İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - Dizel


Aykut Gürkan

Recommended Posts

Oktay Servet

benim focus ta ortalama 6.8 lt yakıyordu.servise gittim normal dediler.tatmin olmadım ve sağlam bir ustaya gösterdim.gerçekten sorun varmış.intercooler radyatörüne taş gelmiş ve ufak bir delik oluşmuş.tabi turbo buradan hava kaçırıyor.küçük bir kaynak yapıldı.ardından 3500 km yaptım yaklaşık.şimdi ortalamam 5.8 lt.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit
(düzenlendi)
32 veya 33, ön arka eşit olmalı...

Ben önlere 32 arkaya 30 basıyorum. Şimdiy kadar hiç sorun yaşamadım...

Neden eşit olmalı?

tarihinde Hasan Tahsin ?ipit tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Gökhan Güdük

Yol bilgisayarına çok inanmamak lazım. Menzil değeri sıfırlamadan önceki ort. yakıt tüketimine göre değişiklik gösteriyor. Bende 90-100 civarı giderken anlık yakıt 3.8i rahatlıkla yakalıyorum. Bir depo mazotla ortalama 850 km yol yapıyorum. Uzun yolda bu değer 1100e geliyor. Adana-antakya arası gidiş geliş 120km/s full klima 400 km yol yaptım ve ort yakıt 4.4 lt gösteriyordu. Bir sonraki denememde 100 km/s la sakin gidip geldim klima kapalıydı ort yakıt 4 lt gösterdi. Ama ibrenin hareketiyle yol bilgisayarı pek uyuşmuyor gibi. Ayrıca yeri gelmişken sorayım hakan bey 1050 km menzil gösteriyor demişsiniz ama benim aracımda 999 dan yukarısını göstermiyor ve km yaptıkça belli bir yerden sonra 999dan düşmeye başlıyor acaba sorun mu var benim yol bilgisayarında ? yada siz yapılan ve kalan menzil toplamını mı yazdınız?

Yorum bağlantısı
Gökhan Güdük

sizin araba muhteşem birşey o zaman iyi bakın kendisine uzun yıllar böyle tasarruflu binin aracınıza

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
herkes yol bilgisayarındaki menzilin tutmadığını söylüyor ama benim arabamda kilometresi kilometresine tutuyor. 20000 km boyuncada hiç şaşmadı. Arabam devamlı garajda düz zeminde duruyor ve şehir içi kullanımlarda garajda kontağı açtığımda kaç gösteriyorsa net o kilometreyi gidiyor.

Mesela yol bilgisayarı kalan menzili 375 göstersin, çıkayım 5 km dolaşıp geleyim. O an farklı gösterebilir ama 15 dakika sonra kontağı açtığımda %90 370 olur. Garajdan çıkartmadan rolantide çalıştıkça menzilde birer birer düşüyor.

En son depoyu fullerken yakıt son çeyrekteydi ve fulledikten sonra tüketimi 5.88 olarak hesapladım. Fullediğimde 680 km menzil verdi ve deponun kullanılabilir miktarıda max 40 litre.

40/680 = 5.88. Yakıt tüketimine göre yine net menzil verdi. Tüm sonuçlar yol bilgisayarının çok hassas çalıştığını gösteriyor.

Önemli olan o 5km.yi hangi şartlarda kat ettiğindir..

Menzil 375km gösterdiği zamandan önceki sürüş şartları ile 5km yol alırsan 370km göstermesinden doğal birşey yok..

Ama örneğin İstanbul gibi trafiğin hiç bir gün bir birini tutmadağı bir yerde araç kullanıyorsan menzilin hızlı düşüp yükselmesinden doğal birşey yok..

Ben Doblo ile otobandan çıkınca depoyu doldururdum menzil 900 1000km arası birşey gösterirdi, köprü trafiğine bi girerdim 20 dakika sonra 750'ye düşerdi :D

Yorum bağlantısı
Erdal Keskin

burda genel olarak lt/km tüketimler verilmiş bende menzil olarak değer vereyim..

bir depo ile yaklaşık;

şehiriçi: 750 km

şehirdışı:1000 km yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Ben önlere 32 arkaya 30 basıyorum. Şimdiy kadar hiç sorun yaşamadım...

Neden eşit olmalı?

Tam tersi değil mi, arka lastiklere bagaj ağır olur diye fazla hava basın derler...:)

Bende dört lastiğe de eşit hava basarım, bende sorun yaşamadım...Olması gereken de bu bence... :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Floresanda 17 değil, 317km kaldı yazardı, tdci cılara duyurulur, ama o virajlardan sonra miden ne olurdu bu da röno culara duyurulur.

Yorum bağlantısı
Selçuk Özkan

Bayrama gitmeden depoyu fulledim. bayram dönüşünde tekrar aynı yerden fulllediğimde 885 km de 41.65lt 127 liralık mazot aldım. hesapladığımda 4.7 Lt/100 km. bu dataları tutturmamda 2 ay önce Nevşehirde enjektör temizliği ve ayarlamasını yaptırmanın etkili olduğun uda düşünüyorum. ilk defa 5-6 aralığından daha az bir tüketim gerçekleştirdim

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Arabayı aldığımdan beri ilk defa depoyu fulleyip ölçüm yaptım.Çoğunlukla 2 ile 6 km arası yolda 50 Lt ye 680 Km yol yaptım.(ilk 350 km sinde intercool hortumu delik halde) 3-4 defa 22 km lik uzun yol yaptım.

Yorum bağlantısı
Bülent Akdemir

yol bilgisayarına güvenmeyin derim.günlük 20 km şehir içi yol yapıyorum ortalama hız 19-20 km yakıt bilgisayarda 6,5/100 görünüyor.km de 20-22 kuruşluk bir şehiriçi tüketimim var.ayrıca mazot kalitesi de çok önemli.sizce normal mi araç 7500 km de

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
(düzenlendi)

Merhabalar; aracım 2006 tdci 109hp. 2-3 ay önce 90.000 bakımını yaptırdım.Gerekli tüm parçalar değişti. Yeni yazılım yüklediler. Ancak sorun şu, ilk sahibi ben olduğum için ilk günden bu yana araç ne kadar yakıyor hepsini biliyorum. Bugüne kadar da belli bir istasyon haricinde aracın deposuna Bp ultimate dizelden başka yakıt da girmedi. Bundan yaklaşık bi 10.000 km öncesine kadar arabam, şehir içinde 5,8-6,1 arası gidip gelirken, şehirler arasında da yerine göre 4,4-4,6-4,8 leri görüyordu. Ancak belli bir süredir, şehir içi 6,9-7,0, şehir dışı 5,8-6,0 civarında yakıyor. Yani eskiye oranla şehir içi ve şehir dışı tüketim miktarlarında 100 km' de 1 er litrelik artış sözkonusu. Öncelikle yetkili servise gösterdim, bilgisayara bağladılar ve herhangi bir hata görmediklerini söylediler.Tamam dedim, Gittim bosch car servisinde 2 kere carbon temizliği yaptırdım.Yakıtı değiştirdim, shell GTL kullanıyorum. Araba tazı gibi kaçıyor, yerinde duramıyor, maşallah diyelim ilk günkü performansından bir eksikliği yok da, 100 km de 1 lt fazla tüketmesi de benim cebime kaçıyor. Servis bir şey söyleyemeyince, belki baskı diski ömrünü doldurmuştur, yakıt artışını o yapıyor olabilir dediler. İyi de baskı da sorun olsa araba kalkarken kaçırır vs.Öyle bir sorunda yok. Arkadaşlar aklıma şimdi bu yazılım güncellemesi takıldı.Acaba Ford bu güncellemelerle yakıtın fazla yakılmasına ya da ne bilim araçların çekişi artsın gibi sebeplerle motora fazla yakıt gönderilmesine yönelik bir çalışma yapmış olabilir mi? Ya da sebebi bu değilse nedir?

not: şimdi aklıma geldi, aracın yol bilgisayarında gösterdiği değerler ile gerçekte yapılan km değerler ve veriler birebir örtüşüyor.Yol bilgisayarının gösterdiği değerler tamamen doğru

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci
195/50/15 conti çelik jantlı 2010 fiestanın teker havası ön-arka kaç olmalı?

kullanim kilavuzunda yazan

enfazla 3 kisi normal yuklemede

onler 2.0 bar (29 psi)

arkalar 1.8 bar (26.1 psi)

3 kisiden fazla yuklemeler icin ise

onler 2.5 bar (36.2 psi)

arkalar 2.8 bar (40.6 psi)

ben onlere ve arkalara 2.3bar 33.3 psi basiyorum arkalarada esit basmamin sebebi muzik tesisati bagajin surekli dolu olmasi

herkezin kendine gore bakin teknikleri ve surus teknigi var sana en uygunun ne olduguna sen karar ver

Yorum bağlantısı
Mehmet Çavuşoğlu

Arkadaşlar merhaba,

yaklaşık 1 ay önce 2011 Ford Focus 1.6 Collection HB TDCI aldım.Kayseride 2 bayisi var ikisi de birbirine yakın fiyatlar verdi.Ve sonunda biriyle anlaştık.38000 tl (metalik).Acaba bu fiyat türkiyenin heryerinde aynı mı yoksa şehirler arasında farklılık gösterebiliyor mu?

2. si ise hız sabitlemeyi çok sık kullanıyorum.Yakıta bayağı bi katkısı oluyor.İlk depo yu doldurdum 150 tlye 850 km gitti.2. depoyu doldurdum şu an itibariyle 900 km yaptı yaklaşık 50 km lik daha yakıt var.Bu yakıt tasarrufunda hız sabitlemesinin ne kadar payı var.Yoksa araç yeni olduğu için mi ilk depoda 850 km gitti. :)

Yorum bağlantısı
Erkan Dal

Öncelikle hayırlı olsun Mehmet Bey.

Hız sabitleyici ile kullandığınızda yakıtta fark olur ama çokda fazla değil. Arabanız 5000 km geçtiğinde şuanda 900 km yapıyosanız 1000-1100 km kadar çıkacaktır.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Mehmet bey aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.10-15000km sonra yakıtınız dahada düşecektir.

Erkan bey büyük harf kullanmamaya özen gösteriniz Mod. arkadaşlar düzeltecektir ama forum kurallarına uymalısınız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Çavuşoğlu
(düzenlendi)
Mehmet bey aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.10-15000km sonra yakıtınız dahada düşecektir.

Erkan bey büyük harf kullanmamaya özen gösteriniz Mod. arkadaşlar düzeltecektir ama forum kurallarına uymalısınız.

Erkan ve Adnan bey,

çok teş ederim.inşallah dediğiniz gibi 1100km/depo ye kadar çıkar yoksa hanımla papaz olacağız :)

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hız sabitleyici, tersine tüketimi artırır, dip gaz gibi çalıştığı için. Uzun yold kullanımı tüketimi azaltan faktör.

Yorum bağlantısı
Guest ?brahim K?l?

Arkadaşlar Merhaba... ben temmuz 2010 da 56.000 km de 2007 model trend Focus TDCİ aldım bakımını yaptırdım tüm filtreler orjinal olarak değiştirildi. ama tüketim 8.8 -9 civarı gösteriyor şekir için izmit'e giderken yol bilgisayarını sıfırladım zun süre 5.6 da seyretti 100 km hızla sonrasında 3 defa fulledim şehir içinde ama 600 km yi geçmiyor. yol bilgisyarını sıfırlıyorum 7 de sabitleniyor 7.3-7.5 kalıyor sonra 8 -8.5 -8.9 oluyor performanstan memnunun turbo s hortumu delik ama 3 servis sıkıntı olmaz kroniktir dedi. bu şekilde tüketim 0,25-0,26 kuruş yakıyor sürekli takip eden arkadaşlar bir depo ile şehir içi kaç km yol alabiliyor.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

depoyu fulleyin ve ort.yakıt tük.sıfırlayın kaç km yaptığınıza bir bakın

Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım

2008 focus sw tdci aracımla full depoyla şehir içi 600 km yapıyorum.çoğunlukla dur kalk olan bir trafikte.yol bilgisayarı 7.4 gösteriyor.bu değerler nasıldır acaba.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
2008 focus sw tdci aracımla full depoyla şehir içi 600 km yapıyorum.çoğunlukla dur kalk olan bir trafikte.yol bilgisayarı 7.4 gösteriyor.bu değerler nasıldır acaba.

Çok kısa mesefalerde kullanmıyorsanız bence yüksek.

Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün

Arkadaşlar sizler kırmızı ışık yanınca yımı baz alıyorsunuz km hesaplamalarında...atıyorum uzun yol yaparken 850 km gidip 150 km daha gider derken kırmızı ışık yanıyor... şimdi bir depoyla 850 km mi gitmiş olduk yoksa 1000 km mi??? :p))

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...