İçeriğe Yönlendir

En Güzel Balık Yemekleri


Safak Acar

Recommended Posts

Osman Bilgin

Benim peder balikci [emoji23] [emoji23] disarda arkadaslar bi balik rest ayarlamadiysa baliga para verdigimi hatirlamiyorum..

bazılarımız, doğuştan kısmetli:=)

Önce bi kızım boyunda levrek alınır:)

 

11215697_10153974992523322_8255996525147

 

 

Sonra güzelce bi tuza yatırılır(sığmayınca kafa kuyruk kesilir tabi:(

 

 

 

 

Evde misafirler olunca şovunuda yapmak lazım tabi:)

 

 

 

En son tuzuda kırıp kalıp gibi çıkarınca ahh aahh:) :)

 

 

MaşAllah, BarekAllah, çok tatlı kızınız:=) balığı çok severim ama Kızınızı görünce balık sönük kaldı:=) Allah Hayırlı uzun ömürler versin..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Palamut un Norveç li akrabası abi..  ;) Uskumru.  :)

evet ta kendisi, biz ona ithal palamut diyoruz niyeyse de.. güzel besleyici eti bol bir balığımızdır.. afiyet olsun:=)

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Önce saf hakiki öz kırmızı benekli alabalığı oltayla tutacaksın.

Sonra odun ateşini yakıp kömürle harmanlayacaksın.

Gerisini hayal gücüne bırakıyore

.

sonra yanında götürdüğün kanat/incikleri ızgaraya dizip pişirip yiyeceksin dii mi :=))

Yorum bağlantısı
Misafir

Kocaman balık yemem..

Balık etine doymak istiyorsan iri balık yiyeceksin. Sıfır kılçık, lop et. Miss. [emoji5]
Yorum bağlantısı
Misafir

Balık etine doymak istiyorsan iri balık yiyeceksin. Sıfır kılçık, lop et. Miss. [emoji5]

Ölçü belli..Çupra ebatlarına kadar okey.

Yorum bağlantısı
Misafir

Ölçü belli..Çupra ebatlarına kadar okey.

Somon dene, ithal yerli farketmez. Ithallerin yemine boya karıştırıldığını duydum, sen 2600 gr. Bir Karadeniz somon al. Orada pişirttir eve Götür. Evde roka salatası ile Götür.[emoji6]
Yorum bağlantısı
Misafir

Somon dene, ithal yerli farketmez. Ithallerin yemine boya karıştırıldığını duydum, sen 2600 gr. Bir Karadeniz somon al. Orada pişirttir eve Götür. Evde roka salatası ile Götür.[emoji6]

Somon bulamazsam alabalık, olmadı uskumru, olmazsa çipura, en kötü levrek.. 7/24 her mevsim bulunabilen balıklardır.. Lezzetleri de gayet makul seviyelerdedir.. Tabi bunlar mevsim harici zamanlarda tükettiklerimizdir. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Yok Levrek, Cipura derim :)

 

Benim aklıma cupra denince bir tek bu aklıma geliyor  :fiuw:

 

gZp3AL.jpg

Yorum bağlantısı
Guest Misafir

Benim aklıma cupra denince bir tek bu aklıma geliyor :fiuw:

Bu canan olabilir Dogus Bey :)

Yorum bağlantısı
Guest Misafir

ben "sazan" demeye karar verdim:=)

Tam buldunuz yani siz de :) Cananlar sazan mi yani :)

Asabi bir canan olur :)

Degil mi, haklisiniz :) Ama itirazim yok:)

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Tam buldunuz yani siz de :) Cananlar sazan mi yani :)

 

evet, hazırlanışı pişirmesi ve yemesi biraz uğraştırıyor ama sonunda değiyor..:=)

tıpkı uğraşın ve mücadelinin sonunda kazanılan mutluluk gibi.. :=)

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

ayrıca kiremitde kaşarlı mantarlı çok güzel olur..temiz/akan suda yetişen bir yerde denk gelirseniz tavsiye ederim.. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Somon dene, ithal yerli farketmez. Ithallerin yemine boya karıştırıldığını duydum, sen 2600 gr. Bir Karadeniz somon al. Orada pişirttir eve Götür. Evde roka salatası ile Götür.[emoji6]

Somonu sadece kızıma aldım hep,tadınıda hiç merak edipte yemedim.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Somonu sadece kızıma aldım hep,tadınıda hiç merak edipte yemedim.

 

Çok güzel ve çok faydalı bir balık abi mutlaka dene ama çakma somonlardan alma

tarihinde Doğuş Bağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Misafir

Çok güzel ve çok faydalı bir balık abi mutlaka dene ama çakma somonlardan alma

Evet cakmalar kucuck zaten Norvec'ten gelenlerin dilimleri bile kocaman.

Yorum bağlantısı
Misafir

Evet cakmalar kucuck zaten Norvec'ten gelenlerin dilimleri bile kocaman.

 

750 gramlık dilimi tek başıma yediğim oldu, ne günlerdi valla

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...