İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - Dizel


Aykut Gürkan

Recommended Posts

Onur Urhan

125 te yapınca sıfırladım. kendine gelir dedim yakıt aldıktan sonra 132 de yandı bu kez.

daha önceleri defalarca sıfırladım hiç böyle bir şey yapmamıştı.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İkaz depoda kalan lt ile yanar. O lt ile kaç km ile gezebileceğiniz size bağlıdır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim araçta 80 km menzil kaldığında yanıyor. Ama aracın 100 km ortalaması düşdüğünde bir anda 140 km gösteriyor menzili ve ışık sönüyor. Sonra biraz sert kullanayım 80 km menzile tekrar düşüyor ve ışık yanıyor.

Yorum bağlantısı
Buğrahan Korkut
(düzenlendi)

en kıl olduğum şey yakıt lambasının yanması.arabada çeyrek depo benzin var ama lamba yanıyor.kalan yolu km arttıkça düşürüyor ama bu arada lpg tükettiği için benzin düşmüyor kendi kendine sıfıra düşüp tekrar başa alıyor.acaba serviste yakıt lambası ikazını daha düşük kmlere çekme veya kaldırma şansımız var mıdır?

tarihinde Buğrahan Korkut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

yok mudur bu konuda bilgisi olan?

Lpg'li imiş... Yarım depo yakıtla dolaşın..

Sebep, aracın benzin yandığını sanmasıdır...

Yorum bağlantısı
Buğrahan Korkut

Lpg'li imiş... Yarım depo yakıtla dolaşın..

Sebep, aracın benzin yandığını sanmasıdır...

bu konuda sıkıntı yok.araç km yaptıkça içindeki kalan benzinle yapacağı yolu bilgisayar otomatik olarak düşürüyor ve sonunda benzin ışığını yakıyor.serviste benzin uyarısını devre dışı bırakmak mümkün mü?

yarım depo ile gezmekte çözüm değil malesef.

Yorum bağlantısı
Onur Urhan

Olabilir ama kutup başını söküp yeniden takabilirsiniz.

denedim değişen bir şey olmadı ilk yaptığında denemiştim.

yakın zamanda servise gittiniz mi? yeni yazılım atılmış olabilir. bende de hep 132-136 aralıklarında yanıyor.

Gittim yazılım atıldı doğru, ancak bununla ne ilgisi var anlamadım. Yeni yazılım yol bilgisayarına yakıt ikazında kafana göre takıl komutu mu veriyor acaba?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Kış lastiklerinden yazlıklara geçtiğimde tüketim düşecek diye sevinirken, klima kullanmaya başlamamla 6.5 ortalama altına inemez oldum. Bir zamanlar 5,5 - 6,0 arasında tüketime şahit olabiliyordum :) Aracımda yakın zamanda taktığım K&N hava filtresi var. Ortalama hızım 35-40 km civarında. K&N hava filtresini taktıktan sonra rölantideki tüketim 0,1 lt. artış gösterdi. Hep 0,4-0,5 görürken, şimdi klima kapalıyken 0,6 görüyorum. Yakın zamanda filtreyi temizleyip deneyeceğim, umarım tüketimin toparlanmasına etkisi olur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

Focus 3 te yakıt tüketim konusu yok bende buraya açıyım dedim.Araç 3000 bin km de Üsküdar -Kocaeli ne gidip geldim.Resimler konuşsun nasıl daha az yakabilirim acaba..Bu arada gerçek depo değeri 207 km de 6.7 lt yakıt aldı araç.

yunus, ne olursa olsun tüketim çok güzel...ancak hemen belirtmeliyim, bu kadar az km de yapılan tüketim yanıltıcıdır. tüketimin gerçeği 3,7 gibi... üstelik ortalama hız çok az, eğer ort. hızın daha fazla olsaydı, rüzgar direncinden dolayı tüketimin artardı. hava sıcaklığı, pompanın basınç farkı, alınan yakıt sıcaklığı gibi etkenler, birde alınan mazotun bu kadar az olması, hata payını çok arttırır. bu testi 200-300 km lik bir yola 90 km hızla git-gel yaparak, yola çıkarken alınan mazotta pompanın ilk tıkında keserek, ikinci dolumda da ilk tıkta keserek bir dene bakalım. tebrik ederim.

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Hocam edirneye gidip gelmede deniyeceğim.Dediğin doğrudur.Yapılan km nin az oluşu hata payını yükseltir.Lakin 4 vites 1600 devir bandı en az yaktığı hız 60 70 arası oluyor.5 vites ve 6 viteste çok yakıyor velet :)Şehir içi kısmı 20 km dir.

Birde bu araçta cruise control yok.O olsa ben daha da az yakıyorum :)

zaten tahmin ettim, benim araçta da en az 4.vites 60-70 arası yakıyor. bir de 5. vites 1500-1600 devirde çok az yakıyor ama, kıyamıyorum o düşük devir ile seyretmeye...bence sürdürülebilir-kullanılabilir hız ve devirleri test etmek daha doğru olur. mesela 4.vites 60-70 arası isterse 1 litre yaksın o şekilde samsundan ankaraya gitmem, gidemem, test için bile olsa gitmem. senin gibi yüz binlerce km yapmış bir yol canavarı, gaz pedalını yerine göre cruise control dan bile daha optimum kullanabilir. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Hocam gaz pedalı ayağımın altında olunca birine bulaşıyorum.Yoksa cruıse olunca ayağım tabanda sabit kalıyor bulaşmıyorum.

Bu arada fiesta 1.4 tdci dolu iken ilginçtir ki 2100 devir dakka da en az yakıyordu :)Bu arabalarında türlü türlü huyu var...

depoya katkıyı koyunca devirli kullanayım da tortuları atsın diye kaç kişiyi delirttim bir bilsen :D evet, her aracın dinamikleri farklı oluyor. :yes:

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Lastik basıncı büyük etken gibi, ben 100-200 km kasabiliyorum , daha fazlası zor. :)

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

lastik basıncı çok büyük etken ama çukurlarda sakat.

ısınınca pek sıkıntı kalmıyor...

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Onu hiç düşünmedim hocam..

30-40 km boyunca 90-100-110 km hızla seyredince iyice ısınıyor, ne yol sesi kalıyor, ne de sertlik...

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Hocam uzun yolda en çok dikkat ettiğim 2 şey biri az fren diğeri yokuş çıkarken basıyorum :)Yoksa bayık halde fazla yakıyor..

zaten bende yokuşlarda kendimi kontrol edebilsem çok daha az yakacam da, bir türlü olmuyor, rampada millet tın tın giderken, yanlarından vites değiştirerek geçmek çok hoş oluyor. :biggrin:

Yoksa bayık halde fazla yakıyor..

benim araç için yazıyorum en az yaktığı durumlar, düzde 1500-1600 devir, rampada 1750 devir(max. tork devri)

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar
(düzenlendi)

büyük konuşmayayım da, dizel yasaklanmadıkça tüplü araç kullanmam.

herkes bana ş.içinde çok az yakıyorsun ama(5,3 litre), senin ort. hızın yüksek(33 km) diyordu, bende kabul ediyordum zaten...maalesef şu anda ki ortalama hızım düştü ve 28 km oldu, işin garip tarafı ort. tüketimim de düştü 5.1 oldu :D (eskisine göre çok devirli kullandım, 2-3 günde bir devir kesiciye yaklaştım :biggrin: )

ben nedenini hemen hemen tahmin ediyorum, şu an test halindeyim, depomu bitirip 30 liralık mazot alıp onu da bitirip full yapınca sonucu açıklarım.

Şehir içi çok göreceli bir kavram. Samsunun trafiği mersine benziyor. 4 bazen 5. Vitesi kullanıyorsunuz. Ankarada ana harterlere boş saatlerde çıkmadıkça 4-5 i hiç görmüyoruz :) yoğun saatlerde 2. Vitese almadan birkaç km yol gittiğimi bilirim :) bide yokuş trafik ışığı vs.lerde etken tabi. Ama yinede sizin tüketimler ilginç tabi şaşkınlıkla bakıyorum ankarada benimki yol bilgisayarına göre Altının altına inmiyor :) mazot alıp ölçsem kimbilir kaç çıkacak.

tarihinde Kutay Akçar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

bu konuda sıkıntı yok.araç km yaptıkça içindeki kalan benzinle yapacağı yolu bilgisayar otomatik olarak düşürüyor ve sonunda benzin ışığını yakıyor.serviste benzin uyarısını devre dışı bırakmak mümkün mü?

yarım depo ile gezmekte çözüm değil malesef.

Yarım depo ile 250-300 km gider heralde.. Bu mesafe içinde bir kez kontak kapanırsa sorun kalmayacaktır..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Aynı olay dün benim başıma geldi. Kalan menzil 70 KM'yi gösteriyordu. 20 TL'lik mazot aldım. 5 litre'ye yakın. Yakıt ibresi yukarı çıktı ancak ne lamba söndü, ne kalan menzil değişti. Çalıştırdım kapattım. Yine bir şey değişmedi. Yaklaşık 30 KM yol gittim, kalan menzil 60 KM'ye düştü. Bir yerde durup bir şeyler aldıktan sonra tekrar çalıştırdım. Işık söndü, kalan menzil tekrar hesaplandı. 130'a çıktı. :)

Burkay Kalan miktarı 10dk. Bir hesaplar Yol bilgisayarı yani 10 dk. Beklemek lazım.. Özellikle 20TL lik yakıtlarda bu olur ışık sönmez..

Vesile ile bazı versiyonlarda sabit 80'de ışık yakarken, bazı versiyonlarda yol Bilgisayarına göre kalan km. yi hesaplar..

Yani aracın yazılımı güncellenmiş..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...