Tugay Kayseri 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 kısalar uzunlar sisliler mercek çalışması bi-xenon yapımı oktay toker ustamız yaptı 3 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Süper iyi günlerde kullanın Oktay abininde ellerine sağlık... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Önünde gidebilene helal olsun Çok güzel olmuş,oktay abinin ellerine sağlık... Yorum bağlantısı
Tugay Kayseri 8 Ekim 2013 Yazar Paylaş 8 Ekim 2013 daha denemedim bakalım bayram için memlekete edirneye giderken deniyeceğim 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Ellerine sağlık Oktay abi muhteşemsin yine Size de hayırlı olsun iyi günlerde kullanın 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 (düzenlendi) Forum üyemiz Tugay Kayseri arkadaşımızın aracı için yaklaşık 2 ay önce yapım için karar verdik ve sonrasında işlemlere başladık.Rabbimin izni ile ufak kusurlarımla bitirdiğim çalışmada Farlar çift mercekli oldu.Kısa hüzmelerde yeni nesil Hella,uzun hüzmede yeni nesil servo motorlu clear lensli Bosch mercegin moptor sökülerek perdeside uzun hüzme konumunda sabitlenerek montajı yapıldı.Angellar Bmw den çıkma ve beni en çok led montajı aşamaları uğraştırdı.Angel için oldukca fazla uğraş verdim ledler tam tepeye monte edilmesi zorunlu olduğu için temiz görünmesi için uzun denemeler yaptım ve en son hali böyle oldu.Ledlerin her biri 50 lümenlik yarım watt ledler ben hali ile kısık kullandığım için yaklaşık 130 lümen falan ışık güzü var. Bilin bakalım halkanın tepesindeki parça nerede kullanılıyor? Son olarak tek sorunumuz arka kapagı.Bayram sonrası onuda hallediyoruz. Sinyallerde 6 adet Amber renkte led kullanıldı.Oldukca güzel sonuç aldık. Resimlerle aşamalar. Mercek montajı sonrası görünüm. Bmw Angel halkanın son haline gelmiş durumu. Sinyal içine sogutuculu olarak takılmış ledlerimiz.Camı takılınca camdan ledler güzel yansıma yapıyor. Farın arka kısmından bir görüntü. Farın toplanmış halleri. Angel halkaların görünüşü. Araç üzerinde gece çekilmiş resmi ve duvar resimleri. Uzunlarda kullandığım yeni nesil Bosch bi-xenon clear lens mercek,merceğin perdesini uzun hüzme şeklindeki haline sabitlenerek kullanıldı ve yeni nesil Hella bi-xenon mercek ile uzunların aynı anda görünüşü bu şekilde. Aksilik olmaz ise çok yakında Golf 4 ledli ayna sinyali,Focus 2.5 gündüz ledli,bi-xenon mercekli çalışmamı paylaşacağım.Bu çalışmalarıda bu süreler içinde başladım ve son derece güzel deneyim sahibi oldum.Bana gösterilen sabırdan dolayı Rabbim razı olsun. 10 Ekim 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Tugay Kayseri 8 Ekim 2013 Yazar Paylaş 8 Ekim 2013 Tabiki ama cok parliyor gece gunduz cekip koyarim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Oktay abi, Uzunlar da mı xenon? Hızlı çakabiliyorlar mı? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 (düzenlendi) Uzunlarda ve kısalarda Gen 5 balast Osram 4300k xenon ampul kullanıldı.Uzun hüzme merceğinin perdesi bi-xenon uzun hüzmesi ile aynı şekilde işlevini yapıyor. İşte videomuz. https://youtu.be/bPYAtxBfbK4 Video linki yenilendi. 21 Mart 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Atilla Atun 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Abi yine döktürmüşsün valla.. Ellerine sağlık çok beğendim..... 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Peh. Tırt. bende farklı birşey var sandım. Herzamanki gibi bi çalışma olmuş. Fotoğraflara bakarken bile sıkıldım Oktay abi. Hep aynı profesyonel işçilik. Böyle nereye kadar?.. Hata, kusur, çirkin bir tarafı da yokki uğraşalım.. Artık bunlara övgü yok, ne zamanki LED far yaparsın ozaman anlaşırız Eline sağlık Focus harika olmuş bu farlar ile 3 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Abi yine döktürmüşsün ellerine sağlık valla. Audinin yeni led farlarından istiyoruz değil mi http://www.youtube.com/watch?v=6iBSgVwUt1I Yorum bağlantısı
Alper Keskin 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Abi cidden profesyonelliğin yüzünden bütün çalışmaların gözüme normal gelmeye başladı.Her yeni çalışma diğerini aratmayacak kalitede.Yapılan her işte kendi aracına uygularmışçasına emek ve önem var.. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Anam! Kör oldum. Nasıl çakıyor Maşallah Ellerine sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Led far için proje isteyen olursa neden olmasın ki? Ha görünüm amatörce olur fakat işlevsellik kesinlikle yerinde olacaktır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Bu kadar zor fara, en zor şekil olmuş, arkayı nasıl kapattın tozdan korumak için? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Ustam arkaya şimdilik ince aliminyumdan yapıp idarelik sıkış pıkış kapattım ama bayram sonrası başka projem var onu uygulayıp paylaşacağım. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 (düzenlendi) Abi eline sağlık çok güzel olmuş. Hazır yeri gelmiş iken bir kaç soru soracağım. 1,Bu farlar muayeneden geçiyor mu. 2,Çakma xenonlardaki gibi karşıdan gelenin gözünü alırmı. 3,Aydınlatma olarak artısı nedir normal fara göre. sis yağmur tipi gibi havalarda görüş nasıldır. 4,Birde yıkama olmadığı için yağmurlu havalarda helede tek şeritte kamyonun arkasına düştüysen halojenler bile kapanıyor bazen durup yıkama ihtiyacı duyuyorum bunda durum ne olur. Teşekkürler. 8 Ekim 2013 tarihinde Süleyman Can Şahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Oktay ustam reflektör iki merceği taşıyor mu?Titreme falan oluyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ekim 2013 Paylaş 8 Ekim 2013 Abi eline sağlık çok güzel olmuş. Hazır yeri gelmiş iken bir kaç soru soracağım. 1,Bu farlar muayeneden geçiyor mu. 2,Çakma xenonlardaki gibi karşıdan gelenin gözünü alırmı. 3,Aydınlatma olarak artısı nedir normal fara göre. sis yağmur tipi gibi havalarda görüş nasıldır. 4,Birde yıkama olmadığı için yağmurlu havalarda helede tek şeritte kamyonun arkasına düştüysen halojenler bile kapanıyor bazen durup yıkama ihtiyacı duyuyorum bunda durum ne olur. Teşekkürler. 1.Üzerindeki xenonlar ile gidilirse tam olarak kusur olur.Halojen ampul uydurmak lazım ama yine bu far ile ne derler bilmiyorum. 2.Bu farda ayar düzğün ise gözü almaz.Hiç bir mercekli farda almaz.Çakma xenon ile en kötü çin far merceğinde bile göz almaz alması için mercekleri bile yetersizken halojen far ampulü yerine takılan xenonlar odaklama yapamadığı için uzun far gibi ışığı yayarak göz almaya sebeb olur. 3.Aydınlatma olarak artısını kullananlara yazsın ben daha uzun boyutlu kullanamadım. 4.Yazdığın durumda hangi far olsa aynı duruma düşer bu farın bu halinin buna etkisi yada katkısı olmaz.Cam çamur olduğu sürece her far kullanılamaz hale gelir.Silinmeden yada yıkamadan düzgün görüş sağlamaz.Yıkaması olan farlar bile bence tam yeterli değil ama en azından tam çamur olmasından iyidir.Kısaca yıkama olması oldukca faydalı olacak bir işlevsellik olur. Tugay arkadaşımız bayram sonunda titreme vesaire var mı yazacaktır ama gece kısa sürelide olsa ben titreme görmedim araç çalışırkende yoktu olacağınıda açıkcası düşünmüyorum. Erkut istediğin videoyu ekledim. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 12 Ekim 2013 Paylaş 12 Ekim 2013 Oktay Usta eline, emeğine sağlık. Araç sahibi arkadaşımızda güle güle kullansın. Kişisel olarak görüşüm angel halkaların biraz havada kalmış gibi göründüğü, haricinde gayet şık. 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Sisler muthiş olmuş.. Oktay Abi, farların yanık şeklinde uzun, kısa bir fotosu var mı ? Kısa merceğin önündeki halka, Angel eye mi ? Birde ön tarafa biraz fazla gölge düşmüş gibi, zeminden olabilir ama kırılma fazla gibi duruyor 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts