Ferdi R Arslan 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Araç Ford Fiesta TDCi ama konuyla çok ilgili olduğu için yazayım dedim,yawaş yawas tüketimlerim düşüyor. Alınan yakıt :33 lt Yapılan Yol :540 km Yakıt : Shell Kalan Menzil : 74 Yakıt Tüketimi :6.1lt/100km Yakıt :4,17tl Km başına yakıt tüketimi :25,4 kr (Yolun hepsi şehir içi,ve 15 inç lastik ve çelik jantlar ile) Ruhan abi nasıldır sonuçlar sence?? :biggrin: Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Araç Ford Fiesta TDCi ama konuyla çok ilgili olduğu için yazayım dedim,yawaş yawas tüketimlerim düşüyor. Alınan yakıt :33 lt Yapılan Yol :540 km Yakıt : Shell Kalan Menzil : 74 Yakıt Tüketimi :6.1lt/100km Yakıt :4,17tl Km başına yakıt tüketimi :25,4 kr (Yolun hepsi şehir içi,ve 15 inç lastik ve çelik jantlar ile) Ruhan abi nasıldır sonuçlar sence?? :biggrin: bu depodaki ortalama hızınız nedir? aracı günde kaç km kullanırsınız? ev ve iş yerinizin bulunduğu semtler hangileri...? bunları yazarsanız daha doğru yorum yaparım. Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Ortalama hızı aracım vermıyor ama 50-60 ı cok gecemiyorsunuz şehir içinde zaten dur kalk ışıklar falan,günde en fazla 15 km yolum var.Ankara da evim öveçlerde,çukurambar dada işyeri Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 (düzenlendi) Ortalama hızı aracım vermıyor ama 50-60 ı cok gecemiyorsunuz şehir içinde zaten dur kalk ışıklar falan,günde en fazla 15 km yolum var.Ankara da evim öveçlerde,çukurambar dada işyeri iş yerinden çıkınca konya yolunu kullanıp daha sonra ayrılıp ciddi bir rampa çıkıyorsunuz değil mi? 14 Nisan 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 iş yerinden çıkınca konya yolunu kullanıp daha sonra ayrılıp ciddi bir rampa çıkıyorsunuz değil mi? Aslında gelirken çukurambar içinden yokuş inerek geliyorum ama dönüşte mecbur konya yolunuda kullansam rampam var tabi... 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 14 Nisan 2013 Paylaş 14 Nisan 2013 Aslında gelirken çukurambar içinden yokuş inerek geliyorum ama dönüşte mecbur konya yolunuda kullansam rampam var tabi... o zaman tüketim normal gibi, zaman içinde biraz daha düşmesi olası... Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 o zaman tüketim normal gibi, zaman içinde biraz daha düşmesi olası... Açıkcası bende şuan memnunum 135 tl ile 540 km sehir içinde az değil,zamanla sürüş tekniğim geliştikçe daha da azalmasını bende bekliyorum :-)) 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yaşamalı 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 o zaman tüketim normal gibi, zaman içinde biraz daha düşmesi olası... Ruhan Hocam yakıtta shell w-power gtl' e dönsem. Sayenizde w-power ile standart yakıt düzeyine ulaştım. Artık gtl' döneyim diyorum. Sebebi ise motor gürültüsünü azaltıyor vs vs. diyorlar. Bu konuda bana ne gibi fikir verebilirsiniz. İlginize şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Ruhan Hocam yakıtta shell w-power gtl' e dönsem. Sayenizde w-power ile standart yakıt düzeyine ulaştım. Artık gtl' döneyim diyorum. Sebebi ise motor gürültüsünü azaltıyor vs vs. diyorlar. Bu konuda bana ne gibi fikir verebilirsiniz. İlginize şimdiden teşekkür ederim. gtl nin km si düşük, çekişi yüksektir. zevk için kullanılabilir Yorum bağlantısı
Mehmet Yaşamalı 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 gtl nin km si düşük, çekişi yüksektir. zevk için kullanılabilir peki motor gürültüsünde azalma ve motoru temizlemeden bahsediyorlar aslında bir diğer nedenim de bu. Bu duruma ne gibi bir fikir verirsiniz? Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 peki motor gürültüsünde azalma ve motoru temizlemeden bahsediyorlar aslında bir diğer nedenim de bu. Bu duruma ne gibi bir fikir verirsiniz? temizlediği doğru ama, sessizlik konusunda bir şey diyemem... Yorum bağlantısı
Akan Belen 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Ruhan hocam sen shell mi kullanıyorsun.Geçen bir konuda konuşulmuştu dizelde BP daha iyi gibisinden senin fikrin nedir.Bakalım deneme amaçlı BP alıyorum bu ara km ne düzeyde olacak.Bir ara birkaç defa shell gtl alsam diyorum sırf biraz temizlik olsun diye iş yaparmı bilmem ama 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Ruhan hocam sen shell mi kullanıyorsun.Geçen bir konuda konuşulmuştu dizelde BP daha iyi gibisinden senin fikrin nedir.Bakalım deneme amaçlı BP alıyorum bu ara km ne düzeyde olacak.Bir ara birkaç defa shell gtl alsam diyorum sırf biraz temizlik olsun diye iş yaparmı bilmem ama ben hepsini denedim akan, en iyi çekiş ve km shell de...gtl nin km si az, çekişi iyidir. bir depo al, bitir, sonra w-power a devam et. bizim hasan da öyle yapıyor. ben çok memnunum. biliyorsun yakıt tüketimi üzerine çok hassasımdır, bence önce gtl sonra w-power... Yorum bağlantısı
Murat Çeviren 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Kim ne derse desin ben de 2 yıldır hiç petrol istasyonundan yakıt almadım. Hep balıkçılardan gelen yakıtı kullanıyorum. Onlarda ÖTV olmadığı için daha uyguna satıyorlar. Aldığım yer sağlam olduğu için alıyorum. Motor sesinde de başka yönlerden de sorun yaşamadım. Yorum bağlantısı
Akan Belen 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 ben hepsini denedim akan, en iyi çekiş ve km shell de...gtl nin km si az, çekişi iyidir. bir depo al, bitir, sonra w-power a devam et. bizim hasan da öyle yapıyor. ben çok memnunum. biliyorsun yakıt tüketimi üzerine çok hassasımdır, bence önce gtl sonra w-power... Yarım depo yakıt var BP.Bunu bitireyim sonra gtl alıp sonrasında normal şekilde devam edeyim o zaman. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yaşamalı 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 temizlediği doğru ama, sessizlik konusunda bir şey diyemem... Anladım. Peki siz gtl kullanırken kilometreye yakılan yakıt değerleri neydi? Şu an bir depo ile şehir içi w-power ile 820 kilometre gidiyorum acaba bunda nasıl olur? Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 Anladım. Peki siz gtl kullanırken kilometreye yakılan yakıt değerleri neydi? Şu an bir depo ile şehir içi w-power ile 820 kilometre gidiyorum acaba bunda nasıl olur? 50-60 km eksik yaparsınız gtl ile... Yorum bağlantısı
Akan Belen 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 50-60 km eksik yaparsınız gtl ile... Fark bu kadar ise bence sıkıntı değil.Eğer ki gerçekten denilen kadar işe yarıyorsa şu gtl tabiki Ayrıca şehir içinde bir depo ile 800 km yapsam gözünün yaşına bakmam valla 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yaşamalı 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 50-60 km eksik yaparsınız gtl ile... Akan Bey'in de dediği gibi Hocam bence kullanmaya değer diyorum Teşekkür ederim fikirlerinizle bizlere ışık olduğunuz için. Saygılar. 1 Yorum bağlantısı
Enis Sever 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 Murat Bey balıkçılara euro dizel geliyorsa çok şanslısınız eğer aracınızda normal mazot kullanıyorsanız motor ilerde başınıza iş açabilir turbo enjektör vs.... Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 balıkçıya gelen bırak normal diesel, eurodiesel de olsa, 1 lira bile olsa almam. mazot pompası, turbo, enjektör vs. fiyatlarına baktınız mı? otobüsler gibi non-stop çalışıyorsanız o zaman normal. otobüsçü 10 numara yağ kullanıyor ve diyor ki: senede iki defa motorda yaptırsam ben bunu kullanırım, çünkü yine karlıyım...ama araba için değmez diyorum... en basitinden, saklama ve bulundurma şartlarının petrol istasyonlarında olduğu gibi sağlıklı olduğunu sanmıyorum. mazot konusunda babamın oğluna güvenmem. türkiyede kullanılan mazotun % 10-15 i kaçak, çok dikkatli olmak lazım... Fark bu kadar ise bence sıkıntı değil. sen ne diyorsun akan? 5,3 yerine 5,4 yaksa, uykum kaçar, sabaha kadar aracın başında beklerim Yorum bağlantısı
Akan Belen 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 balıkçıya gelen bırak normal diesel, eurodiesel de olsa, 1 lira bile olsa almam. mazot pompası, turbo, enjektör vs. fiyatlarına baktınız mı? otobüsler gibi non-stop çalışıyorsanız o zaman normal. otobüsçü 10 numara yağ kullanıyor ve diyor ki: senede iki defa motorda yaptırsam ben bunu kullanırım, çünkü yine karlıyım...ama araba için değmez diyorum... en basitinden, saklama ve bulundurma şartlarının petrol istasyonlarında olduğu gibi sağlıklı olduğunu sanmıyorum. mazot konusunda babamın oğluna güvenmem. türkiyede kullanılan mazotun % 10-15 i kaçak, çok dikkatli olmak lazım... sen ne diyorsun akan? 5,3 yerine 5,4 yaksa, uykum kaçar, sabaha kadar aracın başında beklerim Mazot konusunda sana katılıyorum. Ancak ve ancak.Ben 7 yaksam şapkayı göğe atacağım yahu O yüzden ben şehir içinde bir depo ile 800 km yapabiliyor olsam gözüme gelmez.Bırak gtl ile 750 km yapsın Ama dediğim gibi gtl bu kadar etkili ise.Ben zaten fazla yaktığım için her km nin benim için önemi var.Sırf denemek amaçlı depo bitsin yarım depo alacağım bakalım ne olacak. 1 Yorum bağlantısı
Murat Çeviren 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 (düzenlendi) balıkçıya gelen bırak normal diesel, eurodiesel de olsa, 1 lira bile olsa almam. mazot pompası, turbo, enjektör vs. fiyatlarına baktınız mı? otobüsler gibi non-stop çalışıyorsanız o zaman normal. otobüsçü 10 numara yağ kullanıyor ve diyor ki: senede iki defa motorda yaptırsam ben bunu kullanırım, çünkü yine karlıyım...ama araba için değmez diyorum... en basitinden, saklama ve bulundurma şartlarının petrol istasyonlarında olduğu gibi sağlıklı olduğunu sanmıyorum. mazot konusunda babamın oğluna güvenmem. türkiyede kullanılan mazotun % 10-15 i kaçak, çok dikkatli olmak lazım... sen ne diyorsun akan? 5,3 yerine 5,4 yaksa, uykum kaçar, sabaha kadar aracın başında beklerim Balıkçılardaki yakıt da bildiğimiz eurodizel. Yakıt konusunda ben de çok hassasım. %100 eurodizel olduğunu bildiğim için alıyorum. Teknik olarak motora zarar vermediğini düşünüyorum. Mühendis olmam dolayısıyla da teknik olarak bir sakınca olsa kullanmayacağım ortadadır. bugüne kadar 1500 litre kesintisiz olarak bu yakıtı kullandım. Hem tüketimi hem motordaki sesi olarak opetten farkı yok. Zaten beni baştan takip edenler 180.000 km de olmasına rağmen rekor düzeyde düşük tüketimler yaptığımı bilir. Zaten bu tarz kullanımda yakıt çürük olsa 1-2 deposonra kendini belli ederdi. Belki yazdıklarımı kaçıranlar olabilir. Bölünmüş olmayan virajları, uçurumlar ve iniş çıkışları bol olan ve güzergah boyunca 32 gidiş 32 döüş toplam 64 trafik ışığı bulunan Mersin-Anamur yolunda bile gidiş geliş 410 km lik mesafeyi 3,6 lt/100 km tüketimle tamamladım. Ayrıca şöyle bir bilgi vereyim. Bu dizel neredeyse balıkçıların teknelerine dolamdan satılıyor. Çünkü balışçıların bazıları balıkçılığı bırakmış kendilerine verilen kota kadar mozotu alıp satıyorlar. 17 Nisan 2013 tarihinde Murat Çeviren tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 (düzenlendi) Balıkçılardaki yakıt da bildiğimiz eurodizel. Yakıt konusunda ben de çok hassasım. %100 eurodizel olduğunu bildiğim için alıyorum. Teknik olarak motora zarar vermediğini düşünüyorum. Mühendis olmam dolayısıyla da teknik olarak bir sakınca olsa kullanmayacağım ortadadır. bugüne kadar 1500 litre kesintisiz olarak bu yakıtı kullandım. Hem tüketimi hem motordaki sesi olarak opetten farkı yok. Zaten beni baştan takip edenler 180.000 km de olmasına rağmen rekor düzeyde düşük tüketimler yaptığımı bilir. Zaten bu tarz kullanımda yakıt çürük olsa 1-2 deposonra kendini belli ederdi. Belki yazdıklarımı kaçıranlar olabilir. Bölünmüş olmayan virajları, uçurumlar ve iniş çıkışları bol olan ve güzergah boyunca 32 gidiş 32 döüş toplam 64 trafik ışığı bulunan Mersin-Anamur yolunda bile gidiş geliş 410 km lik mesafeyi 3,6 lt/100 km tüketimle tamamladım. Ayrıca şöyle bir bilgi vereyim. Bu dizel neredeyse balıkçıların teknelerine dolamdan satılıyor. Çünkü balışçıların bazıları balıkçılığı bırakmış kendilerine verilen kota kadar mozotu alıp satıyorlar. bu yol bilg. değeri mi yoksa pompa değeri mi? araç kaç model, kaç ps, profilinizde yaşınız yazmıyor, ortalama hız kaç, ya da 205 km lik yolu kaç saatte aldınız? sizin trafik ışıkları azmış, karadeniz sahil yolunda 200 km de bunun 2 katı ışık yada dönel kavşak var maalesef... 17 Nisan 2013 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Çeviren 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 (düzenlendi) bu yol bilg. değeri mi yoksa pompa değeri mi? araç kaç model, kaç ps, profilinizde yaşınız yazmıyor, ortalama hız kaç, ya da 205 km lik yolu kaç saatte aldınız? sizin trafik ışıkları azmış, karadeniz sahil yolunda 200 km de bunun 2 katı ışık yada dönel kavşak var maalesef... Gerçek değer 3,8 lt/100 km. Bunu ful depoyla gidiş geliş sonucunda yeniden fulleyerek buldum. 2005 model 110 beygir. Profil düzenlemeyi tam olarak yapmadım ama yaşım 37 ben de kamuda çalışıyorum. Ortalama hızım 50-60 ancak vardır. 205 km yolu 3,5-4 saat arası alıyorum. Yol bölünmüş olmadığından ve dar olduğundan bazen durup karşıdan gelenlere yol vermek zorunda kalıyoruz. Bahsettiğim trafik ışıkları sadece 100 km lik kısımda var. diğer 100 km ise dağ yolu olduğundan zaten ışık yok. Aracın 185 binde olduğunu da hatırlatayım. Özellikle düşük tüketimde en büyük katkıyı yapan virajlı inişlerde yüksek vitesle sürekli frene basmak yerine uygun vitesle yavaşlamamdır. Görevli olarak gittiğim için ekonomik kullanmak zorundaydım. Ancak bu şekilde devletin ödediği gidiş dönüş masrafı yakıt masrafıyla başa baş geliyordu. Ayrıca o sıralarda bu forumu da takip ettiğim için ben de kendi kendime minimum tüketimi sağlamaya çalışıyordum. 18 Nisan 2013 tarihinde Murat Çeviren tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts