İçeriğe Yönlendir

Focus III - Ani Fren Durmuyor..! Virajda Kayıyor..!

Safak Acar

Recommended Posts

Safak Acar

Selamın aleyküm arkadaşlar  sizinle frenleme ile ilgili bir sorunumu paylaşacağim, 

ortalama 80 km hız ile giderken ani frende arac direk olarak kızaklıyor   abs devreye girsede durmuyor...

gündüz güneşli havalarda örneğin istanbulda olanlar blilr  yeşilköy beşiktaş arası sahil yolu ani frende anında kaymaya başlıyor   bunu özelikle akşam saatlerinde karanlık havada denedim fazla kaymadı aracın üstündeki lastiklerle iligili bi sıkıntımı anlamiş değilim   2-3 vitesde  30-50 kmh  arası  hafif sert virajlarda kayıyor  hani fordun ana sayfasında tork kontürolü saniyede bilmem kaç kez abs otomatik frenleme yapiyor diye videosu var bana hiç inandırıcı gelmedi alakası yok araba bildiğini yanlıyo..  

başta danışmak istediğim iki sorun bunlar başına gelen arkadaşlar varmı ? ford bayisine gidip özelikle ustalarla veya anlayan biriyle tur atmayı düşünüyorum gercekten arac takip ederken durmucakmiş hissi uyandırıyor içimde  öndeki arabayla aramda 2 focusluk mesefa bırakıyorum artık siz düşünün. 

Focus dan önceki aracımız Transporter t5 minubustu  araç yaklaşık 1900 kg civarıydı ve 100km hızda ıslak olsun  ne bilim fren tutmucak bir zemin olsun freni köklediğinizde araç olduğu yerde kendini cakıyordu  abs cok nadir devreye giriyordu Anlamadığım acaba focus 1300 kg aradaki 600 kgnin yere uyguladığı ağırlıkla alakası olabilirmi yoksa bu fren konusunda benmi cok abartıyorum bilmiyorum ama ani frende durmuyor. :i-ih:  

yorumlarınızı bekliyorm. şimdiden teşekkürler. :)

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Öncelikle lastik havalarını kontrol ettiniz mi?

+1

Benimde ilk aklıma gelen lastik hava basınçları idi. Sanki olduğundan baya fazlalar. Kontrol edin bir.

Selamın aleyküm arkadaşlar  sizinle frenleme ile ilgili bir sorunumu paylaşacağim, 

ortalama 80 km hız ile giderken ani frende arac direk olarak kızaklıyor   abs devreye girsede durmuyor...

gündüz güneşli havalarda örneğin istanbulda olanlar blilr  yeşilköy beşiktaş arası sahil yolu ani frende anında kaymaya başlıyor   bunu özelikle akşam saatlerinde karanlık havada denedim fazla kaymadı aracın üstündeki lastiklerle iligili bi sıkıntımı anlamiş değilim   2-3 vitesde  30-50 kmh  arası  hafif sert virajlarda kayıyor  hani fordun ana sayfasında tork kontürolü saniyede bilmem kaç kez abs otomatik frenleme yapiyor diye videosu var bana hiç inandırıcı gelmedi alakası yok araba bildiğini yanlıyo..  

başta danışmak istediğim iki sorun bunlar başına gelen arkadaşlar varmı ? ford bayisine gidip özelikle ustalarla veya anlayan biriyle tur atmayı düşünüyorum gercekten arac takip ederken durmucakmiş hissi uyandırıyor içimde  öndeki arabayla aramda 2 focusluk mesefa bırakıyorum artık siz düşünün. 

Focus dan önceki aracımız Transporter t5 minubustu  araç yaklaşık 1900 kg civarıydı ve 100km hızda ıslak olsun  ne bilim fren tutmucak bir zemin olsun freni köklediğinizde araç olduğu yerde kendini cakıyordu  abs cok nadir devreye giriyordu Anlamadığım acaba focus 1300 kg aradaki 600 kgnin yere uyguladığı ağırlıkla alakası olabilirmi yoksa bu fren konusunda benmi cok abartıyorum bilmiyorum ama ani frende durmuyor. :i-ih:  

yorumlarınızı bekliyorm. şimdiden teşekkürler. :)

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Lastik basınçları, lastik diş durumu önemli faktörler. Öncelikle buları kontrol edin... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Araç yepyeni. Bukadar tutarsız olmaması lazım. Sadece frende sorun olsa, fren ile ilgili yorum yapardık ama normal dönüşlerde de bırakıyormuş.. 

Önce fabrika değeri basınç ayarı yapın. Sonrada çıkma dahi olsa farklı bir takım lastik deneyin. 

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Lastiklerin havasını lastikçi 32 yapti memelekete yola cikmadan önce genelde  fabrika cıkışı 36 oluyormuş ayarladı lastiklerde fordun araç üstünde verdiği lastikler .

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Lastiklerin havasını lastikçi 32 yapti memelekete yola cikmadan önce genelde  fabrika cıkışı 36 oluyormuş ayarladı lastiklerde fordun araç üstünde verdiği lastikler .

Başka bir lastikçi de daha kontrol ettirin bence..

Yorum bağlantısı

lastikleriniz mıchelin mi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

lastikleriniz mıchelin mi ?

ben de aynı sorunu bazen yaşıyorum özellikle sıcak havalarda. ben tamamen lastiğe bağlıyorum michlen lastik var aracın üzerinde daha araç 32.000 km de ama lastikler ilk lastikleri yani 4 yıllık lastik var aracın üzerinde bakalım ilk fırsatta değiştirmeyi düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Hankook takıyorlar sıfır araçlara galiba.

Bana Michelin takılı verdiler mesela :)

Yorum bağlantısı
Safak Acar

evet sanırım mıchelin şuan hatırlıyamadım ama mıchelin olması lazim   süper muthiç bir araç bu fren sorunu haricinde yakıt zaten müthiş. 

Yorum bağlantısı

aracımda çok iyi lastık diyenler var diye taktırdıgım mıchelin enerji saver plus lastıklerı sadece 3 gün kullandım böyle bi rezil lastik görmedim helede indiyse havası çok az eyvah eyvah

evet sanırım mıchelin şuan hatırlıyamadım ama mıchelin olması lazim   süper muthiç bir araç bu fren sorunu haricinde yakıt zaten müthiş. 

geçmiş olsun mıchelin eb büyük sıkıntısı bu işte dikkat edin bence durumunuz varsa değiştirin derim 

sanırım sizde bir de 205 60 16 var ?

michelin de bence dikkat edilmesi gerek hava basıncı bence biraz daha fazla basılmalı

Yorum bağlantısı
Safak Acar
(düzenlendi)

tPmW9y0.jpg

8gcawzp.jpg

En41g9p.jpg

Lastik bu arkadaşlar şuan mevcut hava değerleri 32  araç daha 10 binde. 10 binde lasitğin biteceğini düşünmüyorum. Fordun böyle Kalitesiz bi lastik takmasınada anlam veremedim .Yada benmi cok hor kullanıyorum arabayı anlamiş değilim   :)

tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

galiba aynı lastikleri kullanıyoruz lastiklerin tarihine baktınız mı? benim aracımda 32000 de fakat lastikler 4 yılı oldu yani aracınızı üzerinde eski tarihli bir lastik olabilir buda benimkiler gibi özelliğini kaybetmesi anlamına gelir

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Cam

ufak bir ihtimal ama jant ebatlarınzla lastik ebatlarınız birbirine uyumlumu? mesela 15 inchlik jantlarınza 185*65-16 lastik takılmış olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Safak Acar

İlk fırsatta lastik tariğine ve değerlerine bakicam ve tekrar havasının kontrol ettiricem  . Mehmet bey peki aracı ilk aldığınızda böyle bir sorun varmıydı kızaklama kayma vs ? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

İlk fırsatta lastik tariğine ve değerlerine bakicam ve tekrar havasının kontrol ettiricem  . Mehmet bey peki aracı ilk aldığınızda böyle bir sorun varmıydı kızaklama kayma vs ?

bu yaz olmaya başladı daha önceleri yoktu veya ben hissetmiyordum

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Ersen bey  tahminimce resim yanılması cünki aracı ilk aldığımz günki resimler resimdeki hava değerleri 36 ydı  sonra yola cıkmadan önce lastikcide kontrol ettirisken cok olduğunu söylediler 32 ye düşürüldü . 

Fotoğraf yanılması yoksa lastikler bana inik gibi geldi..

Ersen bey  tahminimce resim yanılması cünki aracı ilk aldığımz günki resimler resimdeki hava değerleri 36 ydı  sonra yola cıkmadan önce lastikcide kontrol ettirisken cok olduğunu söylediler 32 ye düşürüldü . 

Yorum bağlantısı

lastik ebadınız 215 55 16 ve zamanla mıchelin lastıkerın kronik sorunu kanallardan lastıgın catlaması bu da telleriz zarar gördugune işaret eder 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...