İçeriğe Yönlendir

Mondeo İle Ford'a Tekrar Dönüş Titanium 2.0 Tdci

Ali Gürsoy

Recommended Posts

Ayhan Sırtıkara

pardon abi :D isinm karışıklığı olmuş :D :D :D

Hakan ile çok karıştırılıyor mühim değil :)

Affet abi bu seferlik tokatlama :D

Tokat yok Uğur bize ekmek getiriyor, yediğimiz ekmeğe hıyanet olmaz.

Araştırıyorum abi , bakalım . Uygun bulursam alıcam .

Bence iyi olur, güvenilir 2nci el olabilir.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Bunlarda önden görünüm app plakalar . Hem akşam oluşu hemde kapalı otoparkımızın aydınlatmasından biraz soluk çıkmış olabilir resimler .

Gönderilen ResimGönderilen Resim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Bisikletpark da güzelmiş. ;)

Otopark'ın o bölüm kör nokta araç sokmak zor . Site'de çocuk ta çok olunca bütün bisikletler orada toplanıyor .

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Hayırlı olsun. Bir Accord-Mondeo karşılaştırması bekliyoruz. Gerçi biri benzinli biri dizel ama olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
(düzenlendi)

Hayırlı olsun. Bir Accord-Mondeo karşılaştırması bekliyoruz. Gerçi biri benzinli biri dizel ama olsun.

Biraz uzun oldu sanırsam ama düşüncelerim bu şekilde .

2006 Model Accord Executive 2.0lt  155hp (makyajlı kasa) Makyaj öncesi olan kasa ile arasında güvenlik donanımı ve tam donanımlı yol bilgisayarı farkı var .Dış aksamda jantlar farklı , ön panjur ve farlar farklıdır . Güvenlik donanımından kasıt VSA makyaj öncesi sadece 2.4 lt motorlar’da oluyordu .

Konfor bakımından oldukça kaliteli malzeme ile üretilen accord farklı bir klasmandır . Hatta eski accord yeni olan civic’ten her zaman daha gösterişlidir diye bir söz vardır  . Uzun süreler geçse bile iç aksamda kullanılan malzeme kolay kolay deforme olmaz . Benim kullandığım accord 360 bin km’de olmasına rağmen uzun yol ve şehir içi sıkışık trafikte hiçbir zaman sorun çıkarmamıştı . Rahat koltuklar yolcu ve şöför için yorgunluk azaltıcı bir etkenti . Malesef diyorum ama sonuçta satmam gerekiyordu ve sattım . Mondeo’ya terfi ettim :)

Aralarında’ki farklar oldukça fazla . Accord’da alıştığım bazı şeyler bu aracın standardında yok malesef . Bunlar elektrikli katlanan dikiz aynaları , ısıtmalı ve çift elektrikli koltuklar , sunroof , pioneer müzik sistemi ve 6’lı cd çalar .

Bunlar aradığım özellikler ama bunları unutturakcak en büyük etken ise yakıt ekonomisi yapabilmem  :)  Ortalama 80 km daha fazla gidiyorum aynı ücretle .  Arka tarafta yolcu bölümünde oldukça geniş alan olması ve yolcuların rahat seyahat etmesi beni mutlu ediyor . Açıkcası arka tarafta uzun boylu biri oturduğunda ön koltukta dizleri hissedilirdi Accord’da . Mondeo da diz mesafesi neredeyse iki katı uzunlukta .

Accord’u çok seviyorum ve hala yolda gördüğümde baktığım bir arabadır . Ama şu bir gerçekki İstanbul şartlarında benzin ile kullanmak çok pahalıya geliyor. Son zamanlarda oldukça fazla yakıt aldığımın farkına varmıştım . Ama trafiği yoğun olmayan bir ilde benzin ile uygun bir şekilde kullanılabilir . Sakin kullanmama rağmen 16-17 lt ortalamam oluyordu . Mondeo da 8.9 lt şuan :)

Mondeo’da alışamadığım bazı şeyler var bunların başında sol kapıda bulunan kumanda düğmeleri tam el hizasında değil bileğinizi döndermeniz gerekiyor neredeyse . Orta konsolda kolçak çok geride ve sabit , dirsek koyma bölümü Accord’da olduğu gibi hareketli olabilirdi . Gaz pedalı çok yakın biraz daha geride olsa ve ayak bileği daha yatay durumda olsa uzun trafikte daha rahat bir sürüş pozisyonu alınabilirdi . Sağ ve sol dikiz aynalarına hala alışamadım istediğim açıyı bir türlü alamadım  :)  Kliması soğutma ve ısıtma konusunda accord’un yanında sınıfta kalır .

Sonuç olarak bakarsak Fiyat ve performans açısından piyasada bu araç şuan bence fırsat aracıdır . Sıfır fiyatları bu kadar yüksek durumdayken yarı fiyatınında altında D sınıfı bir araç almak bence zor olacaktır . Accord ile Mondeo değişimi sonrası güvenlik bakımından Mondeo daha sağlam ve güvenli geliyor bana .

tarihinde Ali Gürsoy tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Gürsoy

Toplu resimlerini yüklememiştim, daha doğrusu vakit bulamamıştım . Buyrun resimler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

App plaka çok değiştirmiş. Güle güle kullan abi.

Sağol kardeşim , sende hayırlısı ile gel askerden inşallah .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Adaşaım, bayadır yoktum forumda. O yüzden konuyu yeni gördüm. Güle güle kullan mondiyi. Allah nazarlardan saklasın.  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Adaşaım, bayadır yoktum forumda. O yüzden konuyu yeni gördüm. Güle güle kullan mondiyi. Allah nazarlardan saklasın.  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:

Sağol hocam , teşekkür ederim :flowers:

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Maşallah  :nazar:  :nazar:   Birde spoiler olsa  :wub:  :wub:

Spoiler değilde , ileride bi-xenon uygulamasına geçebilrim .

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Maşallah :nazar: 

Fatih bu araba sendeyken niye böyle değildi. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
(düzenlendi)

Maşallah :nazar:

Fatih bu araba sendeyken niye böyle değildi. :D

Abi , adamda kaçtane araba var . hepsine aynı ilgiyi verse yaşamaya vakit bulamaz :biggrin:  :biggrin:

Fatihteyken kirliydi, lastikleeri yoktu :D

İlk aldığım gün bagaj kapağını bir açtım , köşeler kurumuş yaprak dolu :) Bazı yerlerde örümcek ağları vardı :)

ali abi şöyle 19 veya 20 inch jant ne yakışır :D

Dediğin gibi 19-20 yaşlarında olsam yapardım  .

tarihinde Ali Gürsoy tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Abi , adamda kaçtane araba var . hepsine aynı ilgiyi verse yaşamaya vakit bulamaz :biggrin:  :biggrin:

İlk aldığım gün bagaj kapağını bir açtım , köşeler kurumuş yaprak dolu :) Bazı yerlerde örümcek ağları vardı :)

Dediğin gibi 19-20 yaşlarında olsam yapardım  .

abi bu işin yaş la alakası yok ki :D 

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

abi bu işin yaş la alakası yok ki :D

Bana göre var kardeşim . Orjinalciyim ben  , Extrayı sevmiyorum ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Orjinali daha güzel abi güle güle kullan, bi-xenon olsa tadından yenmez..

Bir iki aya kadar o işi halletmiş olurum herhalde .

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Ali yeni araban hayırlı uğurlu olsun, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin İnşallah. :nazar: 

Gerçekten yerinde bir tercih yapmışsın. Plakaları app yapmışsın, plakalıkları da iptal edersen çok daha şık bir görünüm elde edersin kanısındayım...   :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
(düzenlendi)

Ali yeni araban hayırlı uğurlu olsun, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin İnşallah. :nazar:

Gerçekten yerinde bir tercih yapmışsın. Plakaları app yapmışsın, plakalıkları da iptal edersen çok daha şık bir görünüm elde edersin kanısındayım...   :good1:

Sağol abi , teşekkür ederim .

Plakalıkları bilerek çıkarmıyorum bu şekilde daha sade görünüyor . Sanki daha bir orjinal oluyor .

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
sağde --> sade
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ali,

Gerçekten spoiler düşünmüyor musun? Çok yakışır. Orjinalleri çok güzel duruyor üstünde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Aynen bundan. Başka yanına ne vereyim abime :)

Bu parçayı taktımı , komple kit uygulmak gerekir bence :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...