Serkan Toker 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Sabah sabah ne balık gördüm be, otomobil forumu dediğin böyle olur işte. Yalnız, bazıları kızartma yaparak güzelim nimeti zehirlemişler, yapmayın arkadaşlar. Kolayı var Yunus markette 15 gündür balık tavası satılıyor. 32 Cm. 24 Lira tez zamanda birer tane alın siz de lezzete kavuşun. Ulus' tan dün 10 TL. ye alındı... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Ulus' tan dün 10 TL. ye alındı... Yok abi Mükremin abi'nin dediği tavayı alın da buğulama falan yapın demek sanırım..Kızartma yapmayın demiş.. Yorum bağlantısı
Safak Acar 23 Ekim 2013 Yazar Paylaş 23 Ekim 2013 Bi tava balıkda 2 yemek kaşığı yağ cokmu ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Sabah sabah ne balık gördüm be, otomobil forumu dediğin böyle olur işte. Yalnız, bazıları kızartma yaparak güzelim nimeti zehirlemişler, yapmayın arkadaşlar. Kolayı var Yunus markette 15 gündür balık tavası satılıyor. 32 Cm. 24 Lira tez zamanda birer tane alın siz de lezzete kavuşun. Balık tavasında buğulama mı yapacağız yoksa yine dizip kızartacağız mı ? Sen kızartmaya karşısın sanırım. Yaş itibariyle olabülü Bi tava balıkda 2 yemek kaşığı yağ cokmu ? Yok yaa çok normal.. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Yok abi Mükremin abi'nin dediği tavayı alın da buğulama falan yapın demek sanırım..Kızartma yapmayın demiş.. Yağsız kızartmamı olur yahu, perhiz mi yapıyoruz...Ehtiyar tarifi onlar, benim damarlar henüz dıkanmadı çok şükür, aralarda porçöz yerine kola içiyorum... Bi tava balıkda 2 yemek kaşığı yağ cokmu ? Gayet normal bence.. 3 Yorum bağlantısı
Safak Acar 23 Ekim 2013 Yazar Paylaş 23 Ekim 2013 Yağsız kızartmamı olur yahu, perhiz mi yapıyoruz...Ehtiyar tarifi onlar, benim damarlar henüz dıkanmadı çok şükür, aralarda porçöz yerine kola içiyorum... :D Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Balık tavasında buğulama mı yapacağız yoksa yine dizip kızartacağız mı ? Sen kızartmaya karşısın sanırım. Yaş itibariyle olabülü Yok yaa çok normal.. Balık tavasında yağsız kızartacaksın, yağ yemeyeceksin, balık yiyeceksin. Yağ yemek istiyorsan balığa, patatese şuna buna gerek yok. Dök tavaya ısıt ye, hatta iç!!! Yeterince açık mıdır? Yaş mış Yorum bağlantısı
Safak Acar 23 Ekim 2013 Yazar Paylaş 23 Ekim 2013 Balıkları görünce yine balık istedi canım Acıktım galiba Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Balık tavasında yağsız kızartacaksın, yağ yemeyeceksin, balık yiyeceksin. Yağ yemek istiyorsan balığa, patatese şuna buna gerek yok. Dök tavaya ısıt ye, hatta iç!!! Yeterince açık mıdır? Yaş mış Abi o zaman kızartma olmaz ki kavurtma olur kendi yağıyla... 2 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 (düzenlendi) Abi o zaman kızartma olmaz ki kavurtma olur kendi yağıyla... Eeee, tabi öyle olacak, yağ konacaksa bir tatlı kaşığı kadar Trabzon tereyağı konacak, daha doğrusu tava yağlanacak. O zaman bakacan tadına.... 23 Ekim 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Balık tavasında yağsız kızartacaksın, yağ yemeyeceksin, balık yiyeceksin. Yağ yemek istiyorsan balığa, patatese şuna buna gerek yok. Dök tavaya ısıt ye, hatta iç!!! Yeterince açık mıdır? Yaş mış Benimkinde de yağ yoktu üstadım. Direk o şekilde fırına verildi. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Benimkinde de yağ yoktu üstadım. Direk o şekilde fırına verildi. Sen ayrı bir dünyasın rahat ol Yorum bağlantısı
Safak Acar 1 Kasım 2013 Yazar Paylaş 1 Kasım 2013 Dün Akşam Giresun / Espiye den kuzen mesaj attı " ulaa baluk isteyumusun" diye yine balık iştahımı kabarttı onun üzerine bu akşam hamsi kızartma yapıldı Oda dün hamsi yapmış Eylül ayında Kuzenin kendi oltayla tuttuğu sargan resimi aşşağıda bensuz yedu onlari ve bu akşamki balık mis mis 3-5 tane götürdüm Yağsız kızartmamı olur yahu, perhiz mi yapıyoruz...Ehtiyar tarifi onlar, benim damarlar henüz dıkanmadı çok şükür, aralarda porçöz yerine kola içiyorum... Gayet normal bence.. ve işlem tamam 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 3 Kasım 2013 Paylaş 3 Kasım 2013 Buğlamasını nasıl yapıyoruz? En alta soğanlar üstüne kılçıkları alınmış temizlenmiş yavrular üstüne soğan ve limon. Biraz maydıonız biraz yağ. Su koyacak mıyız? Baharat koyacakmıyız? TEpsinin üstünü folyo ile örtmeye gerek var mı? Piştiğini nasıl anlarız? Başka ne koyacağız? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Buğlamasını nasıl yapıyoruz? En alta soğanlar üstüne kılçıkları alınmış temizlenmiş yavrular üstüne soğan ve limon. Biraz maydıonız biraz yağ. Su koyacak mıyız? Baharat koyacakmıyız? TEpsinin üstünü folyo ile örtmeye gerek var mı? Piştiğini nasıl anlarız? Başka ne koyacağız? Su asla konulmaz..Tepsi üstünü kapakla yada folyo ile örtebilirsin.Baharata falan gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 (düzenlendi) Buğlamasını nasıl yapıyoruz? En alta soğanlar üstüne kılçıkları alınmış temizlenmiş yavrular üstüne soğan ve limon. Biraz maydıonız biraz yağ. Su koyacak mıyız? Baharat koyacakmıyız? TEpsinin üstünü folyo ile örtmeye gerek var mı? Piştiğini nasıl anlarız? Başka ne koyacağız? Domatesi unutmuşsun, aynen soğanlar ve limonlar gibi halka kesim (kabukları soyulmuş) domates de koyacaksın. 20 dakikada pişer. Biraz karabiber serpebilirsin. 4 Kasım 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Baharat değil de çok az tuz ve biraz maydanoz olabilir... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Domatesi unutmuşsun, aynen soğanlar ve limonlar gibi halka kesim (kabukları soyulmuş) domates de koyacaksın. 20 dakikada pişer. Biraz karabiber serpebilirsin. Akşam deneyeceğim Mükremin Usta, eğer ki kuru bir şey çıkarsa ortaya faturan ağır olur.. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 (düzenlendi) Akşam deneyeceğim Mükremin Usta, eğer ki kuru bir şey çıkarsa ortaya faturan ağır olur.. Akşam yaptım, yalan yok yerken seni de andım, halâ tadı damağımda. Önce tavayı tereyağı ile hafifçe yağlıyorsun, sonra güzel hamsicikleri (kılçığı alınmış) tuzlayıp, mısır unu ile unladıktan sonra (iç kısımlarına un gelmeyecek) karın kısımları tavaya, kuyrukları tavanın merkezine gelecek şekilde soldan sağa, dıştan içe doğru sanatsal bir şekilde diziyorsun, vakit varsa 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyorsun, sonra üstüne yaklaşık 2 çorba kaşığı kadar (fazla değil) kaliteli zeytinyağı veya bitkisel yağı gezdiriyorsun, büyük ocakta kısık-orta ateşte kapağını da üzerine kapatarak 10-15 dakika pişiriyorsun, suyunu salıp, tamamen çekmeden hafif sulu iken tavanın kapağından yararlanarak "kutsal çevirme" işlemini yapıyorsun. Nar gibi kızarmış ancak yanmamış olacak. Kızarmamışsa aynı yönde tavaya tekrar koy güzelce kızarsın. Daha sonra usta bir el hareketiyle tavaya tersini koyuyorsun ve bu şekilde de yaklaşık 10 dakika daha pişiyor. Bu esnada yenge hanım roka, kuru soğan ve fındık turplardan oluşan söğüş tabağını ayarlıyor, sen de kakaolu tahin helvasını dilimliyorsun. Balığın tersini çevirdikten sonra blender'dan geçirilmiş mercimek çorbasını bolca limon sıkıp sıcak sıcak kaşıklamaya başlıyorsun. Çorba bittiğinde balık hazırdır. Sıcak sıcak servis yapıyorsun. Pişirme işlemini dikkatli yapmalısın, ateş az olur da pişirme fazla sürerse kuru olur!!!! Afiyet olsun.... 4 Kasım 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Akşam yaptım, yalan yok yerken seni de andım, halâ tadı damağımda. Önce tavayı tereyağı ile hafifçe yağlıyorsun, sonra güzel hamsicikleri (kılçığı alınmış) tuzlayıp, mısır unu ile unladıktan sonra (iç kısımlarına un gelmeyecek) karın kısımları tavaya, kuyrukları tavanın merkezine gelecek şekilde soldan sağa, dıştan içe doğru sanatsal bir şekilde diziyorsun, vakit varsa 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyorsun, sonra üstüne yaklaşık 2 çorba kaşığı kadar (fazla değil) kaliteli zeytinyağı veya bitkisel yağı gezdiriyorsun, büyük ocakta kısık-orta ateşte kapağını da üzerine kapatarak 10-15 dakika pişiriyorsun, suyunu salıp, tamamen çekmeden hafif sulu iken tavanın kapağından yararlanarak "kutsal çevirme" işlemini yapıyorsun. Nar gibi kızarmış ancak yanmamış olacak. Kızarmamışsa aynı yönde tavaya tekrar koy güzelce kızarsın. Daha sonra usta bir el hareketiyle tavaya tersini koyuyorsun ve bu şekilde de yaklaşık 10 dakika daha pişiyor. Bu esnada yenge hanım roka, kuru soğan ve fındık turplardan oluşan söğüş tabağını ayarlıyor, sen de kakaolu tahin helvasını dilimliyorsun. Balığın tersini çevirdikten sonra blender'dan geçirilmiş mercimek çorbasını bolca limon sıkıp sıcak sıcak kaşıklamaya başlıyorsun. Çorba bittiğinde balık hazırdır. Sıcak sıcak servis yapıyorsun. Pişirme işlemini dikkatli yapmalısın, ateş az olur da pişirme fazla sürerse kuru olur!!!! Afiyet olsun.... Sağol abi müthiş tarifin için ancak ben zaten böyle yapıyorum hamsiyi ??? Sen hiç yağ kullanma demiyor muydun ben mi öyle hatırlıyorum ? Roka nedir ya bu arada tere varken... :D Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Sağol abi müthiş tarifin için ancak ben zaten böyle yapıyorum hamsiyi ??? Sen hiç yağ kullanma demiyor muydun ben mi öyle hatırlıyorum ? Roka nedir ya bu arada tere varken... :D Sen tavaya yağ koyuyorsun (veya ben öyle anlıyorum), ben eser miktarda hamsiciklerin üzerine serpiştiriyorum. Detay, yağın kızgın tavayla değil hamsilerle halvet olmasındadır. Tere de var roka da, kim neyi severse.... Yorum bağlantısı
Safak Acar 4 Kasım 2013 Yazar Paylaş 4 Kasım 2013 Abi o nasıl bi anlatmadır acktımmm hamsiiiiii bu akşam ızgara yaptırcam bakalım kesin değil Yorum bağlantısı
Recommended Posts