İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - Dizel

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Kemal Işık

Benimki ilk çalıştırmada öyle yüksek oluyor sonra hemen düşüyor 0,4 l'ye. Bir de DPF çalıştığında 0,8l oluyor.

O sondaki 0,71 değil 0,7l yani litrenin kısaltması, ben de bunu fark edene kadar 3-4 ay geçmişti :)

Bilmemek değil ogrenmemek ayıp :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

Sıcak motor da rölanti .0.3-0,4 l klima açık yada dpf devrede ise 0.8-0.9 l oluyor benim Focusta

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Işık

Sıcak motorda baktım demin 0.4-0.5 e düşüyormuş sorun yok o zaman bende de :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

370 km. 2 kişi kalanı toplam 572 km.de 4 kişi olmak üzere 28,95 litre motorin harcadım. (Bu miktarın 20-25 km.si şehir içi)

Kastamonu-Boyabat, Boyabat-Sinop (2 Kez), Sinop-Boyabat (2 Kez), Boyabat- Kastamonu

Yapılan toplam yol: 572km.

Harcanan yakıt: 28,95 lt.

Ortalama hız:  72 km.

Ortalama yakıt: 4,7/100 km.

Gerçek yakıt: 5,06/100 km.

Km. de harcanan yakıt: 19,23 kr.

Depo fullenirken ilk tıkta bıraktırmıştım ama 2. fullemede söylemeyi unuttum. (Çünkü 110.- TL. ye tamamlamış pompacı. Ben ödeme için kasaya gitmiştim) Belki 19 kr. değil de daha az yakmıştır.

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Yazilim ve dpf iptali sonrasi s.ici sakin kullanimdaki ortalama tuketimim;

e8f9399e66fd11c24c88ba25dec84d42.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Ortalama hız nedir? Ben şehir dışı anca görüyorum o değerleri :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Ortalama hız nedir? Ben şehir dışı anca görüyorum o değerleri :)

Ortalama hiz 28 km gosteriyor. [emoji4]

S. Disi 4 litrelerle giderim sanirim.

Yorum bağlantısı
Burak Şahin2
(düzenlendi)

Arkadaşlar, 2008 1,6 tdci (109 hp) hb aracım var. Bizim araçta gösterge panosunda Dpf Işığı mevcut mu ? Bir de aracımda motor ısınınca rölanti anlık tüketimim hep 0,5- 0,6 arasında gidip geliyor(klima vb kapalı) geçen gün yokuşlu bir yolda dur kalklı ilerledim, eve geldiğimde stop etmeden rölantide beklerken ilk kez anlık tüketimin 0,3-0,4 arasında olduğunu gördüm ve şaşırdım bunun nedeni motorun ulaşması gereken sıcaklığa ulaşması mıdır? Son olarak soğutma suyum max çizgisinin belli bir miktar üzerinde, bununla ilgili de olabilir mi ?

tarihinde Burak Şahin2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ortalama hiz 28 km gosteriyor. [emoji4]

S. Disi 4 litrelerle giderim sanirim.

Çok mu sakin kullanıyorsun İbrahim? Yoksa yazılımın bir faydası da tasarruf mu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Arkadaşlar, 2008 1,6 tdci (109 hp) hb aracım var. Bizim araçta gösterge panosunda Dpf Işığı mevcut mu ? Bir de aracımda motor ısınınca rölanti anlık tüketimim hep 0,5- 0,6 arasında gidip geliyor(klima vb kapalı) geçen gün yokuşlu bir yolda dur kalklı ilerledim, eve geldiğimde stop etmeden rölantide beklerken ilk kez anlık tüketimin 0,3-0,4 arasında olduğunu gördüm ve şaşırdım bunun nedeni motorun ulaşması gereken sıcaklığa ulaşması mıdır? Son olarak soğutma suyum max çizgisinin belli bir miktar üzerinde, bununla ilgili de olabilir mi ?

Dpf ışığı yoktur. Devreye girdiğini anlık tüketimin artmasından, motorun sesinden ve çekiş kaybından rahatça anlayabilirsiniz.. Hava durumuna göre, motor ısısına göre rolanti anlık tüketim değişebilir. 0,3-0,6lt/h arası normal değerlerdir çok takılmamak gerekiyor. Kullanılan arka cam resisdansı farlar tavan lambası sis farı vs. 0.2lt/h anlıkta farkedebilir..
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Burak Şahin2

Dpf ışığı yoktur. Devreye girdiğini anlık tüketimin artmasından, motorun sesinden ve çekiş kaybından rahatça anlayabilirsiniz.. Hava durumuna göre, motor ısısına göre rolanti anlık tüketim değişebilir. 0,3-0,6lt/h arası normal değerlerdir çok takılmamak gerekiyor. Kullanılan arka cam resisdansı farlar tavan lambası sis farı vs. 0.2lt/h anlıkta farkedebilir..

Teşekkür ederim Göksel bey. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Çok mu sakin kullanıyorsun İbrahim? Yoksa yazılımın bir faydası da tasarruf mu?

Abi normalde cok sakin kullanmam ama dpf filtrem baya tikanikti sanirim cekis dusuktu yakit tuketimi fazlaydi. Hergu rejenasyona giriyordu hemen hemen. Yazilim sonrasi ve dpf yi sokmem sanirim fayda sagladi. Eskisi kadar gaza basmama gerek kalmadan yuruyo araba. Ve sakin kullanimda bence faydali oldu. Ben araci aldigimdan beri s.icinde bu degerleri gormemistim. Tabi depodanda olcum yapmak gerek saglikli veri alabilmek icin. Ancak gazladigin zaman yakiti cok harciyor dogal olarak.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Abi normalde cok sakin kullanmam ama dpf filtrem baya tikanikti sanirim cekis dusuktu yakit tuketimi fazlaydi. Hergu rejenasyona giriyordu hemen hemen. Yazilim sonrasi ve dpf yi sokmem sanirim fayda sagladi. Eskisi kadar gaza basmama gerek kalmadan yuruyo araba. Ve sakin kullanimda bence faydali oldu. Ben araci aldigimdan beri s.icinde bu degerleri gormemistim. Tabi depodanda olcum yapmak gerek saglikli veri alabilmek icin. Ancak gazladigin zaman yakiti cok harciyor dogal olarak.

İbrahim o halde senden depodan depoya bir ölçüm bekliyoruz. Her zamanki sürüşünle tabiki.

Ben de bakımı sanayide yaptırdıktan sonra yol bilgisayarı-depo ölçümü arasındaki sapmalar arttı. Sanırım bu da filtreden kaynaklanıyor. Bir dahaki bakıma şu filtreyi götürmeyi planlıyorum.

http://www.akgurticaret.com/default.asp?git=9&urun=2225#.Vj9JYl6h_IU

Yağ olarak da Mobil1 esp aldım. Yolda geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Ins fullersem olcerim abi. Benim depoyla yol bilgisayari tutuyordu onceden ancak baya fazla tuketim vardi. Dpf iptalinden sonra bence farketti. Sanayide yaptirman bisey degistirmez abi parcalar orjinal olsun yeter. Gerci simdi kış geldi yakitlarimiz yavas yavas artar.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Ins fullersem olcerim abi. Benim depoyla yol bilgisayari tutuyordu onceden ancak baya fazla tuketim vardi. Dpf iptalinden sonra bence farketti. Sanayide yaptirman bisey degistirmez abi parcalar orjinal olsun yeter. Gerci simdi kış geldi yakitlarimiz yavas yavas artar.

Dpf iptali kaça mal oldu İbrahim.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Dpf iptali kaça mal oldu İbrahim.

Hocam 500 TL dpf iptali krom boru iscilik tutuyo yazilimdan iptalide yazilimciya bagli.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Köksal Yılmaz

Dün shell den yakıtı doldurdum.

Yol bilgisayarı 60 km menzil gösteriyordu

47 lt Yakıt aldım üstüne koydurmadım

175 tl ödedim

Ortalama hız 26 km

Ortalama yakıt yol bilgisayarı 7.1 lt

Pompa değeri 6.7 lt

Tek uzun yol Kartal Avcılar Kartal. Gerisi hep mahalle içi gibi. Az yaksın diye hiç düşünmeden kafama göre sürdüm. Yağı yeni değişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Köksal, 175/47= 3,72 litresi. çok pahalı. 14 aydır soilden alıyorum. geçen gün Soilden 3,39 a aldım. yani aynı paraya yaklaşık 4,62 litre daha fazla yakıt, daha fazla menzil. ;)

Soil Mersin firması ve Opetle anlaşmalı. opetin yakıtını Opetten çok ucuza satıyor. malum Opeti opet adı altında bayi fiyattın altında satamıyor, ama soil olarak anlaşmalı aldığı için opetten yüklü miktarda yakıtı çok daha ucuza alıp, opet bayilerinden çok daha ucuza satıyor. haliyle de opetçiler bu işe kızgın, ama biz vatandaşlar memnun. :)

Aynen abi o fiyata aldım, soil i hiç araştırmadım ama starpet kullanmıştım hem focusumda hem önceki aracım ceratoda bi sıkıntı yaşamadım. Sen iyi diyorsan soili de listeye alırım.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Soğukların etkisi başladı, son iki depoda menzil yerlerde. Yakıt shell den ortalama hız ikisinde de 27 km/h.

1149a44980f076d7f3a78eb11a623ef2.jpg

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Soğukların etkisi başladı, son iki depoda menzil yerlerde. Yakıt shell den ortalama hız ikisinde de 27 km/h. 1149a44980f076d7f3a78eb11a623ef2.jpg

Abi lastiklerin havasını kontrol edin. Ben bugün 32ye ayarladım arabanın sürüşü değişti. Yakıta da etki ediyor...

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Hava soğuduğundan basınçta dusuyor Dediğiniz gibi sanırım. Epeydir aklımda inik duruyor biraz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Boz

Bu uygulamanın adı nedir?

4ff17739dc5b313f2104b833abc27cc3.jpg

95f4d098d972efc2bbf03488d86d93a3.jpg

Güzel özelliği olan bir program

Araca yaptigimiz diğer masraflari da giriş yapabiliyoruz bakim kasko vs böylelikle aracın bize km deki maliyetini de gösteren bir uygulama

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...