Serkan Toker 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Serkan abide bir yazmış,salya bezlerim bitti Hamsi temizlerken takılacak ameliyat eldivenleri ellerinizin balık kokması engeller, hamsiler işaret parmağı ense köküne bastırılmak suretiyle iç organları temizlenir...Temizlenen hamsiler ılık suyla yıkandıktan sonra kağıt havlu üzerinde kurutulup mısır ununa bulanır...Sonra birbirlerine sırt yüzgeçlerinden yaslanacak şekilde hafif yağlanmış tavaya dizilirler, yüksek ateşte bir yüzleri kızaran hamsiler balık tavasının kapağı marifetiyle sıraları bozulmadan ters yüz edilip bir miktar daha yağ eklenerek ikinci yüzün kızarması için tekrar ateşe konurlar...Tüm bu işlemler sırasında davlumbazın fanı son hızda çalıştırılır ki kokuyu alıp salça olacak komşuların önüne geçilebilsin...Ardından sadece yıkanıp püsküllerinden arındırılmış taze soğanlar tabağa dizilirler ve afiyetle yenir..Tere Şart... 4 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Bayramda aldığım B12 vitamini hemen bitti zaten Canan karatay hoca,hergün yeyin diyo Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Hamsi temizlerken takılacak ameliyat eldivenleri ellerinizin balık kokması engeller, hamsiler işaret parmağı ense köküne bastırılmak suretiyle iç organları temizlenir...Temizlenen hamsiler ılık suyla yıkandıktan sonra kağıt havlu üzerinde kurutulup mısır ununa bulanır...Sonra birbirlerine sırt yüzgeçlerinden yaslanacak şekilde hafif yağlanmış tavaya dizilirler, yüksek ateşte bir yüzleri kızaran hamsiler balık tavasının kapağı marifetiyle sıraları bozulmadan ters yüz edilip bir miktar daha yağ eklenerek ikinci yüzün kızarması için tekrar ateşe konurlar...Tüm bu işlemler sırasında davlumbazın fanı son hızda çalıştırılır ki kokuyu alıp salça olacak komşuların önüne geçilebilsin...Ardından sadece yıkanıp püsküllerinden arındırılmış taze soğanlar tabağa dizilirler ve afiyetle yenir..Tere Şart... En yakın hastaneye gidip,salya bezi nakil ettirip geliyorum abi.. Canan karatay hoca,hergün yeyin diyo Ye ye nereye kadar....bak mehmet hocam 90'ı vurmuş yine Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Hamsi temizlerken takılacak ameliyat eldivenleri ellerinizin balık kokması engeller, hamsiler işaret parmağı ense köküne bastırılmak suretiyle iç organları temizlenir...Temizlenen hamsiler ılık suyla yıkandıktan sonra kağıt havlu üzerinde kurutulup mısır ununa bulanır...Sonra birbirlerine sırt yüzgeçlerinden yaslanacak şekilde hafif yağlanmış tavaya dizilirler, yüksek ateşte bir yüzleri kızaran hamsiler balık tavasının kapağı marifetiyle sıraları bozulmadan ters yüz edilip bir miktar daha yağ eklenerek ikinci yüzün kızarması için tekrar ateşe konurlar...Tüm bu işlemler sırasında davlumbazın fanı son hızda çalıştırılır ki kokuyu alıp salça olacak komşuların önüne geçilebilsin...Ardından sadece yıkanıp püsküllerinden arındırılmış taze soğanlar tabağa dizilirler ve afiyetle yenir..Tere Şart... Sende vicdan vamı sende vicdan vamı Ye ye nereye kadar....bak mehmet hocam 90'ı vurmuş yine 89 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Sende vicdan vamı sende vicdan vamı 89 Vicdanı bilmiyorum amma,iyi balık yapıyor serkan abi 89-90 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 1-Vicdanı bilmiyorum amma,iyi balık yapıyor serkan abi 2- 89-90 1- gördün mü yedin mi 2-89 ile 90 arasındaki fark hız sınırlarında 133 ile radara girde göreyim. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 1- gördün mü yedin mi 2-89 ile 90 arasındaki fark hız sınırlarında 133 ile radara girde göreyim. Mehmet hocaya yakışıyor kilo,90 üst sınır olsun,sakın geçme Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Abi ağzımdan salyalar boşaldı. Öğle saati. Mehmet Abi, hatırladığım kadarı ile sen balığı sevmiyordun Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 1- gördün mü yedin mi 2-89 ile 90 arasındaki fark hız sınırlarında 133 ile radara girde göreyim. 1-Bazılarını görmeden ne olduğunu anlarsın hocam baksana şiir gibi yazmış serkan abi,sanki TSM olmuş . 2-Hiç aram yoktur Mehmet hocaya yakışıyor kilo,90 üst sınır olsun,sakın geçme Ver gazı + 5 kg'da eklesin Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Ver gazı + 5 kg'da eklesin 100 ün üzeri +5, -5 ne görselde, ne hareket kabiliyetinde fark yaratmıyor Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Mehmet Abi, hatırladığım kadarı ile sen balığı sevmiyordun Demin beni arıyor yemekte pilav var yiyim mi diye soruyor.... Gerçi bende soğuk sandviç yedim ama akşama hamsiler tavada kısmetse, 2 kilo siparişi verdim...Gözleri parlak olanlardan, akşama eve gelirler... Vicdanı bilmiyorum amma,iyi balık yapıyor serkan abi 89-90 Kimlikte Mengen yazınca ister istemez bir yerlerden bulaşmış oluyor... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Demin beni arıyor yemekte pilav var yiyim mi diye soruyor.... Gerçi bende soğuk sandviç yedim ama akşama hamsiler tavada kısmetse, 2 kilo siparişi verdim...Gözleri parlak olanlardan, akşama eve gelirler... Kimlikte Mengen yazınca ister istemez bir yerlerden bulaşmış oluyor... Abi onlar nasıl balık ya söylesene bizede uğrasınlar Ondan bahsettim hocaya ama anlamadı,çok aç sanırım 100 ün üzeri +5, -5 ne görselde, ne hareket kabiliyetinde fark yaratmıyor Tecrübe sabit diyorsun Demin beni arıyor yemekte pilav var yiyim mi diye soruyor.... Benide aradı soğuk terler döküyorum ne yapmalıyım dedi....bende git et ye dedim Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Mehmet Abi, hatırladığım kadarı ile sen balığı sevmiyordun Şu yukarıdaki tarif gibi pırasayıda tarif etse canın çekmez mi (Pırasayı ağzıma sürmem ) Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Abi onlar nasıl balık ya söylesene bizede uğrasınlar Ondan bahsettim hocaya ama anlamadı,çok aç sanırım Tecrübe sabit diyorsun +110 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Demin beni arıyor yemekte pilav var yiyim mi diye soruyor.... Gerçi bende soğuk sandviç yedim ama akşama hamsiler tavada kısmetse, 2 kilo siparişi verdim...Gözleri parlak olanlardan, akşama eve gelirler... Kimlikte Mengen yazınca ister istemez bir yerlerden bulaşmış oluyor... Abi bende hanımı arayıp akşama balık yaptırıyorum Benide aradı soğuk terler döküyorum ne yapmalıyım dedi....bende git et ye dedim La seni ne zaman aradım En son dün akşam aradım açmadın Bir daha ararmıyım 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Şu yukarıdaki tarif gibi pırasayıda tarif etse canın çekmez mi (Pırasayı ağzıma sürmem ) Yemek oldummu akan sular durur. Aslen mutfak mezunuyum ve 4 yıla yakın Antalya da otellerde mutfakta yamaklık yaptım Kralını tanımam. İyi yapıcılığımın yanı sıra çok çok iyi yiyiciyimdir. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 aa balık şiş,ilk defa gördüm,harika duruyor Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 aa balık şiş,ilk defa gördüm,harika duruyor Muhtemelen bol yağa batırabilmek için öyle düşünülmüş Barış, ne kadar çok yağ o kadar çok lezzet... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Ev için fırında hamsi siparişi verdim. Yanında el yapımı sumakla yapılmış soğan salatası veeeeeeeeeeeeee ŞALGAM :D Yorum bağlantısı
Safak Acar 22 Ekim 2013 Yazar Paylaş 22 Ekim 2013 Balığın dolapta olanıda güzel oluyo .. örnek akşam yediğin balıktan arttı dolaba kaldırdın ve dışardan aç geldin cıkart al eline liomu üstüne bol bol cıp cıp damlat at ağzına Olsada yesek anlatırken benim bile canım cekti daha dün yedim be . Yorum bağlantısı
Safak Acar 22 Ekim 2013 Yazar Paylaş 22 Ekim 2013 (düzenlendi) Dün balıkcıdan hamsi almaya gittiğimde yüksek seste bu parca acikti millet döndü bakıyo noluyo diye balıkçı arkadaş tanıdık gülüyo ordan başladılar uy uy oynamaya millet balık beklio bunlar uy uy yapayu )) aslında onları videoya cekmek lazimdi 22 Ekim 2013 tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Vicdanı bilmiyorum amma,iyi balık yapıyor serkan abi 89-90 Yaptığını bilmem ama yediğine şahit oldum 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Hamsi temizlerken takılacak ameliyat eldivenleri ellerinizin balık kokması engeller, hamsiler işaret parmağı ense köküne bastırılmak suretiyle iç organları temizlenir...Temizlenen hamsiler ılık suyla yıkandıktan sonra kağıt havlu üzerinde kurutulup mısır ununa bulanır...Sonra birbirlerine sırt yüzgeçlerinden yaslanacak şekilde hafif yağlanmış tavaya dizilirler, yüksek ateşte bir yüzleri kızaran hamsiler balık tavasının kapağı marifetiyle sıraları bozulmadan ters yüz edilip bir miktar daha yağ eklenerek ikinci yüzün kızarması için tekrar ateşe konurlar...Tüm bu işlemler sırasında davlumbazın fanı son hızda çalıştırılır ki kokuyu alıp salça olacak komşuların önüne geçilebilsin...Ardından sadece yıkanıp püsküllerinden arındırılmış taze soğanlar tabağa dizilirler ve afiyetle yenir..Tere Şart... Tarif harika Tam bir "sanat eseri" yalnız son bölümde eksik bir şeyler var. Körpesinden ince soyulmuş kırmızı turp olmazsa olmaz, bir de roka mutlaka olacak, peşinden Aktürk'ün kakaolu veya sadeli!! tahin helvası...... Bu arada sevgili Faruk sabırla "topa girmeni" bekliyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts