İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - Dizel

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Hüseyin Kadıoğlu
Bence son derece tehlikeli bir motor açma yöntemi. Öncelikle araç 1500 km geçene kadar motor için 2000 deviri ve 90 km geçmeyin. Frenler içinde ani frenden kaçının. 1500 km yaptıktan sonra motoru 1-2-3-4 ncü viteste fazla zorlamayın. 5nci viteste maksimum sürate ulaştırmaya çalışın. Arabayı stop ettirmeden önce mutlaka en az 10 sn rölantide çalışıtırın. İlk çalıştırma içinde yaklaşık 2-3 dak motorun ısınmasını bekleyin. Motoru sürekli zorlamaktan kaçının bende de takıntı olmuştu. Arkadaşım 230km/s yapmıştı. bende görcem diye çok uğraştım. 220km/s yaptım. motor açılsın kör kalmasın diye. şimdi 90km/s geçmiyorum çok mecbur kalmadıkça. malum mazot 3tl yi gördü:)

evet haklısınız ki zaten benim hız yaptığım yol ancak otoban ve dediğinizi kısmen uyguluyorum ama 1-2-3-4 vitesleri maksimum 4000 devir 4100 devire kadar zorluyordum :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç

Arkadaşlar 3,9 lt/100 km 1.6 focus tdci ile nasıl bir oran sizce ?Daha aşağısı da olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Misafir

Sanırım bu rakam şehir dışı,şehir içi imkansız.bende şehir dışında ortalama 100 km de 3,2 ve 3,4 arası yakıyorum...ama bu yolun şekline araç kullanımına göre değişiklikte gösterebilir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç
Sanırım bu rakam şehir dışı,şehir içi imkansız.bende şehir dışında ortalama 100 km de 3,2 ve 3,4 arası yakıyorum...ama bu yolun şekline araç kullanımına göre değişiklikte gösterebilir.

matamatik yanılmaz.daha önce de 4,2 yapmıştım.

topluyorum,çıkarıyorum,bölüyorum göstergeye bakıyorum,cebime bakıyorum bu çıkıyor.100km/3,9lt

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç

diğer bir deyişle 48,9lt mazotla,1254km yol yaptım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç
Ben daha 5lt/100km nin altına düşmedim hiç :(

şehir içinde benimde 6 nın altına düşmüyor ama şehirlerarası yolda 3,9 u yakaladım,eğer yol 1254 km den daha uzun olsaydı kesinlikle 3,9 un da altına düşerdim.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir
(düzenlendi)
diğer bir deyişle 48,9lt mazotla,1254km yol yaptım.

sürüşünüzü çok merak ettim gerçi muhasebecisiniz cok hesap yapmanız normal

tdci almaya niyetim var epeydir araştırıyorum bu gördüğüm en düşük değer

tarihinde O?uzhan Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç
sürüşünüzü çok merak ettim gerçi muhasebecisiniz cok hesap yapmanız normal

tdci almaya niyetim var epeydir araştırıyorum bu gördüğüm en düşük değer

gaz pedalının altında yumurta varmış ve onu kırmaman gerekiyormuş gibi gaz pedalına çok yumuşak basmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

ders almam lazım bu konuda gecen abimin borasıyla erzuruma gittik

yolun çoğunu ben kullandım gösterge hiç %10un altına düşmedi

bi ara abim kullandi bu seferde %10u geçmedi

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç
gaz pedalının altında yumurta varmış ve onu kırmaman gerekiyormuş gibi gaz pedalına çok yumuşak basmak gerekiyor.

hatta şöyle söyleyeyim:işin sırrı gaz pedalına basmadan gidebildiğin en son noktaya kadar gitmek ve gaza basman gerektiğinde de çok nazik ve yavaş biçimde bunu yapmak adeta gaz pedalını okşarmış gibi basmak gerekiyor ve araç hızını alır almazda baskıyı hafifletmem gerekiyor.

En önemli püf noktası şu:SABIR gerekiyor. :(

Yorum bağlantısı
Enis Sever

Cruise Control 90 a sabitlenirse bu değerler yakalanır.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç
Cruise Control 90 a sabitlenirse bu değerler yakalanır.

ne kadar da kolaymış.Öyle bişey kesinlikle mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Atila Taşçı
Arkadaşlar 100km/3,9lt 1.6 focus tdci ile nasıl bir oran sizce ?Daha aşağısı da olabilir mi?

Mustafa bey gerçekten güzel bir rekor ama bir şey belirtmek istiyorum bu yakıt tüketim değerini aynı yol üzerinde gidiş dönüş yaparak elde etmiş olmanız gerekiyor mesele ben bolu dan (rakım yaklaşık 800m) düzce(rakım yaklaşık 150m) ye 1.6 benzinli arabayla 100 km de 4.8 lt ortalamayla gidiyorum aynı yolu, yol biligisayarını sıfırlamadan dönünce yol biligisayarı 5.4 lt ortalamaya çıkıyor. Yani rekorunuz ancak gidiş dönüş ortalaması ise rekor olabilir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç
Mustafa bey gerçekten güzel bir rekor ama bir şey belirtmek istiyorum bu yakıt tüketim değerini aynı yol üzerinde gidiş dönüş yaparak elde etmiş olmanız gerekiyor mesele ben bolu dan (rakım yaklaşık 800m) düzce(rakım yaklaşık 150m) ye 1.6 benzinli arabayla 100 km de 4.8 lt ortalamayla gidiyorum aynı yolu, yol biligisayarını sıfırlamadan dönünce yol biligisayarı 5.4 lt ortalamaya çıkıyor. Yani rekorunuz ancak gidiş dönüş ortalaması ise rekor olabilir.

Evet gidiş dönüşte yaptım.

İşte şimdi benim dilimden oldu :(

49 lt yakıtla 1100küsur km şehir dışı gitmiştim ki, geri kalan şehir içinde çabucak bitiverdi. Senin rekoru yakalayamadım.

1254 km yi görmek için sürekli şehir dışı yapmak lazım sanırım.

Doğru.Balıkesir manisa ve körfezi dolanırken şehir içinden de geçiyorsunuz bu güzergahta.Oradaki ışıklar olmasaydı 3,9 un da altına rahat inerdim.

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Benim anladığım çok sabır gerektiren bi iş. Dümdüz, bölünmüş ve son derece sakin bir yolda bile belli limitleri geçmemek lazım ki benim yapabileceğim bişey değil. Biraz sakin gittikten sonra çok fazla sıkılıyorum. Sanırım bunda genelliklede yalnız seyahat etmemde etkili:(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç
Benim anladığım çok sabır gerektiren bi iş. Dümdüz, bölünmüş ve son derece sakin bir yolda bile belli limitleri geçmemek lazım ki benim yapabileceğim bişey değil. Biraz sakin gittikten sonra çok fazla sıkılıyorum. Sanırım bunda genelliklede yalnız seyahat etmemde etkili:(

Evet sabır çok çok önemli.Etraftakilere pek dikkat etmemek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

eminimki ben o sabırı gösteremem tavaş gidecek olsam dahi dayanamayıp vites küçültürüm

bişey yapar cok yakarım araba alınca ilk işim ekonomik sürmeye alışmak olacak

bu arada arabanızda chip varmı acaba

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç
eminimki ben o sabırı gösteremem tavaş gidecek olsam dahi dayanamayıp vites küçültürüm

bişey yapar cok yakarım araba alınca ilk işim ekonomik sürmeye alışmak olacak

bu arada arabanızda chip varmı acaba

İlave hiçbirşey yok.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç

araç 1,4 veya daha düşük silindir hacimli bişey olsaydı acaba ortalama tüketimi ne yapardım kimbilir?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir
Sanılanın aksine chip tüketimi arttırır.

sakin kullanımda hiç etkisi yokmu Sefa abi

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç
Cruise control ve 90 size 5.0-5.5 arasi degerler veriyor, 3.000 km test ettim, maalesef 5.0 altini goremedim.

doğrudur bu iş o kadar kolay olsaydı yakıt tüketimi diye bir oran olmazdı zaten herkes cruise kitler aynı oranı elde ederdi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç
Aynı aracın 1.4 ü olsaydı, yakıt sarfiyatın artardı. Emin ol ki, aynı aracın 2.0 ını aynı şekilde kullandığında da az yakar.

Nasıl yani? :(

Yorum bağlantısı
Misafir
İşte şimdi benim dilimden oldu :)

49 lt yakıtla 1100küsur km şehir dışı gitmiştim ki, geri kalan şehir içinde çabucak bitiverdi. Senin rekoru yakalayamadım.

1254 km yi görmek için sürekli şehir dışı yapmak lazım sanırım.

+ 2010

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç
benim aracım benzinli, tam olarak kaç lt alıyor bilmiyorum, 55 lt sanırım bende tam dolu depo ile 940km gittim.göstergede daha 10km mesafe gösteriyodu

işte bu çok doğru

İyi de bu nasıl olabiliyor birde onu açıklasanız?

benim bildiğim eğer ilave bir parça ya da teknoloji kullanılmamışsa bir 1400 cc motor ,2000 den daha az yakar

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...