İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - Dizel

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Mehmet Polat
(düzenlendi)

Bari burada belli etmeyelim Kayserili olduğumuzu :D

:air_kiss:

O zaman şu fıkra 'nin tam yeri;

KAYSERİLİ BİR MÜŞTERİ İSTANBULDA BİR TAXİ`YE BİNMİŞ, TAKSİ YOKUŞ AŞAĞI GİDERKEN BİRDEN FRENİ PATLAMIŞ, ŞÖFÖR PANİK İÇERSİNDE HIZLA YOKUŞ AŞAĞI İNİYORMUŞ KAYSERİLİ; TAKSİ METRE YE BAKIP PANİK İÇİNDE DURDUR ŞU ARABAYI DİYEREK BAĞIRMIŞ SÖFÖR; DURDURAMIYORUM FREN PATLADI!!! KAYSERİLİ; TAKSİMETREYİ KAPAT O ZAMAN.

tarihinde Mehmet Polat tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Uzun yolda ortalama 5 - 5.5 litre olana kadar basarım. Sabredemem ben öyle 80 90 kmlere. ☺

Bi kere ankaradan istanbul a sabit 100 km ile geldim omrumden ömür gitti. Ortalama 4.8 ile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Yakıt TP extra Eurodizel

460km. 5.2lt sakin Şehiriçi ortalaması, ibre tam yarım depo çizgisinde. 1 depo ile ş.içi 800-900km arası şaşmıyor bende.

9a4684e295af8674ffe6f882543559e7.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Yakıt TP extra Eurodizel

460km. 5.2lt sakin Şehiriçi ortalaması, ibre tam yarım depo çizgisinde. 1 depo ile ş.içi 800-900km arası şaşmıyor bende.

Valla İstanbul gibi bir şehirde bu ortalama.. Helal olsun.

Ben kırsalda tutturamıyorum o kadar. Ama burada da dur kalk çok oluyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bence sorun yok 90 lık değildir sanırım Termostat. 900 km yol yaptığımda bile o çizgiye gelmedi. Oluşu böyle bence sıkıntı yok.

İbre 88 derece gösterir. Ama gerçek sıcaklık 91-92 arası gösterir ids'e bağlanıldığında

Valla İstanbul gibi bir şehirde bu ortalama.. Helal olsun.

Ben kırsalda tutturamıyorum o kadar. Ama burada da dur kalk çok oluyor...

Aşırı sakin kullanım ş.içi bu değerler yakalanıyor İstanbulda.. Kasmadan kullanayım dersen ortlama 6.5lt seviyelerinde
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

İbre 88 derece gösterir. Ama gerçek sıcaklık 91-92 arası gösterir ids'e bağlanıldığında

Aşırı sakin kullanım ş.içi bu değerler yakalanıyor İstanbulda.. Kasmadan kullanayım dersen ortlama 6.5lt seviyelerinde

Ortalama hız ile günlük sabit yol güzergah durumu nedir peki? Işık, yokuş, trafik, sokak arasi falan. Benim iş-ev arasi 6+6 km. Bol yokuş, 12 tane ışık, yoğun trafik. Sonuç ort. hız 18-20 km arasi, 7.5 tüketim.
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

+1 bende bunları soracaktim İstanbul da 8.4 yakan biri olarak, birde yakıt alınca pompa ölçümü de aynı çıkıyor mu? Benim 6 nin altındaysa pompa yb den fazla çıkıyor hep.

Yorum bağlantısı

90 km/h ortalama ile 1,6 Tdci motorun 5 litrenin altındaki tüketim gösteren yol bilgisayarlarına açıkçası pek inanmıyorum. Sizde inanmayın derim. Depo 55 litre mazot alıyor. Köküne kadar kullansanız, 5 litre yaksa 1100 km gidersiniz 1 depo ile. 3 litre yakan araç ile 1800 km üzeri yol gitmeniz gerekir. E buda olmadığına göre ya yol bilgisayarı hatalı, ya siz 90 km ile giderken bilgisayarı sıfırlayıp öyle foto atıyorsunuz..  ;)

Yorum bağlantısı

O zaman şu fıkra 'nin tam yeri;

KAYSERİLİ BİR MÜŞTERİ İSTANBULDA BİR TAXİ`YE BİNMİŞ, TAKSİ YOKUŞ AŞAĞI GİDERKEN BİRDEN FRENİ PATLAMIŞ, ŞÖFÖR PANİK İÇERSİNDE HIZLA YOKUŞ AŞAĞI İNİYORMUŞ KAYSERİLİ; TAKSİ METRE YE BAKIP PANİK İÇİNDE DURDUR ŞU ARABAYI DİYEREK BAĞIRMIŞ SÖFÖR; DURDURAMIYORUM FREN PATLADI!!! KAYSERİLİ; TAKSİMETREYİ KAPAT O ZAMAN.

Meşhurdur bu fıkra  :D

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

90 km/h ortalama ile 1,6 Tdci motorun 5 litrenin altındaki tüketim gösteren yol bilgisayarlarına açıkçası pek inanmıyorum. Sizde inanmayın derim. Depo 55 litre mazot alıyor. Köküne kadar kullansanız, 5 litre yaksa 1100 km gidersiniz 1 depo ile. 3 litre yakan araç ile 1800 km üzeri yol gitmeniz gerekir. E buda olmadığına göre ya yol bilgisayarı hatalı, ya siz 90 km ile giderken bilgisayarı sıfırlayıp öyle foto atıyorsunuz.. ;)

Geçen sene hatırlarsan sizi Tekirdağda gördüğümde, Ordu Fatsa'dan depoyu fulleyip çıkmıştım. 1132km gösterdiğinde keşanda yakıt aldım.

Kullanım meselesi ben bu depoyu 650km'dede bitirdim ;)

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci
(düzenlendi)

90 km/h ortalama ile 1,6 Tdci motorun 5 litrenin altındaki tüketim gösteren yol bilgisayarlarına açıkçası pek inanmıyorum. Sizde inanmayın derim. Depo 55 litre mazot alıyor. Köküne kadar kullansanız, 5 litre yaksa 1100 km gidersiniz 1 depo ile. 3 litre yakan araç ile 1800 km üzeri yol gitmeniz gerekir. E buda olmadığına göre ya yol bilgisayarı hatalı, ya siz 90 km ile giderken bilgisayarı sıfırlayıp öyle foto atıyorsunuz..  ;)

Ben yol bilgisayarına itibar etmem. Depo ölçümlerinde 90 km hızda(ortalama) Türkiyenin her yerinde uzun yolda 4- 4.5 gibi değerler alınıyor. Son derece verimli bir motor tdci.

tarihinde Hasan Ekci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Geçen sene hatırlarsan sizi Tekirdağda gördüğümde, Ordu Fatsa'dan depoyu fulleyip çıkmıştım. 1132km gösterdiğinde keşanda yakıt aldım.

Kullanım meselesi ben bu depoyu 650km'dede bitirdim ;)

1200 km yapanda gördüm. BEnim takıldığım nokta yol bilgisayarındaki "Ortalama Tüketim" in 3 litrelerde olması. Bu ful depo ölçümlerinde imkansız bir veri..

Ben yol bilgisayarına itibar etmem. Depo ölçümlerinde 90 km hızda(ortalama) Türkiyenin her yerinde uzun yolda 4- 4.5 gibi değerler alınıyor. Son derece verimli bir motor tdci.

Verimli olduğunu biliyorum. 1 seneden fazla kullandım bu motora sahip aracı. Benim takıldığım nokta yukarıda belirttiğim değerlere. 

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

+1 bende bunları soracaktim İstanbul da 8.4 yakan biri olarak, birde yakıt alınca pompa ölçümü de aynı çıkıyor mu? Benim 6 nin altındaysa pompa yb den fazla çıkıyor hep.

Şu şekilde anlatayım. Bolu'dan İstanbul'a cc ile sabit 130km/h ile yol bilgisayarım 293km 5.2lt gösterirken istanbulda depoyu fulledim 53₺ yakıt aldı. Depo hesabını kaç kr yaktığının hesabını sen yap

1e45136a9c1748fca6b0cdb6f468cda7.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

5.3 litre :) 3 kusurlu değerler biraz hayal tek yönlü kullanımlar dışında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal
(düzenlendi)

Bence bakımlı bir tdci 90 km ile pompa değeri olarak 4.2 gibi bir değeri rahat görür. 110 km/h ile de 4.5 litreyi rahat görür. Bunu herkes biliyordur ama uygulamak biraz sabır gerektirir. Mesela ben özellikle bildiğim uzun yollarda kolay kolay fren kullanmıyorum. Viraj varsa öncesinde gazdan ayağımı çekiyorum kendiliğinden yavaşlamasını bekliyorum. İnanın bunun çok tasarrufu var. Sürekli kullandığınız yol varsa deneyin.

++ Göksel hocam aracınızda yazılım vardı sanırım. Bence bu değerleri tutturmanızda bunun da etkisi var.

tarihinde Fırat ÖNAL tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Istanbul benim şehiriçi az yaksın diye hiç dikkat etmeden yazın 6-6.5 , kışın 6.5-7 lt civarında (5.vitesi nadiren görerek).

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş
(düzenlendi)

Bu da benim aracın uzun yol değerleri İstanbul-Ağva arası hafta sonları. Şileden sonra da 3.4 ile 3.6 arası gezinir. Km:155700'de. [emoji4][emoji41]

bayır aşağımı sürüyorsunuz bu arabayı sürekli :biggrin:

tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Genelde 40-50 litre yakıt alırım, kısa mesafede doldurup sıfırlamam 5.13 un altını görmedim pompa değeri olarak iki buçuk senedir :)

b97aa7f23bc0f1ef41ffa22104f75440.jpg

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş
(düzenlendi)

Genelde 40-50 litre yakıt alırım, kısa mesafede doldurup sıfırlamam 5.13 un altını görmedim pompa değeri olarak iki buçuk senedir :)

hocam bu uygulamanın adı ne acaba güzel bişeye benziyor

tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

5.3 litre :) 3 kusurlu değerler biraz hayal tek yönlü kullanımlar dışında.

Yani depo ve yol bilgisayarı arasında bariz farklar hiç oluşmadı bende şimdiye kadar.
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

http://www.spritmonitor.de/en/

Uygulaması da var, bu sitesi.

Benim 5.13 çıkan depo da yolbilgisayari 4.3, ortalama hız da 90 di. [emoji53]

En yüksek de 8.53 gördüm, onda da yolbilgisayari 9.5, ortalama hız da 15 di.

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

++ Göksel hocam aracınızda yazılım vardı sanırım. Bence bu değerleri tutturmanızda bunun da etkisi var.

Fırat Hocam. Yazılımın ben yakıtta herhangi bir tasarrufunu hiçbir zaman görmedim.

Yazılım olmadığı zamanlardada bu değerleri yakalıyordum genelde.

Konuşulanın aksine yazılım varsa tasarruf yapar yada fazla yakar gibi birşey söz konusu değil hep aynı :)

Daha çok güç artışı ile aynı değer olması benim için zaten bir tasarruf oluyor o yüzden yazılım iyidir iyi :)

tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Behram Doygun

bayır aşağımı sürüyorsunuz bu arabayı sürekli :biggrin:

Biraz öyle davut hocam Ağva yolu Şile'ye kadar inişli çıkışlı bir otobandır. Ama daha çok iniş vardır. İnerken yokuşun sonuna doğru biraz hızlanırım ki araç diğer yokuşu fazla basmadan çıksın diye. Toplam gidiş-gelişim 300 km'dir. 50 tl mazot harcıyorum.[emoji16][emoji4] Şehir içinde ise 4.8 ile 5.4 arası kullanıyorum genel olarak.[emoji56]
Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT

Sabah akşam kısa mesafe (6+6 km)

Ort.hız: 24 km

Alınan Yakıt: 35,50 l (130 tl)

Litre fiyatı: 3,66 tl

Katedilen mesafe: 660 km

Ort.gerç.tüketim: 5,3 l

Yol Bilgisayarı :5 l

km:19,7 kuruş

Böyle güzel veri almışken paylaşayım aracım kısa yol,şehir içinde çok yakıyor sanıyordum yakmıyormuş nasıl oldu bende anlamadım.

Sabah akşam kısa mesafe (6+6 km)

Ort.hız: 19 km

Alınan Yakıt: 44 lt (156 tl)

Litre fiyatı: 3,540 tl

Katedilen mesafe: 709 km

Ort.gerç.tüketim: 6,2

Yol Bilgisayarı :5,6 lt

km: 22 kuruş

Hep aynı değerler elde edilemiyor malesef :(

Bu sefer hep eksi derecelerdeydi hava yani gerçek kıştı.Ayrıca hanıma haftasonları araç kullanmayı öğretmeye başladım 2 - 2,5 saat kadar haftada.Aracı,yakıtı ve tabiki sinirlerimi yıpratıyor :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...