İçeriğe Yönlendir

Konya'da Gezilecek Yerler ?


Ramazan Okyar

Recommended Posts

Ramazan Okyar

Haftaya Konya'ya 2 günlüğüne gezi amaçlı gideceğim.Tavsiye edebileceğiniz  gezme ,yeme içme , konaklama , görülesi yerler.....vs  varsa bekliyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Etli ekmek için Meram restorantı tavsiye etmişlerdi biz gittiğimizde ama uzak olduğu için gidemedik. Biz mevlana yakınında bir yere gitmiştik orada ki güvenlik görevlilerinin tavsiyesi ile ama iğrenç bir yerdi.Sonradan müşteri önlendirmeleri için o civardaki görevlilere para verdiklerini öğrenmiştik.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Havzan'da muhakkak etli ekmek yiyin. 

tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Cemo'ya gidilir, bamya çorbası içilir, (bamyayı sevmeyen ben tarafından bile) beğenilir. Etli ekmek, kuzu yenilir, doyulur.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Karapınar meke krater gölü, çıralı obruk gölü, Ereğli İvriz de balık yenebilir.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Havzan Etli Ekmekte güzel bi etli ekmek yenir (Cemo'ya gittim ama Havzan'dan daha iyi olmadığını düşünüyorum). Sonra Kuleye çıkılır etraf o yükseklikten güzelce bir izlenir. Daha sonra tarihi ve doğal güzellikleri severseniz Konya'dan uzaklık sırasına göre;

 

Çatalhöyük yerleşim yeri, Meke Krater Gölü, Ereğli İvriz Kabartması şiddetle tavsiye ederim.

 

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87atalh%C3%B6y%C3%BCk

 

http://tr.wikipedia.org/wiki/Meke_Krater_G%C3%B6l%C3%BC

 

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0vriz

Yorum bağlantısı
Mustafa Egirdir
(düzenlendi)

Benim uzmanlık alanımda konuşulmuş burada :)

1. Serenade'de etliekmek ve Mevlana pide

2. Kabakçı Ali'de tirit

3. Tiritçi Mithat'ta tirit

4. Ali Baba'da fırın kebap

5. Havzan 1'de etliekmek (Sadece 1)

6. Akyokuş Konya mutfağında Konya manzarası eşliğinde yöresel diğer yemekler

 

Beni doğma büyüme (4 kusaktır)Konyalı olarak şunları önerebilirim

 

1- Serenade de etliekmek yemem konumu hiç güzel (bence aile ortamına pek uygun) değil hatta ilk TV ye çıktığında nerede bu ya kimmiş falan olduk. Ben misafirlerimi Havzanda ağırlarım ama cemo yu sevmem.

2-Tirit sadece Tiritçi Mithat a yenilir.

3- Fırın kebabı Hacı Şükrü de yenilir.

4- Konya mutfağınında örneğini hesaplı ve yukarıdakileride içinde kapsayan menusü ile Konya Mutfağında Konya menüsü ile tadabilirsiniz. (Konya-Beyşehir çevre yolu üzeri Başkent Hastenesi civarı) özellikle hepsinden isteğinizi belirtin son olarakta tatlı için dondurmalı ilmik helvası isteyiniz.

5-Nargile ve çay keyfi eşliğinde Konya manzarası için Akyokuş a çıkılabilir. Nargile keyfi için Sillede tercih edilebilir.

 

Gezilecek yerleri yukarıda arkadaşlar yazmış zaten yardıma ihityaçınız olursa benimle özelden iletişime her zaman geçebilirsiniz.

tarihinde Mustafa Egirdir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ramazan Okyar

Arkadaşlar tek tek teşekkürler listemi yaptım uçuşa hazırım :) Konya dönüşü aynı başlığı Gaziantep için açayım bari Aralık ilk haftasıda oraya gideceğiz..

Yorum bağlantısı
Ramazan Okyar

Ben daha çok gezme , görülecek yerler (cami,medrese,klise.....vs) merak ediyorum.Mardine gittiğimizde  gezelim görelim derken akşama kadar bir lokma yemeden şehirden ayrıldık.Yeme işleri şimdilik 2. planda.

 

 

Cemonun etli ekmeği kesinlikle Havzan dan daha iyidir. Bunu her platformda tartışırım :)

 

Not: Aslında Konyada en iyi etli ekmeği fırıncılarda yaptırırsınız, kendi malzemenizi götürerek. Zaten Havzan da böyle bir fırıncıymış eskiden, nerden çıkardıysa metrelik etliekmek çıkarmış, öyle meşhur olmuş. Ama metrelik etli ekmek çabuk soğur.

 

Fırsatım olursa her ikisindende denerim ;)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ramazan Okyar

Gezimizi tamamladık.Geziden sonra S.gökçene uçup sabah tekrar İş yerinin semineri için Antalyaya uçtum.Daha yeni fırsatım oldu yazmaya.

 

1. gün :  sabah 8 gibi konyadaydık.Foçadan konyalı asker arkadaşım beni havaalanından aldı ve 2 gün boyunca ilgilendi sağolsun.

İlk gün arkadaşın bir akrabasının düğünü varmış bize denk geldi gidip görmek istedik.Düğün yemeğine katıldık.Alışkın olmadığımız bir tarzdı görmemiz iyi oldu.

Daha sonra silleyi gezdik (eski bir mekan , yeni yeni restorasyon çalışmaları var 3-5 sene içinde çok rağbet gören bir yer olabilir.), merama (tavus baba türbesi ) gittik hacı şükrüde tandır yedik(tandırı beğendim fena değildi) derenin kenarında çay içtik  sonra konya merkezde biraz gezdik  (iplikçi cami,şemsi tebrizi cami , şerafettin cami) iplikçi cami şadırvanında seslerin yakılanmasını test ettik çok güzeldi. şemsi tebrizi cami ve cami içindeki türbede maneviyat kokuyor orada namaz kılarken tüylerin dikilmemesi içten değil.Sadrettin konevi türbesine gittik ancak kapalıydı dışarıdan görebildik.Akşam havzan-3 te konya etli ekmek yedik (herkes havzan-1 demişti ancak tekrar meram tarafına gitmeyelim dedik ancak havzan-3 tede etli ekmek müthişti daha önceden sakaryada-boluda yememe rağmen buradaki bambaşkaydı özellikle eti çok lezzetliydi fiyatıda uygundu) sonra akyokuşa çıktık şehir manzarası eşliğinde çaylarımızı içtik.

 

2. gün :sabah ilk iş zemzem çorbacısına gittik zemzem çorbası içtik çok güzeldi , yola koyulduk üçler mezarlığını gördük sonra mevlanadan gezmeye başladık.Zaten 3 saat kadar ayrılamadık oradan.Maneviyat kokuyor resmen.Sultan selim camisini gezdik , kapı camisini gezdik , mithatta tirit yedik oda çok güzeldi , arkadaştan öğrendiğim kadarı ile tiritin alelade bir yemek olduğunu köylerde daha farklı yapıldığını öğrendim en son alaaddin camisini ve türbesini gezdik karamandan gelen üniversiteden arkadaşımla şehir merkezinde sıradan bir mekanda yemek yedik , mevlana yedim ama çok sıradandı sakaryadaki daha güzel diyebilirim , bu yüzden tavsiye edilenden şaşmamak lazım.Gezimizi tamamlayıp havaalanına gittik ver elini S.Gökçen.Sabahta  tekrar antalyaya uçuş.1 hafta daha burdayım sonrasında antep e gideceğiz kültür gezisine ;)      Otelde int. çok kötü elimden geldiğinde Konya fotolarını yüklemeye çalışacağım.

Yorum bağlantısı
Ramazan Okyar

uu4qr.jpg

 

Düğün yemeğinde 12 şerli oluşturulan daire şeklinde masalarda yemek yenir.yemekler belli sıralarla yenir ve herkes aynı tabaktan yemek yer.Sofradan yemek duası sonrası topluca kalkılır yeni gelecek grup masada tribün oluşturup kalkmalarını bekler ve grup kalkınca topluca sandalyeler kapılıp yemeğe oturulur.Beklediğim ilk  masada sofraya oturamadım 10-12 yaşlarında bir çocuk beklediğim sandalyeyi kaptı hemen oturdu bizede başka masaada beklemek kaldı :)

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Havzan'ın açıldığı zaman orada oturuyorduk.

Metre işi turist işi. Gerçek Konyalı tabağa ister, metreyle istemez.

Konya'ya geldiğimde Cemo Havzan işini tartışalım. ;):)

Abi Konya ya geldiğinde seni bir yere götüreceğim serenade ile bir karşılaştır bakalım

Yorum bağlantısı
Ramazan Okyar

Fotoğraf eklemeyi pek beceremiyorum.

 

silleden sonra ;  Meram Tavus Baba türbesi yanındak camii  -  Hacı şükrüde tandır  -  Şemsi tebrizi camii  -  Havzan3 etliekmek 

 

Akyoyuş manzara eşliğinde semaver  -  Zemzem çorbası  -  Mevlana türbesi  -  Konyaya özgü küflü peynir  -  Mithatta tirit  - Havadan istanbul kapanış

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...