İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - Dizel

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Ömer ÖZKURT

İnşallah da o günleri hayal bile edemiyorum :(

Yeni başlarken bütün bayanlar böyle mi bilmiyorum ama çooook pratik+güven+eğitim lazım.

Sinyal verirken direksiyonu unutuyor bırakıyor düşün :)

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Yeni başlarken bütün bayanlar böyle mi bilmiyorum ama çooook pratik+güven+eğitim lazım.

Onu rahatlatmak senin elinde.

Ben ilk araba çalışmazken hayal ettirerek başlattım. İlkinde istop ettirdi :) Araba çalışmıyorken viteslerin geçişlerinin aslında nasıl nazik olduğunu öğrettim. 5. vitesten 2'ye nasıl atılmaz onu öğrettim(önemlidir).

Şansıma burada virajlı bir yol var. Oradan yava yavaş bir kaç kez geçtik. Şerit tutmayı öğrenince vitese başladık. Viraj dönerken hiç bakmadan ve sallamadan vites değiştirmeyi öğrenince trafiğe çıkarmaya başladım. Düz giderken ani fren senaryoları yaptım(çok önemli). Sonra tam dururken frendeki basıncı azaltıp yumuşak durmayı öğrettim.

Siz de acele etmeyin... Direksiyon hakimiyetini öğrenmeden sinyale başlamasın mesela.

Bizimki böyle sevdi araba sürmeyi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Allah yardım etsin, ben de yakın zamanda aynı durumları yaşayacak gibiyim ama ben şimdiden kursta fazladan ücretli direksiyon dersi alırsın diyorum. Baskı balata değiştirmekten ve sinirlerimi hoplatmaktan iyidir(hiç iyi bir öğretmen değilim direksiyon hocası olarak)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Davut Turmuş
(düzenlendi)

Arkadaşlar bayanlara araba kullanmayı Nasıl öğretiyorsunuz lütfen banada anlatın[emoji851]bizde Bi kaç deneme yaptık tamponlar sağlı sollu çizik yaptırmadım bende yaptırmayacağım Nasıl olsa yine olacak hanım arabayı sürdükten sonra arabaya ben geçince araba yalvarıyor sanki nolur Bi daha bırakma diye valla arabayı satıp otomatik alasım var bıktım resmen[emoji23]

tarihinde Davut Turmuş tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT

Sen kolayca çözmüşsün olayı emre hocam maşallah.

İnşallah bizde o seviyelere geliriz.Tavsiyelerinizi dinleyeceğim ama.

Vallahi köksal hocam işimiz zor ama kaçınılmaz olamaya başladı :(

Bu da bir sabır sınavı erkekler için.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yasin Yıldız

konya şehir içi trafikte arabayı aldığımdan beri yani yaklaşık 2 yıldır 6,5 lt-6,8 lt aralığında. şu an 6.7 lt

şehirler arası yolda 4 kişi bagajsız 90-95 km hızla klımasız 3,5 lt,dönüşte sadece ben 95-100 hızla 3,3 e kadar düştüm.(konya-karaman dümdüz yol,neredeyse viraj bile yok)

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

c279b604eaacc355dbfff185f530748c.jpg

Tarihten de anlaşılacağı üzere 2 ayda bitti son depo (2 hafta sömestrda yattı), büyük çoğunluk kısa mesafe (2 km) ve soğuk hava, en kötü senaryolardan yanı :) bu hafta sonu Sultanbeyli - Ümraniye ve Sultanbeyli - Üsküdar yaptı da 8 küsurlardan buraya düştü.

Yakıtı TP den 3.39 a almıştım yine oradan aldim 3.40 a. Shell den ucuzdu iki ay önce ama bugün baktım fiyat aynı olmuş.

160 liraya 645 km, 24.8 kuruş.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Zafer Çetinkaya

Ortalama Hız ( Km/Saat)  : 27

Ortalama Yakıt (Lt/100 Km) : Bilgisayar 8 lt / kendi ölçümüm 7,82 lt

Yakıt Türü : Dizel

Katedilen Mesafe (Km) : 566 km

Harcanan yakıt (Lt) : 44,27 lt

Ölçüm Yapılan Şehir : Antalya

Bu süreçte ıslak koltukları kurutmak için araç 2-3 saat çalışır vaziyette bırakıldı klimalar açık.

Nasıl sizce değerler?

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ortalama Hız ( Km/Saat)  : 27

Ortalama Yakıt (Lt/100 Km) : Bilgisayar 8 lt / kendi ölçümüm 7,82 lt

Yakıt Türü : Dizel

Katedilen Mesafe (Km) : 566 km

Harcanan yakıt (Lt) : 44,27 lt

Ölçüm Yapılan Şehir : Antalya

Bu süreçte ıslak koltukları kurutmak için araç 2-3 saat çalışır vaziyette bırakıldı klimalar açık.

Nasıl sizce değerler?

Biraz yüksek gibi. 3 saatte diyelim ki 4 lt tüketti. Siz 40 lt ile 566 km yapmışsınız. Ortalama 7 lt gibi bir değere tekabül ediyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Akhisar-Gölmarmara'da depoyu fullettim. Eşimle birlikte valiz ve çantalarımızla fazla yük olmadan Uşak-Afyonkarahisar üzerinden 540,3 km. yol yaptım. Meskun mahallerde ve trafik levhalarında gösterilen hızlara uymak koşuluyla bölünmüş yollarda genellikle 115 km. sabit hızla yolculuk yaptık. Yaptığım km. nin yaklaşık 20-25 km.si şehir içi sayılır. Çünkü Ankara'ya girmeden ort. hız 92 idi. Ankara'da depoyu tekrar fullettim. (Her mazot alışta ilk tıkta bıraktırırım.) Değerler şöyle:

Katedilen mesafe: 540 km.

Ortalama hız       : 87

Ortalama yakıt    : 4,2 lt./100 km

Harcanan yakıt   : 25,130 lt. 

Normal yakıt (25,13*100)/540= 4,65 lt/ 100 km.

25,130*3,47=87,20 TL.

87,20/540= 16 kr. Km. başına harcanan yakıt ücreti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Boz
(düzenlendi)

Toplam yol 1637 km

Alınan yakıt tl 355 tl

Alınan yakıt lt 103 lt

Yol bilgisayarı 6.3 l

Depo ölçümü 6.3 l

Km başına 21 krs

Uzun mesafeli ölçümlerde yol bilgisayarı gerçek veya gerçeğe yakın değer veriyor .

Ekleme ort hız 20 km

tarihinde Mustafa Boz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sadi Karakaş

1 ay okdu kullanıyorum 2008 collection 110 hp beyaz aldım. Ben bu kadar ekonomik araba görmedim. Uzun yolda süper 800 km yol yaptım 3.6 l yakıor saatte 120 km sabit hızla. Bi depo doldurdum bin km oldu bitmiyor. Performansı harika zaten.

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

1 ay okdu kullanıyorum 2008 collection 110 hp beyaz aldım. Ben bu kadar ekonomik araba görmedim. Uzun yolda süper 800 km yol yaptım 3.6 l yakıor saatte 120 km sabit hızla. Bi depo doldurdum bin km oldu bitmiyor. Performansı harika zaten.

1.6 tdci 120 km ile hayatta 3.6 litreye düşmez. Bu değer yb bilgisi mi yoksa pompa değeri mi? 120 km ile en az 4.5 - 5 litre yakar o da düz yolda. Sizin çıkış noktasıyla varış noktası arasında ciddi bi rakım farkı var galiba.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Ben Giresun-Ordu arası düz ve bomboş yolda tek başıma klima ve camlar kapalı ağustos sabahında 80-85km ye sabitleyip özellikle denemiştim, 3,6 lt yi o zaman gördüm. 120 km ile bu değer imkansız, gözden kaçan bişeyler var.

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

51/3.6 = 1400 km bir depo ile... Maşallah :)

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Ben 800 km uzun 180 şehir içi ile 1000 km yı deviremedim 980 de kaldım.

Verilen değer doğru olsa 1400km yapar oda zor demek istedim 120 km/h hız ile :)

Yorum bağlantısı
Sadi Karakaş

Yol bilgisayarı değeri o. Ama farkı anladım bugün yakıt bitince.1067 km de yakıt aldım 51.5 lt aldı. Yol bilgisayarı 4.6 gösteriyor şu anda. Rakım farkı yok adana urfa gidip geldim. Ama olsun yine de çok az yakıyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Davut Turmuş

51/3.6 = 1400 km bir depo ile... Maşallah :)

söyleyin bizde böyle araba sürelim  :)fiesta da bu değerler zor  :(  genelde araba uzun yolda dolu oluyor bagaj fulldür genelde bi depo ile min 950 max 1000 küsür yapabildim hız ise 90 civarı ort 4/4.5 gösteriyor şehir içi yakıyor zaten kışlıkları çıkartınca epey düştü ama

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

söyleyin bizde böyle araba sürelim :)fiesta da bu değerler zor :( genelde araba uzun yolda dolu oluyor bagaj fulldür genelde bi depo ile min 950 max 1000 küsür yapabildim hız ise 90 civarı ort 4/4.5 gösteriyor şehir içi yakıyor zaten kışlıkları çıkartınca epey düştü ama

Benim böyle bir depo ile bin küsur km yaptığım yok yahu, önceki mesajlarda "4.6. Litre yakıyor benim arabam" yazıyordu onu hesapladım :) 980 i geçemedim ben. Bu aralar çok arttı yakıt ama nasipse yaza 90 90 gidip yapacağım bin üstü :)

Bugün doldurdum, tekrar shell e geçtim, iki depo TP aldım bir farkını görmedim.

e986b73584da971e86873db2c87efe0d.jpg

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

Shell kullanan arkadaşlar ne düşünüyorlar acaba arabayı aldım alalı 1 kez hariç po w max dışında yakıt almadım + ve - leri nelerdir?

Yorum bağlantısı
Misafir

Shell kullanan arkadaşlar ne düşünüyorlar acaba arabayı aldım alalı 1 kez hariç po w max dışında yakıt almadım + ve - leri nelerdir?

C-Max te sürekli Shell Nitro + kullanırdım. Taki Göksel TP yi tavsiye edene kadar. 

+' lar; Daha atak ve performanslı ve sessiz motor,

-' ler; Daha düşük menzil, daha çok duman..

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

C-Max te sürekli Shell Nitro + kullanırdım. Taki Göksel TP yi tavsiye edene kadar.

+' lar; Daha atak ve performanslı ve sessiz motor,

-' ler; Daha düşük menzil, daha çok duman..

Tp yi Bi kaç kişi daha söyledi Nasıl memnunmusunuz peki hocam?
Yorum bağlantısı
Misafir

Tp yi Bi kaç kişi daha söyledi Nasıl memnunmusunuz peki hocam?

Evet gerçekten memnun kaldım. Yaklaşık 5-6000 km kadar yaptım sanırım TP ile. Diğer markalara göre genel anlamda hem ucuz hem artısı çok. Öncelikle menzil arttı (50-70 km kadar), motor daha sessiz, serilik iyi, duman yok.. Bİr kaç depo deneyin derim.

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

Alışkanlıkları mı kolay bırakabilen biri değilim [emoji4]depom dolu bitireyim tamamen Bi deneyim

Derken bulunduğum ilde tp yokmuş[emoji16]

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...