Rasim Bolat 29 Ekim 2013 Paylaş 29 Ekim 2013 bir siteden sipariş verdim kullanıyorum ama vücuda zararı var mı TENS uyarıcı elektrik akımlarıyla sinirlerin uyarılmasına denilir.Elde taşınabilecek kadar küçük bir cihazla vücudun ağrıyan kesimlerindeki sinirler uyarılarak ağrılarınhafiflemesi sağlanır.Aynı zamanda kasların istem dışı çalıştırılması ile kaslardaki şekerin yakılması, fazla kalorilerinharcanmasını ve kasların güçlenmesini sağlar.Tens cihazı bu etkisinden dolayı pasif jimnastikte ve fizik tedavide yoğun olarak tercih edilir.Güzellik merkezlerinde zayıflama yöntemi olarak (petli zayıflama) ve selülit tedavisi olarak kullanılır. Tens, alçak frekans yüksek akımla (acıtacak dereceden hafif, fakat elektrod altlarında kasların hareketleri görlecek şekilde) kullanıldığında, beyindeki vücut ağrı kontrom sistemi harekete geçirir.Endorphine gibi vücudun ağrı hafifletici ve vücuttaki kan dolaşımını arttırıcı maddelerin üretimi artar.Tens sayesinde sinr sisteminde vücudun kendine ait ağrı hafifletici ve ağrı impuslarınınbeyne iletilmesini önleyici aktivitenin uyarıldığı ispat edilmiştir.TENS sayesinde vücuda verilen elektronik uyarılar sinir sisteminde vücudun kendine ait olan( yaratılışta mevcut bulunan ) Ağrı Hafifletici ve Ağrı Uyarılarının Beyine İletilmesiniÖnleyici aktivitelerin uyarılarak devreye girmelerini sağlayan ve ağrı bulunanbölgedeki acı miktarını en aza indirenbir terapi yöntemidir. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 9 Ağustos 2014 Paylaş 9 Ağustos 2014 Gerçekten bu cihazlardan anlayan yok mu hiç. Fizik tedaviye gidiyoruz, orada da aynı cihazları kullanıyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 14 Ağustos 2014 Paylaş 14 Ağustos 2014 Bana kalırsa sadece kas grubu olan yerlerde zararı yok ama organlara yakın yerlerde uzun süre kullanımı zararlı olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 14 Ağustos 2014 Paylaş 14 Ağustos 2014 Akımdan ötürü uzun süreli ve kontrolsüz kullanımlarda dokuyu yaktığını duymuştum ama bilimsel bir durum mu bilgim yok. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 16 Ağustos 2014 Paylaş 16 Ağustos 2014 Eşimin yoğun baskıları nedeniyle bir tane aldık. Kullansın, bakalım. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 16 Ağustos 2014 Paylaş 16 Ağustos 2014 Elektrik akımı kontrolsüz ve bilinçsiz kullanımda ritim bozukluklarına yol açıyor aman diyeyim. Vücudun olağan elektron akışını bozuyor en çok kalbi etkiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 8 Eylül 2014 Yazar Paylaş 8 Eylül 2014 ben ikinciyi aldım çok sık ve yüksek seviyede kullanımda tam tersi ağrı yapmaya başlıyor düşük seviyede etki etmiyor acaip bir durum işe yarıyor mu hala anlamış degilim Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Eylül 2014 Paylaş 8 Eylül 2014 hasta değilseniz bu sakıncalı bence. Kendi kolunuzu bacağınızı oynatamıyor musunuz? 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 Mehmet Göktürk yazdı: hasta değilseniz bu sakıncalı bence. Kendi kolunuzu bacağınızı oynatamıyor musunuz? Bi anlatabilsek. Bu arada aldığımız cihaz acaip eğlenceli. Her gelenin bir yerlerine takıyoruz, verdiği tepkiler çok komik. Birgün ben de göbeğime taktım, evde gülmekten yerlere yattık. Başka bir işe yarar mı şimdilik bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Anıl Ülger 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 Piyasadaki klasik tens cihazlarında iki tür akım olur genelde birincisi ağrı kesici özellikli tens diğeri kuvvetlendirme amaçlı elektrik stimulasyonu. Kas kuvvetlendirme normal insanlarda işe yaramaz yani egzersiz yüzde 90sa stimulasyonun etkisi yüzde 10 belki de daha azdır. Ancak kronik ağrılarda kullanılan tensi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Hamilelerde, kalp pili olanlarda, duyu problemi ve açık yara olan yerlere uygulamadığınız sürece sıkıntı olmaz. Kontrendike olduğu durumlar dışında bir çok ağrı için kullanılabilir ve doğru uygulandığı takdirde etkisini hissedersiniz. Saygılar 3 Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 10 Eylül 2014 Yazar Paylaş 10 Eylül 2014 bel kayması var 2 yerde doktor ısrarla fizik tedavi diyor işim geregi gidemiyorum hergün araçta 13 saat oturmak sürekli bacak ve kasıklarımda ağrı yapıyor kullanma sebebim bu ama gece yatmadan cihazı kulanırsam gece rahat uyuyorum ama ertesi gün aynı agrı devam 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Anıl Ülger 11 Eylül 2014 Paylaş 11 Eylül 2014 İstanbulda olsaydınız yardımcı olabilirdim sıcak su torbasıyla birlikte uygularsanız daha faydalı olur. Tensi de gün içinde bi kaç kez uygulayabilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts