İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - Dizel

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Akan Belen

egzoz tarafından inleme mi var ?

Nerden geldiğini tam anlayamadım.Kayış sesi gibi bir ses geliyor.Bir ara çok artmıştı.Egzoz manifolt contasını sıktır demişti usta zaten.Dün sıktırdım ses oldukça azaldı ama yinede geliyor.Ses kesilmezse değiştirmek lazım demişti.Bakalım bende sipariş verdim ne olacak değişince.Sence kesilir mi farklı birşey olabilir mi.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Nerden geldiğini tam anlayamadım.Kayış sesi gibi bir ses geliyor.Bir ara çok artmıştı.Egzoz manifolt contasını sıktır demişti usta zaten.Dün sıktırdım ses oldukça azaldı ama yinede geliyor.Ses kesilmezse değiştirmek lazım demişti.Bakalım bende sipariş verdim ne olacak değişince.Sence kesilir mi farklı birşey olabilir mi.

pervane sesi ise düzelmez balans sorunudur

Yorum bağlantısı
Akan Belen

pervane sesi ise düzelmez balans sorunudur

Valla benimde aklıma geldi.Montajı yapan ustayla da çıktık birlikte sesi duydu.Egzoz manifoltu yapıyor dedi.Bende turbodan geliyor sandım ama değil dedi usta.Bİzede inanmak düştü doğal olarak.Emin olmak için değiştireceğim contayı zaten eğer kesilmezse artık birşekilde halledecek sorunu.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

Kurban olayım 2.7-3.0 litre nedir ya ben hiç o değeri göremedim :(

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Valla benimde aklıma geldi.Montajı yapan ustayla da çıktık birlikte sesi duydu.Egzoz manifoltu yapıyor dedi.Bende turbodan geliyor sandım ama değil dedi usta.Bİzede inanmak düştü doğal olarak.Emin olmak için değiştireceğim contayı zaten eğer kesilmezse artık birşekilde halledecek sorunu.

ustası konuşmuş bize laf demek düşmez artık ;)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

ustası konuşmuş bize laf demek düşmez artık ;)

Sende usta sayılırsın yahu ne olacak.Korkum turbodan geliyorsa yeniden dağılması.:D

İlk aldığımdan sonra ses biraz artmıştı düne kadar.Dün vidalar tekrar sıkıldı ve ses oldukça azaldı.O bakımdan gerçekten contadan kaynaklı olabilir diye düşündüm.Usta karabük'te bulamadım o yüzden değiştiremedim demişti contayı.Bakalım bekleyeceğiz mecburen artık

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

boşuna uğraşma, fordun sesini kesemezsin, kaynana gibidir :D anam, hanım okudu :vroom:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

Daha önceden ortalama yakıtı hiç sıfırlamıyordum bu defa sıfırladım ve sonuç beni memnun etti. Bugün kendimi denedim ve yaklaşık 30 km yolda ortalama yakıtı 8.2 den 6.4 e düşürdüm dur kalk yaptım ve 30 km yi sürekli hareket halinde yapmadım bence bu iyi birşey peki sizce ? Daha önceden ortalama yakıtı hiç sıfırlamıyordum bu defa sıfırladım ve sonuç beni memnun etti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan
Benim focus.su.anda ortalama tüketim 1 lt.
Benzin döktürüp yaktıracaksıniz arabayı bana :) Ama durun artık ekonomi düşünerek sürüyorum arabayı 3.0 3.5 litre ortalama yakıt tüketimi yaptığım günler inşallah çok yakında :)
Yorum bağlantısı
Birkan Ergin

Abilerim kardeşlerim, benim focusta yakıt ortalama 5.5lt ile 6lt arası değişimde fakat şöyle bir sorun var; araç rolantide 0.4lt - 0.5lt değer gösteriyor. Radyo,klima,far yaktığım zaman 0.7-0.8lt hele bir de böyleyken direksiyonla oynarsam 1litrenin üzerine çıkıyor. Rolantide bir araç için bu değerler oldukça yüksek geliyor bana. Ne gibi bir sıkıntı vardır sizce ?

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

5,5-6 litreyi ş.içinde yakıyorsanız, rölantideki anlık yakıtı çok da ciddiye almayın derim.

Yorum bağlantısı
Birkan Ergin

Yaptığım yolun yarısı şehir içi yarısı şehir dışı diyebiliriz Ruhan abi. Ama ne biliyim bir yerde bir sıkıntı var gibi rolantide radyo ve far açık diye araç nasıl 0.6lt yakıyor anlam veremedim.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Yaptığım yolun yarısı şehir içi yarısı şehir dışı diyebiliriz Ruhan abi. Ama ne biliyim bir yerde bir sıkıntı var gibi rolantide radyo ve far açık diye araç nasıl 0.6lt yakıyor anlam veremedim.

şimdi bende normalde 0,4 gösterir, ara sıra 0,3 gösterip 0,4 e geri döner. ama farı teybi açınca 0,1 litre artar. klimayı açınca daha da artar. sakin kullanımda sadece ş.içi yada sadece ş.dışı tüketiminiz nedir?

Yorum bağlantısı
Murat Çeviren
(düzenlendi)

bu zaat benim, adana reelden çıkarken sıfırladım, mersin çamlıbel askeriyede aracı park ettim ;) Mersinden adanaya giderken hep yüksek sürat gittiğim için iki nokta arası tek ölçüm yaptım. Ama nasip ise 30 haziranda mersindeyim denerim yine fakat şimdi zor bu güçlerde

İyi hatırlarım çünkü en iyi tüketimlerden biriydi. Ben de Mersinden Erdemliye soğuk motorda sıfırlayıp çalıştırım gitmiştim. Park ettiğimde 3 gösteriyordu. Dönüş için 1 saat sonra çalıştırdığımda hareket eder etmez 3,2 lt görmüştüm. Bu arada bu ortalamaları hep petrol harici eurodizel satan yerlerden aldığım yakıtlarla yaptım.

tarihinde Murat Çeviren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Yaşamalı

Ben de HGS etiketini 2 gün önce aynanın hemen altında camın renkli olmayan kısmına yapıştırdım.

hani bu siyah noktalı yer var ya oraya yapıştırsam bir sorun olur mu acaba? Bir de Sayın Hocam bir tane daha focus almayı planlıyoruz siz bu sitenin bel kemiğisiniz; bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Limit 32000 TL

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Yakıt: Shell V-Power

Alınan yakıt: 47.27 lt

Yapılan yol: 876.6 km

Kalan menzil: 121 km

Ortalama hız: 35 km/h

Yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimi: 5.0 lt/100km

Gerçek yakıt tüketimi: 5.4 lt/100 km

Km başına yakıt tüketimi: 23 kuruş (4.17 TL/lt)

Bu depo GTL aldım.

Bir iki depo sonra izlenimlerimi paylaşırım.

Düzeltme: Harf.

çok güzel tüketim, yol bilg. ile pompa değeri arasındaki fark, benim araç ile aynı...

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Dizel kadar hatta daha tutumlu LPG power :p Bugün bi deneme yaptım. Gaz aldım Yapracık Mevkii Shell'den yol bilgisayarını komple sıfırladım çıktım yola trafiksiz yolda ortalama hız 70le bu ortalamayı tutturdum. Gördüğüm en düşük ortalamaydı;

Kk3OHUH.jpg

Eve geldim kullandığım istikamet, Eskişehir yolu, Türkeş bulvarı, Konya yolu, Sıhhıye, Kurtuluş, Demirlibahçe ve park. Konya yolunda dur kalk trafikle 2 km gittim. Eve geldiğimde ortalama tüketim 5LT ortalama hız da 41km/h

BJ27wrJ.jpg

5bZi0RW.jpg

Yaklaşık 40dk da 30km yol gelmişim ortalama hızımda yol bilgisayarının dediğine yakın bir değer çıkıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

Ruhan hocam yorumu bekliyorum :) 70 km yol gidiş gelişli yol arada sollamalara girdim iniş çıkışlıydı arabada 5 kişiydik bagaj doluydu 90 km/h sabitleyiciyle toplamda 4.6 litreye kadar düştüm nasıl sizce ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

Dizel kadar hatta daha tutumlu LPG power :p Bugün bi deneme yaptım. Gaz aldım Yapracık Mevkii Shell'den yol bilgisayarını komple sıfırladım çıktım yola trafiksiz yolda ortalama hız 70le bu ortalamayı tutturdum. Gördüğüm en düşük ortalamaydı;

Çok güzel tüketim hedef 3.0 :D
Yorum bağlantısı
Volkan Tekince

2 gün önce Zonguldak( Çaycuma )-İstanbul arasını 70 liraya geldim. Çıkarken depoyu doldurdum İstanbul'a gelince 400 km olmuştu ve 70 liraya fulledim. Yolculuğun en az 2 saatinde klima da açıktı. Otobanda ortalama 120 km ile ve otobana girene kadar yol çalışmaları ve bozukluğundan dolayı ortalama km 70 civarıydı. Sanırım iyi bir oran , ben performans ve fiyattan memnun kaldım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

2 gün önce Zonguldak( Çaycuma )-İstanbul arasını 70 liraya geldim. Çıkarken depoyu doldurdum İstanbul'a gelince 400 km olmuştu ve 70 liraya fulledim. Yolculuğun en az 2 saatinde klima da açıktı. Otobanda ortalama 120 km ile ve otobana girene kadar yol çalışmaları ve bozukluğundan dolayı ortalama km 70 civarıydı. Sanırım iyi bir oran , ben performans ve fiyattan memnun kaldım.

Arkadaşlar benimde yakıt tüketimiyle ilgili sorularım olacak son denemelerim biraz fazla yaktığını gösteriyor gibi.

Volkan Bey, çok iyi bir değer gibi geldi bana, yada ben aracımın fazla yaktığından şüpheleniyorum. üstelik zonguldaktan otoyola kadar yol kötü olduğu gibi inişli çıkışlı bol fren + gaz şeklinde gitmişsinizdir... Bende bugün İzmit Ankara arası 351 KM yaptım ve 70TL ye doldurdum. Üstelik tüm yol otoyol, (neredeyse frene hiç basmadım) aynen tarif ettiğiniz gibi yolun yarısı klima açıktı. Üstelik biraz kasıp sürekli CC ile 90-110 arası sabitledim hızımı, rampalarda klima açıkken yığılmasın 2000 devirin üzerinde kalsın diye 110 la çıktım düz yolda genelde hep 100 ile gittim. Ortalama hızım 85-90 civarı gösteriyordu. Bütün bunları düşünürsek bir hayli fazla sizinkine göre araç 2010 tdci 109PS...

Birde 2 hafta evvel Ankadar'dan İstanbul'a giderken yine 100-110 ile gittim yakıt alınca KM saatini sıfırlamayı unutmuşum ama 2 benzin aldığım noktayıda navigasyondan işaretleyip mesafeye baktım takriben 430-440KM yol gitmişim hava daha serindi klimayı hiç açmadım 82TL tuttu tam 19,9 litre aldı bu hesaba göre KM de 18,5 kuruş litre bazında ise 4,5litre/100KM gibi bir sonuç çıkıyor.

Bugünkü seyahatimde de yukarıda paragrafta anlattığım gibi İstanbul Ankara arası yakıtı İzmitte aldım Ankara'ya vardığımda 350KM yol katetmişim, 70TL (17,36litre) 20 Kuruş 5Litre/100KM tüketim gözüküyor... Üstelik bir önceki seyahatime göre biraz daha fazla dikkat ettim. İşin ilginç yanı iki seyahatimde de yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimim 3,8Litre/100KM gözüküyordu. Bu nasıl bir sapmadır yahu... Daha önce yol bilgisayarına güvendiğim için çokta detaylı yoklamıyordum baya ekonomik gidiyorum diye ancak uzun yolda bir deneyim diyince bu sonuçlar çıktı ortaya...

Aracın yağı, yağ ve Hava filtresi yaklaşık olarak 3bin KM önce değişti...

Mazot filtresini tam olarak bilemiyorum ama şöyle hesap ediyorum: eğer servis her 15bin lik bakımda bir değiştiriyorsa 93 binde değişmiş. (şu an 107binde) 93bin bakım faturası elimde yok ancak 77bin bakım faturasında değişmiş gözüküyor. Yani mazot filtreside 15 veya 30binde. Ama her halükarda servis 30binde bir değiştiriyorsa daha ömrünü yeni tamamlıyor, 15binde bir değiştiryorsa da 93 bin bakımında değişmiştir zaten.

Başka ne sebeplerden olabilir bu yakıt tüketiminin böyle fazla olması... Bir yerde bir hata var sanki bukadar dikkat etmeme rağmen bukadar fazla yakması çok garip değil mi? Yol bilgisayarında ki yanılma sizde de bu şekilde mi?

Şöyle bir düşündümde geçen sene bu zamanlar focus 1 im Ankara - Zonguldak arası 330KM de 80 TL benzin yakıyordu, kaldıki benzin yani mazot değil. Ha fiyatlar değiştiği için çok ciddi bir kıyas değil ama eşdeğerlerine göre uçuk yakıyor gibi geldi benim aracım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ankara-istanbul 4.5 lt, istanbul -ankara 5 lt. normal, farklı yakar gidiş ve gelişte.

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

ankara-istanbul 4.5 lt, istanbul -ankara 5 lt. normal, farklı yakar gidiş ve gelişte.

Evet tabi birinde çıkılan yokuş daha fazla ayrıca klima farkıda var, ayrıca dönüşümde (yani bugün) havada gidişime göre bir hayli sıcaktı bu bile biraz etkiliyor, 2 yolculuğum arasındaki fark bana biraz fazla gözükse de çokta garipsemiyorum aradaki farktan ziyade çok fazla değil mi bu tüketim? Bu arada araçta dolu değildi. Yani ekonomik gitmesi için her türlü şey vardı dediğim gibi neredeyse frene bile basmadan gittim tüm yolu, hızımda yüksek değildi. Yukarıda Volkan Beyin örneğinde Zongudak İstanbul arası yol bozuk (yapım çalışmaları), virajlı ve çok iniş çıkışlı yani tüm yolu 5. viteste gitmek imkansız, otoyolda ise 120 li süratlarde seyretmiş, tüm bunlara rağmen yakıt tüketiminin 17,5 kuruş olması ve benim yolculuğumdaki onca avantaja rağmen Ankara-İstanbul arasında bile ancak 18,5 kuruş olması ciddi bir fark değilmi?

Bu arada her yolculuk öncesi lastik basıncımı 33-34PSI olarak ayarlarım ona bile dikkat etmişken bihayli iyi bir ortalama tüketim bekliyordum ancak kıyaslananlara göre bir hayli fazla.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

30-40 km gitmeyle tüketim hesabı yapılmaz, gerçekçi olmaz. aynı yolu birde geri gidip öyle hesap yapın. bazı kısa güzergahlar tüketime olumlu katkı yapar ama, bu ancak kendinizi kandırmaktır. bende kısa güzergah da 3,1 gerçek tüketim yakaladım ama, bunu 300-500 km de tutturmak olası değil...hele yol bilg. değerine göre hiç hesap yapmayın, o hepten yanıltıcı olabilir. ölçüm yapılan güzergah ne kadar kısa ise, sonuç da o kadar yanıltıcı olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...