İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Dizel Otomatik (Jatco 5F31J) Şanzıman Yağı Değişimi

Hasan Basri Bayraktar

Recommended Posts

Misafir
(düzenlendi)
  Servet Aydın yazdı:

Yağın bozulacağı ısı.

6.000 devirle 10 dakika gidelimmi?

tarihinde Hakan Kurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
  Hakan Kurt yazdı:

Senin 6000 de gittiğini. Jatco 4500 de gider...hatta üstünden atlar...cepten smile yapamadim...zuhaha

Yorum bağlantısı
Misafir
  Hasan Basri Bayraktar yazdı:

Senin 6000 de gittiğini. Jatco 4500 de gider...hatta üstünden atlar...cepten smile yapamadim...zuhaha

Ben kapışalım demedimki :)

6000 devirde ben daha hızlı giderimde demedim,gitmez :)

Isınmayla ilgili dedim ben...

bak o zaman nasıl ısınıyor...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
  Hakan Kurt yazdı:

Hakan, senle 600 metre koşalımmı :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
  Hakan Kurt yazdı:

Ben kapışalım demedimki :)

6000 devirde ben daha hızlı giderimde demedim,gitmez :)

Isınmayla ilgili dedim ben...

bak o zaman nasıl ısınıyor...

Ben eski bir mk 2 ciyim... :blush:  asla sınama işine girmek değildi niyetim...pardon... ;)

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör
(düzenlendi)
  Servet Aydın yazdı:

Isı, yağın ömrünü yiyen tek faktör. Kir toz ve nem ise yağın katilidir. Jatkoda hava deliği yok, demekki yağda sıfır köpürme var. Hava teması yoksa nem yok toz yok. E ısıda yok. Neden yağ değişsinki ( defransiyel yağı gibi )

Servet hangi otomatik şanzuman olursa olsun yağ ısınıyor, bu ısıyı kimi araçta normal radyatörle kimi araçta motor suyuyla soğutuyor :)

Otomotik şanzuman işlerimi yaptırdığım ustamdan aldığım teknik bilgileri sizinle paylaşayım istedim.

Soru=Ustacığım jatko şanzuman yağı kaç km aralığında yapılmalı

Cevap=Jatko şanzuman yağ filitresi şanzumanı söküp dağıtmadan değişmediğinden yağ sık aralıklarla değişmeli

Soru=Mesela kaç km de değişim yapalım

Cevap=Sistem 8 LT civarı yağ alıyor değişimlerde yağın hepsi boşalmadığından dolayı(5LT civarı boşalıyor) 50.000KM de bir değişmeli

Soru=Ustacığım hangi marka yağın hangi ürünü şanzumanımıza uygundur

Cevap=Mobil LT71141- Divinol ATF 3

tarihinde Sabri Güngör tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Akan Belen
  Sabri Güngör yazdı:

Servet hangi otomatik şanzuman olursa olsun yağ ısınıyor, bu ısıyı kimi araçta normal radyatörle kimi araçta motor suyuyla soğutuyor :)

Otomotik şanzuman işlerimi yaptırdığım ustamdan aldığım teknik bilgileri sizinle paylaşayım istedim.

Soru=Ustacığım jatko şanzuman yağı kaç km aralığında yapılmalı

Cevap=Jatko şanzuman yağ filitresi şanzumanı söküp dağıtmadan değişmediğinden yağ sık aralıklarla değişmeli

Soru=Mesela kaç km de değişim yapalım

Cevap=Sistem 8 LT civarı yağ alıyor değişimlerde yağın hepsi boşalmadığından dolayı(5LT civarı boşalıyor) 50.000KM de bir değişmeli

Soru=Ustacığım hangi marka yağın hangi ürünü şanzumanımıza uygundur

Cevap=Mobil LT71141- Divinol ATF 3

Abi sormuşken birde uzun km değişmemiş yağı değiştirmenin risklerini de sorsaydin
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

VE tabiki Sabri Ustam şanzımancısına şu soruyu da sordu... 

Soru= Ustam hiç jatco tamir ettin mi ?

Cevap= Hayır. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
  Evren Erakçora yazdı:

yetkili servis kaç kmde bir değiştiriyor?

Yetkili servis...değişmez diyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sabri Güngör
  Mehmet Özyürek yazdı:

VE tabiki Sabri Ustam şanzımancısına şu soruyu da sordu... 

Soru= Ustam hiç jatco tamir ettin mi ?

Cevap= Hayır. 

Evet bu soruyu yazmayı atladım,sağol Mehmet :flowers: Servet Aydın telefonunu açmıyor (jatko düşmanı) :p

Akan Belen yazdı:

Abi sormuşken birde uzun km değişmemiş yağı değiştirmenin risklerini de sorsaydin

Akan yani o soruya verilecek cevap beni tatmin etmez :i-ih:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bu kadar güvendiğiniz bir şanzıman yağ değiştirdi diye arıza vermez verirse de bizim 4 ileri tırt şanzımandan kötü demektir. 140bin km değiştirdik. Bir sorun olmadı.

Değiştirin çok olsa şanzımancılar ilk defa bir jatco sökmüş olur :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hoca konuyu saptırma :D

Sizin şanzımanlarda 140 binde bişey olmamış olması haber iken, ben bir haftadır bir tane bozuk jatco haberi bulamadığım gibi jatco tamir etim diyen şanzımancı da bulamadım :D

Sat sen sat... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
  Mehmet Özyürek yazdı:

Hoca konuyu saptırma :D

Sizin şanzımanlarda 140 binde bişey olmamış olması haber iken, ben bir haftadır bir tane bozuk jatco haberi bulamadığım gibi jatco tamir etim diyen şanzımancı da bulamadım :D

Sat sen sat...

Sen dediğimden bunu mu çıkardın emmi.

1- güvendiğiniz şanzıman arıza çıkarmayan şanzıman bir yağ değişimiyle mi arıza çıkaracak.

2- bizim tırt klasik otomatik bile 140 bin de değiştirdik onda bile birşey olmadı

3- olursa da ilk olur şanzımancılar ilk defa jatco söker.

Jatcoyu karalamadım. Siz korkuyorsunuz. Siz kendinize bakın. Korkunun ecele faydası yok :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Akan Belen

Sonuç alamadık iyimi.Ben kendimi feda edeyim değiştireyim.Eğer sorun olursa ve şanzıman inerse mondiciler benim şanzuman masrafımı bölüşsün aralarında olmaz mı  :biggrin:  :D  :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

O şanzımanın bir yerlerinde filtreside olması lazım.Yağ değişikliği ile birlikte onuda yapmanızda fayda var. en fazla 1 litre yağ parasıdır. :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
  M.Fatih Yüce yazdı:

O şanzımanın bir yerlerinde filtreside olması lazım.Yağ değişikliği ile birlikte onuda yapmanızda fayda var. en fazla 1 litre yağ parasıdır. :)

Jatco nun filtresi derindedir sanzimanin komple dagitilmasi gerekir. Filtre 407 liradir. Istyene uygun fiyatli oricinal filtre verilir :D

Çağlar Bayur yazdı:

jatco filtersi kolay bulunur, stokta dolu, satın alan olmayınca :D

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

derin devlet duymuştum derin şanzıman duymamıştım,  407 peugeotun eski modellerinden biri. Sen onun ile filtre parasını karıştırdın galiba :D

Yağını değiştirmeyince filtrede lazım olmuyorki :D

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
  M.Fatih Yüce yazdı:

derin devlet duymuştum derin şanzıman duymamıştım, 407 peugeotun eski modellerinden biri. Sen onun ile filtre parasını karıştırdın galiba :D

Yağını değiştirmeyince filtrede lazım olmuyorki :)

Karistirmadim abi :)

Cok bilen bir usta yuzunden 400 liralik filtreyi aldim evde oricinal kutusunda bekliyor....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...