya ben yerleşecem :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Guzel
(düzenlendi)

Bende emekliyim Altın ovada yazlıgımda var ama illaki bir Engel çıkacak  emekli olunca herkezin sanırım tüm istegi bu.

tarihinde Mahmut Guzel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Abi Trakya hariç demişsin o yüzdenn ben yorum yapamaycağım.

Umarım hakkında hayırlısı olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Fatih abi inşallah gönlünce bir yer bulursun. Bolu taraflarında bir yer bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Fatih abi aynı düşüncedeyiz ama çocuklar istemiyorlar. bir ara Ayvalık tarafını düşünmüştük. Zafer sizin oralar çok soğuk oluyor :D  Bursa ve Balıkesir'in ilçelerinide düşün derim.

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Fatih abi inşallah gönlünce beğendiğin bir yer bulursun, hakkında hayırlısı inşallah.

Ben kendimce,

İleride yaşam hayatım neyi gösterir bilmiyorum ama, memlekete yerleşmeyi düşünürüm. Giresun Karadeniz..  Her açıdan kolaylık.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Erdek... Osman nın babası da orada, istersen bir konuş derim, anlat anlat bitmiyor, ulaşım da çok basit

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Abi Bandırma diyorum. Modern bir şehir, yazları Erdek 10 dk. Kapıdağ yarımadası süper. Hem yeşil hem mavi iç içe. İstanbul'a 2 saat vapurla. Bursa 1.5 saat. İzmir 3.5 saat. Çanakkale 2 saat.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Eskişehiri mutlaka araştırın...Çok güzel bir şehir,istanbula 330 km.

emekliyim diyor, kalbi falan ..... :friends: kışın -40 derece falan

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

İzmir-Urla veya Seferihisar taraflarını düşünebilirsiniz.

Yorum bağlantısı

emekliyim diyor, kalbi falan ..... :friends: kışın -40 derece falan

Abi ben düşünüyorum...kaplıcaları yeter... :)

Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin

Ören-Burhaniye güzeldir. Feribotla ulaşım nasıldır bilmiyorum ama.

Yorum bağlantısı

Ören-Burhaniye güzeldir. Feribotla ulaşım nasıldır bilmiyorum ama.

Bandırmaya kadar feribot var. Sonradan 3-4 saat arabayla.

Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin

Bandırmaya kadar feribot var. Sonradan 3-4 saat arabayla.

O zaman Fatih Abi'ye olmaz. Ama güzel yerdir.

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Çanakkale tavsiyemdir :) Ben İstanbulda doğdu. Ünivesiteye kadar hep istanbuldaydım. Belki çok uzun yıllar olmayabilir, yaşım gereği pek değersiz olabilir bu durum ancak okumaya gittim çanakkaleye ve kalmayı düşünüyorum.

Annem 33 senedir istanbulda idi. Babamın vefatından sonra birazda rahatlamak için benim yanıma geldi. Merkezin dışı sayılan bir yerde oturuyoruz ve yarım saatlık sakin tempo yürümeyle iskelede merkezde oluyorsunuz.

Organik besleniyorsunuz, ucuza bol tüketiyorsunuz, yürürken abuk sabuk insanların tacizine maruz kalmıyorsunuz, gecenin bir vakti kafNız eserse yürüyerek sahile ulaşabiliyorsunuz.

Tek sıkıntısı trafikteki rahatlık. İnsanların rahat davranması. Biriyle kavga etmeden geldiğim için şanslıydım.

Her otobüs şoförüne ve kullanıcısına siz istanbulda olsaydınız, dayaktan ölürdünüz diyorum. Ayna kullanma alışkanlıkları ve arkadan gelen var mı, bekletiyor muyum gibi algıları yok malesef.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin

Kocaeli-Maşukiye

Sakarya- Kırkpınar

Sakarya-Sapanca

Buralarda hem kafa dinlemek için güzel hem de İstanbul'a yakın yerler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Abi, senin soruna cevapmıdır bilemem ama, bende şayet emekli olabilirsem. Çanakkale'ye yerleşmek istiyorum. Belirlediğin kriterlerede uyuyor. Ben Trakya diye düşünmüyorum Çanakkaleyi.. En çok huzur bulduğum yerdir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...