Muhammet Ergün 18 Mayıs 2013 Paylaş 18 Mayıs 2013 Ben şehir içinde 4.5 - 5 Litre arası gezerken, aracı babam alınca 6'ya kadar çıkıyor. Anlamıyorum ki duracağı zaman vitesi boşa atıp frenle yavaşlıyordur(duruyordur). Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 18 Mayıs 2013 Paylaş 18 Mayıs 2013 Aracı aldığımızdan beri lamba yandığında yakıt koyuyorum. Lamba yanıyor, petrole girip kontak kapatıp 10 liralık koyduruyorum. Sonra konta açıp çalıştırdığımda sönüyordu. Bu sefer böyle olmadı. Ortalaman yükselmiştir. Yada bu sefer, öncekilere göre depoda kalan yakıt miktarı daha azdır.. Arada bir bende aynı durumu yaşıyorum normaldir.. iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mayıs 2013 Paylaş 18 Mayıs 2013 Defalarca denedim, bahsettiğiniz sorunlar başıma geldi.. Yol bilgisayarlı bir araçta yakıt uyarısı çıktı ise, 20 liralık yada 5 litre yakıt ile menzil değişmez, dolayısı ile uyarı silinmez... En az 10-15 litre yakıt almak gerekir.. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 18 Mayıs 2013 Paylaş 18 Mayıs 2013 teknik sohbete yeni konu açabilirsem, şok bir tüketim paylaşacağım. Yorum bağlantısı
Baran Ekici 19 Mayıs 2013 Paylaş 19 Mayıs 2013 Paylaş Ruhan Hocam, sayılarla kafayı bozdurdun zaten bize.. 2 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 19 Mayıs 2013 Paylaş 19 Mayıs 2013 Paylaş Ruhan Hocam, sayılarla kafayı bozdurdun zaten bize.. sizden önce ben zaten bozmuştum Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 19 Mayıs 2013 Paylaş 19 Mayıs 2013 aşağıdaki konumu bir inceleyin, tüketim ile ilgili can alıcı gelişmeler var, fazla yakan kalmasın http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244116-sok-109-tdci-sici-29-km-ile-48-lt-yakti/page__fromsearch__1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 aşağıdaki konumu bir inceleyin, tüketim ile ilgili can alıcı gelişmeler var, fazla yakan kalmasın http://www.fordclubt...__fromsearch__1 tunap alacaklar liste yapıyor, bir bakın... 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 Bugün yaptığım Kastamonu yolculuğunda giderken acelem vardı ortalamayı sıfırlamadım dönüşte Kastamonu-Karabük arası yaklaşık 110 Km de ortalama yakıt ve hızı sıfırladım 90 Km/h sabit hız klima açık 5 kişi 4.2 litreyle yolculuğu tamamladım ortalama hız 76 Km/h idi nasıl değer ? Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 bilemeyiz mustafa bey, tek yönlü ölçümler yanıltıcıdır. iniş ağırlıklı mı, çıkış ağırlıklı mı değişir yorum...karabük-kastamonu-karabük olsaydı bir yorum yapılabilirdi. ancak şöyle, "kastamonudan karabüke gittim, kalkış rakımım şu, varış rakımım şu, virajlı yol ya da dümdüz yol" gibi parametreleri belirtirseniz, o zaman bir şeyler söylenir. Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 bilemeyiz mustafa bey, tek yönlü ölçümler yanıltıcıdır. iniş ağırlıklı mı, çıkış ağırlıklı mı değişir yorum...karabük-kastamonu-karabük olsaydı bir yorum yapılabilirdi. ancak şöyle, "kastamonudan karabüke gittim, kalkış rakımım şu, varış rakımım şu, virajlı yol ya da dümdüz yol" gibi parametreleri belirtirseniz, o zaman bir şeyler söylenir.Ruhan Hocam giderken baya acelemiz vardı yaklaşık 130-160 Km/h arası gittim o hızda da ölçüm yapmadım moralim bozulmasın diye 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 Ruhan Hocam giderken baya acelemiz vardı yaklaşık 130-160 Km/h arası gittim o hızda da ölçüm yapmadım moralim bozulmasın diye benim taktik 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Doğan 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Merhaba; 2006 Focus II-TDCI Trend Dizel imiz var, yeni aldık, Depoyu henüz hiç fullemedim Yol Bilgisayarı yok, göz kararı hesaplamalarıma göre Mazot ışığı yandığında 20 TL lik Akaryakıt aldım,ışık yanana kadar Şehiriçi 70 KM gitti bunu 2 sefer tekrarladım ortalama 75 KM yi geçmiyor yani, KM de 280 civarı yakıyor gözüküyor, Aracın bakımları daha yeni yapıldı (Yağ,Yağ Filtresi,Mazot Filtresi,Hava Filtresi Değişti) bu durum bana fazla geldi, siz ne dersiniz? Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 (düzenlendi) Merhaba; 2006 Focus II-TDCI Trend Dizel imiz var, yeni aldık, Depoyu henüz hiç fullemedim Yol Bilgisayarı yok, göz kararı hesaplamalarıma göre Mazot ışığı yandığında 20 TL lik Akaryakıt aldım,ışık yanana kadar Şehiriçi 70 KM gitti bunu 2 sefer tekrarladım ortalama 75 KM yi geçmiyor yani, KM de 280 civarı yakıyor gözüküyor, Aracın bakımları daha yeni yapıldı (Yağ,Yağ Filtresi,Mazot Filtresi,Hava Filtresi Değişti) bu durum bana fazla geldi, siz ne dersiniz? Saygılarımla... ankara için güzergahınıza bağlı olarak değişmekle birlikte normale yakın bir değer...ancak, sürekli olarak deponun sonundaki mazotu yakarsanız, her zaman fazla yakarsınız. deponuzu full yaptığınızda tüketiminizin de gözle görülür şekilde düştüğünü göreceksiniz. su veya bir takım tortular mazottan ağır olduğu için deponun sonunda bulunur, bu da tüketimi arttırır. hayırlı olsun. çeyrek deponun altına düşmemeye özen gösterirseniz, bundan yakıt sistemi ve enjektörler olumlu etkilenir. 24 Mayıs 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Çeviren 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 şu sıralar Akdeniz olimpiyatları nedeniyle Mersin'de asfalt yenileme çalışmaları yapılıyor. bu sebepten trafiğe kapanan yollar ve yaşan trafik yoğunluğundan yaklaşık 12 km'lik yolu ancak 35-40 dk'ka da alabiliyorum. vesile ile yakıt tasarrufu halt getire. ancak bundan şikayetim yok, çünkü misss gibi kaymak asfalt üzerinde araç sürmenin zevkli başka oluyor. Ben de aynı dertten bu sorunları yaşıyorum ama olimpiyatlardan sonra umarım yeni yollar uzun süre dayanır. Son 10 gündür ben de 300 km lik mesafe sonucunda şehir içinde 5 lt ortalamasına sahibim. Yorum bağlantısı
Murat Gök 28 Mayıs 2013 Paylaş 28 Mayıs 2013 Merhabalar, Alinan yakit:23,64 lt Bp ultimate Gidilen yol:480 km Ort hiz:94 km/s Yb yakit tuketimi:4.5 lt Gercek tuketim:5.0 lt Ankara-Eskisehir-Ankara ortalamasidir.Tum yol cc ile yapildi.Aracim cvt ama yol manuel modda gidildi(tiptronik 7.vites).Tiptronik mod yakit tuketimini nasil etkiler zarari var midir motora?Bir de tiptronik de devir normale gore ayni hizlarda daha dusukte (1600-1700 araliginda 100 km/s icin) seyrediyor normal midir?Degerli cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.Selamlar. Yorum bağlantısı
Canberk Eken 28 Mayıs 2013 Paylaş 28 Mayıs 2013 (düzenlendi) Merhabalar, Alinan yakit:23,64 lt Bp ultimate Gidilen yol:480 km Ort hiz:94 km/s Yb yakit tuketimi:4.5 lt Gercek tuketim:5.0 lt Ankara-Eskisehir-Ankara ortalamasidir.Tum yol cc ile yapildi.Aracim cvt ama yol manuel modda gidildi(tiptronik 7.vites).Tiptronik mod yakit tuketimini nasil etkiler zarari var midir motora?Bir de tiptronik de devir normale gore ayni hizlarda daha dusukte (1600-1700 araliginda 100 km/s icin) seyrediyor normal midir?Degerli cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.Selamlar. Yakıt tüketiminizi Ruhan hocam değerlendirsin ben o işlerden anlamam Cvt kullanıcısı değilim ama tiptronik modda da olsa devrin aynı hızda aynı bantta seyretmesi gerekir. Sonuçta aynı vites,aynı dişli sadece kontrol sizde,farklılık olması gibi bir şey olamaz. Ekleme:belki aynı hızda tiptronik modda giderken otomatiğin gittiği vitesin üstündeki vitesle seyrediyo olabilirsiniz. 28 Mayıs 2013 tarihinde Canberk eken tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 28 Mayıs 2013 Paylaş 28 Mayıs 2013 Merhabalar, Alinan yakit:23,64 lt Bp ultimate Gidilen yol:480 km Ort hiz:94 km/s Yb yakit tuketimi:4.5 lt Gercek tuketim:5.0 lt Ankara-Eskisehir-Ankara ortalamasidir.Tum yol cc ile yapildi.Aracim cvt ama yol manuel modda gidildi(tiptronik 7.vites).Tiptronik mod yakit tuketimini nasil etkiler zarari var midir motora?Bir de tiptronik de devir normale gore ayni hizlarda daha dusukte (1600-1700 araliginda 100 km/s icin) seyrediyor normal midir?Degerli cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.Selamlar. belki bir miktar daha düşük olabilirdi ama, o yol ortalama hız kontrolü olan bir yoldur ama, eğer sürekli 120 ile gidildi ise, rampalarda aynı hızla çıkıldı ise, lastik havalarına da bağlı olarak olabilir, normaldir. Yorum bağlantısı
Murat Gök 28 Mayıs 2013 Paylaş 28 Mayıs 2013 belki bir miktar daha düşük olabilirdi ama, o yol ortalama hız kontrolü olan bir yoldur ama, eğer sürekli 120 ile gidildi ise, rampalarda aynı hızla çıkıldı ise, lastik havalarına da bağlı olarak olabilir, normaldir. Tesekkur ederim canberk ve Ruhan hocam yorumlar icin.Eskisehirden buraya kadar hizimi hic kesmedim 102 km ye sabitlemistim.oyle sert rampalarda yok zaten guzergahta.Biliyorum ort. hiz kontrolu yasamkentten polatliya kadar devam ediyor.Asil merak ettigim konu 7.viteste tiptronik modda 100 km hizla sabit gittigimde seyredilen devirler sorun yaratir mi acaba?Ilk defa kullandim cunku o modda.Araba yokuslarda herhangi bayilma falanda yapmadi hic.Bu sekilde turboya da cok yuklenilmiyormus gibi geldi bana yanlis bi kani midir?Yakit anlaminda cok bir fark yaratmaz ise sehirlerarasi yollarda bu sekilde yol almk tercihim olacak.Tekrar tesekkurler. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 29 Mayıs 2013 Paylaş 29 Mayıs 2013 Tesekkur ederim canberk ve Ruhan hocam yorumlar icin.Eskisehirden buraya kadar hizimi hic kesmedim 102 km ye sabitlemistim.oyle sert rampalarda yok zaten guzergahta.Biliyorum ort. hiz kontrolu yasamkentten polatliya kadar devam ediyor.Asil merak ettigim konu 7.viteste tiptronik modda 100 km hizla sabit gittigimde seyredilen devirler sorun yaratir mi acaba?Ilk defa kullandim cunku o modda.Araba yokuslarda herhangi bayilma falanda yapmadi hic.Bu sekilde turboya da cok yuklenilmiyormus gibi geldi bana yanlis bi kani midir?Yakit anlaminda cok bir fark yaratmaz ise sehirlerarasi yollarda bu sekilde yol almk tercihim olacak.Tekrar tesekkurler. peki bu 102 km sabit hızda giderken vites 7 de mi? Yorum bağlantısı
Murat Gök 29 Mayıs 2013 Paylaş 29 Mayıs 2013 peki bu 102 km sabit hızda giderken vites 7 de mi? Evet ruhan hocam vites hep yedi de idi.Cunku bi alt viteste devir 2100 leri bulabiliyor bende yukselttim ve o sekilde devam ettim.Otomatik moddA genelde 90 a sabitledigimde devir saati 1750 de sabit kaliyordu.Manuel modu ilk defa denedim. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 29 Mayıs 2013 Paylaş 29 Mayıs 2013 Evet ruhan hocam vites hep yedi de idi.Cunku bi alt viteste devir 2100 leri bulabiliyor bende yukselttim ve o sekilde devam ettim.Otomatik moddA genelde 90 a sabitledigimde devir saati 1750 de sabit kaliyordu.Manuel modu ilk defa denedim. 90 la giderken daha az yakar ama, 100 le giderken hem az yakar, hem de araç rahat gider, üstelik 100 le giderken ufak eğimlerde vites küçültmek zorunda kalmazsınız. 100 iyidir. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gök 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 90 la giderken daha az yakar ama, 100 le giderken hem az yakar, hem de araç rahat gider, üstelik 100 le giderken ufak eğimlerde vites küçültmek zorunda kalmazsınız. 100 iyidir. Anladim abi.Sonuc olarak manuel modda 7.vites 100 km/s ye sabitledigimde fazla egimi olmayan bi guzergahta ideal bir yontem uygulamis olurum sanirim.Peki bu sekilde kullanmam uzun vadede motora veya sanzimana zarar verir mi abi nasil olur?Gercekten bu sekilde arac yol boyunca hic bayilmadi ve hiz ibresi yerinden oynamadi.Dusuk devirde de seyredildigi icin bana ideal gibi geldi ama?Katkiniz icin tesekkurler Ruhan hocam.Selamlar Yorum bağlantısı
Recommended Posts