İçeriğe Yönlendir

Focus Mk2 (Makyajlı Kasa) 2008-2011 Teknik-Genel Bilgiler

İ.Göksel Yaman

Recommended Posts

Köksal Yılmaz

2,5 kasa şase nosu ile benimkini etisten sorguladım, boya adı metalik siyah olarak aynı geçiyor.

Yorum bağlantısı
Sönmez Özer

Bagaj kilidi araç ile seyir ettikten sonra durduğumuzda stop etmeden açmak istediğimizde nasıl devreden çıkıyor. Çoğu zaman bagajı açamıyorum püf noktası nedir acaba.

Şoför kapısı açıldığında bagaj kilidi devreden çıkar
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Ahmet İhsan Akşen

2010 Model araba yapmışlarda iki tane demir kaynatamamışlar ayıp vallahi isofix yok :(

Kaynatmiyorlar zaten iki vida ile takıyorlar serviste. Clio da bile bütün koltuklarda varken Ford ayıp etmiş gerçekten.
Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

Ön Sol ve sag tarafta paspasin alt ucunda iki tarafta da biraz kabariklik var bu durum normal mi? Yada o sisikligin bir sebebi mi var?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Ön Sol ve sag tarafta paspasin alt ucunda iki tarafta da biraz kabariklik var bu durum normal mi? Yada o sisikligin bir sebebi mi var?

Benim aracımda da öyle normal.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Elektrik tesisatının birleştiği noktalarda ve döşeme sökülmesinin kolaylığı bakımından o tümsekler vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Fatih Ozen

mca Comfortun sogutmasi kronik Bir sorunmu arkadaslar.

klimada sorun yok ama normal soguk ayarinda iken ilik hava ufluyor iceri.

Benim araca has bir sorun ise ne yapmam gerekir ?

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Klimada sorun yok ise klima kapalı ikenmi ılık hava üflüyor?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

evet ya hani normalde baska bir arabada nasil soguk ufler kloriferde ben o soguklugu alamiyorum.Nerede sorun olabilir ?

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

evet ya hani normalde baska bir arabada nasil soguk ufler kloriferde ben o soguklugu alamiyorum.Nerede sorun olabilir ?

Klima kapaliyken soguk hava uflemesini beklemeyin ozaman klimanin bir etkisi olmazdi klimaya da ihtiyac olmazdi diye dusunuyorum.
Yorum bağlantısı

Focus 2,5 larda kronik sorun sanırım klima çok fazla soğutmuyor benim aracımda da aynı sorun vardı birtürlü içerisini buz gibi yapmazdı.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bu sıcak ve nemli havalarda, havalandırmanın dışarıdan ılık hava üflemesi normal bir durum. Biraz daha iyileştirilmesi için iç sirkülasyon ayarını kullanabilirsiniz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Focus 2,5 larda kronik sorun sanırım klima çok fazla soğutmuyor benim aracımda da aynı sorun vardı birtürlü içerisini buz gibi yapmazdı.

Daha dün ön cam dışarıdan buz tuttu  :fiuw:

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Focuslara özel bir durum değil, mondeolardada aynı durum var. İçeriyi buz yapma tabiri caiz ise olmuyor. Nedeni ise, klima kompresörü diğer markalara göre bira daha arkada ford'un bazı modellerinde, dolayısı ile devir daim uzun oluyor etkisini kaybediyor içeri gelene kadar.

Bunun için iç sirkülasyonu kullanırsanız daha çabuk ve etkin bir soğutma yaparsınız...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Daha dün ön cam dışarıdan buz tuttu  :fiuw:

Focus 2,5 larda mümkün değil tutmaz abi Focus 2 lerde bilemem :)

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
osman sezgin

Evet bende aracin klimasindan memnun degilim tamam sogutuyor ama oyle soguk uflemiyor buz tutturmasi imkansi. Focus 1 in klimasindan sonra bozukmu diye dusunmedim degil.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Focuslara özel bir durum değil, mondeolardada aynı durum var. İçeriyi buz yapma tabiri caiz ise olmuyor. Nedeni ise, klima kompresörü diğer markalara göre bira daha arkada ford'un bazı modellerinde, dolayısı ile devir daim uzun oluyor etkisini kaybediyor içeri gelene kadar.

Bunun için iç sirkülasyonu kullanırsanız daha çabuk ve etkin bir soğutma yaparsınız...

Bu duruma ben de katılıyorum, ilk kez ford kullandığım için emin olamadım ama önceki aracım elantra kadar çabuk tabiri caizse buz gibi yapmıyor. Gazını servis kampanyasında tamamlattım. Büyük bir sorun değil ama durum bu.

Bir de havalandırma yönünü orta seviyeden orta/ayak kısmına alınca havanın %90 ı ayağa gidiyor bu normal midir?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

Aslında tam olarak öyle değil tam gücü orta bölümden ayağa verince o hisse kapılıyorsunuz elle bakın öyle olmadığını anlarsınız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Aslında tam olarak öyle değil tam gücü orta bölümden ayağa verince o hisse kapılıyorsunuz elle bakın öyle olmadığını anlarsınız

Eli orta havalandırmanın dibine uzatınca hafif hava geliyor(%90 ayağa geliyordaki %10 luk kısım ;) )

Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

Aslında banada ayağa az geliyomuş gibi oluyor ayakkabıdan mıdır nedir bide hemen sürücü yolcu koltuğunun altınada veriyor bayağı bölünüyor giden hava klima dijitalmi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Aslında banada ayağa az geliyomuş gibi oluyor ayakkabıdan mıdır nedir bide hemen sürücü yolcu koltuğunun altınada veriyor bayağı bölünüyor giden hava klima dijitalmi

Manuel benim klima, arka ayak kısmına güzel üflüyor sanırım yolcular hemen fark ediyor 2 kademede bile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

Zaten 2 kademeden sonrası fanı hızlandırır sadece şöför ve yolcu bölmesinde arkadaşımda fusion var bariz fark var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Köksal, %90 orana %10 oran değildir ama dediğin gibi orta kısımdan, ayak kısmına verildiğinde ayak daha çok hissediliyor ortanın etkisi azalıyor..

Ben en etkin çözümü ilk klimayı açtığımda iç sirkülasyona alıp, 10dk kadar cam ve orta kullanıyorum. Camlar soğuyunca, duruma göre ya orta yada orta/ayak kullandığımda etkisi çok daha iyi oluyor. Çok strateji geliştirdim en iyisi bu :)

tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...