Eren Gökmen 24 Kasım 2014 Paylaş 24 Kasım 2014 Selamlar 2006 Focus 1.6 TDCI ghia CVT Hatchback sahibiyim aracı alalı çok olmadı. Şanzuman daha önce revizyon görmüş. Fakat bir sıkıntım yok bu konuda tek derdim yakıt. Araç 200 TL yakıt ile 500 KM yi bile görmüyor. Malum Kalan menzil 80 KM dediğinde ışık yanıyor. Işık yandığı halde kalan menzil 5 km yazana kadar kullandım fakat 480 Km yi geçemedim. Aracı Agresif kullanmıyorum. Yakıtt üketimi çok fazla geliyor benim araçtamı bir sorun var yoksa sizde de veriler bu şekilde mi? Aracın Enjektörlerinde sorun olduğunu düşünmeye başladım. bu deger gercekten cok 9-10lt/100km yapiyor. cok kisa mesafe ve agresif kullanmadiktan sonra böyle bir deger olmamasi gerekir. bir ustaya gösterin bence 1 Yorum bağlantısı
Samet Özel 24 Kasım 2014 Paylaş 24 Kasım 2014 bu deger gercekten cok 9-10lt/100km yapiyor. cok kisa mesafe ve agresif kullanmadiktan sonra böyle bir deger olmamasi gerekir. bir ustaya gösterin bence Kısa mesafe kullanıldığı doğrudur. Fakat yoğun trafikte değil motoru ısıtmadan yola çıkmıyorum sadece 1 defa Ataşehir den Kocaeli'ne gidip geldim. yinede çok faketmedi. Benzin ibresinin düştüğünü resmen görüyorum. Yorum bağlantısı
Cem Saygıdeğer 24 Kasım 2014 Paylaş 24 Kasım 2014 Araç TDCİ demişsiniz ikinci mesajda benzin ibresi demişsiniz sanırım yanlış yazmışsınız. Dizel olduğunu varsayarsak yakıt çok fazla şu havalarda sağlıklı bir motorun 7 lt yi aşmaması gerekiyor diğer arkadaşların paylaşımından göreceğiniz üzere 1 Yorum bağlantısı
Samet Özel 25 Kasım 2014 Paylaş 25 Kasım 2014 Araç TDCİ demişsiniz ikinci mesajda benzin ibresi demişsiniz sanırım yanlış yazmışsınız. Dizel olduğunu varsayarsak yakıt çok fazla şu havalarda sağlıklı bir motorun 7 lt yi aşmaması gerekiyor diğer arkadaşların paylaşımından göreceğiniz üzere Even Alışkanlıktan dolayı benzin yazmışım. Forumu inceliyorum. Yorum bağlantısı
Fatih Ozen 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Araç TDCİ demişsiniz ikinci mesajda benzin ibresi demişsiniz sanırım yanlış yazmışsınız. Dizel olduğunu varsayarsak yakıt çok fazla şu havalarda sağlıklı bir motorun 7 lt yi aşmaması gerekiyor diğer arkadaşların paylaşımından göreceğiniz üzere Müjdemi isterimmm. evet hava sıcaklığı kutaha 2 derece veee 6.6 oldu şimdidenn :angry: :angry: 1 Yorum bağlantısı
Yakup Sayın 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Even Alışkanlıktan dolayı benzin yazmışım. Forumu inceliyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Boz 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Hız ortalaması 18 60km yol toplamda 5 sabah çalıştı yakit 7.2 Yorum bağlantısı
Salih Kara 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 (düzenlendi) Geçtiğimiz hafta sonu yapılan depo ölçümü gidiş ve geliş ayrı ayrı; GİDİŞ ( Bursa - Çanakkale ) : 268 Km yol, ortalama hız : 90 km/h; maksimum hız : 110 km/h. [ km başına tüketim : 16 kuruş ] DÖNÜŞ ( Çanakkale - Bursa ) : 268 Km yol, ortalama hız : 120 km/h; maksimum hız : 160 km/h. [ km başına tüketim : 23 kuruş ] Normal ve hızlı sürüş arasındaki ekonomi farkı... Not : Değerler yağ ve tüm filtre değişimlerinden hemen sonra ölçülen değerlerdir. 26 Kasım 2014 tarihinde Salih Kara tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Cem Saygıdeğer 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Fatih Hocam Ankarada da sıcaklık 0-3 derece dolaylarında 50 tl lik mazot almıştım lamba yanmaya yaklaştı 110 km de şuan yaktı bizi rektefiye 7.3 e çok diyorduk Mustafa Hocam rektefiyesiz o değerde şükrettim. Salih Hocam ücretsiz gitmişsin resmen ben 206 da 80 km hızda o değeri yakalayamadım 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Boz 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Ilk calistirmada en az 3 4 dakika çalıştırıyor um stop ederken de 1 dk ya yakın calistirdim adanada hava çok soğuk değil ama değer kısa mesafeden dolayı böyle sanırım 6 km gidiş 6 geliş 4 e atmadim nerdeyse hiç Yorum bağlantısı
Cem Saygıdeğer 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Kısa mesafelerde yükselebiliyor mustafa dayı Açıklayıcı oldu mu dayı ifadesi meşhur dayı sizsiniz sanırım Yorum bağlantısı
Mustafa Boz 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Meshur Dayı derken anlayamadım açıkçası Yorum bağlantısı
Cem Saygıdeğer 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Yanlışık olmasın açıklayalım Adanada gazeteci büyüğümüz var dayı diye anılır Mustafa Boz dur adı isim benzerliğide olabilir tabi Yorum bağlantısı
Cem Saygıdeğer 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Muhtemelen Adanada şanslıyız ya kış lastiği yok antifriz derdi zinciri cam donması yok yokuşu yok trafiği ankara istanbula göre az memleketimiz masrafsız 1 Yorum bağlantısı
Cem Saygıdeğer 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Son Değer 10 lt buldu değerli hocalarım fatih hocam söylemişti 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Geçen kış kısa mesafe 0 derecelerde 9.5 görmüşlugüm var 1 Yorum bağlantısı
Fatih Ozen 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Son Değer 10 lt buldu değerli hocalarım fatih hocam söylemişti muneccim degulummm ammaa dimedi dime diee didim ben. Geçen kış kısa mesafe 0 derecelerde 9.5 görmüşlugüm var Ahmet hcm ben -10 larda falan bende gordumm... Yorum bağlantısı
Cem Saygıdeğer 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Ankarada şuan 3 dolaylarında seyrediyor hava ama rodaj dolayısıyla 10 u buldu şaştım kaldım ya benzinli kadar yakıyor şuan ocağıma incir ağacı dikti Yorum bağlantısı
Emre Ayvaz 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 (düzenlendi) Selamlar 2006 Focus 1.6 TDCI ghia CVT Hatchback sahibiyim aracı alalı çok olmadı. Şanzuman daha önce revizyon görmüş. Fakat bir sıkıntım yok bu konuda tek derdim yakıt. Araç 200 TL yakıt ile 500 KM yi bile görmüyor. Malum Kalan menzil 80 KM dediğinde ışık yanıyor. Işık yandığı halde kalan menzil 5 km yazana kadar kullandım fakat 480 Km yi geçemedim. Aracı Agresif kullanmıyorum. Yakıtt üketimi çok fazla geliyor benim araçtamı bir sorun var yoksa sizde de veriler bu şekilde mi? Aracın Enjektörlerinde sorun olduğunu düşünmeye başladım. . Çok fazla yakıyor bir ustaya baktır istersen bndede focus var 110 luk 200 tl mazotla sehir içi agresiftr kullanıyorum bazen 720 km yol yapıyorum 27 Kasım 2014 tarihinde Emre Ayvaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Saygıdeğer 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 (düzenlendi) Fatih Hocam dün antifirizi ölçtürdüm hiç antifiriz yokmuş 'sevgili' ustam rektefiyeden sonra söylememize rağmen antifiriz koymamış. Dolayısıyla motor geç ısınıyordu yakıt bundan da artmış olabilir bugün antifiriz koyuldu şuan beş dakikada ısınmaya başlıyor acaba hava mı yaptıda ısınıyor dedim 90 ı geçmiyor muhtemelen antifiriz etkisi bir de böyle deneyeyim umarım düşer biraz yakıt 27 Kasım 2014 tarihinde Cem Saygıdeğer tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Fatih Ozen 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Fatih Hocam dün antifirizi ölçtürdüm hiç antifiriz yokmuş 'sevgili' ustam rektefiyeden sonra söylememize rağmen antifiriz koymamış. Dolayısıyla motor geç ısınıyordu yakıt bundan da artmış olabilir bugün antifiriz koyuldu şuan beş dakikada ısınmaya başlıyor acaba hava mı yaptıda ısınıyor dedim 90 ı geçmiyor muhtemelen antifiriz etkisi bir de böyle deneyeyim umarım düşer biraz yakıt Ne kadar '' Sevgili ustamız varmışş''^^^ cemim hiç mi aklana gelmemiş bu yaz gununde radyatöre antirifizin gireceği.... Neyse gözümüz aydın havalar soğuyor we yol bilgisayarımızın değerli yükseliyorrr.Ama inş. dediğin olur dicem ama antirifiz ile yakıtın düşmasi çok mantıklı gelmedi. :unsure2: Yorum bağlantısı
Cem Saygıdeğer 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Fatih Hocam çok farketmez ama daha erken ısındığından dolayı bir nebze olsun farkeder diye düşünüyorum. Psikolojik mi bilmem ama ibre daha yavaş indi sanki Hocam Adana da rektifiye oldu araba orada havalar 0 ı görmediği için koyulmuyor ben karşıyım yaz kış koyulması gerektiğini bilsemde ustalar a laf anlatamıyoruz işte üstelik ankara da kullanılacağıda söylenmişti ama nafile 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Boz 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Bence 16 km lik ortalama hıza 6.7 iyi bir değer benim aracim 102 binde ortalama hızı 18 160 km önce sıfır ladim ve su an 6.9 acaba sıkıntı mi var benim araçta ? Bu arada aracim 2011 focus 109bg 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 29 Kasım 2014 Paylaş 29 Kasım 2014 Ben mazot aldıktan ve tüketimi sıfırladıktan sonra bi Fethiye yapıyorum git gel 100 km ortalama 5.1 lt oluyor sonra mis gibi ortalamam düşük moralim yüksek oluyor, tavsiye ederim. Şu an 200. kmye geldi ve tüketim 5.6-5.7 lt arasında oynuyor Ama biliyorum ki depo bitmeye artacak 6'ları geçecek. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts