Ali Darbaz 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: über i10 kimindi Ben gene anlamadım abi, Hyundai i10 ve üzerinde Falken Snecra snc832 lastiklerimle foruma geldim ben. Petlasdan bahsettiğimi hatırlamıyrum bile. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Hyundai i10 ve üzerinde Falken Snecra snc832 lastiklerimle foruma geldim ben. Petlasdan bahsettiğimi hatırlamıyrum bile. yutuba haber ver hesabın ele geçirilmiş o zaman 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 yutuba haber ver hesabın ele geçirilmiş o zamanBen ekran görüntüsü aldım. Nolur nolmaz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 (düzenlendi) 2 5 Ağustos 2017 de bunu yazmışım. Hyundai i10 aracıma Petlas Pt535 M/S lastikler aldığımı biliyorsunuz. Maalesef bu lastiklerden memnun kalmadım. Lastik 0 dereceden sonra maalesef tutuş yapmıyor. Kameralarım soğuktan dondukları için ancak bu videoyu çekebildim :). Böylece arkadaki lastikleride petlasa dönüştürme hevesi benden çıktı. Tüm lastiklerimi orjinal Continental Eco Contach 5 veya Vector 4Seasons Gen-2 değiştirmeyi düşünüyorum Arabama eksi derece donmayan antifirizli cam suyu koymadığım için tüm silecek suyu sistemi donmuştu Bim'de satılan ucuz mavi cam suyundan aldım. Bu sıvı ile tüm sistemi doldurmuş olmama rağmen iş işten geçmişti. Aracın silecek sistemin çalışması havanın +4 dereceye ısındığı güne kadar buldu. 21 Ağustos 2016 tarihinde bunu yazmışım. Nakitim olmadığı için tanesi 220 lira olan Eco Contack 5 lastik alamadım. Yanaktan delinmiş lastiğimi soğuk yama yaptırdım. bu lastik ile 8000 km yol gezdim. Ön sol lastiğim Çeşme Alaçatıda yanaktan yarık oluşunca değiştirmeye karar verdim. Yanaktan yaralı lastik ile 600 km yol tepip İstanbul'da ekstra masraf olmasın diye 2 adet önlere dört mevsim lastiği Petlas Pt535 lastik aldım. Arkadaki yanaktan yamalı lastiği, öndeki yanaktan hasarlı lastiği söktürdüm. önde tek kalan lastiği arkaya takıp Petlaslarımı önlere geçirdim. Tanesi 135 tl tuttu. Allah'tan ucuz lastik ölçüsü kullanıyorum. Petlaslar Eco Contak 5 lastiklerimden çok daha ağırki en az %50 daha ağır. Ama çok daha yumuşak. Bu arabaya yaptığım en büyük ikinci masrafımdı. Ben arabam ucuz olsun, çok gitsin diye aldım. Tutupta 220 liste fiyatıyla yazlık lastik almak yerine, Çamur ve Kış damgalı yerli işi ucuz dört mevsim lastiği aldım. Ne bir taş ile iki kuş vurmak gibi oldu. Ne verecem bir sürü parayı lastiğe. Zaten kaç km hız yapıyorum. Zaten 3 silindir. varsın %5 yakıt tüketimim artsın, Oysaki konforum iyileşti. Ne yol tutuşu bozuldu, ne yol gürültüsü arttı, neden yakıt tüketimim. 30 Aralık 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 Övmemiş ben de baktım.. çok ağır demiş. gürültülü demiş. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 Cruze de övülmüş. Bir yerlerde bir şeyler hatırlıyordum.https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/305326-petlas-pt515-hakk%C4%B1nda-merak-ettikleriniz/ Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 Metin Akbal yazdı: Cruze de övülmüş. Bir yerlerde bir şeyler hatırlıyordum. https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/305326-petlas-pt515-hakk%C4%B1nda-merak-ettikleriniz/ 515 ile 535 karıştırıyon Yorum bağlantısı
Metin Akbal 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 515 ile 535 karıştırıyon Biliyorum ben olaya Petlas olarak bakıyorum. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 31 Aralık 2020 Paylaş 31 Aralık 2020 2021 kışı 2012 deki gibi olacak diyorlar. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Önümizdeki 10 gün. Kışlıkları takmaya gerek var mı? Akşamları araç kullanmıyorum Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Önümizdeki 10 gün. Kışlıkları takmaya gerek var mı? Akşamları araç kullanmıyorum Yazliklarin eskimesin. 1 Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Havalar soğuduğunda lastikcide 3 saat beklemek istemiyorsan bence tak şimdiden. En nihayetinde o lastik takilacak Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Barış AÇIL yazdı: Havalar soğuduğunda lastikcide 3 saat beklemek istemiyorsan bence tak şimdiden. En nihayetinde o lastik takilacak Sokağın başında lastikçi var. Sıra beklemiyorum. Arıyor adam gel abi diye. Ama sıcak havada kışlıklara binince kendimi güvende hissetmiyorum Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Sokağın başında lastikçi var. Sıra beklemiyorum. Arıyor adam gel abi diye. Ama sıcak havada kışlıklara binince kendimi güvende hissetmiyorumYahu zaten benzin bitmesin diye öndeki arabayla arana dünya ile ay kadar mesafe koyuyorsun, benzinim bitmesin diye 30 km yi geçmiyorsun bu kadar dert etme [emoji3] 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Tam yazacaktım adaş yazmış, pilliyle yavaş yavaş gidiyorsun zaten. @Ali Darbazile 365 gün kışlık lastik kullansanız zararınız değil karınız olur. Metin Akbal yazdı: Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yazliklarin eskimesin. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Sokağın başında lastikçi var. Sıra beklemiyorum. Arıyor adam gel abi diye. Ama sıcak havada kışlıklara binince kendimi güvende hissetmiyorum Metin Akbal yazdı: Yahu zaten benzin bitmesin diye öndeki arabayla arana dünya ile ay kadar mesafe koyuyorsun, benzinim bitmesin diye 30 km yi geçmiyorsun bu kadar dert etme Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ama sıcak havada kışlıklara binince kendimi güvende hissetmiyorum Bunu @Selim Bilgin yada yazılımlı golfü bir arkadaş vardı onlar yazsa anlarım🤣🤣 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ama sıcak havada kışlıklara binince kendimi güvende hissetmiyorum asfalt kaç C? bu hypercılar neden neden böyle maceracı yahu 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Kış lastiksiz olmaz. Kayarsınız, kaza yaparsınız, Eksper beklersiniz. günlerce parça beklersiniz. Hasarsızlık indiriminiz bozulur. Kasko priminiz artar. Kış lastiği olmadan karda buzda yapılan kazaları kasko karşılar mı? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 (düzenlendi) Erhan Doruk yazdı: Kış lastiği olmadan karda buzda yapılan kazaları kasko karşılar mı? Hususi Otomobile Zorunlu değil diye biliyorum. Siz bakmayın bunlara @Metin Uzunoğlu hocam, utanmasalar geri geri gidiyorsun derler 😁 yol var da biz mi gitmiyoruz istanbul’da. Yok yani, 70-80’in üstüne çıkacak yol yok. Hafta sonu bi tık uzağa gidersem hız limitlerinde giderim. sene 2015. Hava yine soğuk değil. Şimdiki gibi. Sıfır lassa kışlık taktırdım. Arabam punto. Yazlıklarla hep aynı hızda döndüğüm viraja kışlıklarla aynı hızda girdim. Bugüne kadar yaptığım ilk ve tek kazam oldu. Araba spin attı. Toplayamadım ve yol kenarı su kanalına düştüm. Arabanın altı hasar aldı. Hızım 70 civarıydı o günden sonra kışlıklara bakış açım değişti. 5 Aralık 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Arabam punto. Tansu Kalafatoğlu yazdı: o günden sonra kışlıklara bakış açım değişti. bence modele bakış açısına da bakmalı, vesile ile sıfır lastikle formulada bile ilk viraja dalınmaz, 100 150 km bir gidin der tibetli, Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Metin Uzunoğlu 😁 sene 2015. Hava yine soğuk değil. Şimdiki gibi. Sıfır lassa kışlık taktırdım. Arabam punto. Yazlıklarla hep aynı hızda döndüğüm viraja kışlıklarla aynı hızda girdim. Bugüne kadar yaptığım ilk ve tek kazam oldu. Araba spin attı. Toplayamadım ve yol kenarı su kanalına düştüm. Arabanın altı hasar aldı. Hızım 70 civarıydı Allah korumuş ya kışlıklar olmasaydı birde öyle düşün. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Hususi Otomobile Zorunlu değil diye biliyorum. Siz bakmayın bunlara [mention=67377]Metin Uzunoğlu[/mention] hocam, utanmasalar geri geri gidiyorsun derler [emoji16] yol var da biz mi gitmiyoruz istanbul’da. Yok yani, 70-80’in üstüne çıkacak yol yok. Hafta sonu bi tık uzağa gidersem hız limitlerinde giderim. sene 2015. Hava yine soğuk değil. Şimdiki gibi. Sıfır lassa kışlık taktırdım. Arabam punto. Yazlıklarla hep aynı hızda döndüğüm viraja kışlıklarla aynı hızda girdim. Bugüne kadar yaptığım ilk ve tek kazam oldu. Araba spin attı. Toplayamadım ve yol kenarı su kanalına düştüm. Arabanın altı hasar aldı. Hızım 70 civarıydı o günden sonra kışlıklara bakış açım değişti. Toyota yazlikla Bursa dönüşü ne yaptığınızı da biliyoz bayım. Lütfen çuvaldız iğne atasözünü animsayiniz [emoji3] 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Falken as210 çok ucuzdu. İşimi görücekti. Aldıma pişman değilim. Şikayetim sertliğinne. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Bende dün falken as 210 aldım lastikler kışlık lastik olarak geçmiyor 4 mevsim lastik olarak geçiyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Aralık 2021 Paylaş 5 Aralık 2021 Metin Akbal yazdı: Toyota yazlikla Bursa dönüşü ne yaptığınızı da biliyoz bayım. Lütfen çuvaldız iğne atasözünü animsayiniz Bisiklet hobin var mı Metin Uzunoğlu yazdı: Allah korumuş ya kışlıklar olmasaydı birde öyle düşün. Hocam sorun orada. Dün yazlıkla 70 ile döndüğüm virajı bugün kışlıkla 70 ile dönemedim. Kışlıkların yol tutuşunda bi sorun var bence. Yazlık gibi asla değil. Kuru havada sıfır dereceye kadar zaten tüm testlerde yazlık üstün. Viraj, durma vs. Ali Darbaz yazdı: Falken as210 çok ucuzdu. İşimi görücekti. Aldıma pişman değilim. Şikayetim sertliğinne. Yazlıklar ömrünü doldurunca ben de dört mevsim alacağım artık. İstanbul’da adam gibi kış olmuyor. Eksi sıcaklık zaten yok. Kar desen 3 senede bir 1 gün oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts