İçeriğe Yönlendir

En Güzel Balık Yemekleri


Safak Acar

Recommended Posts

Abi o nasıl bi anlatmadır acktımmm :D hamsiiiiii  :D  bu akşam ızgara yaptırcam bakalım :D kesin değil :D

 

Izgara demeyeydin iyiydi...

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Elektirikli ızgarada abi öylede tadı bi başka oluyor .

Yorum bağlantısı

Akşam deneyeceğim Mükremin Usta, eğer ki kuru bir şey çıkarsa ortaya faturan ağır olur..   :D

 

 

Amanın sen buğulamamı deneyeceksin?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sen tavaya yağ koyuyorsun (veya ben öyle anlıyorum), ben eser miktarda hamsiciklerin üzerine serpiştiriyorum. Detay, yağın kızgın tavayla değil hamsilerle halvet olmasındadır. Tere de var roka da, kim neyi severse....

 

 

Hamsiler tavaya dizilir üstüne yağ gezdirilir, arka yüz çevrildiğinde de yağ gezdirilir...   :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Hamsiler tavaya dizilir üstüne yağ gezdirilir, arka yüz çevrildiğinde de yağ gezdirilir...   :)

 

Şimdi oldu, eeee niye kızartma diyon o zaman? Ayrıca arka yüz çevrildiğinde de yağa gerek yok.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Şimdi oldu, eeee niye kızartma diyon o zaman? Ayrıca arka yüz çevrildiğinde de yağa gerek yok.

 

 

Yağ bol dökerim ben anlamam... :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yine hamsi yaptıracaksınız bana heee .. :)

 

Ayhan hafta sonu iki kilo almışım, yarısını çitledik (benim oğlanın tabiri) yarısını da buzluğa teptim hazır bekliyor.

Yağ bol dökerim ben anlamam... :D

 

Cıks :i-ih: , hiç bir şeyin lezzeti, kokusu ve tadı ana malzemenin (hamsinin) önüne geçmemeli..

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Resimlere bakim dedim , bakmaz olaydım şuan cok kötü hissediyorum kendimi :D :D  

Yorum bağlantısı

Yapmayınn, etmeyinn, acıyınn.. Olan var olmayan var.. Gebe insanlarda formumuzu okuyabilir.. Canları ister.. Naparız sonra? Nasıl taşırız bu yüküü...  :fiuw:

Bu arada lüferin kilosu tekrar 2 kat artmış. Neyseki kg= 15 TL iken almıştım 3 KG  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Hamsi buğulama susuz olmaz.

Şöyle ki:

Ağzı kapaklı (tercihen cam kapaklı) bir tavaya hamsiler dizilir. Üstüne 2 dilim limon (fazlası acılık verir) + 4-5 dilim soğan + maydanoz koyulur. Başlangıçta 1 çay bardağı su ilave edilir. Su kaynayıncaya kadar yüksek ateş, kaynama başlayınca kısık ateşte suyun buharıyla 12-15 dak. pişirilir. Su tamamen buharlaşıp bittiğinde yarım bardak zeytinyağı ilave edilir. 2 dakika daha cızzz sesiyle kısık ateşte pişirilir... 

 

Hamsi tava...

y76qr.jpg

 

En lezzetlisi istavrit tavadır.

DIMOv.jpg

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Somon fırında: 

aw52.jpg

 

Levrek fırında:

qRS2Y.jpg

 

Bu nedir hadi bilin bakalım?

Ftj38.jpg

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

En tazesinden yarım kilo hamsi itina ile kılçığından ve iç organlarından temizlenir. Rize'li bir mesai arkadaşı tarafından hediye edilen köy malı mısır ununa hamsinin iç kısmı yatırılır. Balıklar bu şekilde 1 saat buz dolabında dinlendirilir.

 

Peşinden bayramda memleket ziyaretinde anacığımın köydeki akrabaları tarafından yapılan hakiki mis gibi tere yağında altın rengine dönene kadar kızartılır. Enişte yapımı şalgam ve tazecik soğanlarla birlikte götürülür. Üstüne helvasını da yedim. :p


Buğlamayı yapmayı gözüm yemedi :p

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

En tazesinden yarım kilo hamsi itina ile kılçığından ve iç organlarından temizlenir. Rize'li bir mesai arkadaşı tarafından hediye edilen köy malı mısır ununa hamsinin iç kısmı yatırılır. Balıklar bu şekilde 1 saat buz dolabında dinlendirilir.

 

Peşinden bayramda memleket ziyaretinde anacığımın köydeki akrabaları tarafından yapılan hakiki mis gibi tere yağında altın rengine dönene kadar kızartılır. Enişte yapımı şalgam ve tazecik soğanlarla birlikte götürülür. Üstüne helvasını da yedim. :p

Buğlamayı yapmayı gözüm yemedi :p

 

Olmadı :i-ih: , Mısır unu arkadaştan, tereyağı akrabalardan, şalgam enişteden, ne anladım ben bu hamsiden? Hamsiyi, soğanı ve helvayı bulamamışsın, beğenmedim :D

Yorum bağlantısı
Şahin Efe Kahraman

sabah sabah insanın canı hamsi çeker mi ya hu..  :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mert Yeldan

 

 

Abi, buğlamayı dediğin gibi yaptım 1 kilo hamsiden. Yarım çay bardağından az zeytin yağı ve şu meşhur ev yapımı tereyağından ekledim, lezzetli oldu ama çok sulu oldu, su eklememe rağmen. Sebebi nedir?

Yorum bağlantısı

Abi, buğlamayı dediğin gibi yaptım 1 kilo hamsiden. Yarım çay bardağından az zeytin yağı ve şu meşhur ev yapımı tereyağından ekledim, lezzetli oldu ama çok sulu oldu, su eklememe rağmen. Sebebi nedir?

 

Mert buğulama zaten biraz sulu olur, yani önce büyük bir lokma ekmeğini banarsın sonra da çatalla nimete dalarsın. :p  Buna rağmen fazla sulu oldu diyorsan, bir dahaki sefere domatesi biraz azalt ve pişmesinin sonlarına doğru kapağı açık olarak biraz fazla pişir.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Mert buğulama zaten biraz sulu olur, yani önce büyük bir lokma ekmeğini banarsın sonra da çatalla nimete dalarsın. :p  Buna rağmen fazla sulu oldu diyorsan, bir dahaki sefere domatesi biraz azalt ve pişmesinin sonlarına doğru kapağı açık olarak biraz fazla pişir.

 

Fırında pişirdim ben.

Yorum bağlantısı

Fırında pişirdim ben.

 

Ooof güzel olmuştur be!!!

 

Tamam, demek ki domatesi biraz azaltacan, biraz da fazla pişirecen, üstleri biraz kızaracak.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ooof güzel olmuştur be!!!

 

Tamam, demek ki domatesi biraz azaltacan, biraz da fazla pişirecen, üstleri biraz kızaracak.

 

Bugün ki muhteşem ötesi oldu, öyle böyle değil yani. 30dk 180derece fırında, ardından 10 dakika 240derece grillde kızarttım üstünü. Maydanozu bol domatesi az yaptım :p 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...