Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Genetiği değiştirilmiş ve aşırı ilaçlanmış gıdalar hakkında uyarılarda bulunan Dr. Yavuz Dizdar, "Bir kek aldık açık olmasına rağmen üç yıldır bozulmadı. Bir portakalı yiyen üç doktor hastanelik oldu. Rant uğruna gıdalarla bu kadar oynanırken hâlâ ayaktaysanız şanslısınız demektir" diye konuştu. "ÇOCUĞUNUZA EVİNİZDE HAZIRLADIĞINIZ YİYECEKLERİ YEDİRİN" 'Sağlıklı Beslenme ve Raf Ömrü Uzatılmış Gıdalar' toplantısında konuşan İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Dizdar, "Sağlıklı beslenme konusunda toplumu bilinçlendirmeye çocuklardan başlamalıyız. Bir okulda çocuklara 'Hamburgeri seviyor musunuz' diye sorduğumuzda 'Evet' diyorlar. 'Yiyor musunuz' diye sorduğumuzda ise 'Yemiyoruz' diye yanıt veriyorlar. Okul kantinlerinde tüketilen raf ömrü uzatılmış yiyeceklerden çocuklarınızı uzak tutun, evinizde hazırlayacağınız yiyeceklerle çocuğunuzu okula gönderin" diye konuştu. Bilinçsiz tüketici nedeniyle sektördeki hemen tüm ürünlerde insan sağlığına zarar verecek şekilde oynamalar yapıldığına değinen Prof. Dizdar, "Toros yaylalarındaki çiftçi, şehirdeki süpermarketten yoğurt ve beyaz ekmek alır hale geldiyse, sağlıklı beslenme konusunda ne kadar geride kaldığımız bir gerçektir. Tüm bu gerçekleri, genetiği ile oynanan ürünleri, nasıl oynandığını, vücuda etkilerini önümüzdeki iki ay içinde yayınlayacağım 'Yemezler' adlı kitapta anlatacağım" dedi. "AYRAN VE SÜT İÇTİĞİNİZDE GAZ ÇIKMIYORSA ZARARLIDIR" Bazı düzenlemeleri uzman olmalarına rağmen kendilerinin de geç fark ettiklerine dikkat çeken Prof. Dizdar, "2001 yılında değiştirilen, uzman olmamıza rağmen ancak 8-9 yıl sonra bizim de fark edebildiğimiz süt tebliğlerine göre, yoğurda konulan katkı maddesi ile yoğurdun taze kalma süresini uzattılar. Yoğurdun ekşimediğini üç yıl önce fark ettim. Yoğurt rafa gelene kadar ağır işlemlerden geçiyor. Kaymağını tuttuğunuzda tabaka halinde kalkıyor, gerçek yoğurtta kaymak tabaka halinde kalkmaz mümkünse yoğurdunuzu kendiniz mayalayın. O yoğurttan yapılan ayran veya sütü içtiğinizde mideniz guruldamıyorsa, gaz çıkmıyorsa bilin ki yararı yoktur, zararı ise çoktur" dedi. "TAVUĞU GÜNDE ÜÇ KEZ YUMURTLATMAYA BAŞLADILAR" Gıda sektörü ve endüstrinin tavuğun genetiğiyle çok fazla oynadığını ve bir tavuğun günde üç kez yumurtladığını öne süren Prof. Dizdar, şunları söyledi: "Dolayısıyla o tavuktan çıkan süt beyaz yumurta ki normalde yumurta kar beyaz mermer gibi olmaz, gri olur. O yumurta yenmez. Yetiştirilen tavuğa bakın, köyde tavuğu yakalayamazsınız yakalamak için ağ atarlar. Ama fabrikalarda yetişen piliç yürümekte bile zorlanıyor. Canlıyken bütün kemikleri kırılıyor, tavuk 20 dakikada pişiyorsa o tavuğu yemeyin, 'Göz görmeyince gönül katlanıyor' diye piliç yemeyin, et olarak koyun keçi ve tabii ki deniz balığını tercih edin." "TÜYSÜZ TAVUK YETİŞTİRDİLER TÜRKİYE'YE SATMAYA ÇALIŞIYORLAR" Tavuk sektörü temsilcilerinin bu tür açıklamalar nedeniyle kendisine karşı 'halkı piliçten soğuttuğu' gerekçesiyle iki kez dava açtıklarını, ancak kaybettiklerini belirten Prof. Dr. Dizdar, "İsrail birkaç yıl önce tavuğun genetiği ile öyle oynadı ki tüysüz tavuk yetiştirdi. Şimdi bu tavuğu Türkiye dahil birçok ülkeye satmaya çalışıyor. Bu hatalar silsilesinin bir ucunda köylünün tarımdan kopması, bir ucunda ise gıda mezarlığı haline gelen ucuz şirketler bulunmaktadır. Çocuklar büyüme aşamasında olduklarından özellikle risk altındadır, bu nedenle anne-babalar, üzerlerine düşen sorumluluklar konusunda açık bir şekilde bilgilendirilmelidir. Bir ülkenin sağlığı ile çekinmeden oynayabiliyorlar" dedi. "PORTAKALDAN 20 ÇEŞİT TARIM İLACI ÇIKTI" "Çalıştığım üniversitede bir gün üç doktor birden yediklerinden hastanelik oldu" diyen Prof. Dr. Dizdar, "Üç doktor da ortak tek bir portakal yemişler. Portakalı laboratuvara gönderdik, tam 20 çeşit tarım ilacı çıktı. Doktorlar ölmediklerine dua etti. Bu portakalı satan şirket de reklamlarında 'Suyunu bile denetliyoruz' diyen bir şirket çıktı" dedi. Kaynak:Haber7 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Et yeme, salam sosis suçuk yeme tavuk yeme ne kaldı ki geriye En iyisi deniz ürünlerine talim edelim Onlarında kültürleri var dikkat etmek lazım Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Et yeme, salam sosis suçuk yeme tavuk yeme ne kaldı ki geriye En iyisi deniz ürünlerine talim edelim Yakında birbirimizi yemeye başlarız Onlarında kültürleri var dikkat etmek lazım Terbiyelisi,terbiyesizi var onada dikkat etmeliyiz Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Ya bi gidin. Onu yeme bunu yeme. Sigara içende ölüyor içmeyen de ölüyor. Sorun yok. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Tavuk yiyin ama pişirirken saat tutmayın 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Ya bi gidin. Onu yeme bunu yeme. Sigara içende ölüyor içmeyen de ölüyor. Sorun yok. Sana serbest hocam...sen takıl mutfağında Yorum bağlantısı
Tahir İlter 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Et yemeyin sakın, hem de hiç bir çeşidini, nerede beslenirse beslensin sakın yemeyin :ettüketimiazalıncafiyatlarıdüşeceğinihesaplayarakkendinedahaçoketdüşeceğinidüşünenüyesmileyi: 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Ciğerci Ahmet harran usülü bir tavuk yapıyor bırak aklına zararı gelmesi tüm dertlerini unutursun ) Bak buna hayır demem asla Yorum bağlantısı
Samet Daş 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Tavık zaten yenmez arkadaş. Piyasada satılan piliçler ortalama 2 kg. doğal yollarla bir tavuğun 2 kilo olabilmesi için 1-1.5 yıl geçmeli. Ama satılanlar daha civciv. 25 günde yetiştiriyorlar. Tavuklar aydınlık ise sürekli yerler hiç uyumazlar. kafalarının üstüne lamba yakıyorlar tavuk 25 gün hiç durmadan yiyip bu halae geliyor. Sonra tavuğa bir sürü antibiyotik iğne vuruyorlar ardından da kesiyorlar. Bu antibiyotik o kadar fazla ki poşetli bir piliç alıp poşeti açtığınızda sarımsı kaygan bir sıvı akar işte o sıvıyı oluşturuyor. Bağışıklık mekanizması salgılıyor. Yani aslında tavuk değil mutant yiyoruz. O sıvıyı alien vs predator filminden zırhı çıkarınca hayvanın üstünden akan şeyi hatırlayanlar bilir. 1 Yorum bağlantısı
Baran Ekici 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Köyde "Fakirin evinde tavuk pişiyorsa ya tavuk hastadır, ya fakir hasta" derler, gerçek köy tavuğu şu aralar 150 lira civarında.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Kahretsin ki tavuğu seviyorum..Aşkımız yıllardır devam ediyor İyi günde de kötü günde de diye söz verdik şimdi bırakıp yememezlik yapmak yakışmaz Yorum bağlantısı
Samet Daş 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Haa arkadaşlar size şu tavsiyeyide yapayım bazı çakallar köy tavuğu diye organik tavuk diye anaç yumurta tavuğunu getiriyorlar bu tavuklar aşağı yukarı 4-8 kilo civarında. sizde büyük diye geç pişiyor diye alıp yiyorsunuz. Lakin malesef kilosu 5.5 tl ye satılan tavuktan hiç bir farkı yok ama çakallar 20-25 liraya satıyorlar kilosunu yemeyin. Üniversiteli kasap olarak nacizane tavsiyem. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Birde kurbanlık eti kestiğimiz gün yemiyoruz 1 gün bekletiyoruz Yersek ne olacak? Neden yemememiz gerekiyormuş ? Ben çocukluğumdan beri yerim babam amcamda yer. Şükür turp gibiler. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Bu tavukların standart boyu nedir acaba ? bilen varmı ? Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Yersek ne olacak? Neden yemememiz gerekiyormuş ? Ben çocukluğumdan beri yerim babam amcamda yer. Şükür turp gibiler. Hocam çok gergin yazıyorsun tamam sakin ol,ne yiyoruz gardaş Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Uzmanlar öyle diyor. Sert olurmuş hazımsızlık yaparmış. Kurban konusunda yazmıştım. Buraya da onu yeme bunu yeme yazınca atıfta bulunmak istedim Valla Mert'ciğim bu kadar hassas olursak aç kalırız Nasıl arabaya ne kadar özen gösterirsen o kadar sorun veriyor. Özenmeyenlerin arabalarına bak .... Hocam çok gergin yazıyorsun tamam sakin ol,ne yiyoruz gardaş Nasıl konu açıyorsun kardeşim. Yediğimiz bir tavık var onu da mındar ettin. Telefonda kızgın sürat ifadesi koyamadımm. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Nasıl arabaya ne kadar özen gösterirsen o kadar sorun veriyor. Özenmeyenlerin arabalarına bak .... Nasıl konu açıyorsun kardeşim. Yediğimiz bir tavık var onu da mındar ettin. Telefonda kızgın sürat ifadesi koyamadımm. Senin pekte özendiğin söylenmez be hocam...örnek:koltuk kılıfı Beğenmiyorsan bas butona şikayet et kardeşim bu ara mode zati Avatarın yeter gerek yok Yorum bağlantısı
Ali Fatih Dursun 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Toprak olacağız yahu, bugüne kadar yedik, bugün de yiyoruz, yarın da yiyeceğiz, sonumuz kara toprak. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Öyle deyince Ertan abinin lgnin tavuk teknolojisi konusunda Zafer abi için yorumu geldi "Zaferi yeriz zaten teknolojik değil demişti " Lg de almamak lazım demek, G2 pert 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Yıllar önce arkadaşımın çiftliğine gittim. Izmir özdere civarında 7 dönümlük arazileri var. Her yer meyve ağacı ayrıca seralarıda var. Tavukları hindileri ve koyunlarıda var şu anda. Yemekte tavuk var dediler. Tabak bir geldi tepkim şu oldu hani tavuk geldi. Gelen et kahverengiydi. Dediler ki kestiğimiz tavuk 1 yaşındaydı. Şok olmuştum. Tavuk üreticileri basıyor ilacı 40 günde civciv oluyor tavuk o tavuğun tadını hala unutmam Tavuk 1 yıl boyunca kas yapıyor. Onuda pişirince kaslar kahverengi oluyor Ne kadar beyaz et deseler de orjinal köy tavuğunda pek beyaz et bulamazsınız. Göğüs eti dahil. Dediğiniz gibi kahverengidir ve tadı mükemmeldir. Çocukluğumda çok yedim köy tavuğu ama gel gör ki artık köy tavuğu da kalmadı ortalarda. Güya köyde görev yapıyoruz ama tavuk besleyen yok. 2-3 kiloluk bir köy pilicini 30 lira civarına alabiliyorum ama bulana kadar göbeğim çatlıyor. Hanım hamileyken ve çocuk doğduğundan beri neredeyse eve hazır tavuk girmemiştir buna yumurta da dahil. Bakalım buralardan gidince napacağız. Yorum bağlantısı
Alper Demir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Hiç bir şeyin doğal olmadığı kesin zaten de, benim anlamadığım nokta şu. Tavuktaki antibiyotiğin ne kadarı ne zarar yapar? o meyve sebzedeki hormonların ne kadarı ne zarar yapar? 15 senedir ortalama haftada 1 tavuk yerim, hala beklemelimiyim bir zarar? 1 portakaldan hasta olan 3 doktor da ilginç miş. Hayatım boyunca ben ve etrafımdaki yüzlerce insan, kilolarca portakal yiyor ama her nedense gazeteye haber olma potansiyeli yüksek 3 doktor'a 1 tanesi yetiyor. Birde içinden 20 tane tarım ilacı çıkıyor. Portakal ağacına atılacak 20 çeşit tarım ilacını sayabilen çiftçiye 1 kamyon portakal versinler. 20 çeşit ilaç yiyen portakalın kilosu ne kadar oluyor acaba. 20 dakikada tavuk pişer mi? Normalde pişmez. Bizdeki düdüklüde 50 dakkayı buluyor ama fissler düdüklü tencere de 20 dakkada, KFC de daha yüksek basınçta 8 dakkada pişer. Yavuz hoca iyi hoş da, her yıl aynı şeyleri anlatıyor. Hoca birine odaklan da iyice açıkla bari. Tamam anladık son kullanma tarihi uzadıkça zarar oranı artıyor, 4 sene öncede aynı şeyleri söylüyordun. "Toros yaylalarındaki çiftçi, şehirdeki süpermarketten yoğurt ve beyaz ekmek alır hale geldiyse, sağlıklı beslenme konusunda ne kadar geride kaldığımız bir gerçektir" demişsin hoca. Eee o zaman neyi anlatıyorsun, evin salonunda bitki mi yetiştircez? nasıl bulcaz?... Şimdi farkettim "yemezler" diye kitabı çıkıyormuş, şimdi anlaşıldı. Yeriz hocam yeriz Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Bu tavukların standart boyu nedir acaba ? bilen varmı ? Soruya bak :d Sana nasıl lazım onu de Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Tavuğu günde 3 kez mi yumurtlatmaya başladılar? Yumurta kabuğunun oluşum süreci 20 saat sürüyor, ne diyor bu? Bu adam, Canan Karatay vb. ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum doğrusu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts