İçeriğe Yönlendir

Koli Bandı Lekeleri!

Emre Altındağ

Recommended Posts

Emre Altındağ

Arabamın kapılarındaki süs bantları gevşeme yaptı, yapıştıran adam tutturma için koli bandıyla yapıştırmış. Bant kaliteli çıktı maalesef. Kısmen çıkarttım bandı fakat lekeleri kaldı hiç hoş güzükmüyor.

Nasıl  çıkarabilirim yardım lütfen ??

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

sıcak su kalıntıları yumuşatır ve rahat çıkar diye düşünüyorum 

Yorum bağlantısı
Emre Altındağ

sıcak su ile denedim yarım saat uğraştım. yine de kaldı :(  mazot zarar verir mi boyaya

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Arabamın kapılarındaki süs bantları gevşeme yaptı, yapıştıran adam tutturma için koli bandıyla yapıştırmış. Bant kaliteli çıktı maalesef. Kısmen çıkarttım bandı fakat lekeleri kaldı hiç hoş güzükmüyor.

Nasıl çıkarabilirim yardım lütfen ??

Koli bantı sentetik kauçuk denilen hotmelt tipi yapışkan içerir, bu durumda saç kurutma makinesi ile 60 derece civarına ısıtın, metil alkol ile sert bir bez ile silin çıkacaktır.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

aslında fısfıslar satılıyor onlardan alın en kolayı

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Bulaşık deterjanı ve süngeri. Ama dikkatlice..

Bulaşık süngeri fiestanın arka camını çizmişti. Kaportaya  zarar verebilir. Gazyağı yada mazot öneriyorum. Bezle uygulanabilir.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Aseton kesin çözümdür ancak boyalı yüzeylerde temkinli olup küçük bir noktada test edip kullanmak şart

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

fren balata spreyini beze sıkıp sorunlu yeri silin. Bir kaç sn'de çıkacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

İyice kurumuşsa ince pasta çıkarabilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Kesin çözümü söyleyeyim; zeytinyağı ve karbonat. Zeytinyağı emdirilmiş kağıdı karbonata banıp lekeli yeri ovuyorsun. Bant izi çıktıktan sonra da yağı temizliyorsun. Sonra da gidip ellerini yıkadın mı sonuçtan memnun rahat rahaat uyuyorsun. ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hiç bir şekilde ovmayınız.. Çizersiniz.. 

Kuş pislikleri de aynı, ovmayınız, ıslatarak veya zararsız kimyasallarla çözülmesini bekleyiniz.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Evet ovunca ince ince çizikler kalabiliyor. Bant izlerini margarinde hallediyor bilginiz olsun..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fazla uğraşırsanız boya kalıcı hasar görür, oto nalburdan temizleme tineri alın, pamuklu bez ile uygulayın arkadan ıslak havlu ve bol su ile silin, kolayca çıkar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Böyle irice bir kalkan balığını ikiye yarın, bant lekesinin üzerinde 30 dakika bekletin   :hohoho:

WD-40 yada balata spreyi en iyisi  :good1:

tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Birçok koli bantı doğal kauçuk ile üretiliyor, bu durumda sizlerin bahsettiği sentetik temizleyiciler tırt olacaktır.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Hiç bir şekilde ovmayınız.. Çizersiniz.. 

Kuş pislikleri de aynı, ovmayınız, ıslatarak veya zararsız kimyasallarla çözülmesini bekleyiniz.. 

Evet ovunca ince ince çizikler kalabiliyor. Bant izlerini margarinde hallediyor bilginiz olsun..

Sen dinleme onları kardeşim. ;) Tava temizlermiş gibi de bastırma tabii. Sonradan "bak, n'oldu... böhüaaa!" olmasın. :) Hafiften, lekenin çıktığını görecek şekilde, kontrollü olarak dairesel hareketlerle sür yağlı karbonatı. :yes:

o kadar pahalı bandı nerden bulacağız

Ben de var. :tongue2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...