Misafir 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Abi o nasıl bi anlatmadır acktımmm hamsiiiiii bu akşam ızgara yaptırcam bakalım kesin değil Izgara demeyeydin iyiydi... Yorum bağlantısı
Safak Acar 4 Kasım 2013 Yazar Paylaş 4 Kasım 2013 Elektirikli ızgarada abi öylede tadı bi başka oluyor . Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Akşam deneyeceğim Mükremin Usta, eğer ki kuru bir şey çıkarsa ortaya faturan ağır olur.. Amanın sen buğulamamı deneyeceksin? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Sen tavaya yağ koyuyorsun (veya ben öyle anlıyorum), ben eser miktarda hamsiciklerin üzerine serpiştiriyorum. Detay, yağın kızgın tavayla değil hamsilerle halvet olmasındadır. Tere de var roka da, kim neyi severse.... Hamsiler tavaya dizilir üstüne yağ gezdirilir, arka yüz çevrildiğinde de yağ gezdirilir... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Hamsiler tavaya dizilir üstüne yağ gezdirilir, arka yüz çevrildiğinde de yağ gezdirilir... Şimdi oldu, eeee niye kızartma diyon o zaman? Ayrıca arka yüz çevrildiğinde de yağa gerek yok. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Şimdi oldu, eeee niye kızartma diyon o zaman? Ayrıca arka yüz çevrildiğinde de yağa gerek yok. Yağ bol dökerim ben anlamam... 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Yine hamsi yaptıracaksınız bana heee .. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Yine hamsi yaptıracaksınız bana heee .. Ayhan hafta sonu iki kilo almışım, yarısını çitledik (benim oğlanın tabiri) yarısını da buzluğa teptim hazır bekliyor. Yağ bol dökerim ben anlamam... Cıks , hiç bir şeyin lezzeti, kokusu ve tadı ana malzemenin (hamsinin) önüne geçmemeli.. Yorum bağlantısı
Safak Acar 4 Kasım 2013 Yazar Paylaş 4 Kasım 2013 Resimlere bakim dedim , bakmaz olaydım şuan cok kötü hissediyorum kendimi :D Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Yapmayınn, etmeyinn, acıyınn.. Olan var olmayan var.. Gebe insanlarda formumuzu okuyabilir.. Canları ister.. Naparız sonra? Nasıl taşırız bu yüküü... Bu arada lüferin kilosu tekrar 2 kat artmış. Neyseki kg= 15 TL iken almıştım 3 KG Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Dakika skor alalım: Trabzon hamsi 1,5 TL Yorum bağlantısı
Turkay Enez 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Hamsi buğulama susuz olmaz. Şöyle ki: Ağzı kapaklı (tercihen cam kapaklı) bir tavaya hamsiler dizilir. Üstüne 2 dilim limon (fazlası acılık verir) + 4-5 dilim soğan + maydanoz koyulur. Başlangıçta 1 çay bardağı su ilave edilir. Su kaynayıncaya kadar yüksek ateş, kaynama başlayınca kısık ateşte suyun buharıyla 12-15 dak. pişirilir. Su tamamen buharlaşıp bittiğinde yarım bardak zeytinyağı ilave edilir. 2 dakika daha cızzz sesiyle kısık ateşte pişirilir... Hamsi tava... En lezzetlisi istavrit tavadır. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Somon fırında: Levrek fırında: Bu nedir hadi bilin bakalım? Yorum bağlantısı
Aydın Sert 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Bu nedir hadi bilin bakalım? Mezgiiiiiit Yorum bağlantısı
Misafir 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 (düzenlendi) Bakmaz olaydım 5 Kasım 2013 tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 En tazesinden yarım kilo hamsi itina ile kılçığından ve iç organlarından temizlenir. Rize'li bir mesai arkadaşı tarafından hediye edilen köy malı mısır ununa hamsinin iç kısmı yatırılır. Balıklar bu şekilde 1 saat buz dolabında dinlendirilir. Peşinden bayramda memleket ziyaretinde anacığımın köydeki akrabaları tarafından yapılan hakiki mis gibi tere yağında altın rengine dönene kadar kızartılır. Enişte yapımı şalgam ve tazecik soğanlarla birlikte götürülür. Üstüne helvasını da yedim. Buğlamayı yapmayı gözüm yemedi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 En tazesinden yarım kilo hamsi itina ile kılçığından ve iç organlarından temizlenir. Rize'li bir mesai arkadaşı tarafından hediye edilen köy malı mısır ununa hamsinin iç kısmı yatırılır. Balıklar bu şekilde 1 saat buz dolabında dinlendirilir. Peşinden bayramda memleket ziyaretinde anacığımın köydeki akrabaları tarafından yapılan hakiki mis gibi tere yağında altın rengine dönene kadar kızartılır. Enişte yapımı şalgam ve tazecik soğanlarla birlikte götürülür. Üstüne helvasını da yedim. Buğlamayı yapmayı gözüm yemedi Olmadı , Mısır unu arkadaştan, tereyağı akrabalardan, şalgam enişteden, ne anladım ben bu hamsiden? Hamsiyi, soğanı ve helvayı bulamamışsın, beğenmedim Yorum bağlantısı
Şahin Efe Kahraman 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 sabah sabah insanın canı hamsi çeker mi ya hu.. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 sabah sabah insanın canı hamsi çeker mi ya hu.. Kahvaltıda yiyenler var.. Çekmesi normal yani http://www.golcukhaber.com.tr/kocaeli/item/7111-goelcuek-yard-m-sevenler-dernegi-ueyelerinin.html Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 14 Kasım 2013 Paylaş 14 Kasım 2013 Abi, buğlamayı dediğin gibi yaptım 1 kilo hamsiden. Yarım çay bardağından az zeytin yağı ve şu meşhur ev yapımı tereyağından ekledim, lezzetli oldu ama çok sulu oldu, su eklememe rağmen. Sebebi nedir? Yorum bağlantısı
Misafir 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Abi, buğlamayı dediğin gibi yaptım 1 kilo hamsiden. Yarım çay bardağından az zeytin yağı ve şu meşhur ev yapımı tereyağından ekledim, lezzetli oldu ama çok sulu oldu, su eklememe rağmen. Sebebi nedir? Mert buğulama zaten biraz sulu olur, yani önce büyük bir lokma ekmeğini banarsın sonra da çatalla nimete dalarsın. Buna rağmen fazla sulu oldu diyorsan, bir dahaki sefere domatesi biraz azalt ve pişmesinin sonlarına doğru kapağı açık olarak biraz fazla pişir. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Mert buğulama zaten biraz sulu olur, yani önce büyük bir lokma ekmeğini banarsın sonra da çatalla nimete dalarsın. Buna rağmen fazla sulu oldu diyorsan, bir dahaki sefere domatesi biraz azalt ve pişmesinin sonlarına doğru kapağı açık olarak biraz fazla pişir. Fırında pişirdim ben. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Fırında pişirdim ben. Ooof güzel olmuştur be!!! Tamam, demek ki domatesi biraz azaltacan, biraz da fazla pişirecen, üstleri biraz kızaracak. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Ooof güzel olmuştur be!!! Tamam, demek ki domatesi biraz azaltacan, biraz da fazla pişirecen, üstleri biraz kızaracak. Bugün ki muhteşem ötesi oldu, öyle böyle değil yani. 30dk 180derece fırında, ardından 10 dakika 240derece grillde kızarttım üstünü. Maydanozu bol domatesi az yaptım Yorum bağlantısı
Recommended Posts