İçeriğe Yönlendir

En Güzel Balık Yemekleri


Safak Acar

Recommended Posts

(düzenlendi)

Hamsilerin kılçıkları alınmamış?

Alınmadı abicim :D Dışarda temizletip aldım. Kılçıkları temizle dersem döver adam :D tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Alınmadı abicim :D Dışarda temizletip aldım. Kılçıkları temizle dersem döver adam :D

 

Balık kılçığıyla piştiğinde daha lezzetli ve besleyici olur, diye bir şeyler hatırlıyorum amma; bu mübareğin yerken kılçığını ayıklamak zor oluyor be Kerem. Ayıklamasan da hafifçe ağzıma batınca tedirgin ediyor. Nasıl olacak ihtiyarların işi?

Yorum bağlantısı

Balık kılçığıyla piştiğinde daha lezzetli ve besleyici olur, diye bir şeyler hatırlıyorum amma; bu mübareğin yerken kılçığını ayıklamak zor oluyor be Kerem. Ayıklamasan da hafifçe ağzıma batınca tedirgin ediyor. Nasıl olacak ihtiyarların işi?

Daha incesinden ufağından alıcan, 5 dakika fazla pişiricen, kılçuklar eriyecek :D Olmadı ben ayıklayıp göndericem sana Abim ;)
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Daha incesinden ufağından alıcan, 5 dakika fazla pişiricen, kılçuklar eriyecek :D Olmadı ben ayıklayıp göndericem sana Abim ;)

Bahşişi biraz fazla verince onuda temizliyorlar.Afiyet olsun ama hamsi tavanın yeri başka :)

Yorum bağlantısı

Detaylar yarın ;)

2 kg hamsi, 2 baş soğan, 2 limon, 1 demet maydanoz, yazın anne mamulü taze domatesten yapılmış domates konservesi (normal domateste olur ama bu mevsimde tavsiye etmem), 8-10 adet defne yaprağı (kokuyu alsın diye), biraz zeytin yağ, biraz tuz..

 

Tüm malzemeler temizlenir, soğanlar ve limonlar boyutlarına göre halka halka doğranır, tümü tepside harmanlanır, 200 C fırında yaklaşık 30 dk pişirilir, al sana hamsi buğlama  :biggrin:

Yorum bağlantısı

Hamsi koydum mangala, başladı oynamaya.. :)

Afiyet olsun korhan abi...mis gibi doğa havası ve hamsi... :good1:

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Afiyet olsun korhan abi...mis gibi doğa havası ve hamsi... :good1:

Afiyet olsun korhan abi...mis gibi doğa havası ve hamsi... :good1:

Hakancım gel, buyur birlikte tekrar yapalım, her zaman bekleriz.

Yorum bağlantısı

Hakancım gel, buyur birlikte tekrar yapalım, her zaman bekleriz.

Ahh abi ahhh keşke yakın olsakta gelsek... :kafa:  :biggrin:

Yorum bağlantısı

Gönderilen Resim

Hamsi koydum mangala, başladı oynamaya.. :)

Afiyet olsun abicim.. Heyecandan beklerken kafkas dansı yapacak gibisin :p
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...

Bizzat ben yaptığımdan ve su geçirmez yıkanabilir bir telefonum olmadığından fotoğraf çekemedim  :biggrin:

 

Kaşar Peyniri Dolgulu Alabalık;

 

Malzemeler; (4 kişilik)

4 adet ortabot alabalık (300 gr/adet)

10x2x2 cm civarı kesilmiş 4 parça kaşar peyniri

8 adet kürdan yada ısıya dayanıklı pişirme ipi ve iğne

tuz, karabiber, 1/2 çay bardağı sıvı yağ

 

Yapılışı;

Alabalıkların içi güzelce temizlenir, parçalanmadan filetosu çıkartılır (kılçıklarından komple ayrılır) yıkanır. (Yapabilirseniz kafaları kalacaktır, ben zorlandığımdan kopardım)

Balıkların heryeri güzelce tuzlanır ve biberlenir.

Karın kısımlarına kesilmiş olan parça kaşar peyniri konulur.

Kürdan yada ip ile karınları dikilir (peynir akmasın diye)

Aşırı kızgın tavada (yağlı yada yağsız ama ben 1/2 çay bardağı yağ koydum) her iki tarafıda pişecek şekilde 5-7 dakika pişirilir.

Afiye olsun.. 

 

Not: Dikkat! İpi yada kürdanları yemeyin  :fiuw:

Yorum bağlantısı

Resim olmayınca yazılar anlamsız kalıyor kerem  :D

Gel ben yaparken resimleri sen çek  ;) Nasıl fikir? Hem resim olur, hemde canlı canlı yorum :biggrin:

Yorum bağlantısı

Gel ben yaparken resimleri sen çek  ;) Nasıl fikir? Hem resim olur, hemde canlı canlı yorum :biggrin:

O zaman video bile çekeriz hemde HD  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

2014-03-02_14-18-57_864.jpg

Bugünde fırında hamsi buğulama var, gelin dostlar buyrun :) Kendi ellerimle yaptım, 15-20 dk sonra servise hazır olacak, fotoğrafıda gelecek.

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...