Misafir 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Bugün ki muhteşem ötesi oldu, öyle böyle değil yani. 30dk 180derece fırında, ardından 10 dakika 240derece grillde kızarttım üstünü. Maydanozu bol domatesi az yaptım Afiyet olsun, yemeyi abartma artık, Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Afiyet olsun, yemeyi abartma artık, Yok abi 100kg oldum zati az yedim yarım kilo civarı Yorum bağlantısı
Misafir 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Yok abi 100kg oldum zati az yedim yarım kilo civarı Maşallah, Yorum bağlantısı
Safak Acar 19 Kasım 2013 Yazar Paylaş 19 Kasım 2013 (düzenlendi) Akşam yemeği.. Altı tereyağ, soğan üstü hamsi buğlama 19 Kasım 2013 tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Akşam yemeği.. Altı tereyağ, soğan üstü hamsi buğlama Afiyet olsun da Şafak hamsinin kılçıkları çıkacak, üstüne de limon ve domates (halka şeklinde, kabukları soyulmuş) eklenecek. Bir tutam da maydanoz koyabilirsin. Bir de böyle dene... Yorum bağlantısı
Safak Acar 19 Kasım 2013 Yazar Paylaş 19 Kasım 2013 Afiyet olsun da Şafak hamsinin kılçıkları çıkacak, üstüne de limon ve domates (halka şeklinde, kabukları soyulmuş) eklenecek. Bir tutam da maydanoz koyabilirsin. Bir de böyle dene... Denerim abi aceleye geldi biraz Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Konuya bodosloma dalmış olacağım ama hamsiyi görünce aklıma geldi..Izgarada hamsi diyorum başka da bişey demiyorum Yorum bağlantısı
Misafir 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Konuya bodosloma dalmış olacağım ama hamsiyi görünce aklıma geldi..Izgarada hamsi diyorum başka da bişey demiyorum Hep hayalini kuruyorum, bu elektrikli ızgara olur mu? Malum apartman balkonunda duman iyi gelmiyor. Yorum bağlantısı
Safak Acar 19 Kasım 2013 Yazar Paylaş 19 Kasım 2013 Olur abi ama orjinal ızgaranın tadını vermiyo ben denedim biliyorum Yorum bağlantısı
Safak Acar 19 Kasım 2013 Yazar Paylaş 19 Kasım 2013 Yani yağ köze damlayacak ha? evet abi , abi yapma daha akşam yedim Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 (düzenlendi) Hep hayalini kuruyorum, bu elektrikli ızgara olur mu? Malum apartman balkonunda duman iyi gelmiyor. Elektrikli ızgarada hic denemedim ,odun kömüründe yaparız.Eğer elektriklide yapıp yedikten sonra ''hiçbir et mamülü ızgarada bu kadar lezzetli değildi'' demezsen olmadı demektir Dikkat edilecek konu hamsi kızarıp kurumayacak ,kabarcık kabarcık sulu halde iken ham yapılacak.. 19 Kasım 2013 tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Büyük balıktansa küçüğü daha sağlıklı bu aralar . Bol bol tüketmek lazım . sade Faruk sarma yaprağında alabalık yaptım geçen, yok böyle bir lezzet , balıklar bir porsiyon büyüklüğündeydi. Küçük sayılır mı? Olmaz dersen yarın da hamsi yapayım. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Babam şişe dizer direk közün üstünde kızartırdı hamsiyi, off offf ..hafta sonu bu konuya eğileyim bari Yorum bağlantısı
Misafir 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 (düzenlendi) Elektrikli ızgarada hic denemedim ,odun kömüründe yaparız.Eğer elektriklide yapıp yedikten sonra ''hiçbir et mamülü ızgarada bu kadar lezzetli değildi'' demezsen olmadı demektir Dikkat edilecek konu hamsi kızarıp kurumayacak ,kabarcık kabarcık sulu halde iken ham yapılacak.. Abdurrahman sen ne yaptın? Biz suyu bardakta, toprağı saksıda görüyoruz. Zurnada peşrev olur mu? Ne çıkarsa bahtına!!!! Çıtayı bu kadar yükseltmeyelim. Lütfen, 19 Kasım 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Ne hamsiymiş be 17 sayfa olmuş muhabbeti Forumun arabadan sonraki en büyük zevki belli. Aslında 1 araba 2 futboldur ama futbol yasak. Futbol konuşamayanlar face'te döktürüyor ama Yorum bağlantısı
Misafir 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Hamsi geçenlerde Adana'ya da uğramıştı. Amanın!!! o koca porsiyon bir kişilik mi? Yorum bağlantısı
Misafir 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Faruk sarma yaprağında alabalık yaptım geçen, yok böyle bir lezzet , balıklar bir porsiyon büyüklüğündeydi. Küçük sayılır mı? Olmaz dersen yarın da hamsi yapayım. Birde alabalığın içini güzelce temizleyip kaşar peyniri doldurun, kalın iple hafiften ağızını dikin (yada kürdan ile ince işçilikte olabilir) mısır+ normal un ile unlayıp çıtır kızartın. Off off.. Afiyet olsun... Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Bir hamsi diyarı evladı olarak hamsi konusundaki tecrübelerimi aktarmak isterim 1.Hamsi, havanın iyice soğuduğu zamanlarda yağlandığı için daha lezzetlidir 2-Taze olduğunu gözleri söyler fakat kuyruğuna yakın noktadan tutup yukaru kaldırdınmı eğilip bükülmüyorsa denizden çıkalı çok olmamıştır (max 2-3 saat) 3-En lezzetli ızgarada olur,tavada muhakkak mısır ununa bulanıp yapılmalıdır 4-Izgarada yaparken tel ızgara kullanmalı hamsi örselenmeden ve iyice kızarıp kurumadan diğer yüzü çevrilmeli..Derisi kabarcıklı ve sulu olduğu an, doğru andır. 5-Boyu 8-10 cm olanlar idealdir, sardalya boyutlarına yakın olanlarda aranan tat bulunmaz 6-En lezzetlisi bizim oralarda doğu karadenizde bulunur.Bu onların tercihi karışamayız Yorum bağlantısı
Misafir 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Bir hamsi diyarı evladı olarak hamsi konusundaki tecrübelerimi aktarmak isterim 1.Hamsi, havanın iyice soğuduğu zamanlarda yağlandığı için daha lezzetlidir 2-Taze olduğunu gözleri söyler fakat kuyruğuna yakın noktadan tutup yukaru kaldırdınmı eğilip bükülmüyorsa denizden çıkalı çok olmamıştır (max 2-3 saat) 3-En lezzetli ızgarada olur,tavada muhakkak mısır ununa bulanıp yapılmalıdır 4-Izgarada yaparken tel ızgara kullanmalı hamsi örselenmeden ve iyice kızarıp kurumadan diğer yüzü çevrilmeli..Derisi kabarcıklı ve sulu olduğu an, doğru andır. 5-Boyu 8-10 cm olanlar idealdir, sardalya boyutlarına yakın olanlarda aranan tat bulunmaz 6-En lezzetlisi bizim oralarda doğu karadenizde bulunur.Bu onların tercihi karışamayız Atalar ne demiş? "Bir avuç unun varsa fırıncıya gideceksin" (bir harf bazen her şeyi anlatmaya yeter ) Senin yazdığın standartlarda hamsiyi bulsam, ben yapacağımı bilirim de.... Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Atalar ne demiş? "Bir avuç unun varsa fırıncıya gideceksin" (bir harf bazen her şeyi anlatmaya yeter ) Senin yazdığın standartlarda hamsiyi bulsam, ben yapacağımı bilirim de.... Ankarada oflu bulacaksın bir tane ,muhtemelen memleketten hamsi getirtiyordur Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2013 Paylaş 27 Kasım 2013 Taze taze deniz kenarında iyi gittiler.. Çinekop.. Lüfer olaydı iyiydi ama tanesine 40 kaat istediler terbiyesizler..(Silivri sahil) Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Kasım 2013 Paylaş 27 Kasım 2013 Taze taze deniz kenarında iyi gittiler.. Çinekop.. Lüfer olaydı iyiydi ama tanesine 40 kaat istediler terbiyesizler..(Silivri sahil) Boydan bir fotoğraf görmek istiyorum Göbek Hakan ERken gibi içeri çekilmemiş şekilde Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2013 Paylaş 27 Kasım 2013 Boydan bir fotoğraf görmek istiyorum Göbek Hakan ERken gibi içeri çekilmemiş şekilde Şimdi bunun benle ne alakası var Çaplarımız belli gardaş Yorum bağlantısı
Recommended Posts