İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - Dizel


Aykut Gürkan

Recommended Posts

Mustafa Çayır

O cihpten sonra zor görürsün dermişim :D

chipten sonra 6.1 lt/100 km civarına inmiştim abi. sakin sakin kullanıyodum :)

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Hocam bizim araç şuan 137-138 hp dolaylarında, Klimanın devreye girip çıktığını araç 109 hp ikende hissediyordum, şuan 137-138 hp ikende hissediyorum. Çekişin farkettiğini çok rahat anlayabiliyorum, hızlanmadaki değişimi çok rahat farkediyorum. Klimanın açıldığını unutup bazen, araçta bir sorunmu var neden kağnılaştı bu araba diye düşünürken bir bakıyorumki klima açıkmış ;) Yani sizin dediğiniz kadar tozpembe değil herşey, gayette güzel etkiliyor Klima, bizim 1.6 Tdci motorların performanslarını. Hatta bir kere arabayı çalıştırdım 30 sn sonra klimayı çalıştırdım, daha sonra aracı hareket ettirmeye kalktığım stop ettirdim ki, o güne kadar daha stop ettirmemiştim. İlk defa klima devredeyken, aracı kaldırınca stop ettirdim :) Araç stop edince şaşırdım neden stop ettirdim diye, sonra yine baktım ki klima açık :biggrin: Ben Pert'e çıkarttığım Lacetti'de de (1.6 benzinli 110 hp idi), bu Focus'ta da sollamaya çıkarken kapatıyorum klimayı hala, çünkü bana olabildiğince performans lazım. Klima gibi donanımlar açıkken, sollama anında performansımı düşüremem; heleki tek şerit gidiş, tek şerit gelişi olan bir yolda ;)

Peki hocam, aracı aldığımdan beri gözlemliyorum, klima açıkken daha fazla yakıyor araç, şehirler arasında. Camlar açıkken o kadar yakıt farkı hissedilmiyor, fakat klima açıkken hissediliyor. Yani sizin dediğiniz gibi düşünmüyorum bende ;) Herşey araca yakıt alırken pompada belli oluyor...

Hocam diye hitap etmişsin ama ben Maalesef hoca değilim. Herkesin hissetmesi ve ölçümlemesi kendine göre doğru olabilir tabiiki. Ben yapılan araştırma test ve kendi fikirlerim ile bir şeyler karalamaya çalışıyorum Dolayısıyla düşünceler aynı olmak zorunda değil. İsteyen açar camı istemeyen klimayı açar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Adam tırla sıkıştırdı sıkıştırdı sonra hereke rampasında durdum onunde bildiğiniz sonra topuk gebze gişeden kaçtım :) Bi kerede adam onumde durdu otobanda orta şeritte indi aşağı ınmesıni bekledim sürdüm üstüne kaçtım topuk :) Daha macera cok bende taksici polis hepsinden yırttık artık bulaşmıyorum :)

:shok: senin yanında da fazla bulunmamak lazım, düşünsene yakıt sistemine bi pislik gitse, anında olum bak git oluruz :bambam:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

Yok hocam neden gitsin dişimize goreler kafa tutuyoruz.Adam zaten tırda iner koşar kaçarım :)

eeee, araba nooolcek? :koskos:

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Arabanın kaskosu var canımdan kıymetlimi :)

Bi gün kuzenın mercedes var taksici küfür etti çek sağa dedi çektik ben indim o indi o sopayla inince ben geri bindim :) adam haydarla geliyor vurucak surdum ustune adam na havliyle kaldırıma atladı kaçtım :) Hocam kaçamadığım yok daha :)

allah bacaklarına kuvvet versin. çok iyi kaçarım diyorsun yani. çekirgeyi biliiin di mi? :seytan:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Koca

Fiorinodaki adam direksiyonu bırakıp alkışlamaya başlamış..."

"sonra ben sollamaya kalkıcakken gaza basıyor inadına"

ne manyaklar var abi yaa. :)

var, bana da denk geliyor bazen. bu cinslerin nerede denk geleceği de belli olmuyor. hiç ummadığınız yerlerde denk geliveriyor.

opel vectra (2008 model falandı) bu sana yaptıklarının aynısını bana yaptı, bozuk turboyla sollamıştım hiç unutmuyorum bundan 6-7 ay önce.

sonra turboyu yaptırdım tabi :) o günden beri birdaha denk gelmedik :D

Evet hocam, insanı deli ediyorlar gerçekten. Düzgün düzgün kullansalar ne olucak. Çevresindeki araçları rahatsız etmelerine ne gerek var. Madem ki Ego'n yüksek, diğer araçlara zarar vermeyecek şekilde, biraz daha süratli kullan. Kimse sana yanaşmasın. Fakat yaparlarmı hiç... Bizde kimden ne bekliyoruz işte...

arkadaşlar sakin...bakın en son başıma geleni yazayım. dedim ya iki gün önce eskişehir yolundaydım. gece dönerken manyak bir gürcistan plakalı tıra denk geldim. adamı kurallara uygun rampa yukarı solladım. adam birden çıldırdı, ve beni rampa yukarı 120 ile solladı. ama yol dardı, hafiftende sıkıştırdı. be şerefsiz madem rampa yukarı 120 ile gidebiliyorsun, ben kıçında giderken niye 70-80 le tı tın gidiyordun. manyak beni geçti ama yolda yalpalamaya başladı. nerdeyse refüjlere sıfır geçiyor, araç geziyor. biraz sonra tahmin ettiğim gibi yavaşladı. indik 70 e...e napacaz, mecbur yine solladık. biraz gidince adam yine kudurdu. aramızda 100 metre var nasıl sellektör yapıyor çekil geliyorum diye....dedim bunun gelişi kötü, bastım gaza, ama adam manyak geliyor. yol virajlı ve iniş çıkışlı olmasa, adam yetişip üstüme çıkacak. ben tabi basıp uçtum. ilerde benzinliğe girdim, farları kapatıp bekledim. manyak geçince peşinden ağır ağır yola çıktım. inanın o rampa yukarı 120 ile sollayan tır, beni kaybedince 70-80-90 la tın tın gitmeye devam etti. şimdi merak ettim, bunlar burak kardeşin başına gelse acaba ne yapardı. benim düsturum şudur: "ite bulaşacağına, çalıyı dolaş" :biggrin:

Tırlara ve kamyonlara bulaşmıyorum hocam :biggrin: Benim dalaşım kendi segmentimdeki araçlarla :) En iyisini yapmışsınız hocam. Ya topuklayıp gitmeye devam ederdim sizin yerinizde olsam, yada tırı arkadan bir süre uzunlarla taciz ederdim. Daha sonra da ya ondan daha erken yavaşlayıp bir yere girer(Eskişehir yollarını bildiğim için sapılacak yerleri de azçok bilirim :biggrin:) yada tır yavaşlamaya başlayınca, sıkıştıramayacak bir hıza düştüğü an sollayıp giderdim. Sonuçta Tırcıyla karşı karşıya gelmeye gerek yok, sonuçta adamın pompalıyla çıkıp çıkmayacağı belli değil :).

altındaki aracın süsüne ve gösterişine güvenip sizden hızlı ve güçlü olduğuna inanan ve yol vermeyen, sizin tabirinizle "manyaklar" hepimize denk geliyor. :) yeni yapılmış Ankara-Mersin arası otoyolda hafif rampada önümdeki honda civicten yol istememe rağmen sağa yanaşmayan ve de hızlanıp yol vermeyen aracı bi süre ya sabır çekerek uzun bi süre takip ettim. sonrasında tekrar sellektör yapıp yol istedim. malum civicli gene yol vermeyince mecbur kalıp sağından basıp geçtim. biraz fark atınca sol şeride geçip yavaşladım. bu kez o bana yaklaşınca ben biraz daha hızlandım. ileride kaymak gibi yolun bittiğini fark edip son ana kadar bekledim ve birden sağa çekilip fren yaptım. gözüme kestirdiğim yolun en kusursuz yönüne geçtim. tabii sizinkisi bunu fark edene dek paldır küldür bozuk satıha düşünce ben de arkasından :D :D :D aha böyle kahkaha attım...

Çok iyi yapmışsınız hocam :biggrin: Siz anlatınca benimde aklıma geldi, fakat benimki biraz daha feci sonuçlanıyordu. 1.5 yıl önce Eskişehir çevre yolunda; oto center dönüşüne gelirken, köprünün sağından ayrılan yol var, bilirsiniz belki. Hızım 100 km orta şeritte ilerliyordum Lacetti ile Eskişehir çevre yolunda ilerlerken oto center'ın o sapağına geldim, sağa girip ayrılan yola gireceğim. Sağımda da modifiyeli Peugeot 307 vardı. O da benim gibi 100 km süratle ilerliyordu. Burada sıkıntı yok. Sonra sağ sinyal verip biraz hızlandım; 307'nin önüne geçip sağ şeride giricektim. Fakat ben hızlanmaya başlayınca adamda hızlandı, ben biraz daha hızlandım, adamda benimle aynı şekilde hızlanıyordu. Madem hızlanıcaksın diple gazı önümden gir ayrılan yola, değil mi :)? Hala yan yana gidiyoruz, süratimiz 120 oldu. Bende gazı dipleyip önüne geçtim, ayrılan yola girdim, dikiz aynasından baktım oda gazı diplemiş geliyor. Bahsettiğim ayrılan yolda iki aracın rahatça yan yana gidebileceği genişlikte. Baktım ileride Range Rover var. Hıza baktım 160 km'ye çıkmışız. Hemen sağ tarafa geçip frenlemeye başladım. Arkamdaki 307 sürücüsü ne olduğu anlayamadı; acı acı frenleyerek Range'e çarpmaktan kıl payı yırttı. Umarım iyice akıllanmıştır. Fakat olan Range sahibine olacaktı, en çok ona üzülürdüm.

Hocam diye hitap etmişsin ama ben Maalesef hoca değilim. Herkesin hissetmesi ve ölçümlemesi kendine göre doğru olabilir tabiiki. Ben yapılan araştırma test ve kendi fikirlerim ile bir şeyler karalamaya çalışıyorum Dolayısıyla düşünceler aynı olmak zorunda değil. İsteyen açar camı istemeyen klimayı açar.

Benim hitap şeklim bu şekilde. Yoksa sadece hoca olanlara bu şekilde hitap etmiyorum. Tabiki isteyen istediğini yapar, benim söylediğimde o testin sonuçları, bizim araçlar için geçerli değil. Bizim araçlara göre uyarlanması gerekiyor...

Ben otabanda onumde duran tirin onunde rampa yukari durdum :)
Adam tırla sıkıştırdı sıkıştırdı sonra hereke rampasında durdum onunde bildiğiniz sonra topuk gebze gişeden kaçtım :) Bi kerede adam onumde durdu otobanda orta şeritte indi aşağı ınmesıni bekledim sürdüm üstüne kaçtım topuk :) Daha macera cok bende taksici polis hepsinden yırttık artık bulaşmıyorum :)
Arabanın kaskosu var canımdan kıymetlimi :) Bi gün kuzenın mercedes var taksici küfür etti çek sağa dedi çektik ben indim o indi o sopayla inince ben geri bindim :) adam haydarla geliyor vurucak surdum ustune adam na havliyle kaldırıma atladı kaçtım :) Hocam kaçamadığım yok daha :)

Hocam çok güldüm ya kusura bakmayın :biggrin: Allah aracınıza, ayaklarınıza zeval vermesin, aracınız hep sorunsuz, yakıtınız hep kaliteli olsun :biggrin: Hepsi de ayrı bir olaymış hocam. Diğer hikâyelerinizi de çok merak ettim :) Özellikle Polisle olanları. Hepsini anlatsanız roman olur herhalde :biggrin:

Yorum bağlantısı
Burak Koca

Valla polis olayında en son ekip otosunda yalvarıyordum.Karakola gitmeden kurtulduk hhhh O biraz sakat :)

Aman hocam, dediğiniz gibi Polislere bulaşmamak lazım. Sadece haklı olduğum konu varsa, düzgünce konuşarak hakkımı ararım. Yoksa polislere karşı ileri gitmem. Sonuçta isterlerse herhangi bir şey yüzünden karakola da çekebilirler, yoksa bir sürü şey yüzünden ceza da yazabilirler. Uğraş dur sonra. Eğer sizinki gibi bir durumla karşılaşırsam, Polis bir tanıdığımız var direk onu arar, bu şekilde gelişen ve haklı olduğum bu konu var diyip onunda gelmesini rica ederdim :) Sonuçta polis polisin dilinden anlar yani :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Arabanın kaskosu var canımdan kıymetlimi :)

Bi gün kuzenın mercedes var taksici küfür etti çek sağa dedi çektik ben indim o indi o sopayla inince ben geri bindim :) adam haydarla geliyor vurucak surdum ustune adam na havliyle kaldırıma atladı kaçtım :) Hocam kaçamadığım yok daha :)

:D Aman sakat bir tip denk gelmesin. Döverler sonra denize atarlar, Allah muhafaza. :D

Yorum bağlantısı
Burak Koca

siz siz olun genede böyle şeyler yapmamaya özen gösterin, :i-ih: ve bakmayın benim yazdığıma. lakin o adam da gerçekten bunu hak etmişti. ama hanımda arabada başımın etini yedi. :spiteful:

Evet hocam haklısınız, zaten dediğim gibi yılda 1-2 kere denk geliyor. Dediğiniz gibi gerçekten bazı şeyleri hak ediyorlar, kendimize hakim olup tutuyoruz bir süre, fakat bir yerden sonra da iş çığırından çıkıyor dediğiniz gibi :)

Benim durum arkadaş sivil polismiş :)

Ooo hocam o durum çok sakat işte, çok ucuz yırtmışsınız gerçekten :) Sivil polisde arabasını düzgünce kullanmıyor muydu hocam, nasıl bir olay olduda, bu şekle kadar geldi?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

ona bizim oralarda öyle demezler ama :)

bu arada bana ''mersin güneydoğu bölgesinin en gelişen yeri'' diye bir bilgi geldi. :shok:

nıhahahahahaha...o da bir şey mi? güneydoğuya deniz bilem geldi. mersin meğerse güneydoğu sahillerinin incisiymiş :oghk:

Yorum bağlantısı
Burak Koca

ona bizim oralarda öyle demezler ama :)

Evet hocam, güzel bir üslüpla söyliyim dedim :biggrin:

Yorum bağlantısı
Murat Çeviren

Mersin ili birçok batı ilinden daha düzenli. İzmirden bile gelenler Mersini daha iyi buluyor.

Yorum bağlantısı
Osman Dabanlı

Yer : Ankara trafiği (Motor soğukken yol yapma, sürekli dur kalk ve yoğun trafik, yokuş inme ve çıkma,

Günde ortalama 15km gidiş 15 km geliş) + 150 km Çankırı yolu

Sürüş stili : Depoya Carbon Clean temizleyici koyduğum için sürekli yüksek devirli kullanım.

Tüketilen Yakıt : 49,850 litre (240 ml Carbon Clean dahil)

Gidilen yol :830 km

Litre Fiyatı : 3,85

Yol bilgisayarı ortalama yakıt : 5,9 lt

Yol bilgisayarı ortlama hız : 30 km/h

Depo fulleme ile hesaplanan 100km de yaktığı yakıt : 6,0060 lt

Depo fulleme ile hesaplanan 1 km de yaktığı yakıt : 0,2312 TL

Yorum bağlantısı
Avni Turna

25 litre dizel aldım 360km gittim yani 100km/6.9 ama yol bilgisayarı 8.9 gösterdi bu kmdeki tüketimi.

(tamamı şehir içi ve 5km'lik git-gel lerden oluşuyor motor kapatmaya yakın ısınmış oluyor)

şehir dışında ise gerçek değer ile hemen hemen aynı.....

50km mesafelerde ise 4-4.5 ortalama 100-110 km hızla...trafik ışıkları olmazsa 3.8 gibi değeri bile yakalayabiliyorum.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Akünüzü sökün, 10-15dk bekleyin, bir daha deneyin sonrasında :)

denedim, durum aynı, öncesinde de, sonrasında da fark +0,4 litre...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çok dur kalk yapıyorsanız, yani çok marşa basıyorsanız sapabilir ama bu kadar sapmaz..

Tekrar test edin..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Çok dur kalk yapıyorsanız, yani çok marşa basıyorsanız sapabilir ama bu kadar sapmaz..

Tekrar test edin..

:good1:

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

Çok dur kalk yapıyorsanız, yani çok marşa basıyorsanız sapabilir ama bu kadar sapmaz..

Tekrar test edin..

günlük 14+14=28 km de, yaklaşık 40-50 kez kalkış yapıyorum. ama marşa basma olarak 2-3 civarı, bazı gün 5-6 olabiliyor. her zaman pompa atınca kesiyorum koydurmayı. aracı ilk aldığımda fark +0,1 idi. her fullemede 0,2-0,3 yavaş yavaş arttı. bir ara 0,65 litre oldu. son 2-3 depodur 0,4 litrede sabitlendi.

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

günlük 14+14=28 km de, yaklaşık 40-50 kez kalkış yapıyorum. ama marşa basma olarak 2-3 civarı, bazı gün 5-6 olabiliyor. her zaman pompa atınca kesiyorum koydurmayı. aracı ilk aldığımda fark +0,1 idi. her fullemede 0,2-0,3 yavaş yavaş arttı. bir ara 0,65 litre oldu. son 2-3 depodur 0,4 litrede sabitlendi.

atlanan bir şey var hocam pompanın doğruluğuna neden bu kadar eminsiniz ? ;)

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

atlanan bir şey var hocam pompanın doğruluğuna neden bu kadar eminsiniz ? ;)

doğru, her zaman farklı pompadan alıyorum ama, her zamanda yol bilgisayarından fazla çıkıyor yakıt hesabı...şimdiye kadar 10-12 defa full yaptım, her zaman fazla çıktı. son zamanlarda da hep +0,4 litre...bir kere olsun eşit yada eksik çıkmadı. bana hep geç atan pompalar mı denk geliyor??? forumda benim gibi olan çok arkadaş var, bilemiyorum.

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...